Przetarg 11741738 - SUKCESYWNE DOSTAWY ART. SPOŻYWCZYCH DO SIEDZIBY...

   
Analizuj Zamówienie 11741738
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-10-27
przedmiot ogłoszenia
SUKCESYWNE DOSTAWY ART. SPOŻYWCZYCH DO SIEDZIBY MŁODZIEŻOWEGO OŚRODKA WYCHOWAWCZEGO W PODGŁĘBOKIEM

Część 1: Zadanie nr 1 art. spożywcze Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz szacunk
owa ilość w/w artykułów spożywczych zostały określone w załączniku do formularza ofertowego nr 1.1 – zadanie nr 1 – art. spożywcze.Określone w formularzu cenowym ilości artykułów spożywczych są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził roszczeń z tytułu zmian ilościowych i rodzajowych w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji umowy w minimum 70%.Wykonawca będzie dostarczał artykuły na swój koszt i we własnych opakowaniach, transportem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.Dostawy realizowane będą sukcesywnie, na podane w ofercie dane teleadresowe, w asortymencie i ilości określonej przez Zamawiającego po złożeniu zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną do godz. 14:00 na minimum 1 do 3 dni przed wykonaną dostawą. Wykonawca niezwłocznie potwierdzi fakt otrzymania zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia produktów zgodnych z wymaganiami w zakresie:Zadanie nr 1 art. spożywcze: długie terminy ważności produktów, opakowania oznaczone, bez obcych smaków, zapachów i pleśni, bez zanieczyszczeń mechanicznych; dostawy codziennie od poniedziałku do piątku wg zapotrzebowania Zamawiającego, do godz. 10.00;Oferowane przez Wykonawcę produkty muszą być pełnowartościowe, spełniające standardy jakościowe oparte o Polskie Normy przenoszące normy europejskie określone w załączniku 1.1 do formularza ofertowego, w szczególności zobowiązuje się dostarczać produkty, które: a) spełniają wymagania w zakresie jakości handlowej; b) są prawidłowo, zgodnie z przepisami, oznakowane; c) spełniają wymagane warunki dotyczące właściwości organoleptycznych, fizykochemicznych i mikrobiologicznych w zakresie technologii produkcji, wielkości lub masy oraz wymagania wynikające ze sposobu produkcji, opakowania, prezentacji i oznakowania; d) spełniają wymagania sanitarne, weterynaryjne lub fitosanitarne określone dla danego artykułu. e) posiadają ważny termin do spożycia właściwy dla danego asortymentu. f) dostarczane będą środkami transportu spełniającymi wymogi sanitarne. g) dostarczane będą przez osoby legitymujące się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie zamawiającego. h) winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności. i) są wyprodukowane i wprowadzone do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP. j) odpowiadają Polskim Normom oraz muszą być zgodne z normami określonymi i obowiązującymi na obszarze Unii Europejskiej. k) opakowane są w materiał dopuszczony do kontaktu z żywnością. Oferowany przez Wykonawcę asortyment winien być I gatunku i posiadać odpowiednie świadectwa i certyfikaty dopuszczające do obrotu na terenie Polski.

Część 2: Zadanie nr 2 mięsa, wędliny Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz szacunkowa ilość w/w artykułów spożywczych zostały określone w załączniku do formularza ofertowego nr 1.2 – zadanie nr 2 – mięsa, wędliny.Określone w formularzu cenowym ilości artykułów spożywczych są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził roszczeń z tytułu zmian ilościowych i rodzajowych w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji umowy w minimum 70%.Wykonawca będzie dostarczał artykuły na swój koszt i we własnych opakowaniach, transportem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.Dostawy realizowane będą sukcesywnie, na podane w ofercie dane teleadresowe, w asortymencie i ilości określonej przez Zamawiającego po złożeniu zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną do godz. 14:00 na minimum 1 do 3 dni przed wykonaną dostawą. Wykonawca niezwłocznie potwierdzi fakt otrzymania zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia produktów zgodnych z wymaganiami w zakresie:Zadanie nr 2 mięsa i wędliny: mięso – świeże z uboju, wysokiej jakości, nie mrożone, z etykietą i terminem ważności; wędliny – świeże, wysokiej jakości, nie mrożone, z etykietą i terminem ważności; dostarczane w temperaturze zgodnej z wymogami sanitarno-epidemiologicznymi samochodem spełniającym warunki transportu mięsa i jego przetworów; dostawy przynajmniej 3 razy w tygodniu do godz. 10.00;Oferowane przez Wykonawcę produkty muszą być pełnowartościowe, spełniające standardy jakościowe oparte o Polskie Normy przenoszące normy europejskie określone w załącznikach 1.2 do formularza ofertowego, w szczególności zobowiązuje się dostarczać produkty, które: a) spełniają wymagania w zakresie jakości handlowej; b) są prawidłowo, zgodnie z przepisami, oznakowane; c) spełniają wymagane warunki dotyczące właściwości organoleptycznych, fizykochemicznych i mikrobiologicznych w zakresie technologii produkcji, wielkości lub masy oraz wymagania wynikające ze sposobu produkcji, opakowania, prezentacji i oznakowania; d) spełniają wymagania sanitarne, weterynaryjne lub fitosanitarne określone dla danego artykułu. e) posiadają ważny termin do spożycia właściwy dla danego asortymentu. f) dostarczane będą środkami transportu spełniającymi wymogi sanitarne. g) dostarczane będą przez osoby legitymujące się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie zamawiającego. h) winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności. i) są wyprodukowane i wprowadzone do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP. j) odpowiadają Polskim Normom oraz muszą być zgodne z normami określonymi i obowiązującymi na obszarze Unii Europejskiej. k) opakowane są w materiał dopuszczony do kontaktu z żywnością. Ponadto: wyprodukowane oferowane produkty mięsne są zgodnie z przepisami dotyczącymi produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego pochodzących z obszarów podlegających ograniczeniom, nakazom lub zakazom lub przepisami o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt; p) produkty mięsne spełniają wymagania weterynaryjne określone w przepisach o produktach pochodzenia zwierzęcego; q) mięso wchodzące w skład produktów mięsnych stanowi mięso, o którym mowa w art. 1 ust. 1; Ustawy o szczególnych rozwiązaniach związanych z wystąpieniem afrykańskiego pomoru świń na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej (Dz.U. z 2021 r. poz. 1573) r) nabyte mięso świń po cenach nie niższych niż ceny, o których mowa w art. 1 ust. 1 pkt 4; cyt. ustawy (Dz. U. z 2021 r. poz. 1573).Oferowany przez Wykonawcę asortyment winien być I gatunku i posiadać odpowiednie świadectwa i certyfikaty dopuszczające do obrotu na terenie Polski.

Część 3: Zadanie nr 3 drób Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz szacunkowa ilość w/w artykułów spożywczych zostały określone w załączniku do formularza ofertowego nr 1.3 – zadanie nr 3 – drób.Określone w formularzu cenowym ilości artykułów spożywczych są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził roszczeń z tytułu zmian ilościowych i rodzajowych w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji umowy w minimum 70%.Wykonawca będzie dostarczał artykuły na swój koszt i we własnych opakowaniach, transportem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.Dostawy realizowane będą sukcesywnie, na podane w ofercie dane teleadresowe, w asortymencie i ilości określonej przez Zamawiającego po złożeniu zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną do godz. 14:00 na minimum 1 do 3 dni przed wykonaną dostawą. Wykonawca niezwłocznie potwierdzi fakt otrzymania zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia produktów zgodnych z wymaganiami w zakresie:Zadanie nr 3 drób: świeży, nie mrożony, dostarczany w temp. zgodnej z wymogami sanitarno-epidemiologicznymi, środkiem transportu do tego przeznaczonym, dostawy przynajmniej 3 razy w tygodniu do godz. 10.00.Oferowane przez Wykonawcę produkty muszą być pełnowartościowe, spełniające standardy jakościowe oparte o Polskie Normy przenoszące normy europejskie określone w załączniku 1.3 do formularza ofertowego, w szczególności zobowiązuje się dostarczać produkty, które: a) spełniają wymagania w zakresie jakości handlowej; b) są prawidłowo, zgodnie z przepisami, oznakowane; c) spełniają wymagane warunki dotyczące właściwości organoleptycznych, fizykochemicznych i mikrobiologicznych w zakresie technologii produkcji, wielkości lub masy oraz wymagania wynikające ze sposobu produkcji, opakowania, prezentacji i oznakowania; d) spełniają wymagania sanitarne, weterynaryjne lub fitosanitarne określone dla danego artykułu. e) posiadają ważny termin do spożycia właściwy dla danego asortymentu. f) dostarczane będą środkami transportu spełniającymi wymogi sanitarne. g) dostarczane będą przez osoby legitymujące się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie zamawiającego. h) winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności. i) są wyprodukowane i wprowadzone do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP. j) odpowiadają Polskim Normom oraz muszą być zgodne z normami określonymi i obowiązującymi na obszarze Unii Europejskiej. k) opakowane są w materiał dopuszczony do kontaktu z żywnością. Ponadto: wyprodukowane oferowane produkty mięsne są zgodnie z przepisami dotyczącymi produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego pochodzących z obszarów podlegających ograniczeniom, nakazom lub zakazom lub przepisami o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt; p) produkty mięsne spełniają wymagania weterynaryjne określone w przepisach o produktach pochodzenia zwierzęcego; Oferowany przez Wykonawcę asortyment winien być I gatunku i posiadać odpowiednie świadectwa i certyfikaty dopuszczające do obrotu na terenie Polski.

Część 4: Zadanie nr 4 pieczywo Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz szacunkowa ilość w/w artykułów spożywczych zostały określone w załączniku do formularza ofertowego nr 1.4 – zadanie nr 4 – pieczywo.Określone w formularzu cenowym ilości artykułów spożywczych są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził roszczeń z tytułu zmian ilościowych i rodzajowych w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji umowy w minimum 70%.Wykonawca będzie dostarczał artykuły na swój koszt i we własnych opakowaniach, transportem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.Dostawy realizowane będą sukcesywnie, na podane w ofercie dane teleadresowe, w asortymencie i ilości określonej przez Zamawiającego po złożeniu zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną do godz. 14:00 na minimum 1 do 3 dni przed wykonaną dostawą. Wykonawca niezwłocznie potwierdzi fakt otrzymania zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia produktów zgodnych z wymaganiami w zakresieZadanie nr 4 pieczywo: dostawy codziennie w godz. 6.00 – 6.30 z wyjątkiem niedziel i świąt.Oferowane przez Wykonawcę produkty muszą być pełnowartościowe, spełniające standardy jakościowe oparte o Polskie Normy przenoszące normy europejskie określone w załączniku 1.4 do formularza ofertowego, w szczególności zobowiązuje się dostarczać produkty, które: a) spełniają wymagania w zakresie jakości handlowej; b) są prawidłowo, zgodnie z przepisami, oznakowane; c) spełniają wymagane warunki dotyczące właściwości organoleptycznych, fizykochemicznych i mikrobiologicznych w zakresie technologii produkcji, wielkości lub masy oraz wymagania wynikające ze sposobu produkcji, opakowania, prezentacji i oznakowania; d) spełniają wymagania sanitarne, weterynaryjne lub fitosanitarne określone dla danego artykułu. e) posiadają ważny termin do spożycia właściwy dla danego asortymentu. f) dostarczane będą środkami transportu spełniającymi wymogi sanitarne. g) dostarczane będą przez osoby legitymujące się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie zamawiającego. h) winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności. i) są wyprodukowane i wprowadzone do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP. j) odpowiadają Polskim Normom oraz muszą być zgodne z normami określonymi i obowiązującymi na obszarze Unii Europejskiej. k) opakowane są w materiał dopuszczony do kontaktu z żywnością. Ponadto: l) pieczywo i wyroby cukiernicze oraz wyroby garmażeryjne - wyprodukowane będą w dniu dostawy; Oferowany przez Wykonawcę asortyment winien być I gatunku i posiadać odpowiednie świadectwa i certyfikaty dopuszczające do obrotu na terenie Polski.

Część 5: Zadanie nr 5 art. mleczarskie Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz szacunkowa ilość w/w artykułów spożywczych zostały określone w załączniku do formularza ofertowego nr 1.5 – zadanie nr 5 – art. mleczarskie.Określone w formularzu cenowym ilości artykułów spożywczych są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził roszczeń z tytułu zmian ilościowych i rodzajowych w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji umowy w minimum 70%.Wykonawca będzie dostarczał artykuły na swój koszt i we własnych opakowaniach, transportem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.Dostawy realizowane będą sukcesywnie, na podane w ofercie dane teleadresowe, w asortymencie i ilości określonej przez Zamawiającego po złożeniu zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną do godz. 14:00 na minimum 1 do 3 dni przed wykonaną dostawą. Wykonawca niezwłocznie potwierdzi fakt otrzymania zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia produktów zgodnych z wymaganiami w zakresieZadanie nr 5 art. mleczarskie: świeże, długie terminy ważności produktów, dostawy przynajmniej 3 razy w tygodniu do godz. 10.00.Oferowane przez Wykonawcę produkty muszą być pełnowartościowe, spełniające standardy jakościowe oparte o Polskie Normy przenoszące normy europejskie określone w załączniku1.5 do formularza ofertowego, w szczególności zobowiązuje się dostarczać produkty, które: a) spełniają wymagania w zakresie jakości handlowej; b) są prawidłowo, zgodnie z przepisami, oznakowane; c) spełniają wymagane warunki dotyczące właściwości organoleptycznych, fizykochemicznych i mikrobiologicznych w zakresie technologii produkcji, wielkości lub masy oraz wymagania wynikające ze sposobu produkcji, opakowania, prezentacji i oznakowania; d) spełniają wymagania sanitarne, weterynaryjne lub fitosanitarne określone dla danego artykułu. e) posiadają ważny termin do spożycia właściwy dla danego asortymentu. f) dostarczane będą środkami transportu spełniającymi wymogi sanitarne. g) dostarczane będą przez osoby legitymujące się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie zamawiającego. h) winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności. i) są wyprodukowane i wprowadzone do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP. j) odpowiadają Polskim Normom oraz muszą być zgodne z normami określonymi i obowiązującymi na obszarze Unii Europejskiej. k) opakowane są w materiał dopuszczony do kontaktu z żywnościąOferowany przez Wykonawcę asortyment winien być I gatunku i posiadać odpowiednie świadectwa i certyfikaty dopuszczające do obrotu na terenie Polski.

Część 6: Zadanie nr 6 warzywa i owoce Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz szacunkowa ilość w/w artykułów spożywczych zostały określone w załączniku do formularza ofertowego nr 1.6 – zadanie nr 6 – warzywa i owoce.Określone w formularzu cenowym ilości artykułów spożywczych są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził roszczeń z tytułu zmian ilościowych i rodzajowych w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji umowy w minimum 70%.Wykonawca będzie dostarczał artykuły na swój koszt i we własnych opakowaniach, transportem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.Dostawy realizowane będą sukcesywnie, na podane w ofercie dane teleadresowe, w asortymencie i ilości określonej przez Zamawiającego po złożeniu zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną do godz. 14:00 na minimum 1 do 3 dni przed wykonaną dostawą. Wykonawca niezwłocznie potwierdzi fakt otrzymania zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia produktów zgodnych z wymaganiami w zakresie Zadanie nr 6 warzywa i owoce: świeże, nieuszkodzone, w sezonie krajowe, ziemniaki pakowane w workach do 25 kg, dostawy codziennie poniedziałek-piątek, do godz. 10:00Oferowane przez Wykonawcę produkty muszą być pełnowartościowe, spełniające standardy jakościowe oparte o Polskie Normy przenoszące normy europejskie określone w załączniku 1.6 do formularza ofertowego, w szczególności zobowiązuje się dostarczać produkty, które: a) spełniają wymagania w zakresie jakości handlowej; b) są prawidłowo, zgodnie z przepisami, oznakowane; c) spełniają wymagane warunki dotyczące właściwości organoleptycznych, fizykochemicznych i mikrobiologicznych w zakresie technologii produkcji, wielkości lub masy oraz wymagania wynikające ze sposobu produkcji, opakowania, prezentacji i oznakowania; d) spełniają wymagania sanitarne, weterynaryjne lub fitosanitarne określone dla danego artykułu. e) posiadają ważny termin do spożycia właściwy dla danego asortymentu. f) dostarczane będą środkami transportu spełniającymi wymogi sanitarne. g) dostarczane będą przez osoby legitymujące się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie zamawiającego. h) winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności. i) są wyprodukowane i wprowadzone do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP. j) odpowiadają Polskim Normom oraz muszą być zgodne z normami określonymi i obowiązującymi na obszarze Unii Europejskiej. k) opakowane są w materiał dopuszczony do kontaktu z żywnością. Ponadto: n) warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy gnicia; Oferowany przez Wykonawcę asortyment winien być I gatunku i posiadać odpowiednie świadectwa i certyfikaty dopuszczające do obrotu na terenie Polski.

