Przetarg 12224151 - Sukcesywna dostawa ryb i mrożonek do Zespołu Szkół...

   
Analizuj Zamówienie 12224151
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-11
przedmiot ogłoszenia
Sukcesywna dostawa ryb i mrożonek do Zespołu Szkół Leśnych w Rogozińcu

Część 1: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik Nr 3 do SWZ.Część 1 – dostawa mrożonek2. Wymagania
jakościowe odnoszące się do głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia. Do obowiązków Wykonawcy należy:1) dostarczenie do siedziby Zamawiającego (magazynu w budynku internatu zlokalizowanego w Zespole Szkół Leśnych w Rogozińcu pod adresem: Rogoziniec 115/2, 66-210 Zbąszynek) produktów spożywczych własnym transportem, na własny, koszt, w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego,2) dostarczenie artykułów spożywczych w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach jednostkowych, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29 z późn. zm.) oraz Rozporządzenia Ministra Gospodarki z dnia 20 lipca 2009 r. w sprawie szczegółowych wymagań dotyczących oznakowań towarów paczkowanych (tekst jednolity - Dz. U. z 2021 r., poz. 481), oraz spełniać wszystkie wymogi określone w charakterystycznych dla nich obowiązujących normach Polskiego Komitetu Normalizacyjnego – między innymi powinny być dokładnie oznakowane posiadać dokładną nazwę, termin przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, warunki przechowywania.3) dostarczyć oferowane produkty, które powinny spełniać m. in. wymagania: a) wymienione w ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jednolity - Dz. U. z 2023 r., poz. 1980).b) wymienione w ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jednolity - Dz. U. z 2023 r. poz. 872 z późn. zm.).c) wymienione w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity - Dz. U. z 2023 r., poz. 1448 z późn. zm.).d) wymienione w rozporządzeniu Komisji Europejskiej nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz. Urz. UE L 2008.354.16 z późn zm.)e) obowiązujących atestów, Polskich Norm z obowiązującymi wymogami prawa żyw-nościowego, GMP oraz systemu HACCP.f) wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, w odniesieniu do reguł dotyczących wskazywania kraju lub miejsca pochodzenia podstawowego składnika środka spożywczego (Dz.U. UE. L. z 2018 r. Nr 131, str. 8).g) wymienione w rozporządzeniu wykonawczym Komisji (UE) NR 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych,h) wymienione w rozporządzeniu (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego,i) wymienione w rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 13 kwietnia 2004 r. w sprawie szczegółowego zakresu i sposobu znakowania niektórych grup i rodzajów artykułów rolno-spożywczych kodem identyfikacyjnym partii produkcyjnej,j) wymienione w rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych,k) wymienione w rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16 grudnia 2016 r. w sprawie wzoru znaku graficznego zawierającego informację „Produkt polski”.4) rozładowanie asortymentu/ towaru w miejscu wskazanym przez Zamawiającego,5) dostarczenie artykułów spożywczych odpowiednim środkiem transportu (w szczególności ryby i mrożonki chłodnią), spełniającym obowiązujące wymogi sanitarne i dopuszczonym decyzją właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu tych artykułów będących przedmiotem zamówienia. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które będą okazywać na każde żądanie Zamawiającego,6) dostarczane artykułów spożywczych zgodnie z zamówieniem. W przypadku stwierdzenia podczas odbioru dostawy produktu o nienależytej jakości lub dostarczenia towarów niezgodnie z zamówieniem Wykonawca zobowiązuje się do wymiany wadliwego towaru we własnym zakresie i na własny koszt lub dostarczenia towaru zgodnie z zamówieniem w ciągu 1 godziny od momentu stwierdzenia wad przez Zamawiającego. W przypadku reklamacji dokonanej po odbiorze (bez udziału Wykonawcy) obowiązują zapisy § 6 Projektu umowy.Termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia. Termin dostawy wynosi 1 dzień roboczy od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia. Dzień roboczy to dzień tygodnia od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy w Rzeczypospolitej Polskiej.

