Przetarg 7900293 - Świadczenie kompleksowych usług żywieniowych dla...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 7900293
---|---|
źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
data publikacji | 2020-12-28 |
przedmiot ogłoszenia | Świadczenie kompleksowych usług żywieniowych dla pacjentów PCR Sopot Sp. z o.o. na bazie przejętych pomieszczeń kuchni wraz z dzie rżawą pow. na działalność gastronomiczną Numer referencyjny: N/7/20 1. W skład usługi wchodzi:a) przygotowanie na bazie kuchni Zamawiającego całodziennych posiłków dla pacjentów leżących na pięciu oddziałach szpitalnych dla dorosłych, dwóch oddziałach szpitalnych dla dzieci oraz jednym oddziale dziennym dla dorosłych z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych według wcześniej ustalonych przez Dietetyka Wykonawcy oraz Zamawiającego, jadłospisów i ostatecznie zatwierdzonych przez Zamawiającego, a także ich dystrybucji na poszczególne oddziały szpitalne Pomorskiego Centrum Reumatologicznego im. dr Jadwigi Titz – Kosko w Sopocie Sp. z o. o,b) dostarczanie sporządzonych posiłków do łóżek pacjentów na oddziałach w lokalizacji przy ul. Grunwaldzkiej 1-3 i 5 w Sopocie oraz do kuchni w budynku Centrum Geriatrii przy ul. 23 Marca 93 w Sopocie transportem Wykonawcy spełniającym obowiązujące wymogi techniczno-sanitarne, zapewniającym utrzymanie odpowiedniej jakości i temperatury posiłków,c) dzierżawa dotychczasowych pomieszczeń kuchni szpitalnej wraz z zapleczem oraz pomieszczeń sali konsumpcyjnej z tarasem wraz z ich wyposażeniem z przeznaczeniem na prowadzenie działalności gastronomicznej. Wymagane jest przygotowanie oraz zapewnienie wydawania posiłków w przedmiocie dzierżawy. Opis przedmiotu dzierżawy nieruchomości określa Załącznik nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Wykaz sprzętu kuchennego i pozostałych ruchomości będących przedmiotem dzierżawy został wyszczególniony w Załączniku Nr 3 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia,2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie świadczenia kompleksowych usług żywieniowych został określony w Załączniku Nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Załącznik ten określa m.in. lokalizację oddziałów, kaloryczność posiłków, szczegółowy wykaz diet.3. Pacjenci Zamawiającego przebywają w obiektach położonych w Sopocie w trzech różnych lokalizacjach: ul. Grunwaldzka 5 - pawilon I, ul. Grunwaldzka 1-3 - pawilon II oraz ul. 23 Marca 93, co oznacza wymóg transportowania żywności.4. Szacunkowa ilość zamawianych:a) osobodni w okresie 9 lat wynosi 417.969 tj. ok 3 870 osobodni miesięcznie (pacjenci stacjonarni z Oddziałów wskazanych w tabeli w pkt. 4, pozycje 1-7 załącznika nr 1 do SIWZ),b) porcji zup w okresie 9 lat wynosi 41.040 tj. ok. 380 szt. miesięcznie (pacjenci z Oddziału dziennego wskazanego w tabeli w pkt. 4 poz 8 załącznika nr 1 do SIWZ)Ilość ta jest wartością jedynie szacunkową i może ulec zmianie w zależności od zawieranych kontraktów z Narodowym Funduszem Zdrowia, a także faktycznych jednostek chorobowych u Zamawiającego. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi restauracyjne, usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55300000, 55322000, 55521200 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Pomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Pomorskie |