Przetarg 11865529 - „Sukcesywne dostawy pieczywa do Zakładu Karnego w...

   
Analizuj Zamówienie 11865529
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-04
przedmiot ogłoszenia
„Sukcesywne dostawy pieczywa do Zakładu Karnego w Łowiczu”

I. Sukcesywne dostawy pieczywa w następującym asortymencie i ilościach: Opis przedmiotu zamówienia / Ilość szacunkowaChleb miesz
any pszenno-żytni, krojony, paczkowany po 400 g, znakowany etykietą lub banderolą z nadrukiem zawierającym datę terminu przydatności do spożycia.Chleb: świeży, skórka gładka lub lekko chropowata, błyszcząca, aromat swoisty, bez uszkodzeń mechanicznych, bez wgnieceń. PN-A-74103:1993, PM-A-74103/Az2:1996, CPV 15811100-7Etykieta powinna zawierać: nazwę dostawcy – producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok),składniki, wartość odżywczakg 130 000Data przydatności do spożycia minimalna - 3 dniChleb pszenny, krojony, paczkowany po 400 g, znakowany etykietą lub banderolą z nadrukiem zawierającym datę terminu przydatności do spożycia.Chleb: świeży, skórka gładka lub lekko chropowata, błyszcząca, aromat swoisty, bez uszkodzeń mechanicznych, bez wgnieceń. PN-A-74103:1993, PM-A-74103/Az2:1996, CPV 15811100-7Etykieta powinna zawierać: nazwę dostawcy – producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok),składniki, wartość odżywcza26 000 kgData przydatności do spożycia minimalna - 3 dniChleb razowy krojony, paczkowany po 450 g,, pieczywo mieszane żytnio-pszenne, skład: mąka żytnia, (w tym mąka żytnia razowa 20-30%), woda, mąka pszenna, sól, drożdże, słód jęczmienny, pieczywo krojone - grubość kromki 1-1,2 cm, opakowane w folię; podłużny lub okrągły bochenek, skórka gładka lub lekko chropowata, błyszcząca, dopuszcza się nieznaczne pęknięcia, bez uszkodzeń mechanicznych, opakowanie zbiorcze - kosz plastikowy, czysty, bez zanieczyszczeń, nieuszkodzony. . PN-A-74103:1993, PM-A-74103/Az2:1996, CPV 15811100-7Etykieta powinna zawierać: nazwę dostawcy – producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok),składniki, wartość odżywcza700 kgData przydatności do spożycia minimalna - 3 dniBułka tarta, opakowanie jednorazowe 0,5 - 5 kg, wysuszona bułka pszenna drobno mielona, sypka, bez dodatku nasion, nadzień, zdobień, bez grudek. Barwa naturalna, smak i zapach charakterystyczny dla suszonego pieczywa. PN-A-74113:1997, PN-A-74113:1997/Az1:1999, CPV 15811000-6400 kgData przydatności do spożycia minimalna - 14 dni II. Wskazane ilości poszczególnych artykułów są ilościami przewidywanymi, które posłużą do określenia wartości przedmiotu zamówienia wg poszczególnych ofert. W trakcie realizacji zamówienia – faktyczne ilości poszczególnych artykułów mogą odbiegać od określonych powyżej, jednakże łączna wartość realizowanej umowy nie przekroczy wartości określonej ofertą wykonawcy. III. Zamawiający zastrzega sobie prawo do: • Zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia do 30 % ilości podanej w umowie. Przedmiot zamówienia jest określony kalkulacyjnymi wielkościami, które nie mogą stanowić podstawy do roszczeń ze strony wykonawcy w przypadku zamówienia mniejszej ilości przez zamawiającego. • Zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia ponad 30 % ilości podanej w umowie, w przypadku niezrealizowania dostawy w terminie. • Zamawiający zastrzega w trakcie trwania umowy prawo do zmniejszenia gramatury chleba pszennego i chleba mieszanego z 400g do 350g/300g. IV. Kody CPV 15811100-7, 15811000-6 V. Przedmiot zamówienia powinien być dostarczany do zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości. Termin przydatności do spożycia licząc od daty dostawy musi wynosić co najmniej 3 doby – chleb mieszany pszenno – żytni, chleb pszenny, chleb razowy, co najmniej 14 dni – bułka tarta. VI. Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu powinien spełniać wymagania wymienione w obowiązujących krajowych i unijnych przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością, a w szczególności: a. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Z 2023 poz. 1448); b. Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2022 poz. 2185); c. Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 01.02.2002, str. 1; Dz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463 z późn. zm.); d. Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1 - 54; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, tom 34, str. 319 – 337, z późn. zm.); e. Rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 338 z 13.11.2004 r., VII. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego(99-400 Łowicz, ul Wiejska 3) własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. VIII. Dostawy realizowane od poniedziałku do soboty w godzinach 800 - 1100 w terminach i ilościach uzgodnionych z przedstawicielami Zamawiającego. Każde zamówienie złożone będzie za pośrednictwem telefonu, fax-u bądź e-mail najpóźniej do godziny 14°° w dzień poprzedzający dostawę. Zamawiający zastrzega, iż wjazd do jednostki będzie odbywał się bez zbędnej zwłoki, jednakże czas wjazdu pojazdu Wykonawcy może być ograniczony względami bezpieczeństwa jednostki penitencjarnej, co w konsekwencji może wydłużyć czas oczekiwania na wjazd na jej teren. IX. Wymagania w zakresie znakowania i opakowań: a) Produkt oznakowany będzie zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie jednostkowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: • nazwę rodzajową produktu, • wykaz składników • masę netto, • nazwę producenta, adres • data minimalnej trwałości • oznaczenie partii produkcyjnej, jeśli nie jest tym oznaczeniem data minimalnej trwałości • dane identyfikacyjne podmiot, który produkuje, wprowadza do obrotu lub paczkuje pieczywo • warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodnie z obowiązującym prawem. b) Materiały opakowaniowe i opakowania powinny być przechowywane w warunkach nieobniżających ich jakości, a przed użyciem sprawdzone pod względem uszkodzeń, czystości i zapachu.

DKW.2232.6.2025.JA
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15811000, 15811100
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji łódzkie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora łódzkie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze