Przetarg 12197239 - Sukcesywna dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i...
| Analizuj | Zamówienie 12197239 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-04 |
| przedmiot ogłoszenia | Sukcesywna dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych wraz z transportem dla Domu Pomocy Społecznej Dom Kombatanta w Łaziskach w 2026 roku 1. Przedmiot zamówienia wg Wspó lnego Słownika Zamówień (CPV):a) 15100000-9 – Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne2. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych wraz z transportem dla Domu Pomocy Społecznej „Dom Kombatanta” w Łaziskach w 2026 roku.3. Asortyment i ilości dostarczanych produktów zostały określone w załączniku nr 2 SWZ - formularz cenowy oferty - stanowiącym integralną część niniejszego zapytania.4. W przypadku wystąpienia rozbieżności w wielkości opakowań należy dokonać przeliczenia produktów i dostosować cenę do gramatury określonej przez Zamawiającego bez modyfikacji gramatur określonych w formularzu cenowym.5. Ze względu na szczególne potrzeby Zamawiającego dopuszcza się zmianę ilościową lub zastąpienie danego artykułu innym równoważnym produktem o właściwościach nie gorszych niż wykazane w ofercie z zastrzeżeniem, iż spełnione zostaną parametry określone przez Zamawiającego w zapytaniu ofertowym oraz cena tego produktu nie ulegnie podwyższeniu.6. Wykonawca zrzeka się wszelkich roszczeń związanych ze zmniejszeniem ilości przedmiotu zamówienia.7. Zwiększenie ilości asortymentu w stosunku do ilości określonych w formularzu cenowym oferty, nie może powodować zwiększenia wartości umowy o więcej niż 10 % wartości pierwotnej umowy.8. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia za faktycznie dostarczone ilości towaru.9. Do pierwszej dostawy należy dostarczyć dokument dopuszczający środek transportu Wykonawcy do przewozu artykułów żywnościowych, zgodnie z wymogami Rozporządzenia WE NR 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 29.04.2004 w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z dn. 30.04.2004 r. z późn. zm.).10. Każdorazowo do dostawy na każdą partię określonego produktu należy dostarczać „Handlowy dokument identyfikacyjny”, zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz.U. 2023 poz. 872) oraz Rozporządzeniem WE 853/2004 r. Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004 ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L139 z 30.04.2004r.).11. Dostarczane produkty muszą być świeże, wcześniej nie mrożone, bez oznak zepsucia. Niedopuszczalny jest zapach świadczący o nieświeżości. Dodatkowo przy każdej dostawie odpowiednio do każdego rodzaju mięsa i wyrobów wędliniarskich muszą być dołączone etykiety z informacją w języku polskim z czytelną datą produkcji, procentową zawartością mięsa w przypadku wędlin, terminem przydatności do spożycia, pełnymi danymi identyfikującymi skład surowcowy, dodanych substancjach, podane pełne i prawidłowe nazwy dodanych substancji dodatkowych zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowiaz dnia 22 listopada 2010 r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz.U. 2010 nr 232 poz. 1525 z późn. zm.).12. Dostawy realizowane będą transportem Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko w dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach podanych przez magazyniera Domu Pomocy Społecznej „Dom Kombatanta” w Łaziskach.13. Wykonawca realizuje dostawy zamówienia określone przez Zamawiającego, przekazane Wykonawcy telefonicznie lub drogą elektroniczną z dwudniowym wyprzedzeniem.14. Zamawiający dopuszcza towary równoważne. DPS.IV.271.2.1.2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15100000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Mazowieckie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Mazowieckie |