Przetarg 8467543 - Sukcesywne dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa...

   
Analizuj Zamówienie 8467543 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2021-10-18
przedmiot ogłoszenia
Sukcesywne dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, wędlin drobiowych, tłuszczy zwierzęcych i mięsa drobiowego – wraz
z rozładunkiem w magazynach 32 WOG w zakresie pięciu części.

Część 1: CZĘŚĆ I: ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość Antrykot wołowy b/k kręg., wołowina zrazowa b/k, karkówka wieprzowa b/k, łopatka wieprzowa b/k, schab wieprzowy b/k, boczek surowy, żeberka wieprzowe, szynka wieprzowa b/k, mięso wieprzowe od szynki b/k drobne, pasztetowa, smalec wieprzowy, słonina, salceson włoski, salceson ozorkowy, kaszanka z kaszy gryczanej, kiełbasa jałowcowa, kiełbasa parówkowa, parówki z szynki, mortadela, kiełbasa biała parzona, kiełbasa podlaska, kiełbasa wiejska, kiełbasa śląska, kiełbasa toruńska, kiełbasa zwyczajna, kiełbasa krakowska parzona, kiełbasa szynkowa wieprzowa, kiełbasa krakowska sucha, kiełbasa żywiecka, baleron, polędwica wędzona wieprzowa, szynka wieprzowa wędzona, szynka wieprzowa konserwowa, boczek wędzony parzony b/k, pasztet wieprzowy pieczony, ogonówka, flaki wołowe krojone blanszowane, kiełbasa szynkowa drobiowa, szynka drobiowa, szynka z indyka.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr I, części nr II, części nr III, części nr IV, części nr V określają:1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia – stanowiący Załącznik nr 1 do SWZ (odpowiednio do danej części) - Zamawiający zamieścił odrębne pliki w formacie ZIP - każdy oddzielny folder odpowiednio do części 2) Wykaz asortymentowo-ilościowy dla poszczególnych miejsc dostaw odpowiednio dla danej miejscowości – stanowiącym Załącznik nr 2 do SWZ (odpowiednio do danej części).SZCZEGÓŁOWE WYMAGANIA Zamawiającego w stosunku do dostawy 1. Zamawiający zastrzega sobie możliwość skorzystania w ramach Umowy z prawa opcji w zakresie nieprzekraczającym asortymentu i ilości zawartych w załączniku, do umowy kolumna „ZAKRES PRAWA OPCJI”. 2. Ostateczna ilość zakupionej w ramach prawa opcji żywności będzie uzależniona od bieżących potrzeb Zamawiającego i posiadanych przez niego środków finansowych.3. Żywność zakupiona w ramach prawa opcji musi spełniać wszystkie wymogi jak dla zamówienia gwarantowanego.4. Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako „prawo opcji” jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Zamawiający może nie skorzystać z prawa opcji w szczególności w przypadku nieuzyskania środków finansowych na ten cel, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia co niniejszym Wykonawca akceptuje przez podpisanie niniejszej umowy. 5. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień w ramach zamówienia podstawowego na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 60% wartości brutto umowy, o której mowa w § 4 ust. 3 niniejszej umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb odbiorców wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia oraz przydzielonych na ten cel środków finansowych.6. Wykaz asortymentowo-ilościowy dla poszczególnych magazynów 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu – miejsc dostaw został przedstawiony w Załączniku nr 2.7. W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, Wykonawcy będzie się należeć wynagrodzenie według cen jednostkowych jak dla zamówienia gwarantowanego.8. Warunkiem dokonania odbioru ilościowego i jakościowego przez Zamawiającego będzie dostarczenie przez Wykonawcę wraz z towarami poniższego kompletu dokumentów:1) Fakturę VAT (oryginał oraz dwie kopie) – raz na dekadę, gdzie dekada oznacza 10 dni kalendarzowych,2) Protokół odbioru dostawy towaru (1 egzemplarz podpisany przez przedstawicieli Wykonawcy i Zamawiającego) stanowiący załącznik nr 6 do Umowy.9. Realizacja umowy będzie się odbywać na podstawie sukcesywnie składanych