Przetarg 11865529 - „Sukcesywne dostawy pieczywa do Zakładu Karnego w...
| Analizuj | Zamówienie 11865529 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-04 |
| przedmiot ogłoszenia | „Sukcesywne dostawy pieczywa do Zakładu Karnego w Łowiczu” I. Sukcesywne dostawy pieczywa w następującym asortymencie i ilościach: Opis przedmiotu zamówienia / Ilość szacunkowaChleb miesz any pszenno-żytni, krojony, paczkowany po 400 g, znakowany etykietą lub banderolą z nadrukiem zawierającym datę terminu przydatności do spożycia.Chleb: świeży, skórka gładka lub lekko chropowata, błyszcząca, aromat swoisty, bez uszkodzeń mechanicznych, bez wgnieceń. PN-A-74103:1993, PM-A-74103/Az2:1996, CPV 15811100-7Etykieta powinna zawierać: nazwę dostawcy – producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok),składniki, wartość odżywczakg 130 000Data przydatności do spożycia minimalna - 3 dniChleb pszenny, krojony, paczkowany po 400 g, znakowany etykietą lub banderolą z nadrukiem zawierającym datę terminu przydatności do spożycia.Chleb: świeży, skórka gładka lub lekko chropowata, błyszcząca, aromat swoisty, bez uszkodzeń mechanicznych, bez wgnieceń. PN-A-74103:1993, PM-A-74103/Az2:1996, CPV 15811100-7Etykieta powinna zawierać: nazwę dostawcy – producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok),składniki, wartość odżywcza26 000 kgData przydatności do spożycia minimalna - 3 dniChleb razowy krojony, paczkowany po 450 g,, pieczywo mieszane żytnio-pszenne, skład: mąka żytnia, (w tym mąka żytnia razowa 20-30%), woda, mąka pszenna, sól, drożdże, słód jęczmienny, pieczywo krojone - grubość kromki 1-1,2 cm, opakowane w folię; podłużny lub okrągły bochenek, skórka gładka lub lekko chropowata, błyszcząca, dopuszcza się nieznaczne pęknięcia, bez uszkodzeń mechanicznych, opakowanie zbiorcze - kosz plastikowy, czysty, bez zanieczyszczeń, nieuszkodzony. . PN-A-74103:1993, PM-A-74103/Az2:1996, CPV 15811100-7Etykieta powinna zawierać: nazwę dostawcy – producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok),składniki, wartość odżywcza700 kgData przydatności do spożycia minimalna - 3 dniBułka tarta, opakowanie jednorazowe 0,5 - 5 kg, wysuszona bułka pszenna drobno mielona, sypka, bez dodatku nasion, nadzień, zdobień, bez grudek. Barwa naturalna, smak i zapach charakterystyczny dla suszonego pieczywa. PN-A-74113:1997, PN-A-74113:1997/Az1:1999, CPV 15811000-6400 kgData przydatności do spożycia minimalna - 14 dni II. Wskazane ilości poszczególnych artykułów są ilościami przewidywanymi, które posłużą do określenia wartości przedmiotu zamówienia wg poszczególnych ofert. W trakcie realizacji zamówienia – faktyczne ilości poszczególnych artykułów mogą odbiegać od określonych powyżej, jednakże łączna wartość realizowanej umowy nie przekroczy wartości określonej ofertą wykonawcy. III. Zamawiający zastrzega sobie prawo do: • Zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia do 30 % ilości podanej w umowie. Przedmiot zamówienia jest określony kalkulacyjnymi wielkościami, które nie mogą stanowić podstawy do roszczeń ze strony wykonawcy w przypadku zamówienia mniejszej ilości przez zamawiającego. • Zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia ponad 30 % ilości podanej w umowie, w przypadku niezrealizowania dostawy w terminie. • Zamawiający zastrzega w trakcie trwania umowy prawo do zmniejszenia gramatury chleba pszennego i chleba mieszanego z 400g do 350g/300g. IV. Kody CPV 15811100-7, 15811000-6 V. Przedmiot zamówienia powinien być dostarczany do zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości. Termin przydatności do spożycia licząc od daty dostawy musi wynosić co najmniej 3 doby – chleb mieszany pszenno – żytni, chleb pszenny, chleb razowy, co najmniej 14 dni – bułka tarta. VI. Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu powinien spełniać wymagania wymienione w obowiązujących krajowych i unijnych przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością, a w szczególności: a. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Z 2023 poz. 1448); b. Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2022 poz. 2185); c. Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 01.02.2002, str. 1; Dz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463 z późn. zm.); d. Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1 - 54; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, tom 34, str. 319 – 337, z późn. zm.); e. Rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 338 z 13.11.2004 r., VII. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego(99-400 Łowicz, ul Wiejska 3) własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. VIII. Dostawy realizowane od poniedziałku do soboty w godzinach 800 - 1100 w terminach i ilościach uzgodnionych z przedstawicielami Zamawiającego. Każde zamówienie złożone będzie za pośrednictwem telefonu, fax-u bądź e-mail najpóźniej do godziny 14°° w dzień poprzedzający dostawę. Zamawiający zastrzega, iż wjazd do jednostki będzie odbywał się bez zbędnej zwłoki, jednakże czas wjazdu pojazdu Wykonawcy może być ograniczony względami bezpieczeństwa jednostki penitencjarnej, co w konsekwencji może wydłużyć czas oczekiwania na wjazd na jej teren. IX. Wymagania w zakresie znakowania i opakowań: a) Produkt oznakowany będzie zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie jednostkowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: • nazwę rodzajową produktu, • wykaz składników • masę netto, • nazwę producenta, adres • data minimalnej trwałości • oznaczenie partii produkcyjnej, jeśli nie jest tym oznaczeniem data minimalnej trwałości • dane identyfikacyjne podmiot, który produkuje, wprowadza do obrotu lub paczkuje pieczywo • warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodnie z obowiązującym prawem. b) Materiały opakowaniowe i opakowania powinny być przechowywane w warunkach nieobniżających ich jakości, a przed użyciem sprawdzone pod względem uszkodzeń, czystości i zapachu. DKW.2232.6.2025.JA |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15811000, 15811100 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | łódzkie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | łódzkie |