Przetarg 12155509 - Sukcesywna dostawa mięsa,produktów mięsnych i wędlin dla...
| Analizuj | Zamówienie 12155509 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-24 |
| przedmiot ogłoszenia | Sukcesywna dostawa mięsa,produktów mięsnych i wędlin dla Domu Pomocy Społecznej w Blachowni w 2026 roku. 1. Przedmiotem zamówienia jest: Sukcesywna dostawa mięsa, produktów mięsnych i węd lin dla Domu Pomocy Społecznej w Blachowni. 2. Wymagania jakie powinny spełniać produkty szczegółowo zostały opisane w Formularzu cenowym - Załącznik nr 4 do SWZ3. Artykuły spożywcze muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez Polskie Normy, spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych. 5. Na dostarczony towar Wykonawca powinien posiadać właściwe atesty i certyfikaty laboratoryjne. 6. Dostarczone towary powinny posiadać handlowy dokument identyfikacyjny (HDI), posiadać informację o dacie wyprodukowania, terminie przydatności do spożycia. Jakość dostarczanych produktów powinna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku/ klasy.7. Cechy dyskwalifikujące wspólne dla wszystkich artykułów spożywczych: nalot pleśni, objawy gnilne, uszkodzenia, zabrudzenia, przeterminowanie produktu, cechy fizyczne i organoleptyczne świadczące o przechowywaniu lub transportowaniu w niewłaściwych warunkach. 8. Żywność będąca przedmiotem zamówienia musi odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami, prawem żywnościowym oraz obowiązującymi zasadami GMP/GHP i systemu HACCP lub systemu zgodnym z ISO 22000:2005, ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie. 9. Oferowane artykuły powinny odpowiadać standardowi jakościowemu – dobra jakość, świeże, nieprzeterminowane, spełniające wymogi higieniczno-sanitarne, w pojemnikach lub koszach również o odpowiednich wymaganiach higieniczno-sanitarnych. 10. Każdy z produktów powinien być dostarczany w jego początkowym okresie przydatności do spożycia. 11. Dostarczane produkty mają być najwyższej jakości pod względem właściwości organoleptycznych i odżywczych. 12. Wykonawca zobowiązuje się do przekazywania towaru bezpośrednio do rąk upoważnionego pracownika. Nie dopuszcza się pozostawienia towaru bez opieki lub przekazywania go osobom nieupoważnionym. AG.226.34.2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15110000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | śląskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | śląskie |