Zlecenie 7281888 - Świadczenie usług cateringowych dla podopiecznych DDP...
(zakończone) | Zamówienie 7281888|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-01-15 |
przedmiot zlecenia | Świadczenie usług cateringowych dla podopiecznych DDP Arkadia+ w Krzelowie. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cater ingowych na rzecz DDP ARKADIA+ w Krzelowie. Usługa świadczona będzie pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku oprócz dni ustawowo wolnych od pracy i dni świątecznych – według harmonogramu funkcjonowania Dziennego Domu Pomocy „ARKADIA+”. Ilość i rodzaj posiłków: 3 posiłki/dziennie (śniadanie w godzinach: 08: 00-09:30, obiad dwudaniowy w godzinach: 12:00-13:30, podwieczorek w godzinach: 14:30-15:00). Okres realizacji usługi: 01.03.2020-30.09.2021. Ilość dni w projekcie: 403. Ilość osób: 15. Wyżywienie odpowiednio przygotowane do potrzeb osób starszych, które ze względu na schorzenia organizmu wymagają stosowania diety. Plany żywieniowe – po stronie Wykonawcy Cel zamówienia Celem zamówienia jest wybór wykonawcy który będzie świadczył usługi cateringowe dla podopiecznych DDP Arkadia+ w Krzelowie. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na rzecz DDP ARKADIA+ w Krzelowie. Usługa świadczona będzie pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku oprócz dni ustawowo wolnych od pracy i dni świątecznych – według harmonogramu funkcjonowania Dziennego Domu Pomocy „ARKADIA+”. Ilość i rodzaj posiłków: 3 posiłki/dziennie (śniadanie w godzinach: 08: 00-09:30, obiad dwudaniowy w godzinach: 12:00-13:30, podwieczorek w godzinach: 14:30-15:00). Okres realizacji usługi: 01.03.2020-30.09.2021. Ilość dni w projekcie: 403. Ilość osób: 15. Wyżywienie odpowiednio przygotowane do potrzeb osób starszych, które ze względu na schorzenia organizmu wymagają stosowania diety. Plany żywieniowe – po stronie Wykonawcy Usługa obejmuje przygotowywanie zestawów cateringowych codziennie na bieżąco, z uwzględnieniem wskazań Zamawiającego dla 15 podopiecznych - ze świeżych produktów, wysokiej jakości, w uwzględnieniem wymagań określonych odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2008 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2017 r., poz. 149), rozporządzeń wykonawczych i innych obowiązujących w tym zakresie przepisach, z zachowaniem zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli – HACCP, zasad żywienia i dietetyki stosowanej, opracowanej przez Instytut Żywności i Żywienia. Posiłki będą dostarczane przynajmniej dwa razy dziennie. Za podanie posiłków osobom korzystającym z DDP Arkadia+ odpowiedzialny jest Zamawiający. Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie z produktów zakupionych przez Wykonawcę. Posiłki będą przygotowane w oparciu o jadłospis żywieniowy przygotowany przez Wykonawcę i zatwierdzony przez dietetyka Wykonawcy i uwzględniać będzie następujące warunki: a) wśród osób, dla których przygotowywane są posiłki mogą znajdować się osoby chore na alergie, cukrzycę, otyłość, schorzenia jelit itp., wobec czego posiłki powinny być zróżnicowane pod kątem potrzeb żywieniowych tych osób, b) posiłki nie mogą być przygotowane z produktów głęboko-mrożonych, produktów instant, c) w skali tygodnia posiłki nie mogą się powtarzać, d) posiłki powinny uwzględniać odpowiednie zapotrzebowanie energetyczne e) w minimum 1 posiłku dziennie powinny znaleźć się produkty zbożowe pełnoziarniste (różne rodzaje kasz, makaronu, ryżu, pieczywa), f) nie należy stosować wędlin tłustych, np. mielonki i mortadeli, parówek, pasztetu, pasztetowej. Zaleca się stosowanie wędlin chudych, np. polędwica, szynka, g) mleko i jego przetwory powinny być o obniżonej zawartości tłuszczu (2%), h) przynajmniej raz w tygodniu w skład posiłku ciepłego wchodzi ryba, i jeden raz w tygodniu inne mięso, i) obiad składa się każdorazowo z zupy i II dania, j) raz dziennie należy uwzględnić w jadłospisie świeży owoc lub warzywo. Zamawiający każdorazowo, najpóźniej do godziny 10:00, dnia poprzedniego będzie informował o konkretnej liczbie posiłków dla osób o specjalnych wymaganiach żywieniowych. Wykonawca uwzględni te informacje i dostarczy odpowiednią ilość posiłków dostosowanych do potrzeb tych osób. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia posiłków w odpowiednich przeznaczonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych zabezpieczających posiłki przed wylaniem oraz schłodzeniem, umożliwiających łatwe porcjowanie posiłków na miejscu. Wykonawca zobowiązany jest przedkładać do piątku do godziny 12.00 jadłospis na kolejny tydzień ze wskazaniem gramatury posiłków. Jadłospis będzie zaakceptowany przez dietetyka Wykonawcy i dostosowany do potrzeb podopiecznych DDP Arkadia+, z uwzględnieniem schorzeń tych osób wskazanych przez Zamawiającego. Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność wobec Zamawiającego i osób trzecich za wykonywane przez siebie i podwykonawców usługi. Przedmiot zamówienia obejmuje wszystkie czynności mające na celu prawidłowe wykonanie przedmiotu zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany terminów wykonania usługi, w szczególności przesunięcia terminu rozpoczęcia wykonania usługi |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55520000, 55523000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | świętokrzyskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | świętokrzyskie |