zamówień na minimum 1 dzień przed terminem dostawy. Do złożenia zamówień uprawnieni są przedstawiciele Zamawiającego, czyli Odbiorcy w magazynach wskazanych w § 3 ust. 1.10. Realizacja dostaw odbywa się na podstawie składanych przez Odbiorcę lub Zamawiającego w formie pisemnej lub za pośrednictwem Faxu zamówień, zawierających ilości i terminy dostawy. Wyjątkowo dopuszcza się składanie zamówień w formie telefonicznej.11. Częstotliwość dostaw – 2 (dwa) razy w tygodniu.12. Wykonawca zobowiązuje się do zorganizowania dostaw towaru określonego w § 1 ust. 1 własnym transportem i na własny koszt do magazynów 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu (w godz. 7 – 12 od poniedziałku do piątku), zgodnie z załącznikiem nr 2 do umowy do miejsca wskazanego poniżej.• ZAMOŚĆ - ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość13. Wykonawca udziela gwarancji jakości na przedmiot Umowy na okres przydatny do spożycia zgodnie z gwarancją producenta. 14. Wykonawca zobowiązany jest przez cały okres związania umową posiadać:1) aktualną polisę lub inny dokument ubezpieczenia w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej posiadającej rozszerzony zakres ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty wyprodukowane, dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego oraz spowodowane przez niewykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia w okresie ubezpieczenia opiewającą na sumę gwarancyjną nie mniejszą iż: 100 000,00 zł dla CZĘŚCI I2) AKTUALNĄ DECYZJĄ ADMINISTRACYJNĄ WŁAŚCIWEGO ORGANU PAŃSTWOWEJ INSPEKCJI SANITARNEJ w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień; lub ZAŚWIADCZENIE O WPISIE DO REJESTRU ZAKŁADÓW zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej- jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień.3) AKTUALNY CERTYFIKAT HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia;lubProtokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład której wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymywania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.

Część 2: CZĘŚĆI II: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm Antrykot wołowy b/k kręg., wołowina ekstra, polędwica wołowa, wołowina zrazowa b/k, udziec cielęcy b/k, karkówka wieprzowa b/k, łopatka wieprzowa b/k, schab wieprzowy b/k, żeberka wieprzowe, szynka wieprzowa b/k, mięso wieprzowe od szynki b/k drobne, ozorki wieprzowe, wątroba wieprzowa, smalec wieprzowy, słonina, pasztetowa, salceson włoski, salceson ozorkowy, kaszanka z kaszy gryczanej, kiełbasa salami, kiełbasa myśliwska, kiełbasa jałowcowa, kiełbasa parówkowa, parówki z szynki, mortadela, kiełbasa biała parzona, kiełbasa podlaska, kiełbasa wiejska, kiełbasa śląska, kiełbasa toruńska, kiełbasa zwyczajna, kiełbasa krakowska parzona, kiełbasa szynkowa wieprzowa, kiełbasa krakowska sucha, kiełbasa żywiecka, kabanosy, baleron, polędwica wędzona wieprzowa, szynka wieprzowa wędzona, szynka wieprzowa gotowana, szynka wieprzowa konserwowa, boczek wędzony parzony b/k, rolada z boczku, pasztet wieprzowy pieczony, ogonówka, schab pieczony, kabanosy drobiowe, kiełbasa szynkowa drobiowa, parówki z fileta z kurczaka, szynka drobiowa, szynka z indyka, mortadela drobiowa.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr I, części nr II, części nr III, części nr IV, części nr V określają:1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia – stanowiący Załącznik nr 1 do SWZ (odpowiednio do danej części) - Zamawiający zamieścił odrębne pliki w formacie ZIP - każdy oddzielny folder odpowiednio do części 2) Wykaz asortymentowo-ilościowy dla poszczególnych miejsc dostaw odpowiednio dla danej miejscowości – stanowiącym Załącznik nr 2 do SWZ (odpowiednio do danej części).SZCZEGÓŁOWE WYMAGANIA Zamawiającego w stosunku do dostawy 1. Zamawiający zastrzega sobie możliwość skorzystania w ramach Umowy z prawa opcji w zakresie nieprzekraczającym asortymentu i ilości zawartych w załączniku, do umowy kolumna „ZAKRES PRAWA OPCJI”. 