Przetarg 11735571 - Sukcesywne dostawy żywności do Regionalnej Placówki...

   
Analizuj Zamówienie 11735571
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-10-24
przedmiot ogłoszenia
Sukcesywne dostawy żywności do Regionalnej Placówki Opiekuńczo-Terapeutycznej w Dębnie na rok 2026

Część 1: Część nr 1 Sukcesywne dostawy warzyw i owoców świeżych: Warzywa i owoce powinny
być: − świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe i czyste, − kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni, − prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam, − średniej wielkości – niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe, − bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał, − wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcych zapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych. − Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarzniecie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń.

Część 2: Część nr 2 Sukcesywne dostawy warzyw i owoców mrożonych: Wyroby mrożone powinny mieć następujące cechy: − wygląd – owoce lub warzywa czyste, sypkie, nieoblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych, − smak i zapach w stanie zamrożonym – charakterystyczny nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych, − owoce i warzywa zdrowe bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby lub szkodniki.

Część 3: Część nr 3 Sukcesywne dostawy warzyw i owoców przetworzonych: − Warzywa i owoce przetworzone powinny być dostarczone w opakowaniach szczelnych, nieuszkodzonych. – warzywa i owoce powinny być dostarczane w gramaturze wskazanej przez Zamawiającego.

Część 4: Część nr 4 Sukcesywne dostawy jaj: Jaja powinny być: − świeże, − waga 65 g - 75 g, − skorupka o normalnym kształcie, czysta, nieuszkodzona, − białko przejrzyste, gęste, bez obcych ciał, − tarcza zarodkowa niewidoczna, − zapach swoisty, bez obcych zapachów.

Część 5: Część nr 5 Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich: Wyroby powinny charakteryzować się następującymi cechami: − masło: barwa jednolita, powierzchnia gładka, sucha konsystencja, jednolita zwarta, smarowna, lekko mazista, smak i zapach czysty, lekko kwaśny, mlekowy, − twaróg półtłusty i chudy: smak i zapach czysty, barwa biała do kremowej, jednolita w całej masie, − śmietana: powinna być płynem jednolitym bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju, barwy jednolitej jasnokremowej lub kremowej; o czystym lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów; − ser żółty: bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów, obcych ciał, barwa jednolita, − desery mleczne i jogurty: opakowania nieuszkodzone, z natłoczonym terminem ważności na opakowaniu.

Część 6: Część nr 6 Sukcesywne dostawy pieczywa i pieczywa cukierniczego: Wyroby piekarnicze pszenne, żytnie i mieszane oraz wyroby cukiernicze powinny mieć następujące cechy jakościowe: − świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego, − foremny kształt (nierozlany, niezgnieciony, nieporozrywany), − skóra nie oddzielająca się od miękiszu, niezabrudzona, niespalona, − miękisz suchy, o wyraźnie właściwej porowatości, bez zakalca, bez zanieczyszczeń oraz obecności grudek mąki lub soli, − miękisz o właściwym smaku (niegorzki, niezbyt kwaśny, zbyt słony lub niesłony). Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów.

Część 7: Część nr 7 Sukcesywne dostawy ryby i przetworów z ryb: Ryby powinny posiadać: − przydatność do spożycia nie krótszą niż 3 dni od dnia dostawy towaru (dotyczy ryb świeżych), − zapach neutralny, − wygląd - nie może posiadać tzw. oparzeliny mrozowej, a więc wszelkich ubytków świadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą.

Część 8: Część nr 8 Sukcesywne dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych: Mięso drobiowe powinno mieć następujące cechy jakościowe: − elementy właściwe umięśnione, nie dopuszcza się mięśni i skóry niezwiązanych ze sobą, linie cięcia równe, w asortymentach ze skrzydełkami dopuszcza się brak ostatniego członu skrzydła, − połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyją lub bez szyi, − barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg, dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych, dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego członu skrzydła, − zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu, − niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Mięso wieprzowe i wołowe powinno posiadać następujące cechy jakościowe: − mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałem obcym, dobrze wykrwawione, − konsystencja jędrna, elastyczna, odkształcająca się, − smak, przydatność, zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia. Wędliny i podroby powinny posiadać: − klasę przydatności, świeżość, powierzchnię suchą, osłonkę ściśle przylegającą, równomiernie pomarszczoną, niedopuszczalne zacieki tłuszczu pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych; − przydatność do spożycia wędlin nie może być krótsza niż 15 dni od dnia dostawy towaru; − przydatność do spożycia podrobów nie może być krótsza niż 10 dni od dnia dostawy towaru.

Część 9: Część nr 9 Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych: − Artykuły ogólnospożywcze powinny posiadać co najmniej 2 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o długoterminowym okresie przydatności do spożycia), co najmniej 14 dniowy termin przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o krótkim okresie przechowywania).

CUW.131.89.2025.KpK
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 15111000, 15112000, 15113000, 15114000, 15115100, 15119000, 15131130, 15131500, 15200000, 15220000, 15300000, 15330000, 15331170, 15500000, 15800000, 15810000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze