Zlecenie 7281888 - Świadczenie usług cateringowych dla podopiecznych DDP...

   
Zamówienie 7281888 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-01-15
przedmiot zlecenia
Świadczenie usług cateringowych dla podopiecznych DDP Arkadia+ w Krzelowie.

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cater
ingowych na rzecz DDP ARKADIA+ w Krzelowie.
Usługa świadczona będzie pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku oprócz dni ustawowo wolnych od pracy i dni świątecznych – według harmonogramu funkcjonowania Dziennego Domu Pomocy „ARKADIA+”.
Ilość i rodzaj posiłków: 3 posiłki/dziennie (śniadanie w godzinach:
08: 00-09:30, obiad dwudaniowy w godzinach: 12:00-13:30, podwieczorek w godzinach: 14:30-15:00).
Okres realizacji usługi: 01.03.2020-30.09.2021.
Ilość dni w projekcie: 403.
Ilość osób: 15.
Wyżywienie odpowiednio przygotowane do potrzeb osób starszych, które ze względu na schorzenia organizmu wymagają stosowania diety.
Plany żywieniowe – po stronie Wykonawcy Cel zamówienia Celem zamówienia jest wybór wykonawcy który będzie świadczył usługi cateringowe dla podopiecznych DDP Arkadia+ w Krzelowie. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na rzecz DDP ARKADIA+ w Krzelowie.
Usługa świadczona będzie pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku oprócz dni ustawowo wolnych od pracy i dni świątecznych – według harmonogramu funkcjonowania Dziennego Domu Pomocy „ARKADIA+”.
Ilość i rodzaj posiłków: 3 posiłki/dziennie (śniadanie w godzinach:
08: 00-09:30, obiad dwudaniowy w godzinach: 12:00-13:30, podwieczorek w godzinach: 14:30-15:00).
Okres realizacji usługi: 01.03.2020-30.09.2021.
Ilość dni w projekcie: 403.
Ilość osób: 15.
Wyżywienie odpowiednio przygotowane do potrzeb osób starszych, które ze względu na schorzenia organizmu wymagają stosowania diety.
Plany żywieniowe – po stronie Wykonawcy
Usługa obejmuje przygotowywanie zestawów cateringowych codziennie na bieżąco,
z uwzględnieniem wskazań Zamawiającego dla 15 podopiecznych - ze świeżych produktów, wysokiej jakości, w uwzględnieniem wymagań określonych odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2008 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2017 r., poz. 149), rozporządzeń wykonawczych i innych obowiązujących w tym zakresie przepisach, z zachowaniem zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli – HACCP, zasad żywienia i dietetyki stosowanej, opracowanej przez Instytut Żywności i Żywienia.
Posiłki będą dostarczane przynajmniej dwa razy dziennie.
Za podanie posiłków osobom korzystającym z DDP Arkadia+ odpowiedzialny jest Zamawiający.
Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie z produktów zakupionych przez Wykonawcę.
Posiłki będą przygotowane w oparciu o jadłospis żywieniowy przygotowany przez Wykonawcę i zatwierdzony przez dietetyka Wykonawcy i uwzględniać będzie następujące warunki:
a) wśród osób, dla których przygotowywane są posiłki mogą znajdować się osoby chore na alergie, cukrzycę, otyłość, schorzenia jelit itp., wobec czego posiłki powinny być zróżnicowane pod kątem potrzeb żywieniowych tych osób,
b) posiłki nie mogą być przygotowane z produktów głęboko-mrożonych, produktów instant,
c) w skali tygodnia posiłki nie mogą się powtarzać,
d) posiłki powinny uwzględniać odpowiednie zapotrzebowanie energetyczne
e) w minimum 1 posiłku dziennie powinny znaleźć się produkty zbożowe pełnoziarniste (różne rodzaje kasz, makaronu, ryżu, pieczywa),
f) nie należy stosować wędlin tłustych, np. mielonki i mortadeli, parówek, pasztetu, pasztetowej. Zaleca się stosowanie wędlin chudych, np. polędwica, szynka,
g) mleko i jego przetwory powinny być o obniżonej zawartości tłuszczu (2%),
h) przynajmniej raz w tygodniu w skład posiłku ciepłego wchodzi ryba, i jeden raz w tygodniu inne mięso,
i) obiad składa się każdorazowo z zupy i II dania,
j) raz dziennie należy uwzględnić w jadłospisie świeży owoc lub warzywo.
Zamawiający każdorazowo, najpóźniej do godziny 10:00, dnia poprzedniego będzie informował o konkretnej liczbie posiłków dla osób o specjalnych wymaganiach żywieniowych. Wykonawca uwzględni te informacje i dostarczy odpowiednią ilość posiłków dostosowanych do potrzeb tych osób.
Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia posiłków w odpowiednich przeznaczonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych zabezpieczających posiłki przed wylaniem oraz schłodzeniem, umożliwiających łatwe porcjowanie posiłków na miejscu.
Wykonawca zobowiązany jest przedkładać do piątku do godziny 12.00 jadłospis na kolejny tydzień ze wskazaniem gramatury posiłków. Jadłospis będzie zaakceptowany przez dietetyka Wykonawcy i dostosowany do potrzeb podopiecznych DDP Arkadia+, z uwzględnieniem schorzeń tych osób wskazanych przez Zamawiającego.
Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność wobec Zamawiającego i osób trzecich za wykonywane przez siebie i podwykonawców usługi.
Przedmiot zamówienia obejmuje wszystkie czynności mające na celu prawidłowe wykonanie przedmiotu zamówienia.

Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany terminów wykonania usługi, w szczególności przesunięcia terminu rozpoczęcia wykonania usługi
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe, żywienie zbiorowe
kody CPV 55520000, 55523000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji świętokrzyskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora świętokrzyskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe , żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10335071 2024-04-09
godz. 13:00
Mazowieckie Świadczenie usługi cateringu podczas spotkań i konferencji organizowanych przez C/ZUS przy ul. Szamockiej 3, 5 Warszawie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringu, pole...
10401994 2024-04-11
godz. 14:00
Śląskie usługa dostawy i obsługi cateringu dla 45 osób na konferencję w Katowicach w dniu 18.04.2024 r.
10421861 2024-04-15
godz. 15:00
Małopolskie Usługa cateringowa. Przedmiot zamówienia obejmuje zapewnienie usługi cateringowej w postaci przerwy kawowej i obiadu dla 20 osób na szkoleniu w Ośrodku Edukacyjnym Gorczańskiego Parku ...
10440376 2024-04-26
godz. 10:30
Małopolskie „Usługa przygotowania, dowiezienia i wydania posiłków dla żołnierzy przebywających w miejscowości Wola Rzędzińska” 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, dowiez...
10457103 2024-04-26
godz. 12:00
Podkarpackie Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, gotowania i dostarczenia gotowych gorących obiadów dwudaniowych (usługa cateringowa) dla pensjonariuszy Dziennego Domu Senior + w Stani...
10463519 2024-04-29
godz. 09:00
Wielkopolskie Wykonanie usługi cateringu podczas IV Światowej Konferencji Zdrowia Rodziny I.DZP.23110.Tp1-25.2024 **************************** UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA Sprostowanie BZP nr: 2024/BZP...
10476817 2024-04-30
godz. 09:00
Mazowieckie Świadczenie usługi cateringowej w trakcie WEZUT 2024 dla Wydziału Zarządzania Politechniki Warszawskiej Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa dla 50 osób realizowana w dniac...
10467621 2024-04-30
godz. 13:00
Śląskie Usługa kompleksowego żywienia pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Chorób Płuc im. dr Alojzego Pawelca w Wodzisławiu Śląskim” Przedmiotem zamówienia jest:a) sporządzanie całodzien...
10487778 2024-05-03
godz. 23:59
Śląskie Zapytanie ofertowe na usługi cateringowe dla projektu OWES obszaru południowego realizowanego w ramach Programu Fundusze Europejskie dla Śląskiego 2021-2027współfinansowanego ze środk...
10482214 2024-05-06
godz. 10:00
Śląskie Przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Chorób Płuc w Orzeszu 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa pn.: Przygotowanie oraz dostarczanie cało...