2. Ostateczna ilość zakupionej w ramach prawa opcji żywności będzie uzależniona od bieżących potrzeb Zamawiającego i posiadanych przez niego środków finansowych.3. Żywność zakupiona w ramach prawa opcji musi spełniać wszystkie wymogi jak dla zamówienia gwarantowanego.4. Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako „prawo opcji” jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Zamawiający może nie skorzystać z prawa opcji w szczególności w przypadku nieuzyskania środków finansowych na ten cel, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia co niniejszym Wykonawca akceptuje przez podpisanie niniejszej umowy. 5. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień w ramach zamówienia podstawowego na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 60% wartości brutto umowy, o której mowa w § 4 ust. 3 niniejszej umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb odbiorców wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia oraz przydzielonych na ten cel środków finansowych.6. Wykaz asortymentowo-ilościowy dla poszczególnych magazynów 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu – miejsc dostaw został przedstawiony w Załączniku nr 2.7. W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, Wykonawcy będzie się należeć wynagrodzenie według cen jednostkowych jak dla zamówienia gwarantowanego.8. Warunkiem dokonania odbioru ilościowego i jakościowego przez Zamawiającego będzie dostarczenie przez Wykonawcę wraz z towarami poniższego kompletu dokumentów:1) Fakturę VAT (oryginał oraz dwie kopie) – raz na dekadę, gdzie dekada oznacza 10 dni kalendarzowych,2) Protokół odbioru dostawy towaru (1 egzemplarz podpisany przez przedstawicieli Wykonawcy i Zamawiającego) stanowiący załącznik nr 6 do Umowy.9. Realizacja umowy będzie się odbywać na podstawie sukcesywnie składanych zamówień na minimum 1 dzień przed terminem dostawy. Do złożenia zamówień uprawnieni są przedstawiciele Zamawiającego, czyli Odbiorcy w magazynach wskazanych w § 3 ust. 1.10. Realizacja dostaw odbywa się na podstawie składanych przez Odbiorcę lub Zamawiającego w formie pisemnej lub za pośrednictwem Faxu zamówień, zawierających ilości i terminy dostawy. Wyjątkowo dopuszcza się składanie zamówień w formie telefonicznej.11. Częstotliwość dostaw – 2 (dwa) razy w tygodniu.12. Wykonawca zobowiązuje się do zorganizowania dostaw towaru określonego w § 1 ust. 1 własnym transportem i na własny koszt do magazynów 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu (w godz. 7 – 12 od poniedziałku do piątku), zgodnie z załącznikiem nr 2 do umowy do miejsca wskazanego poniżej.• CHEŁM – ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm13. Wykonawca udziela gwarancji jakości na przedmiot Umowy na okres przydatny do spożycia zgodnie z gwarancją producenta. 14. Wykonawca zobowiązany jest przez cały okres związania umową posiadać:1) aktualną polisę lub inny dokument ubezpieczenia w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej posiadającej rozszerzony zakres ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty wyprodukowane, dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego oraz spowodowane przez niewykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia w okresie ubezpieczenia opiewającą na sumę gwarancyjną nie mniejszą iż: 60 000,00 zł dla CZĘŚCI II 2) AKTUALNĄ DECYZJĄ ADMINISTRACYJNĄ WŁAŚCIWEGO ORGANU PAŃSTWOWEJ INSPEKCJI SANITARNEJ w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień; lub ZAŚWIADCZENIE O WPISIE DO REJESTRU ZAKŁADÓW zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej- jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień.3) AKTUALNY CERTYFIKAT HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia;lubProtokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład której wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymywania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.

