Przetarg - Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla Krajowej...
| Analizuj | Zamówienie 2727420 (zakończone) |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2013-04-30 |
| przedmiot ogłoszenia | Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury, Ośrodek Szkoleniowy Temida w Świnoujściu 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych (artykuły spożywcze) dla Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury, Ośrodek Szkoleniowy Temida w Świnoujściu (ul. Kasprowicza 3, 72-600 Świnoujście): Część 1 - mięso Część 2 - wędliny Część 3 - różne produkty spożywcze i produkty suszone Część 4 - produkty głęboko mrożone Część 5- produkty mleczarskie Część 6 - owoce, warzywa i produkty podobne Część 7 - ryby Część 8 - przetwory z ryb Część 9 - wina Część 10 - piwo Część 11 - napoje Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ. 3. Dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. Dostarczane produkty winny odpowiadać normom i standardom określonym w odpowiednich przepisach prawnych w tym Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (tekst jednolity Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 ze zm.). Produkty powinny posiadać odpowiednie walory smakowe, zapachowe i sensoryczne dla danego produktu. Dostawa i rozładunek przedmiotu zamówienia na koszt i ryzyko wykonawcy - do magazynu Ośrodka Szkoleniowego Temida w Świnoujściu (ul. Kasprowicza 3, 72-600 Świnoujście). Dostarczany asortyment musi być pozbawiony uszkodzeń o charakterze fizycznym i biochemicznym obniżających jego wartość użytkową. Przedmiot zamówienia powinien być dostarczony środkiem transportu przystosowanym do przewozu tego typu towaru. 4. Realizacja zamówienia następować będzie według faktycznych potrzeb zamawiającego, na podstawie zamówień częściowych. Zamawiający będzie składał zamówienia częściowe telefonicznie, potwierdzone faxem lub drogą elektroniczną z minimum 48-godzinnym wyprzedzeniem. Dostawy zamówionej partii przedmiotu zamówienia odbywać się będą do godziny 1000 w ciągu dwóch dni roboczych od dnia złożenia zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania dostarczenia towaru w dniu następnym do godziny 1400. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizacji dostaw w ilości mniejszej niż podana w załączniku nr 1 do SIWZ, z tym zastrzeżeniem, iż minimalna wartość zamówionego asortymentu wyniesie nie mniej niż 25% zadeklarowanej maksymalnej wartości określonej w załączniku nr 1 do SIWZ. 5. Wykonawca powinien zapewnić, że oferowane produkty będą posiadać atesty i/lub certyfikaty higieniczno - sanitarne oraz będą świeże (z ważnym terminem przydatności do spożycia) i odpowiedniej jakości. Wymagane jest złożenie odpowiedniego oświadczenia, a Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających jakość produktów przy danej dostawie. 6. W pozycjach dotyczących produktów wskazanych z nazwy handlowej Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadające te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierające w swoim składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku zaoferowania produktów równoważnych należy dołączyć dokumenty potwierdzające że oferowane asortymenty równoważne odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego. W przypadku gdy Wykonawca będzie oferował artykuł spożywczy równoważny, ma obowiązek zaznaczyć ten fakt w formularzu asortymentowo-cenowym, wpisując asortyment równoważny. 7. Zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy Pzp Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego produkty spełniają wymagania stawiane przez zamawiającego. CZĘŚĆ Nr: 1 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 1 - mięso CZĘŚĆ Nr: 2 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 2 - wędliny CZĘŚĆ Nr: 3 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 2 - wędliny CZĘŚĆ Nr: 3 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 3 - różne produkty spożywcze i produkty suszone CZĘŚĆ Nr: 4 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 4 - produkty głęboko mrożone CZĘŚĆ Nr: 5 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 5- produkty mleczarskie CZĘŚĆ Nr: 6 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 6 - owoce, warzywa i produkty podobne CZĘŚĆ Nr: 7 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 7 - ryby CZĘŚĆ Nr: 8 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 8 - przetwory z ryb CZĘŚĆ Nr: 9 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 9 - wina CZĘŚĆ Nr: 10 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 10 - piwo CZĘŚĆ Nr: 11 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 11 - napoje ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH CZĘŚĆ Nr: 1 Nazwa: Część 1 - mięso 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 1 - mięso 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31/12/2013 4) Kryteria oceny ofert: Najniższa cena CZĘŚĆ Nr: 2 Nazwa: Część 2 - wędliny 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 2 - wędliny 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31/12/2013 4) Kryteria oceny ofert: Najniższa cena CZĘŚĆ Nr: 3 Nazwa: Część 2 - wędliny 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 2 - wędliny 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31/12/2013 4) Kryteria oceny ofert: Najniższa cena CZĘŚĆ Nr: 3 Nazwa: Część 3 - różne produkty spożywcze i produkty suszone 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 3 - różne produkty spożywcze i produkty suszone 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31/12/2013 4) Kryteria oceny ofert: Najniższa cena CZĘŚĆ Nr: 4 Nazwa: Część 4 - produkty głęboko mrożone 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 4 - produkty głęboko mrożone 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31/12/2013 4) Kryteria oceny ofert: Najniższa cena CZĘŚĆ Nr: 5 Nazwa: Część 5- produkty mleczarskie 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 5- produkty mleczarskie 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31/12/2013 4) Kryteria oceny ofert: Najniższa cena CZĘŚĆ Nr: 6 Nazwa: Część 6 - owoce, warzywa i produkty podobne 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 6 - owoce, warzywa i produkty podobne 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31/12/2013 4) Kryteria oceny ofert: Najniższa cena CZĘŚĆ Nr: 7 Nazwa: Część 7 - ryby 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 7 - ryby 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31/12/2013 4) Kryteria oceny ofert: Najniższa cena CZĘŚĆ Nr: 8 Nazwa: Część 8 - przetwory z ryb 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 8 - przetwory z ryb 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31/12/2013 4) Kryteria oceny ofert: Najniższa cena CZĘŚĆ Nr: 9 Nazwa: Część 9 - wina 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 9 - wina 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31/12/2013 4) Kryteria oceny ofert: Najniższa cena CZĘŚĆ Nr: 10 Nazwa: Część 10 - piwo 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 10 - piwo 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31/12/2013 4) Kryteria oceny ofert: Najniższa cena CZĘŚĆ Nr: 11 Nazwa: Część 11 - napoje 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 11 - napoje 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31/12/2013 4) Kryteria oceny ofert: Najniższa cena |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze, używki |
| kody CPV | 15000000 |
| forma | przetarg nieograniczony |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Małopolskie |