Przetarg 12208132 - Sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby...
| Analizuj | Zamówienie 12208132 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-09 |
| przedmiot ogłoszenia | Sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 1 z Oddziałami Integracyjnymi im. Powstańców Śląskich w 2026 r. Część 1: 1. Dostawa świeżych warzyw i owoców2. S zczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi dla części 1 - załącznik nr 1.1. do SWZ. Sposób wykonania zamówienia dla każdej części określa projekt umowy stanowiący Załącznik nr 2 do SWZ.3. Dostawy wraz z dokumentem dostawy realizowane będą, zgodnie ze złożonymi z wykorzystaniem poczty elektronicznej lub telefonicznie zamówieniami, w zależności od potrzeb zamawiającego w dni robocze, nie częściej niż 5 razy w tygodniu w godz. 6-9Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamówienia dostawy w dogodnym dla siebie terminie.4. Szczegóły dotyczące produktów, ich ilość oraz gramaturę, zawiera zestawienie cenowe w zakresie części 1 – załącznik nr 1.1 do SWZ5. Zamawiający wymaga dostawy dostarczonych produktów środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia.6. Wszystkie artykuły muszą być zgodne z rozporządzeniem Ministra zdrowia z dnia 26 lipca 2016 w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość ograniczenia ilości zamawianych artykułów spożywczych, w szczególności w przypadku zmniejszenia się liczby żywionych dzieci lub ilości dni żywieniowych oraz niezamawiania artykułów spożywczych w okresie ferii zimowych, wakacji i przerw świątecznych i innych dni wolnych od zajęć przedszkolnych/szkolnych oraz dni, w których zajęcia nie będą się odbywały z powodu zdarzeń o charakterze nadzwyczajnym, nagłym i niezależnym od woli Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują roszczenia odszkodowawcze w tym zakresie. Stosownie do art. 433 ustawy Pzp, Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia ilości zamawianych artykułów nie więcej jednak niż o 50 %. Wykonawca otrzyma wynagrodzenie za rzeczywiście dostarczoną liczbę artykułów. Część 2: 1. Dostawa drobiu, mięsa i wędlin2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi dla części 2 - załącznik nr 1.2. do SWZ. Sposób wykonania zamówienia dla każdej części określa projekt umowy stanowiący Załącznik nr 2 do SWZ.3. Dostawy wraz z dokumentem dostawy realizowane będą, zgodnie ze złożonymi z wykorzystaniem poczty elektronicznej lub telefonicznie zamówieniami, w zależności od potrzeb zamawiającego w dni robocze, nie częściej niż 5 razy w tygodniu w godzinach 6-6.30.Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamówienia dostawy w dogodnym dla siebie terminie.4. Szczegóły dotyczące produktów, ich ilość oraz gramaturę, zawiera zestawienie cenowe w zakresie części 2 – załącznik nr 1.2 do SWZ5. Zamawiający wymaga dostawy dostarczonych produktów środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia.6. Wszystkie artykuły muszą być zgodne z rozporządzeniem Ministra zdrowia z dnia 26 lipca 2016 w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość ograniczenia ilości zamawianych artykułów spożywczych, w szczególności w przypadku zmniejszenia się liczby żywionych dzieci lub ilości dni żywieniowych oraz niezamawiania artykułów spożywczych w okresie ferii zimowych, wakacji i przerw świątecznych i innych dni wolnych od zajęć przedszkolnych/szkolnych oraz dni, w których zajęcia nie będą się odbywały z powodu zdarzeń o charakterze nadzwyczajnym, nagłym i niezależnym od woli Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują roszczenia odszkodowawcze w tym zakresie. Stosownie do art. 433 ustawy Pzp, Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia ilości zamawianych artykułów nie więcej jednak niż o 50 %. Wykonawca otrzyma wynagrodzenie za rzeczywiście dostarczoną liczbę artykułów. Część 3: 1. Dostawa wyrobów garmażeryjnych2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi dla części 3 - załącznik nr 1.3. do SWZ. Sposób wykonania zamówienia dla każdej części określa projekt umowy stanowiący Załącznik nr 2 do SWZ.3. Dostawy wraz z dokumentem dostawy realizowane będą, zgodnie ze złożonymi z wykorzystaniem poczty elektronicznej lub telefonicznie zamówieniami, w zależności od potrzeb zamawiającego w dni robocze, nie częściej niż 5 razy w tygodniu w godz. 6-9.Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamówienia dostawy w dogodnym dla siebie terminie.4. Szczegóły dotyczące produktów, ich ilość oraz gramaturę, zawiera zestawienie cenowe w zakresie części 3 – załącznik nr 1.3 do SWZ5. Zamawiający wymaga dostawy dostarczonych produktów środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia.6. Wszystkie artykuły muszą być zgodne z rozporządzeniem Ministra zdrowia z dnia 26 lipca 2016 w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość ograniczenia ilości zamawianych artykułów spożywczych, w szczególności w przypadku zmniejszenia się liczby żywionych dzieci lub ilości dni żywieniowych oraz niezamawiania artykułów spożywczych w okresie ferii zimowych, wakacji i przerw świątecznych i innych dni wolnych od zajęć przedszkolnych/szkolnych oraz dni, w których zajęcia nie będą się odbywały z powodu zdarzeń o charakterze nadzwyczajnym, nagłym i niezależnym od woli Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują roszczenia odszkodowawcze w tym zakresie. Stosownie do art. 433 ustawy Pzp, Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia ilości zamawianych artykułów nie więcej jednak niż o 50 %. Wykonawca otrzyma wynagrodzenie za rzeczywiście dostarczoną liczbę artykułów. Część 4: 1. Dostawa artykułów spożywczych sypkich, przypraw i koncentratów.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi dla części 4 - załącznik nr 1.4. do SWZ. Sposób wykonania zamówienia dla każdej części określa projekt umowy stanowiący Załącznik nr 2 do SWZ.3. Dostawy wraz z dokumentem dostawy realizowane będą, zgodnie ze złożonymi z wykorzystaniem poczty elektronicznej lub telefonicznie zamówieniami, w zależności od potrzeb zamawiającego w dni robocze, nie częściej niż 5 razy w tygodniu w godz. 6-6:30.Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamówienia dostawy w dogodnym dla siebie terminie.4. Szczegóły dotyczące produktów, ich ilość oraz gramaturę, zawiera zestawienie cenowe w zakresie części 4 – załącznik nr 1.4. do SWZ5. Zamawiający wymaga dostawy dostarczonych produktów środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia.6. Wszystkie artykuły muszą być zgodne z rozporządzeniem Ministra zdrowia z dnia 26 lipca 2016 w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość ograniczenia ilości zamawianych artykułów spożywczych, w szczególności w przypadku zmniejszenia się liczby żywionych dzieci lub ilości dni żywieniowych oraz niezamawiania artykułów spożywczych w okresie ferii zimowych, wakacji i przerw świątecznych i innych dni wolnych od zajęć przedszkolnych/szkolnych oraz dni, w których zajęcia nie będą się odbywały z powodu zdarzeń o charakterze nadzwyczajnym, nagłym i niezależnym od woli Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują roszczenia odszkodowawcze w tym zakresie. Stosownie do art. 433 ustawy Pzp, Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia ilości zamawianych artykułów nie więcej jednak niż o 50 %. Wykonawca otrzyma wynagrodzenie za rzeczywiście dostarczoną liczbę artykułów. SP1/2/2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15000000, 15110000, 15130000, 15131100, 15610000, 15800000, 15831000, 15851100, 15870000, 15872000, 15894000, 15894300 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | śląskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | śląskie |