Część 3: CZĘŚĆ III: ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów Antrykot wołowy b/k kręg., polędwica wołowa, wołowina zrazowa b/k, udziec cielęcy b/k, karkówka wieprzowa b/k, łopatka wieprzowa b/k, schab wieprzowy b/k, boczek surowy, żeberka wieprzowe, szynka wieprzowa b/k, mięso wieprzowe od szynki b/k drobne, golonka wieprzowa b/k – pakowana próżniowo, wątroba wieprzowa, smalec wieprzowy, słonina, pasztetowa, salceson włoski, salceson ozorkowy, kaszanka z kaszy gryczanej, kiełbasa salami, kiełbasa myśliwska, kiełbasa jałowcowa, kiełbasa parówkowa, parówki z szynki, mortadela, kiełbasa biała parzona, kiełbasa podlaska, kiełbasa wiejska, kiełbasa śląska, kiełbasa toruńska, kiełbasa zwyczajna, kiełbasa krakowska parzona, kiełbasa szynkowa wieprzowa, kiełbasa krakowska sucha, kiełbasa żywiecka, kabanosy, baleron, polędwica wędzona wieprzowa, szynka wieprzowa wędzona, szynka wieprzowa gotowana, szynka wieprzowa konserwowa, boczek wędzony parzony b/k, rolada z boczku, pasztet wieprzowy pieczony, golonka wieprzowa, ogonówka, schab pieczony, kabanosy drobiowe, kiełbasa szynkowa drobiowa, parówki z fileta z kurczaka, szynka drobiowa, szynka z indyka, mortadela drobiowa.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr I, części nr II, części nr III, części nr IV, części nr V określają:1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia – stanowiący Załącznik nr 1 do SWZ (odpowiednio do danej części) - Zamawiający zamieścił odrębne pliki w formacie ZIP - każdy oddzielny folder odpowiednio do części 2) Wykaz asortymentowo-ilościowy dla poszczególnych miejsc dostaw odpowiednio dla danej miejscowości – stanowiącym Załącznik nr 2 do SWZ (odpowiednio do danej części).SZCZEGÓŁOWE WYMAGANIA Zamawiającego w stosunku do dostawy 1. Zamawiający zastrzega sobie możliwość skorzystania w ramach Umowy z prawa opcji w zakresie nieprzekraczającym asortymentu i ilości zawartych w załączniku, do umowy kolumna „ZAKRES PRAWA OPCJI”. 2. Ostateczna ilość zakupionej w ramach prawa opcji żywności będzie uzależniona od bieżących potrzeb Zamawiającego i posiadanych przez niego środków finansowych.3. Żywność zakupiona w ramach prawa opcji musi spełniać wszystkie wymogi jak dla zamówienia gwarantowanego.4. Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako „prawo opcji” jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Zamawiający może nie skorzystać z prawa opcji w szczególności w przypadku nieuzyskania środków finansowych na ten cel, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia co niniejszym Wykonawca akceptuje przez podpisanie niniejszej umowy. 5. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień w ramach zamówienia podstawowego na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 60% wartości brutto umowy, o której mowa w § 4 ust. 3 niniejszej umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb odbiorców wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia oraz przydzielonych na ten cel środków finansowych.6. Wykaz asortymentowo-ilościowy dla poszczególnych magazynów 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu – miejsc dostaw został przedstawiony w Załączniku nr 2.7. W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, Wykonawcy będzie się należeć wynagrodzenie według cen jednostkowych jak dla zamówienia gwarantowanego.8. Warunkiem dokonania odbioru ilościowego i jakościowego przez Zamawiającego będzie dostarczenie przez Wykonawcę wraz z towarami poniższego kompletu dokumentów:1) Fakturę VAT (oryginał oraz dwie kopie) – raz na dekadę, gdzie dekada oznacza 10 dni kalendarzowych,2) Protokół odbioru dostawy towaru (1 egzemplarz podpisany przez przedstawicieli Wykonawcy i Zamawiającego) stanowiący załącznik nr 6 do Umowy.9. Realizacja umowy będzie się odbywać na podstawie sukcesywnie składanych zamówień na minimum 1 dzień przed terminem dostawy. Do złożenia zamówień uprawnieni są przedstawiciele Zamawiającego, czyli Odbiorcy w magazynach wskazanych w § 3 ust. 1.10. Realizacja dostaw odbywa się na podstawie składanych przez Odbiorcę lub Zamawiającego w formie pisemnej lub za pośrednictwem Faxu zamówień, zawierających ilości i terminy dostawy. Wyjątkowo dopuszcza się składanie zamówień w formie telefonicznej.11. Częstotliwość dostaw – 2 (dwa) razy w tygodniu.12. Wykonawca zobowiązuje się do zorganizowania dostaw towaru określonego w § 1 ust. 1 własnym transportem i na własny koszt do magazynów 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu (w godz. 7 – 12 od poniedziałku do piątku), zgodnie z załącznikiem nr 2 do umowy do miejsca wskazanego poniżej.• HRUBIESZÓW – ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów13. Wykonawca udziela gwarancji jakości na przedmiot Umowy na okres przydatny do spożycia zgodnie z gwarancją producenta. 14. Wykonawca zobowiązany jest przez cały okres związania umową posiadać:1) aktualną polisę lub inny dokument ubezpieczenia w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej posiadającej rozszerzony zakres ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty wyprodukowane, dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego oraz spowodowane przez niewykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia w okresie ubezpieczenia opiewającą na sumę gwarancyjną nie mniejszą iż: 50 000,00 zł dla CZĘŚCI III2) AKTUALNĄ DECYZJĄ ADMINISTRACYJNĄ WŁAŚCIWEGO ORGANU PAŃSTWOWEJ INSPEKCJI SANITARNEJ w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień; lub ZAŚWIADCZENIE O WPISIE DO REJESTRU ZAKŁADÓW zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej- jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień.3) AKTUALNY CERTYFIKAT HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia;lubProtokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład której wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymywania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.

Część 4: CZĘŚĆ IV: ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublin Antrykot wołowy b/k kręg., polędwica wołowa, wołowina zrazowa b/k, udziec cielęcy b/k, karkówka wieprzowa b/k, łopatka wieprzowa b/k, schab wieprzowy b/k, boczek surowy, żeberka wieprzowe, szynka wieprzowa b/k, mięso wieprzowe od szynki b/k drobne, ozorki wieprzowe, wątroba wieprzowa, smalec wieprzowy, słonina, pasztetowa, salceson włoski, salceson ozorkowy, kaszanka z kaszy gryczanej, kiełbasa salami, kiełbasa myśliwska, kiełbasa jałowcowa, kiełbasa parówkowa, parówki z szynki, mortadela, kiełbasa biała parzona, kiełbasa podlaska, kiełbasa wiejska, kiełbasa śląska, kiełbasa toruńska, kiełbasa zwyczajna, kiełbasa krakowska parzona, kiełbasa szynkowa wieprzowa, kiełbasa krakowska sucha, kiełbasa żywiecka, kabanosy, baleron, salami, polędwica wędzona wieprzowa, szynka wieprzowa wędzona, szynka wieprzowa gotowana, szynka wieprzowa konserwowa, boczek wędzony parzony b/k, rolada z boczku, pasztet wieprzowy pieczony, golonka wieprzowa, ogonówka, schab pieczony, kabanosy drobiowe, kiełbasa szynkowa drobiowa, parówki z fileta z kurczaka, szynka drobiowa, szynka z indyka, mortadela drobiowa.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr I, części nr II, części nr III, części nr IV, części nr V określają:1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia – stanowiący Załącznik nr 1 do SWZ (odpowiednio do danej części) - Zamawiający zamieścił odrębne pliki w formacie ZIP - każdy oddzielny folder odpowiednio do części 2) Wykaz asortymentowo-ilościowy dla poszczególnych miejsc dostaw odpowiednio dla danej miejscowości – stanowiącym Załącznik nr 2 do SWZ (odpowiednio do danej części).SZCZEGÓŁOWE WYMAGANIA Zamawiającego w stosunku do dostawy 1. Zamawiający zastrzega sobie możliwość skorzystania w ramach Umowy z prawa opcji w zakresie nieprzekraczającym asortymentu i ilości zawartych w załączniku, do umowy kolumna „ZAKRES PRAWA OPCJI”. 2. Ostateczna ilość zakupionej w ramach prawa opcji żywności będzie uzależniona od bieżących potrzeb Zamawiającego i posiadanych przez niego środków finansowych.3. Żywność zakupiona w ramach prawa opcji musi spełniać wszystkie wymogi jak dla zamówienia gwarantowanego.4. Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako „prawo opcji” jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Zamawiający może nie skorzystać z prawa opcji w szczególności w przypadku nieuzyskania środków finansowych na ten cel, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia co niniejszym Wykonawca akceptuje przez podpisanie niniejszej umowy. 5. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień w ramach zamówienia podstawowego na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 60% wartości brutto umowy, o której mowa w § 4 ust. 3 niniejszej umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb odbiorców wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia oraz przydzielonych na ten cel środków finansowych.6. Wykaz asortymentowo-ilościowy dla poszczególnych magazynów 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu – miejsc dostaw został przedstawiony w Załączniku nr 2.7. W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, Wykonawcy będzie się należeć wynagrodzenie według cen jednostkowych jak dla zamówienia gwarantowanego.8. Warunkiem dokonania odbioru ilościowego i jakościowego przez Zamawiającego będzie dostarczenie przez Wykonawcę wraz z towarami poniższego kompletu dokumentów:1) Fakturę VAT (oryginał oraz dwie kopie) – raz na dekadę, gdzie dekada oznacza 10 dni kalendarzowych,2) Protokół odbioru dostawy towaru (1 egzemplarz podpisany przez przedstawicieli Wykonawcy i Zamawiającego) stanowiący załącznik nr 6 do Umowy.9. Realizacja umowy będzie się odbywać na podstawie sukcesywnie składanych zamówień na minimum 1 dzień przed terminem dostawy. Do złożenia zamówień uprawnieni są przedstawiciele Zamawiającego, czyli Odbiorcy w magazynach wskazanych w § 3 ust. 1.10. Realizacja dostaw odbywa się na podstawie składanych przez Odbiorcę lub Zamawiającego w formie pisemnej lub za pośrednictwem Faxu zamówień, zawierających ilości i terminy dostawy. Wyjątkowo dopuszcza się składanie zamówień w formie telefonicznej.11. Częstotliwość dostaw – 2 (dwa) razy w tygodniu.12. Wykonawca zobowiązuje się do zorganizowania dostaw towaru określonego w § 1 ust. 1 własnym transportem i na własny koszt do magazynów 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu (w godz. 7 – 12 od poniedziałku do piątku), zgodnie z załącznikiem nr 2 do umowy do miejsca wskazanego poniżej.• LUBLIN – ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublin13. Wykonawca udziela gwarancji jakości na przedmiot Umowy na okres przydatny do spożycia zgodnie z gwarancją producenta. 14. Wykonawca zobowiązany jest przez cały okres związania umową posiadać:1) aktualną polisę lub inny dokument ubezpieczenia w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej posiadającej rozszerzony zakres ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty wyprodukowane, dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego oraz spowodowane przez niewykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia w okresie ubezpieczenia opiewającą na sumę gwarancyjną nie mniejszą iż: 60 000,00 zł dla CZĘŚCI IV2) AKTUALNĄ DECYZJĄ ADMINISTRACYJNĄ WŁAŚCIWEGO ORGANU PAŃSTWOWEJ INSPEKCJI SANITARNEJ w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień; lub ZAŚWIADCZENIE O WPISIE DO REJESTRU ZAKŁADÓW zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej- jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień.3) AKTUALNY CERTYFIKAT HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia;lubProtokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład której wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymywania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.

Część 5: CZĘŚĆ V: mięso drobiowe ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszówul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublinul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamośćul. Lubelska 139, 22-100 ChełmNoga z kurczaka mrożona, noga z kurczaka, podudzie z kurczaka, filet z piersi kurczaka mrożony, filet z piersi kurczaka, filet z piersi indyka mrożony, filet z piersi indyka, kurczak – tuszka, wątroba z kurczaka, żołądki kurczaka.

ZP/TP/37/2021
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15112000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10370877 2024-04-29
godz. 10:00
Mazowieckie Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, wskazanych w Załączniku nr 2a do SWZ – Formularzu asortymentowo – cenowym, dla Państwowego Gospodarstwa Wodne...
10482579 2024-04-30
godz. 11:00
Mazowieckie Rozeznanie rynku w celu ustalenia wartości szacunkowej, którego przedmiotem jest dzierżawa urządzeń dozujących wodę podłączanych bezpośrednio do instalacji wodnej, dostawę kubków...
10485257 2024-05-01
godz. 07:59
Małopolskie podudzie z kurczaka -
10485284 2024-05-06
godz. 09:00
Mazowieckie Sukcesywna dostawa pieczywa wraz z transportem i rozładunkiem - RWT/OMLN/272/REG/07/2024 -
10479037 2024-05-07
godz. 10:00
Małopolskie Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14 G w Bochni w okresie od 01.07.2024 r. do 31.12.2024 r. Część 1: Prze...
10484573 2024-05-07
godz. 10:00
Śląskie ZAPYTANIE OFERTOWE "Dostawa ekstraktu słodowego na potrzeby Łaźni Piwnych w Wodnym Parku Tychy"
10501641 2024-05-08
godz. 08:00
Śląskie Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Miejskiego Przedszkola nr 24 w Rudzie Śląskiej przy ulicy Energetyków 9 Zakup wraz z dostawą artykułów ...
10502763 2024-05-10
godz. 08:00
Podlaskie Dostawa sezonowych owoców i warzyw dla Szpitala Wojewódzkiego im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Łomży. 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa sezonowych owoców i warzy...
10491434 2024-05-10
godz. 11:00
Dolnośląskie DOSTAWY PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH SUCHYCH ORAZ KONSERW Część 1: Część nr 1: Różne produkty suche, chrzan, powidła, dżemy, itp.1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa as...
10498459 2024-06-03
godz. 09:00
Mazowieckie 1.Przedmiotem zamówienia jest „Dostawa czekolad”. 2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz wykaz asortymentu będącego przedmiotem niniejszego postępowania zawiera „Arkusz a...