Przetarg 12202303 - „Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na...

   
Analizuj Zamówienie 12202303
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-06
przedmiot ogłoszenia
„Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 2 w Głownie - 2026”

Część 1: 1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jak
ości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7.1. do Nr 7.8., dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe. Przedmiot zamówienia obejmuje osiem odrębnych części, w tym m.in.:Część Nr 1: Produkty gotowe: kluski leniwe, śląskie, kopytka, pampuchy, paszteciki, pierogi, uszka itp.Kod CPV: 15894300-4 Dania gotowe, Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż: 1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp. 2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.3) Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości minimalnej 70% wartości brutto umowy (danej części).3. Postanowienia dodatkowe:3.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.3.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego. 3.3. Przy każdej dostawie wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: 3.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;3.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;3.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.4. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do usługi:4.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy, nie wcześniej niż od dnia 02.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r.4.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.4.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.4.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.4.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.4.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 w Głownie, ul. Gen. Andersa 37, 95-015 Głowno.4.7. Wykonawca zobowiązany jest do:4.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,4.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2023 r., poz. 1448 ze zm.),4.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.

Część 2: 1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7.1. do Nr 7.8., dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe. Przedmiot zamówienia obejmuje osiem odrębnych części, w tym m.in.:Część Nr 2: Pieczywo: bułka angielka, bułka grahamka, kajzerka, bułka słodka, chleb pszenny krojony, chleb słonecznikowy krojony, chleb sojowy krojony, chleb wieloziarnisty krojony, chleb razowy krojony, chleb żytni krojony itp.Kod CPV: 15811000-6 Pieczywo, 15812000-30 Wyroby ciastkarskie i ciasta, 15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskieZamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż: 1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp. 2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.3) Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości minimalnej 70% wartości brutto umowy (danej części).3. Postanowienia dodatkowe:3.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.3.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego. 3.3. Przy każdej dostawie wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: 3.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;3.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;3.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.4. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do usługi:4.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy, nie wcześniej niż od dnia 02.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r.4.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.4.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.4.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.4.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.4.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 w Głownie, ul. Gen. Andersa 37, 95-015 Głowno.4.7. Wykonawca zobowiązany jest do:4.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,4.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2023 r., poz. 1448 ze zm.),4.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.

Część 3: 1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 71. do Nr 7.8., dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe. Przedmiot zamówienia obejmuje osiem odrębnych części, w tym m.in.:Część Nr 3: Mrożonki: warzywa mrożone np. brokuły, bukiet warzyw, fasola szparagowa, szpinak, marchewka z groszkiem, mieszanka chińska, warzywa na patelnie, włoszczyzna w paski oraz owoce mrożone np. maliny, owoce leśne, truskawki, Kod CPV: 15896000-5 Produkty głęboko mrożone, 15331170-9 Warzywa mrożone, 15331170-9 warzywa i owoce mrożoneZamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż: 1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp. 2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.3) Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości minimalnej 70% wartości brutto umowy (danej części).3. Postanowienia dodatkowe:3.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.3.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego. 3.3. Przy każdej dostawie wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: 3.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;3.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;3.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.4. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do usługi:4.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy, nie wcześniej niż od dnia 02.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r.4.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.4.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.4.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.4.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.4.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 w Głownie, ul. Gen. Andersa 37, 95-015 Głowno.4.7. Wykonawca zobowiązany jest do:4.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,4.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2023 r., poz. 1448 ze zm.),4.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.

Część 4: 1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7.1. do Nr 7.8., dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe. Przedmiot zamówienia obejmuje osiem odrębnych części, w tym m.in.:Część Nr 4: Ryby: filet z dorsza mrożony, filet z mintaja mrożony, paluszki rybne, steki rybne, ryba miruna filet mrożona: Kod CPV: 15221000-3: Ryby mrożoneZamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż: 1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp. 2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.3) Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości minimalnej 70% wartości brutto umowy (danej części).3. Postanowienia dodatkowe:3.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.3.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego. 3.3. Przy każdej dostawie wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: 3.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;3.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;3.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.4. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do usługi:4.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy, nie wcześniej niż od dnia 02.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r.4.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.4.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.4.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.4.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.4.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 w Głownie, ul. Gen. Andersa 37, 95-015 Głowno.4.7. Wykonawca zobowiązany jest do:4.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,4.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2023 r., poz. 1448 ze zm.),4.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.

Część 5: 1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7.1. do Nr 7.8., dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe. Przedmiot zamówienia obejmuje osiem odrębnych części, w tym m.in.:Część Nr 5: Artykuły spożywcze: ananas puszka, barszcz biały butelka, barszcz biały w proszku, bułka mielona, chrzan w słoiku, cukier trzcinowy, cukier waniliowy, kasze, ryż, herbata, makarony, marmolady, mąka, masło, miód, ocet, olej, oliwki, przyprawy, sery, sosy, zupy w proszku, jogurt, kefir, woda mineralna, itp.Kod CPV: 15.80.00.00-6; 15.40.00.00-2; 15.33.00.00-0; 15.60.00.00-4; 15.83.00.00-5; 15.84.00.00-8; 15.86.00.00-4; 15.87.00.00-7, 15851000-8, 15.50.00.00-3; 15.51.00.00-6; 15.53.00.00-2; 15.55.13.00-8; 15.54.21.00-0; 15.54.40.00-3.Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż: 1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp. 2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.3) Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości minimalnej 70% wartości brutto umowy (danej części).3. Postanowienia dodatkowe:3.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.3.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego. 3.3. Przy każdej dostawie wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: 3.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;3.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;3.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.4. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do usługi:4.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy, nie wcześniej niż od dnia 02.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r.4.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.4.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.4.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.4.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.4.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 w Głownie, ul. Gen. Andersa 37, 95-015 Głowno.4.7. Wykonawca zobowiązany jest do:4.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,4.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2023 r., poz. 1448 ze zm.),4.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.

Część 6: 1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7.1. do Nr 7.8., dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe. Przedmiot zamówienia obejmuje osiem odrębnych części, w tym m.in.:Część Nr 6: Owoce i warzywa CPV: 15300000-1 owoce, warzywa i podobne produkty, 03.11.00.00-5; 03.22.10.00-6; 03.22.13.00-9; 03.22.14.00-0; 03.22.21.10-7; 03.22.21.11-4; 03.22.22.00-5; 03.22.23.13-0; 03.22.23.14-7; 03.22.23.21-9; Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż: 1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp. 2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.3) Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości minimalnej 70% wartości brutto umowy (danej części).3. Postanowienia dodatkowe:3.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.3.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego. 3.3. Przy każdej dostawie wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: 3.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;3.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;3.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.4. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do usługi:4.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy, nie wcześniej niż od dnia 02.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r.4.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.4.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.4.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.4.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.4.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 w Głownie, ul. Gen. Andersa 37, 95-015 Głowno.4.7. Wykonawca zobowiązany jest do:4.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,4.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2023 r., poz. 1448 ze zm.),4.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.

Część 7: 1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7.1. do Nr 7.8., dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe. Przedmiot zamówienia obejmuje osiem odrębnych części, w tym m.in.:Część Nr 7: świeży drób: filet drobiowy z kurczaka, kurczak, udko drobiowe z kurczaka, udziki z kurczaka, filet z indyka, porcja rosołowa z kurczaka, porcja rosołowa z indyka, Kod CPV: 15131500-0 Produkty drobiowe, 15112000-60 Drób, 15112120-3 Indyki, Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż: 1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp. 2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.3) Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości minimalnej 70% wartości brutto umowy (danej części).3. Postanowienia dodatkowe:3.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.3.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego. 3.3. Przy każdej dostawie wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: 3.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;3.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;3.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.4. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do usługi:4.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy, nie wcześniej niż od dnia 02.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r.4.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.4.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.4.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.4.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.4.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 w Głownie, ul. Gen. Andersa 37, 95-015 Głowno.4.7. Wykonawca zobowiązany jest do:4.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,4.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2023 r., poz. 1448 ze zm.),4.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.

Część 8: 1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7.1. do Nr 7.8., dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe. Przedmiot zamówienia obejmuje osiem odrębnych części, w tym m.in.:Część Nr 8: świeże mięso: boczek surowy, boczek wędzony, karczek bez kości, kiełbasa wiejska, łopatka, od szynki, schab bez kości, wołowina, słonina, szynka wędzona, szponder wołowy, Kod CPV: 15111100-0 Wołowina, 15111000-9 mięso wołowe, 15131200-7 Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane, 15131100-6 Produkty mięsno-wędliniarskieZamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż: 1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp. 2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.3) Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości minimalnej 70% wartości brutto umowy (danej części).3. Postanowienia dodatkowe:3.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.3.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego. 3.3. Przy każdej dostawie wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: 3.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;3.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;3.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.4. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do usługi:4.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy, nie wcześniej niż od dnia 02.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r.4.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.4.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.4.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.4.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.4.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 w Głownie, ul. Gen. Andersa 37, 95-015 Głowno.4.7. Wykonawca zobowiązany jest do:4.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,4.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2023 r., poz. 1448 ze zm.),4.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.

SP2/271/1/2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3110000, 3221000, 3221300, 3221400, 3222110, 3222111, 3222313, 3222314, 3222321, 15111000, 15111100, 15112000, 15112120, 15131100, 15131200, 15131500, 15221000, 15300000, 15331170, 15400000, 15500000, 15510000, 15530000, 15542100, 15544000, 15551300, 15600000, 15800000, 15810000, 15811000, 15812000, 15830000, 15840000, 15851000, 15860000, 15870000, 15894300, 15896000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji łódzkie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora łódzkie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze