Przetarg 9310709 - Sukcesywna dostawa żywności do stołówek Miejsko -...

   
Analizuj Zamówienie 9310709 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2022-11-17
przedmiot ogłoszenia
Sukcesywna dostawa żywności do stołówek Miejsko - Gminnego Przedszkola w Kańczudze w 2023 roku

Część 1: Przedmiotem zamówienia
jest sukcesywna dostawa żywności do stołówek MiejskoGminnego Przedszkola w Kańczudze w 2023 roku. Część 1 – Warzywa, owoce, jaja – w ilości i o jakości wskazanej w załączniku nr 1a Do SWZMiejsce dostaw, do których dostarczany będzie towar (dotyczy wszystkich części):1. stołówka Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze przy ulicy W. Witosa 1, 37-220 Kańczuga,2. stołówka w Łopuszce Wielkiej 488 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze,3. stołówka w Sieteszy 242 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze,4. stołówka w Siedleczce 179 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze.Wykonawca zobowiązany jest realizować dostawy transportem własnym, lub zleconym na swój koszt i ryzyko, na podstawie zamówień składanych przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie również do rozładunku i wniesienia dostarczanego towaru w miejsce wyznaczone przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę towaru i zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia właściwego transportu przedmiotu zamówienia w sposób nieoddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia artykułów oraz ich walory spożywcze, odżywcze, smakowe i jakościowe. Wykonawca ma obowiązek dostarczyć towar dobrej jakości, który został wyprodukowany, przechowywany i dostarczony zgodnie z wymaganiami systemu HACCP. Po dokonaniu kontroli jakości dostarczanych produktów nastąpi przyjęcie towaru. W przypadku złej jakości dostarczonego towaru zamawiający nie dokona ich odbioru. W takiej sytuacji Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar dobrej jakości w przeciągu maksymalnie 3 godzin, w przeciwnym razie Zamawiający nie zapłaci za wadliwy towar oraz obciąży karą Wykonawcę w wysokości określonej w projekcie umowy – kary umowne, która zostanie potrącona z kolejnej faktury.Sposób realizacji dostaw: Dostawy realizowane będą na podstawie zamówień składanych telefonicznie. Pocztyelektronicznej lub osobiście przez upoważnione osoby (pracowników poszczególnych stołówek) z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 13:00 tj. np. zamówienia na piątek będzie składane co najmniej w czwartek do godziny 13:00. W zamówieniach tych Zamawiający określał będzie dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu. Dostawa będzie miała miejsce od poniedziałku do piątku w godzinach 06:00 – 08:00 w przypadku część 1,2,3,4 oraz w godzinach od 06:00 – 07:00 w przypadku Części 5.Z tytułu nie spełnienia przez Wykonawcę, podwykonawcę ww. wymogu Zamawiający przewiduje sankcje w postaci obowiązku zapłaty kary umownej w wysokości określonej w umowie w sprawie zamówienia publicznego. (Załącznik nr 4 do SWZ)Termin przydatności: Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktów do stołówki nie może być krótszy niż 1/4 okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu.Sposób rozliczeń za zrealizowane dostawy:Rozliczenia pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą będą następowały po każdym zrealizowanym prawidłowo zleceniu, według cen jednostkowych przedstawionych w ofercie za 1 kg/szt., na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych dostaw, po przedstawieniu faktury. Przyjmuje się dwutygodniowe cykle fakturowania lub w innym terminie po uzgodnieniu z Zamawiającym.

Część 2: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności do stołówek MiejskoGminnego Przedszkola w Kańczudze w 2023 roku.Część 2 – Nabiał i produkty mleczarskie – załącznik nr 1b do SWZ. Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązującychprzepisach prawa dotyczącego żywności w szczególności: • Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia(Dz.U.2020.2021 t.j. z dnia 2020.11.16).• Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych.(Dz.U.2021.630 t.j. z dnia 2021.04.07).• Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego,powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające proceduryw zakresie bezpieczeństwa żywności.• Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych.• Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG.• Wykonawca zobowiązany jest do stosowania zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U.2020.2021 t.j. z dnia 2020.11.16).• Dostarczane artykuły spożywcze muszą spełniać warunki wg. Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016 poz. 1154).Dla części 2 zamówiony asortyment winien być dostarczany w oznakowanych opakowaniach, zawierających informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia, ilości sztuk i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami prawa. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Miejsce dostaw, do których dostarczany będzie towar (dotyczy wszystkich części):1. stołówka Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze przy ulicy W. Witosa 1, 37-220 Kańczuga,2. stołówka w Łopuszce Wielkiej 488 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze,3. stołówka w Sieteszy 242 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze,4. stołówka w Siedleczce 179 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze.Wykonawca zobowiązany jest realizować dostawy transportem własnym, lub zleconym na swój koszt i ryzyko, na podstawie zamówień składanych przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie również do rozładunku i wniesienia dostarczanego towaru w miejsce wyznaczone przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę towaru i zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia właściwego transportu przedmiotu zamówienia w sposób nieoddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia artykułów oraz ich walory spożywcze, odżywcze, smakowe i jakościowe. Wykonawca ma obowiązek dostarczyć towar dobrej jakości, który został wyprodukowany, przechowywany i dostarczony zgodnie z wymaganiami systemu HACCP. Po dokonaniu kontroli jakości dostarczanych produktów nastąpi przyjęcie towaru. W przypadku złej jakości dostarczonego towaru zamawiający nie dokona ich odbioru. W takiej sytuacji Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar dobrej jakości w przeciągu maksymalnie 3 godzin, w przeciwnym razie Zamawiający nie zapłaci za wadliwy towar oraz obciąży karą Wykonawcę w wysokości określonej w projekcie umowy – kary umowne, która zostanie potrącona z kolejnej faktury.Sposób realizacji dostaw: Dostawy realizowane będą na podstawie zamówień składanych telefonicznie. Pocztyelektronicznej lub osobiście przez upoważnione osoby (pracowników poszczególnych stołówek) z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 13:00 tj. np. zamówienia na piątek będzie składane co najmniej w czwartek do godziny 13:00. W zamówieniach tych Zamawiający określał będzie dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu. Dostawa będzie miała miejsce od poniedziałku do piątku w godzinach 06:00 – 08:00 w przypadku część 1,2,3,4 oraz w godzinach od 06:00 – 07:00 w przypadku Części 5.Z tytułu nie spełnienia przez Wykonawcę, podwykonawcę ww. wymogu Zamawiający przewiduje sankcje w postaci obowiązku zapłaty kary umownej w wysokości określonej w umowie w sprawie zamówienia publicznego. (Załącznik nr 4 do SWZ)Termin przydatności: Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktów do stołówki nie może być krótszy niż 1/4 okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu.Sposób rozliczeń za zrealizowane dostawy:Rozliczenia pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą będą następowały po każdym zrealizowanym prawidłowo zleceniu, według cen jednostkowych przedstawionych w ofercie za 1 kg/szt., na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych dostaw, po przedstawieniu faktury. Przyjmuje się dwutygodniowe cykle fakturowania lub w innym terminie po uzgodnieniu z Zamawiającym.

Część 3: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności do stołówek Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze w 2023 roku.Część 3 – Różne produkty spożywcze- załącznik nr 1c Do SWZ.Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązującychprzepisach prawa dotyczącego żywności w szczególności: • Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia(Dz.U.2020.2021 t.j. z dnia 2020.11.16).• Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych.(Dz.U.2021.630 t.j. z dnia 2021.04.07).• Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego,powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające proceduryw zakresie bezpieczeństwa żywności.• Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych.• Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG.• Wykonawca zobowiązany jest do stosowania zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U.2020.2021 t.j. z dnia 2020.11.16).• Dostarczane artykuły spożywcze muszą spełniać warunki wg. Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016 poz. 1154).Dla części 3 zamówiony asortyment winien być dostarczany w oznakowanych opakowaniach, zawierających informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia, ilości sztuk i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami prawa. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Miejsce dostaw, do których dostarczany będzie towar (dotyczy wszystkich części):1. stołówka Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze przy ulicy W. Witosa 1, 37-220 Kańczuga,2. stołówka w Łopuszce Wielkiej 488 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze,3. stołówka w Sieteszy 242 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze,4. stołówka w Siedleczce 179 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze.Wykonawca zobowiązany jest realizować dostawy transportem własnym, lub zleconym na swój koszt i ryzyko, na podstawie zamówień składanych przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie również do rozładunku i wniesienia dostarczanego towaru w miejsce wyznaczone przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę towaru i zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia właściwego transportu przedmiotu zamówienia w sposób nieoddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia artykułów oraz ich walory spożywcze, odżywcze, smakowe i jakościowe. Wykonawca ma obowiązek dostarczyć towar dobrej jakości, który został wyprodukowany, przechowywany i dostarczony zgodnie z wymaganiami systemu HACCP. Po dokonaniu kontroli jakości dostarczanych produktów nastąpi przyjęcie towaru. W przypadku złej jakości dostarczonego towaru zamawiający nie dokona ich odbioru. W takiej sytuacji Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar dobrej jakości w przeciągu maksymalnie 3 godzin, w przeciwnym razie Zamawiający nie zapłaci za wadliwy towar oraz obciąży karą Wykonawcę w wysokości określonej w projekcie umowy – kary umowne, która zostanie potrącona z kolejnej faktury.Sposób realizacji dostaw: Dostawy realizowane będą na podstawie zamówień składanych telefonicznie. Pocztyelektronicznej lub osobiście przez upoważnione osoby (pracowników poszczególnych stołówek) z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 13:00 tj. np. zamówienia na piątek będzie składane co najmniej w czwartek do godziny 13:00. W zamówieniach tych Zamawiający określał będzie dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu. Dostawa będzie miała miejsce od poniedziałku do piątku w godzinach 06:00 – 08:00 w przypadku część 1,2,3,4 oraz w godzinach od 06:00 – 07:00 w przypadku Części 5.Z tytułu nie spełnienia przez Wykonawcę, podwykonawcę ww. wymogu Zamawiający przewiduje sankcje w postaci obowiązku zapłaty kary umownej w wysokości określonej w umowie w sprawie zamówienia publicznego. (Załącznik nr 4 do SWZ)Termin przydatności: Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktów do stołówki nie może być krótszy niż 1/4 okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu.Sposób rozliczeń za zrealizowane dostawy:Rozliczenia pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą będą następowały po każdym zrealizowanym prawidłowo zleceniu, według cen jednostkowych przedstawionych w ofercie za 1 kg/szt., na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych dostaw, po przedstawieniu faktury. Przyjmuje się dwutygodniowe cykle fakturowania lub w innym terminie po uzgodnieniu z Zamawiającym.

Część 4: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności do stołówek Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze w 2023 roku.Część 4 – Mięsa, wędliny, konserwy- załącznik nr 1d do SWZ.Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązującychprzepisach prawa dotyczącego żywności w szczególności: • Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia(Dz.U.2020.2021 t.j. z dnia 2020.11.16).• Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych.(Dz.U.2021.630 t.j. z dnia 2021.04.07).• Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego,powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające proceduryw zakresie bezpieczeństwa żywności.• Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych.• Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG.• Wykonawca zobowiązany jest do stosowania zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U.2020.2021 t.j. z dnia 2020.11.16).• Dostarczane artykuły spożywcze muszą spełniać warunki wg. Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016 poz. 1154).Dla części 4 tj. mięso - Zamówiony asortyment winien być dostarczany w oznakowanych opakowaniach, zawierających informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia, ilości sztuk i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami prawa. Opakowania winny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Dostarczane mięso i wyroby mięsne każdorazowo powinny pochodzićz udokumentowanego źródła i powinny spełniać wszelkie normy nałożone obowiązującymi w tym zakresie przepisami sanitarnymi i weterynaryjnymi m.in. z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2020 r. poz. 1753, z 2022 r. poz. 1570., ze zmianami). Dostarczane mięso i wyroby mięsne muszą posiadać datę produkcji i datę ważności. Dostawa produktów odbywać się musi samochodem typu chłodnia, spełniającym wymagania niezbędne do transportu artykułów spożywczych wymagających warunków chłodniczych.Miejsce dostaw, do których dostarczany będzie towar (dotyczy wszystkich części):1. stołówka Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze przy ulicy W. Witosa 1, 37-220 Kańczuga,2. stołówka w Łopuszce Wielkiej 488 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze,3. stołówka w Sieteszy 242 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze,4. stołówka w Siedleczce 179 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze.Wykonawca zobowiązany jest realizować dostawy transportem własnym, lub zleconym na swój koszt i ryzyko, na podstawie zamówień składanych przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie również do rozładunku i wniesienia dostarczanego towaru w miejsce wyznaczone przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę towaru i zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia właściwego transportu przedmiotu zamówienia w sposób nieoddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia artykułów oraz ich walory spożywcze, odżywcze, smakowe i jakościowe. Wykonawca ma obowiązek dostarczyć towar dobrej jakości, który został wyprodukowany, przechowywany i dostarczony zgodnie z wymaganiami systemu HACCP. Po dokonaniu kontroli jakości dostarczanych produktów nastąpi przyjęcie towaru. W przypadku złej jakości dostarczonego towaru zamawiający nie dokona ich odbioru. W takiej sytuacji Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar dobrej jakości w przeciągu maksymalnie 3 godzin, w przeciwnym razie Zamawiający nie zapłaci za wadliwy towar oraz obciąży karą Wykonawcę w wysokości określonej w projekcie umowy – kary umowne, która zostanie potrącona z kolejnej faktury.Sposób realizacji dostaw: Dostawy realizowane będą na podstawie zamówień składanych telefonicznie. Pocztyelektronicznej lub osobiście przez upoważnione osoby (pracowników poszczególnych stołówek) z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 13:00 tj. np. zamówienia na piątek będzie składane co najmniej w czwartek do godziny 13:00. W zamówieniach tych Zamawiający określał będzie dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu. Dostawa będzie miała miejsce od poniedziałku do piątku w godzinach 06:00 – 08:00 w przypadku część 1,2,3,4 oraz w godzinach od 06:00 – 07:00 w przypadku Części 5.Z tytułu nie spełnienia przez Wykonawcę, podwykonawcę ww. wymogu Zamawiający przewiduje sankcje w postaci obowiązku zapłaty kary umownej w wysokości określonej w umowie w sprawie zamówienia publicznego. (Załącznik nr 4 do SWZ)Termin przydatności: Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktów do stołówki nie może być krótszy niż 1/4 okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu.Sposób rozliczeń za zrealizowane dostawy:Rozliczenia pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą będą następowały po każdym zrealizowanym prawidłowo zleceniu, według cen jednostkowych przedstawionych w ofercie za 1 kg/szt., na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych dostaw, po przedstawieniu faktury. Przyjmuje się dwutygodniowe cykle fakturowania lub w innym terminie po uzgodnieniu z Zamawiającym.

Część 5: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności do stołówek Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze w 2023 roku.Część 5 – Pieczywo- załącznik nr 1e Do SWZ.Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązującychprzepisach prawa dotyczącego żywności w szczególności: • Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia(Dz.U.2020.2021 t.j. z dnia 2020.11.16).• Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych.(Dz.U.2021.630 t.j. z dnia 2021.04.07).• Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego,powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające proceduryw zakresie bezpieczeństwa żywności.• Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych.• Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG.• Wykonawca zobowiązany jest do stosowania zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U.2020.2021 t.j. z dnia 2020.11.16).• Dostarczane artykuły spożywcze muszą spełniać warunki wg. Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016 poz. 1154).Dla części 5 tj. pieczywo, zamówiony asortyment winien być dostarczony w oznakowanych opakowaniach, zawierających informacje dotyczące m.in. nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia, warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami prawa. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.Miejsce dostaw, do których dostarczany będzie towar (dotyczy wszystkich części):1. stołówka Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze przy ulicy W. Witosa 1, 37-220 Kańczuga,2. stołówka w Łopuszce Wielkiej 488 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze,3. stołówka w Sieteszy 242 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze,4. stołówka w Siedleczce 179 stanowiąca Filię zamiejscową Miejsko Gminnego Przedszkola w Kańczudze.Wykonawca zobowiązany jest realizować dostawy transportem własnym, lub zleconym na swój koszt i ryzyko, na podstawie zamówień składanych przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie również do rozładunku i wniesienia dostarczanego towaru w miejsce wyznaczone przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę towaru i zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia właściwego transportu przedmiotu zamówienia w sposób nieoddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia artykułów oraz ich walory spożywcze, odżywcze, smakowe i jakościowe. Wykonawca ma obowiązek dostarczyć towar dobrej jakości, który został wyprodukowany, przechowywany i dostarczony zgodnie z wymaganiami systemu HACCP. Po dokonaniu kontroli jakości dostarczanych produktów nastąpi przyjęcie towaru. W przypadku złej jakości dostarczonego towaru zamawiający nie dokona ich odbioru. W takiej sytuacji Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar dobrej jakości w przeciągu maksymalnie 3 godzin, w przeciwnym razie Zamawiający nie zapłaci za wadliwy towar oraz obciąży karą Wykonawcę w wysokości określonej w projekcie umowy – kary umowne, która zostanie potrącona z kolejnej faktury.Sposób realizacji dostaw: Dostawy realizowane będą na podstawie zamówień składanych telefonicznie. Pocztyelektronicznej lub osobiście przez upoważnione osoby (pracowników poszczególnych stołówek) z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 13:00 tj. np. zamówienia na piątek będzie składane co najmniej w czwartek do godziny 13:00. W zamówieniach tych Zamawiający określał będzie dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu. Dostawa będzie miała miejsce od poniedziałku do piątku w godzinach 06:00 – 08:00 w przypadku część 1,2,3,4 oraz w godzinach od 06:00 – 07:00 w przypadku Części 5.Z tytułu nie spełnienia przez Wykonawcę, podwykonawcę ww. wymogu Zamawiający przewiduje sankcje w postaci obowiązku zapłaty kary umownej w wysokości określonej w umowie w sprawie zamówienia publicznego. (Załącznik nr 4 do SWZ)Termin przydatności: Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktów do stołówki nie może być krótszy niż 1/4 okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu.Sposób rozliczeń za zrealizowane dostawy:Rozliczenia pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą będą następowały po każdym zrealizowanym prawidłowo zleceniu, według cen jednostkowych przedstawionych w ofercie za 1 kg/szt., na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych dostaw, po przedstawieniu faktury. Przyjmuje się dwutygodniowe cykle fakturowania lub w innym terminie po uzgodnieniu z Zamawiającym.

MGP.271.4.2022
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15100000, 15300000, 15500000, 15800000, 15810000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podkarpackie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podkarpackie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10439856 2024-04-23
godz. 09:00
Wielkopolskie Część 1: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa i wędlin – część 1 mięso i podroby 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załącznikach do...
10445859 2024-04-23
godz. 12:00
Śląskie LICYTACJA Sukcesywne dostawy wody mineralnej
10380391 2024-04-26
godz. 11:00
Wielkopolskie Dostawy artykułów spożywczych do placówek Poznańskiego Zespołu Żłobków. Szczegółowy opis przedmiotu zmówienia zawarto w Formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1 do umowy....
10483493 2024-04-29
godz. 08:00
Mazowieckie 14-W6-2024 Dostawa wody mineralnej butelkowej 1,5 l - GDYNIA PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Gazowana woda mineralna butelkowa 1,5 l - Cisowianka Zgodnie z Zał. nr 1 OPZ - poz. 1 (tabela) - Wod...
10483498 2024-04-29
godz. 08:00
Mazowieckie 16-W6-2024 Dostawa wody mineralnej butelkowej 1,5 l - POZNAŃ PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Gazowana woda mineralna butelkowa 1,5 l - Cisowianka Zgodnie z Zał. nr 1 OPZ - poz. 1 (tabela) - Wo...
10484149 2024-05-06
godz. 08:00
Podkarpackie Dostawa produktów mleczarskich i tłuszczów roślinnych Część 1: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów mleczarskich Część 2: Przedmiotem zamówienia jest dostawa Tłus...
10474812 2024-05-06
godz. 09:00
Małopolskie Sprzedaż i dostawa produktów mleczarskich Część 1: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy masła oraz margaryny roślinnej dla potrzeb związanych z wyżywieniem osób przebywa...
10486129 2024-05-08
godz. 09:30
Warmińsko-Mazurskie Sukcesywne dostawy warzyw oraz owoców na potrzeby Aresztu Śledczego w Olsztynie Część 1: Sukcesywne dostawy warzyw do Aresztu Śledczego w Olsztynie Część 2: Sukcesywne dostawy ...
10487835 2024-05-08
godz. 10:00
Podkarpackie na dostawę mrożonek dla SPZOZ w Sanoku 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mrożonek : drób, podroby, ryby, warzywa, owoce i inne (ryby wędzone, marynowane) dla SPZOZ w Sanoku, ul. ...
10392668 2024-05-14
godz. 10:57
Pomorskie PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Jaja kurze gotowane w zalewie - wiadra ok 25kg Firma SEKO S.A. poszukuje producenta/dostawcy jaj kurzych gotowanych obranych w zalewie. Wymagana specyfikacja oraz ...