Część 7: Zadanie nr 7 mrożonki Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz szacunkowa ilość w/w artykułów spożywczych zostały określone w załączniku do formularza ofertowego nr 1.7 – zadanie nr 7 – mrożonki.Określone w formularzu cenowym ilości artykułów spożywczych są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził roszczeń z tytułu zmian ilościowych i rodzajowych w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji umowy w minimum 70%.Wykonawca będzie dostarczał artykuły na swój koszt i we własnych opakowaniach, transportem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.Dostawy realizowane będą sukcesywnie, na podane w ofercie dane teleadresowe, w asortymencie i ilości określonej przez Zamawiającego po złożeniu zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną do godz. 14:00 na minimum 1 do 3 dni przed wykonaną dostawą. Wykonawca niezwłocznie potwierdzi fakt otrzymania zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia produktów zgodnych z wymaganiami w zakresie: Zadanie nr 7 mrożonki: zgodne z temperaturą zamrożenia, wysokiej jakości warzywa i owoce, opakowania hermetyczne z etykietą produktu i terminem ważności; filety rybne mrożone (szaterpack), bez lodu, wysokiej jakości z etykietą i terminem ważności, dostarczane zamrożone w temp. zgodnej z wymogami sanitarno- epidemiologicznymi, nie pochodzenia chińskiego, dostawy przynajmniej dwa razy w tygodniu, do godz. 10:00.Oferowane przez Wykonawcę produkty muszą być pełnowartościowe, spełniające standardy jakościowe oparte o Polskie Normy przenoszące normy europejskie określone w załączniku 1.7 do formularza ofertowego, w szczególności zobowiązuje się dostarczać produkty, które: a) spełniają wymagania w zakresie jakości handlowej; b) są prawidłowo, zgodnie z przepisami, oznakowane; c) spełniają wymagane warunki dotyczące właściwości organoleptycznych, fizykochemicznych i mikrobiologicznych w zakresie technologii produkcji, wielkości lub masy oraz wymagania wynikające ze sposobu produkcji, opakowania, prezentacji i oznakowania; d) spełniają wymagania sanitarne, weterynaryjne lub fitosanitarne określone dla danego artykułu. e) posiadają ważny termin do spożycia właściwy dla danego asortymentu. f) dostarczane będą środkami transportu spełniającymi wymogi sanitarne. g) dostarczane będą przez osoby legitymujące się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie zamawiającego. h) winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności. i) są wyprodukowane i wprowadzone do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP. j) odpowiadają Polskim Normom oraz muszą być zgodne z normami określonymi i obowiązującymi na obszarze Unii Europejskiej. k) opakowane są w materiał dopuszczony do kontaktu z żywnością. Ponadto: m) ryby i mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy; Oferowany przez Wykonawcę asortyment winien być I gatunku i posiadać odpowiednie świadectwa i certyfikaty dopuszczające do obrotu na terenie Polski.

IRP.272.4.53.2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 15112000, 15119000, 15131130, 15300000, 15331000, 15331170, 15500000, 15800000, 15811000, 15872200
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze