Przetarg 11372925 - Sukcesywne dostawy wędlin drobiowych i mięsa drobiowego do...

   
Analizuj Zamówienie 11372925
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-07-10
przedmiot ogłoszenia
Sukcesywne dostawy wędlin drobiowych i mięsa drobiowego do Zakładu Karnego w Chełmie

Część 1: Polędwica drobiowawyrób drobiowy z fileta drobiowego, formowany, wędzony, parzony. Barwa: zło
cista, na przekroju bladoróżowa, umiarkowanym smakiem określonym odpowiednią ilością przypraw, oraz soczystą, jędrną strukturą mięśni zachowaną poprzez ściśle określony czas parzenia. (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 50% wsadu surowcowego). Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy.Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.Kiełbasa szynkowa z kurczakaWyrób o strukturze jednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczysty, barwy różowej, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce naturalnej lub sztucznej. Konsystencja ścisła, nierozpuszczalna, miękka, zapach i smak charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego.Skład: mięso drobiowe - nie mniej niż 60% wsadu surowcowego.Cechy wykluczające: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy.Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.Baton z kurczakaWykonany z mięsa drobiowego, powierzchnia gładka, podwędzana, gotowana, niedopuszczalne zabrudzenia, oślizłość i naloty pleśni, konsystencja ścisła. Wszystkie składniki równomiernie wymieszane. Związanie dobreSkład: mięso drobiowe, podroby i ścinki stanową nie mniej niż 50% wsadu surowcowego.Cechy wykluczające: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, nie powinien się rozpadać, niedopuszczalny smak, kwaśny, gorzki. pleśniowy.Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy.Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.Kiełbasa kanapkowa drobiowaWyrób o strukturze jednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczysty, W osłonce naturalnej lub sztucznej.Skład: mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego.Cechy wykluczające: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, smak kwaśny, gorzki, pleśniowy.Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy.Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.Mielonka drobiowaProdukt blokowy, dość ścisłej konsystencji, soczysty, W osłonce naturalnej lub sztucznej, średnio rozdrobniony.Skład: mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego. Cechy wykluczające: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, smak kwaśny, gorzki, pleśniowy.Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy.Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.Baleron z indykaWykonany mięsa drobiowego, powierzchnia gładka, podwędzana, gotowana, niedopuszczalne zabrudzenia, oślizłość i naloty pleśni, konsystencja ścisła. Wszystkie składniki równomiernie wymieszane. Związanie dobre.Skład: mięso drobiowe, podroby i ścinki stanową nie mniej niż 60% wsadu surowcowego.Cechy wykluczające: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, nie powinien się rozpadać, niedopuszczalny smak, kwaśny, gorzki. pleśniowy.Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy.Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.Kiełbasa krakowska drobiowaWyrób o strukturze jednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczysty, barwy różowej, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce naturalnej lub sztucznej. Konsystencja ścisła, nierozpuszczalna, miękka, zapach i smak charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego.Skład: mięso drobiowe - nie mniej niż 70% wsadu surowcowego.Cechy wykluczające: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy.Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.Kiełbasa żywiecka drobiowaWyrób o strukturze jednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczysty, barwy różowej, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce naturalnej lub sztucznej. Konsystencja ścisła, nierozpuszczalna, miękka, zapach i smak charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego.Skład: mięso drobiowe - nie mniej niż 60% wsadu surowcowego.Cechy wykluczające: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy.Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.Pieczeń rzymskaWyrób o strukturze jednolitej w formie bloku wyrobów garmażeryjny, uprzednio parzony, gotowany lub duszony, z surowców mięsnych z dodatkiem przypraw. (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 40% wsadu surowcowego) Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Wszystkie składniki równomiernie wymieszane. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy hermetycznie lub gazowo pakowanaMortadela drobiowakiełbasa drobno rozdrobniona, w osłonkach sztucznych lub białkowych; powierzchnia batonu o barwie jasnobrązowej do ciemnobrązowej lub o barwie użytej osłonki; osłonka gładka ściśle przylegająca do farszu, Smak i zapach - charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa drobiowego, wędzonego i parzonego; wyczuwalne przyprawy i lekki zapach wędzenia; o zawartości: białka nie mniej niż 9%, tłuszczu nie więcej niż 25% cechy wykluczające: niedopuszczalna barwa szarozielona, plamy na powierzchni wynikające z niedowędzenia w miejscu styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni osłonki. smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy.Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.Kiełbasa SerdelowaDelikatne serdelki z mięsa drobiowego, lekko podwędzane i parzone. Wyrób w naturalnej osłonce w jelicie naturalnym. Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami.Skład: mięso drobiowe - nie mniej niż 50% wsadu surowcowego.Cechy wykluczające: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy.Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.

Część 2: Filet drobiowyElement uzyskany z tuszki, mięso piersiowe, pozbawione skóry, kości i ścięgien, czyste, wolne od zabrudzeń lub krwi, barwa naturalna jasnoróżowa. Cechy wykluczające: niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy świadczący o procesach rozkładu.Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy.Porcja rosołowa bez skrzydła(korpus drobiowy)Mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń. Zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego świeżego, wolne od zabrudzeń lub krwi, barwa naturalna jasnoróżowa bez oznak zaparzenia.Cechy wykluczające: niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy świadczący o procesach rozkładu.Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy.Ćwiartka kurczaka tylna mrożonaMięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń. Zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego, świeżego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia.Cechy wykluczające: niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy świadczący o procesach rozkładu.Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy.Podroby drobioweMięso mielone drobioweMięso mielone wyłącznie z drobiu, mrożone, rozdrobnione przez siatkę o średnicy oczek od 2 mm do 5 mm, równomiernie wymieszane, czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, zawartość tłuszczu nie więcej niż 7% Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy.Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie (kostka, baton) pakowana w opakowaniach od 0,25kg - 2kg

D/Kw.2232.12.2025.PJ
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15112000, 15131135
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się