Przetarg 12222943 - Sukcesywna dostawa mięsa, wędlin i drobiu dla Domu Pomocy...
| Analizuj | Zamówienie 12222943 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-11 |
| przedmiot ogłoszenia | Sukcesywna dostawa mięsa, wędlin i drobiu dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8 na rok 2026. Część 1: Część I– mięso i wędlin y w ilościach: Baleron gotowany – 420kg, boczek wędzony – 350kg, flaki wołowe krojone - 300kg, frankfuterki – 45kg, mięso wieprzowe gulaszowe pokrojone w kostkę – 800kg, karczek bez kości -1000kg, kaszanka luzem -400kg, kiełbasa śląska – 1300kg, kiełbasa biała – 20kg, kiełbasa kminkowa - 260kg, kości wieprzowe (karczkowe lub schabowe) 900kg, kości wołowe – 300kg, kiełbasa krakowska wieprzowa parzona –630kg, łopatka bez kości – 600kg, metka (cebulowa lub paprykowa) – 280kg, kiełbasa mielonka - 240kg, mięso mielone (wołowo-wieprzowe) - 400kg, mortadela wieprzowa – 240kg, parówka cienka - 700kg, parówka gruba - 700kg, pasztetowa folia – 360kg, pieczeń rzymska, cebulowa, paprykowa– 240kg, kiełbasa gruba piwna wieprzowa – 240kg, polędwica drobiowa - 450kg, polędwica z indyka - 450kg, polędwica sopocka – 160kg, salceson biały w folii 300kg, schab bez kości - 310kg, słonina świeża zmielona - 150kg, szynka gotowana - 450kg, szynka wieprzowa mięso bez kości - 360kg, kiełbasa szynkowa wieprzowa – 600kg, kiełbasa zwyczajna - 300kg, żeberka wieprzowe 700kg.Realizacja zamówienia dla części I – mięso i wędliny -będzie następować zgodnie z zasadami:2.1. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć asortyment dwa razy w tygodniu własnym transportem z wniesieniem do pomieszczeń magazynowych i na swój koszt do budynku DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2. Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2023r. poz. 1448), 2.2.asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie lub drogą elektroniczną co najmniej na dwa dni przed dostawą,2.3.dostawy na niedzielę lub święto powinny następować w dniu bezpośrednio poprzedzającym niedzielę lub święto,2.4. przedstawiciel zamawiającego jest obecny przy odbiorze przedmiotu zamówienia lub inna osoba go zastępująca ( liczenie, ważenie towaru i sprawdzenie uszkodzeń i terminów gwarancji itp.),2.5.dostarczone mięso powinno być świeże, nie mrożone i nie odmrożone, nie pakowane próżniowo, z terminem przydatności od 3 do 5 dni od dnia dostawy, 2.6.dostarczane sukcesywnie wędliny powinny być nie mrożone, pakowane próżniowo w opakowaniach jednostkowych lub zbiorczych do 2kg i mieć aktualną w dniu dostawy co najmniej 5 dniową gwarancję do spożycia (data przydatności do spożycia),2.7. wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio znakowany, produkowany i dostarczany asortyment powinien być zgodnie zachowaniem wymogów sanitarno-epidemiologicznych i sytemu HACCP,2.8.wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu,2.9.wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy,2.10.Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania umowy w całości,2.11. Zamawiający zastrzega sobie prawo możliwości niewykorzystania ilości objętejumową oraz możliwości zmiany wybranych pozycji w ramach niewykorzystanegoasortymentu objętego umową i wartością umowy, powiadamianie o zmianie asortymentu następować będzie telefonicznie, DPS złoży Wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem i zwiększeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy. 2.12. fakturowanie odbywać się będzie w częściach po każdorazowej dostawie.2.13. Zamawiający dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów mięsa i wędlin przy uwzględnieniu bieżących potrzeb zamawiającego:a)w przypadku zwiększenia ilości i rodzaju asortymentu do 20% zamówienia, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy wykonawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie. b)w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu wagowo lub rodzajowo - zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy. Część 2: Część II – drób w ilościach: filet z piersi kurczaka– 400kg, kurczak cały świeży - 1800kg, porcje rosołowe drobiowe świeże- 150kg, udko z drobiu świeże (noga z kurczaka bez kości grzbietowej) - 800kg, udziec z indyka bez kości i bez skóry - 300kg, wątróbka drobiowa świeża– 300kg, noga z kaczki bez kości grzbietowej – 300kg. Realizacja zamówienia dla części II –drób - będzie następować zgodnie z zasadami:3.1. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć asortyment dwa razy w tygodniu własnym transportem z wniesieniem do pomieszczeń magazynowych i na swój koszt do budynku DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2. Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2023r. poz. 1448), 3.2.asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie lub drogą elektroniczną co najmniej na dwa dni przed dostawą,3.3.dostawy na niedzielę lub święto powinny następować w dniu poprzedzającym bezpośrednio niedzielę lub święto,3.4. przedstawiciel zamawiającego jest obecny przy odbiorze przedmiotu zamówienia lub inna osoba go zastępująca ( liczenie, ważenie towaru i sprawdzenie uszkodzeń i terminów gwarancji itp.), 3.5. wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio oznakowany, produkowany i dostarczany asortyment powinien być zgodnie zachowaniem wymogów sanitarno-epidemiologicznych i sytemu HACCP,3.6.dostarczony towar powinien być świeży, nie mrożony i nie pakowany próżniowo,z terminem przydatności do 3 dni od dnia dostawy,3.7.wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu obejmującą min. braki uszkodzeń, 3.8.wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy,3.9.Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania umowy w całości,3.10.Zamawiający zastrzega sobie prawo możliwości niewykorzystania ilości objętej umową oraz możliwości zmiany wybranych pozycji w ramach niewykorzystanego asortymentu objętego umową i wartością umowy, powiadamianie o zmianie asortymentu następować będzie telefonicznie, DPS złoży Wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem i zwiększeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy. 3.11.fakturowanie odbywać się będzie w częściach po każdorazowej dostawie.3.12. Zamawiający dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów artykułów drobiowych przy uwzględnieniu bieżących potrzeb zamawiającego:a)w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy wykonawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie. b)w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy. DPS.2487.ZP.198.2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15000000, 15100000, 15110000, 15112000, 15112100, 15112300, 15113000, 15131120, 15131130, 15131134, 15131400, 15131410, 15131620 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Opolskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Opolskie |