Przetarg 12202556 - Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych na potrzeby...
| Analizuj | Zamówienie 12202556 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-08 |
| przedmiot ogłoszenia | Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych na potrzeby jednostek organizacyjnych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Olsztynie w okresie I-VI 2026 roku Część 1: W części I – artykuły s pożywcze różne Zamawiający wymaga, aby:a) dostarczane artykuły spożywcze były wysokiej jakości i posiadały termin przydatności do spożycia maksymalny dladanego produktu,b) artykuły spożywcze były dostarczane w opakowaniach detalicznych,c) każdy artykuł był oznakowany w języku polskim, zawierał co najmniej: nazwę, pod którą został wprowadzony do obrotu,nazwę producenta, ilość produktu w opakowaniu, datę produkcji, datę przydatności do spożycia, warunki przechowywania,d) opakowania artykułów – słoiki szklane, torebki papierowe, kartony, torby foliowe były oznakowane etykietą zawierającarzetelne informacje o produkcie, były czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe i szczelne,e) smak i zapach oferowanych produktów były charakterystyczne dla danego artykułu spożywczego bez obcych posmakówczy zapachów,f) warunki podczas transportu były zgodne z zasadami GMP/GHP.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia i zakres został określony w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1A doformularza oferty. Część 2: W części II - nabiał (mleko i przetwory mleczarskie) Zamawiający wymaga, aby:a) dostarczane artykuły spożywcze były wysokiej jakości bez zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakteriichorobotwórczych,b) mleko i przetwory mleczarskie pochodziły z bieżącej produkcji, posiadały termin przydatności do spożycia w chwilidostawy nie krótszy niż 5 dni przed jego upływem,c) artykuły były dostarczane w opakowaniach detalicznych o gramaturze nie niższej niż przewidziana w załączniku nr 1B doformularza oferty,d) każdy artykuł był oznakowany w języku polskim, zawierał co najmniej: nazwą, pod którą został wprowadzony do obrotu,adres producenta, ilość produktu w opakowaniu, datę produkcji, datę przydatności do spożycia, warunki przechowywania,e) warunki podczas transportu były zgodne z zasadami GMP/GHP.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia i zakres został określony w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1B doformularza oferty. Część 3: W części III – mrożonki owocowo - warzywne i rybne Zamawiający wymaga, aby:a) dostarczane mrożonki owocowe - warzywne były jednolite odmianowo, w stanie dojrzałości konsumpcyjnej, czyste,sypkie, nieoblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych, o równych wymiarach, róże lub owocenieuszkodzone o barwie typowej dla danego gatunku i odmiany (z wyjątkiem mieszanek), mrożonki bez oznak rozmrożenia,bez oznak obecności pleśni, bez zanieczyszczeń,b) dostarczone mrożonki rybne były jednolite, warstwy filetów przełożone folią, elementy nieposklejane, łatwe wydobywaniepojedynczych elementów z bloku, bez konieczności rozmrażania całości, mrożonki bez oznak rozmrożenia, bez oznakobecności pleśni, bez zanieczyszczeń,c) opakowanie zewnętrzne – karton opakowanie wewnętrzne pokryte folią, oznakowane w języku polskim a etykieta musizawierać co najmniej: nazwę, pod którą artykuł został wprowadzony do obrotu, adres producenta, ilość produktu wopakowaniu, datę przydatności do spożycia, warunki przechowywania. W przypadku ryb mrożonych glazurowanych etykietamusi zawierać informację dotyczącą procentowej zawartości ryby,d) warunki podczas transportu były zgodne z zasadami GMP/GHP, temperatura surowcaw momencie przyjęcia min. – 18º C.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia i zakres został określony w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1C doformularza oferty. Część 4: W części IV - jaja kurze konsumpcyjne Zamawiający wymaga, aby:a) dostawy jaj były w klasie jakości A, grupie wagowej L (63 g - 73 g), świeże, z datą przydatności do spożycia minimum 14dni od dnia dostawy Zamawiającemu,b) skorupa jaja była o normalnym kształcie, czysta, nieuszkodzona,c) jaja opakowane były w czyste, jednorazowe, papierowe wytłaczanki, każde opakowanie zbiorcze powinno zawieraćetykietę,d) etykieta zbiorcza zawierała minimum: opis asortymentu, klasę jakości, temperaturę przechowywania, datę przydatnoścido spożycia (nie może przekroczyć daty 28 dni od daty zniesienia jaj) – w przypadku bezpośredniego producentadopuszczalna faktura zawierająca wymagane dane,e) warunki transportowe były zgodne z zasadami GMP/GHP, temperatura przewozu jaj w momencie odbioru dostawy 8º C –13º C.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia i zakres został określony w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1D doformularza oferty.Do każdej dostawy należy dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z Ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. oproduktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2023 r. poz. 872.) oraz Rozporządzeniem (WE) 853/2004 ParlamentuEuropejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu dożywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UEL 139 z dnia 30.04.2004 r.)Do wglądu aktualne badania bakteriologiczne jaj i fermy w kierunku salmonelli Część 5: W części V mięso wołowo – wieprzowe Zamawiający wymaga, aby:a) mięso wołowo - wieprzowe miało zapewnioną identyfikowalność (nazwa, wykaz i ilość składników, zawartość netto wopakowaniu, data przydatności do spożycia, warunki przechowywania, firma, adres producenta, inf. odnoszące się do źródłapochodzenia).b) mięso wołowo – wieprzowe wyróżniało się wysoką jakością handlową w zakresie sposobu produkcji, składu lubwłaściwości organoleptycznych oraz spełniać wymagania określone w ustawie o warunkach zdrowotnych i żywienia(Dz.U.2003.208.2020).c) Warunki transportowe muszą być zgodne z zasadami GMP/GHP, temperatura surowców w czasie transportu w zakresie0 st. C do 4st.C. Pojemniki do transportu czyste, nie uszkodzone, zamknięte, prawidłowo oznakowane. Do wgląduksiążeczka mycia i dezynfekcji pojazdu oraz książeczka zdrowia kierowcy, który powinien posiadać na sobie czysty fartuch.Do każdej dostawy należy dołączyć: handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z ustawą z dnia 16.12.2005 o produktachpochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 2019 poz. 824 z późń.zm.) oraz Rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentueuropejskiego i Rady z dnia 29.04.2004r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu dożywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UEL 139 z dnia 30.04.2004r. ze zm.)Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia i zakres został określony w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1E doformularza oferty. Część 6: W części VI mięso drobiowe Zamawiający wymaga, aby:a) Mięso drobiowe miało zapewnioną identyfikowalność (nazwa, wykaz i ilość składników, zawartość netto w opakowaniu,data przydatności do spożycia, warunki przechowywania, firma, adres producenta, inf. odnoszące się do źródłapochodzenia).b) Mięso drobiowe wyróżniało się wysoką jakością handlową w zakresie sposobu produkcji, składu lub właściwościorganoleptycznych oraz spełniać wymagania określone w ustawie o warunkach zdrowotnych i żywienia(Dz.U.2003.208.2020).c) Warunki transportowe muszą być zgodne z zasadami GMP/GHP, temperatura surowców w czasie transportu w zakresie0 st. C do 4st.C. Pojemniki do transportu czyste, nie uszkodzone, zamknięte, prawidłowo oznakowane. Do wgląduksiążeczka mycia i dezynfekcji pojazdu oraz książeczka zdrowia kierowcy, który powinien posiadać na sobie czysty fartuch.d) Do każdej dostawy należy dołączyć: handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z ustawą z dnia 16.12.2005 oproduktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 2019 poz. 824 z późń.zm.) oraz Rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentueuropejskiego i Rady z dnia 29.04.2004r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu dożywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UEL 139 z dnia 30.04.2004r. ze zm.)e) Każde opakowanie powinno zawierać nazwę i adres producenta, nazwę surowca, ilość sztuk, datę produkcji, datęprzydatności do spożycia, warunki przechowywania, wykaz składników występujących w środku spożywczymf) Firma Wykonawcy powinna znajdować się pod stałym nadzorem Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego napodstawie Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2023 r. poz. 1448) lubznajdować się pod stałym nadzorem inspekcji weterynaryjnej,Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia i zakres został określony w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1F doformularza oferty. Część 7: W części VII wędliny Zamawiający wymaga, aby:a) Zamawiający wymaga dostaw niektórych rodzajów wędlin w opakowaniu o gramaturze nie większej niż 10 dag.b) Wędliny powinny mieć zapewnioną identyfikowalność (nazwa, wykaz i ilość składników, zawartość netto w opakowaniu,data przydatności do spożycia, warunki przechowywania, firma, adres producenta, inf. odnoszące się do źródłapochodzenia).c) Wędliny musza być muszą być wysokiej jakości, w gatunku I, świeże, dobrej jakości, pod względem właściwościorganoleptycznych (wygląd, smak, zapach).d) Warunki transportowe muszą być zgodne z zasadami GMP/GHP temperatura surowców w czasie transportu w zakresie 0st. C do 4st.C. Pojemniki do transportu czyste, nie uszkodzone, zamknięte, prawidłowo oznakowane. Do wglądu książeczkamycia i dezynfekcji pojazdu oraz książeczka zdrowia kierowcy, który powinien posiadać na sobie czysty fartuch. Do każdejdostawy należy dołączyć: handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z ustawą z dnia 16.12.2005 o produktachpochodzenia zwierzęcego Dz. U. 2019 poz. 824 z późń.zm.) oraz Rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentueuropejskiego i Rady z dnia 29.04.2004r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu dożywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UEL 139 z dnia 30.04.2004r. ze zm.)Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia i zakres został określony w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1Gdo formularza oferty. MOPS.DZP.261.59.2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3142500, 15110000, 15111000, 15112000, 15113000, 15114000, 15131130, 15331170, 15500000, 15540000, 15600000, 15800000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Warmińsko-Mazurskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Warmińsko-Mazurskie |