Przetarg 11735571 - Sukcesywne dostawy żywności do Regionalnej Placówki...
| Analizuj | Zamówienie 11735571 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-10-24 |
| przedmiot ogłoszenia | Sukcesywne dostawy żywności do Regionalnej Placówki Opiekuńczo-Terapeutycznej w Dębnie na rok 2026 Część 1: Część nr 1 Sukcesywne dostawy warzyw i owoców świeżych: Warzywa i owoce powinny być: − świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe i czyste, − kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni, − prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam, − średniej wielkości – niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe, − bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał, − wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcych zapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych. − Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarzniecie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń. Część 2: Część nr 2 Sukcesywne dostawy warzyw i owoców mrożonych: Wyroby mrożone powinny mieć następujące cechy: − wygląd – owoce lub warzywa czyste, sypkie, nieoblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych, − smak i zapach w stanie zamrożonym – charakterystyczny nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych, − owoce i warzywa zdrowe bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby lub szkodniki. Część 3: Część nr 3 Sukcesywne dostawy warzyw i owoców przetworzonych: − Warzywa i owoce przetworzone powinny być dostarczone w opakowaniach szczelnych, nieuszkodzonych. – warzywa i owoce powinny być dostarczane w gramaturze wskazanej przez Zamawiającego. Część 4: Część nr 4 Sukcesywne dostawy jaj: Jaja powinny być: − świeże, − waga 65 g - 75 g, − skorupka o normalnym kształcie, czysta, nieuszkodzona, − białko przejrzyste, gęste, bez obcych ciał, − tarcza zarodkowa niewidoczna, − zapach swoisty, bez obcych zapachów. Część 5: Część nr 5 Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich: Wyroby powinny charakteryzować się następującymi cechami: − masło: barwa jednolita, powierzchnia gładka, sucha konsystencja, jednolita zwarta, smarowna, lekko mazista, smak i zapach czysty, lekko kwaśny, mlekowy, − twaróg półtłusty i chudy: smak i zapach czysty, barwa biała do kremowej, jednolita w całej masie, − śmietana: powinna być płynem jednolitym bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju, barwy jednolitej jasnokremowej lub kremowej; o czystym lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów; − ser żółty: bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów, obcych ciał, barwa jednolita, − desery mleczne i jogurty: opakowania nieuszkodzone, z natłoczonym terminem ważności na opakowaniu. Część 6: Część nr 6 Sukcesywne dostawy pieczywa i pieczywa cukierniczego: Wyroby piekarnicze pszenne, żytnie i mieszane oraz wyroby cukiernicze powinny mieć następujące cechy jakościowe: − świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego, − foremny kształt (nierozlany, niezgnieciony, nieporozrywany), − skóra nie oddzielająca się od miękiszu, niezabrudzona, niespalona, − miękisz suchy, o wyraźnie właściwej porowatości, bez zakalca, bez zanieczyszczeń oraz obecności grudek mąki lub soli, − miękisz o właściwym smaku (niegorzki, niezbyt kwaśny, zbyt słony lub niesłony). Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów. Część 7: Część nr 7 Sukcesywne dostawy ryby i przetworów z ryb: Ryby powinny posiadać: − przydatność do spożycia nie krótszą niż 3 dni od dnia dostawy towaru (dotyczy ryb świeżych), − zapach neutralny, − wygląd - nie może posiadać tzw. oparzeliny mrozowej, a więc wszelkich ubytków świadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą. Część 8: Część nr 8 Sukcesywne dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych: Mięso drobiowe powinno mieć następujące cechy jakościowe: − elementy właściwe umięśnione, nie dopuszcza się mięśni i skóry niezwiązanych ze sobą, linie cięcia równe, w asortymentach ze skrzydełkami dopuszcza się brak ostatniego członu skrzydła, − połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyją lub bez szyi, − barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg, dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych, dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego członu skrzydła, − zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu, − niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Mięso wieprzowe i wołowe powinno posiadać następujące cechy jakościowe: − mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałem obcym, dobrze wykrwawione, − konsystencja jędrna, elastyczna, odkształcająca się, − smak, przydatność, zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia. Wędliny i podroby powinny posiadać: − klasę przydatności, świeżość, powierzchnię suchą, osłonkę ściśle przylegającą, równomiernie pomarszczoną, niedopuszczalne zacieki tłuszczu pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych; − przydatność do spożycia wędlin nie może być krótsza niż 15 dni od dnia dostawy towaru; − przydatność do spożycia podrobów nie może być krótsza niż 10 dni od dnia dostawy towaru. Część 9: Część nr 9 Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych: − Artykuły ogólnospożywcze powinny posiadać co najmniej 2 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o długoterminowym okresie przydatności do spożycia), co najmniej 14 dniowy termin przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o krótkim okresie przechowywania). CUW.131.89.2025.KpK |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3142500, 15111000, 15112000, 15113000, 15114000, 15115100, 15119000, 15131130, 15131500, 15200000, 15220000, 15300000, 15330000, 15331170, 15500000, 15800000, 15810000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Zachodniopomorskie |