Część 2: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik Nr 3 do SWZ.Część 2 – dostawa ryb2. Wymagania jakościowe odnoszące się do głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia. Do obowiązków Wykonawcy należy:1) dostarczenie do siedziby Zamawiającego (magazynu w budynku internatu zlokalizowanego w Zespole Szkół Leśnych w Rogozińcu pod adresem: Rogoziniec 115/2, 66-210 Zbąszynek) produktów spożywczych własnym transportem, na własny, koszt, w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego,2) dostarczenie artykułów spożywczych w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach jednostkowych, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29 z późn. zm.) oraz Rozporządzenia Ministra Gospodarki z dnia 20 lipca 2009 r. w sprawie szczegółowych wymagań dotyczących oznakowań towarów paczkowanych (tekst jednolity - Dz. U. z 2021 r., poz. 481), oraz spełniać wszystkie wymogi określone w charakterystycznych dla nich obowiązujących normach Polskiego Komitetu Normalizacyjnego – między innymi powinny być dokładnie oznakowane posiadać dokładną nazwę, termin przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, warunki przechowywania.3) dostarczyć oferowane produkty, które powinny spełniać m. in. wymagania: a) wymienione w ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jednolity - Dz. U. z 2023 r., poz. 1980).b) wymienione w ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jednolity - Dz. U. z 2023 r. poz. 872 z późn. zm.).c) wymienione w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity - Dz. U. z 2023 r., poz. 1448 z późn. zm.).d) wymienione w rozporządzeniu Komisji Europejskiej nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz. Urz. UE L 2008.354.16 z późn zm.)e) obowiązujących atestów, Polskich Norm z obowiązującymi wymogami prawa żyw-nościowego, GMP oraz systemu HACCP.f) wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, w odniesieniu do reguł dotyczących wskazywania kraju lub miejsca pochodzenia podstawowego składnika środka spożywczego (Dz.U. UE. L. z 2018 r. Nr 131, str. 8).g) wymienione w rozporządzeniu wykonawczym Komisji (UE) NR 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych,h) wymienione w rozporządzeniu (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego,i) wymienione w rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 13 kwietnia 2004 r. w sprawie szczegółowego zakresu i sposobu znakowania niektórych grup i rodzajów artykułów rolno-spożywczych kodem identyfikacyjnym partii produkcyjnej,j) wymienione w rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych,k) wymienione w rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16 grudnia 2016 r. w sprawie wzoru znaku graficznego zawierającego informację „Produkt polski”.4) rozładowanie asortymentu/ towaru w miejscu wskazanym przez Zamawiającego,5) dostarczenie artykułów spożywczych odpowiednim środkiem transportu (w szczególności ryby i mrożonki chłodnią), spełniającym obowiązujące wymogi sanitarne i dopuszczonym decyzją właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu tych artykułów będących przedmiotem zamówienia. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które będą okazywać na każde żądanie Zamawiającego,6) dostarczane artykułów spożywczych zgodnie z zamówieniem. W przypadku stwierdzenia podczas odbioru dostawy produktu o nienależytej jakości lub dostarczenia towarów niezgodnie z zamówieniem Wykonawca zobowiązuje się do wymiany wadliwego towaru we własnym zakresie i na własny koszt lub dostarczenia towaru zgodnie z zamówieniem w ciągu 1 godziny od momentu stwierdzenia wad przez Zamawiającego. W przypadku reklamacji dokonanej po odbiorze (bez udziału Wykonawcy) obowiązują zapisy § 6 Projektu umowy.Termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia. Termin dostawy wynosi 1 dzień roboczy od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia. Dzień roboczy to dzień tygodnia od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy w Rzeczypospolitej Polskiej.

ZSL.26.12.2025.AP
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3311000, 15221000, 15330000, 15896000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubuskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubuskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze