Przetarg 12230818 - „Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na...

   
Analizuj Zamówienie 12230818
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-15
przedmiot ogłoszenia
„Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 2 im. Noblistów Polskich w Strykowie na 2026 rok”

Część 1: 1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedz
iby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7 - 7.1. do Nr 7.11. do SWZ, dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. 2. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe - części. Przedmiot zamówienia obejmuje jedenaście odrębnych części, w tym m.in.:2.1. Część Nr 1 – Mięso wieprzowe i wołowe, przetwory mięsne, itp.Kod CPV: 15110000-2 Mięso, 15111100-0 Wołowina, 15111000-9 mięso wołowe, 15131200-7 Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane, 15131100-6 Produkty mięsno-wędliniarskie, Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż: 1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp. 2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.3) Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości minimalnej 70% wartości brutto umowy (danej części).4) Zamawiający zastrzega, iż ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej, wykorzystania w ramach potrzeb, do wysokości wartości podpisanej umowy. 3. Postanowienia dodatkowe:3.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.3.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego. 3.3. Przy każdej dostawie Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: 3.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;3.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;3.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.4. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do przedmiotu zamówienia:4.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy – nie wcześniej niż od dnia 02.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r.4.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.4.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.4.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.4.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.4.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Noblistów Polskich w Strykowie, ul. Targowa 21, 95-010 Stryków4.7. Wykonawca zobowiązany jest do:4.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,4.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2023 r., poz. 1448 ze zm.),4.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.

Część 2: 1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7 - 7.1. do Nr 7.11. do SWZ, dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. 2. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe - części. Przedmiot zamówienia obejmuje jedenaście odrębnych części, w tym m.in.:2.2. Część Nr 2 - Świeży drób, wyroby drobiowe: filet drobiowy z piersi kurczaka, udko drobiowe z kurczaka, filet z indyka, porcja rosołowa z kurczaka, wątróbka z indyka, mięso z indyka gulaszowe, itp, Kod CPV: 15131500-0 Produkty drobiowe, 15112000-6 Drób, 15112120-3 Indyki, Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż: 1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp. 2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.3) Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości minimalnej 70% wartości brutto umowy (danej części).4) Zamawiający zastrzega, iż ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej, wykorzystania w ramach potrzeb, do wysokości wartości podpisanej umowy. 3. Postanowienia dodatkowe:3.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.3.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego. 3.3. Przy każdej dostawie Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: 3.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;3.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;3.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.4. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do przedmiotu zamówienia:4.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy – nie wcześniej niż od dnia 02.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r.4.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.4.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.4.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.4.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.4.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Noblistów Polskich w Strykowie, ul. Targowa 21, 95-010 Stryków4.7. Wykonawca zobowiązany jest do:4.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,4.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2023 r., poz. 1448 ze zm.),4.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.

Część 3: 1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7 - 7.1. do Nr 7.11. do SWZ, dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. 2. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe - części. Przedmiot zamówienia obejmuje jedenaście odrębnych części, w tym m.in.:2.3. Część Nr 3 – Wyroby kulinarne - produkty gotowe: kluski leniwe, śląskie, kopytka, kartacze itp.Kod CPV: 15894300-4 Dania gotowe, Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż: 1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp. 2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.3) Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości minimalnej 70% wartości brutto umowy (danej części).4) Zamawiający zastrzega, iż ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej, wykorzystania w ramach potrzeb, do wysokości wartości podpisanej umowy. 3. Postanowienia dodatkowe:3.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.3.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego. 3.3. Przy każdej dostawie Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: 3.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;3.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;3.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.4. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do przedmiotu zamówienia:4.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy – nie wcześniej niż od dnia 02.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r.4.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.4.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.4.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.4.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.4.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Noblistów Polskich w Strykowie, ul. Targowa 21, 95-010 Stryków4.7. Wykonawca zobowiązany jest do:4.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,4.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2023 r., poz. 1448 ze zm.),4.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.

Część 4: 1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7 - 7.1. do Nr 7.11. do SWZ, dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. 2. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe - części. Przedmiot zamówienia obejmuje jedenaście odrębnych części, w tym m.in.:2.4. Część Nr 4 - Owoce i warzywa: burak czerwony, cebula, cytryna, banany, fasola szparagowa, pomidory, gruszki, por, ogórek zielony, brokuły, rzodkiewka, sałata, seler, szczypiorek, ziemniaki, śliwka, kapusta włoska, kapusta czerwona, kapusta pekińska, kiwi, jabłka, pomarańcze, arbuz, winogrono, wiśnia, brzoskwinia, nektarynka itp. CPV: 15300000-1 owoce, warzywa i podobne produkty, 03.11.00.00-5; 03.22.10.00-6; 03.22.13.00-9; 03.22.14.00-0; 03.22.21.10-7; 03.22.21.11-4; 03.22.22.00-5; 03.22.23.14-7; 03.22.23.21-9; Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż: 1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp. 2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.3) Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości minimalnej 70% wartości brutto umowy (danej części).4) Zamawiający zastrzega, iż ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej, wykorzystania w ramach potrzeb, do wysokości wartości podpisanej umowy. 3. Postanowienia dodatkowe:3.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.3.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego. 3.3. Przy każdej dostawie Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: 3.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;3.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;3.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.4. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do przedmiotu zamówienia:4.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy – nie wcześniej niż od dnia 02.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r.4.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.4.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.4.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.4.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.4.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Noblistów Polskich w Strykowie, ul. Targowa 21, 95-010 Stryków4.7. Wykonawca zobowiązany jest do:4.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,4.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2023 r., poz. 1448 ze zm.),4.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.

Część 5: 1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7 - 7.1. do Nr 7.11. do SWZ, dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. 2. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe - części. Przedmiot zamówienia obejmuje jedenaście odrębnych części, w tym m.in.:2.5. Część Nr 5 – Nabiał: mleko spożywcze, śmietana, jogurt naturalny, ser, itp.Kod CPV: 15500000-3 Produkty mleczarskie, 15511000-3 Mleko, 15542100-0 Ser twarogowy, 15530000-2 Masło, 15551300-8 Jogurt,15510000-6 mleko i śmietanaZamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż: 1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp. 2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.3) Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości minimalnej 70% wartości brutto umowy (danej części).4) Zamawiający zastrzega, iż ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej, wykorzystania w ramach potrzeb, do wysokości wartości podpisanej umowy. 3. Postanowienia dodatkowe:3.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.3.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego. 3.3. Przy każdej dostawie Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: 3.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;3.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;3.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.4. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do przedmiotu zamówienia:4.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy – nie wcześniej niż od dnia 02.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r.4.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.4.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.4.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.4.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.4.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Noblistów Polskich w Strykowie, ul. Targowa 21, 95-010 Stryków4.7. Wykonawca zobowiązany jest do:4.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,4.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2023 r., poz. 1448 ze zm.),4.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.

Część 6: 1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7 - 7.1. do Nr 7.11. do SWZ, dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. 2. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe - części. Przedmiot zamówienia obejmuje jedenaście odrębnych części, w tym m.in.:2.6. Część nr 6: RybyCPV: 15221000-3: Ryby mrożone, Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż: 1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp. 2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.3) Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości minimalnej 70% wartości brutto umowy (danej części).4) Zamawiający zastrzega, iż ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej, wykorzystania w ramach potrzeb, do wysokości wartości podpisanej umowy. 3. Postanowienia dodatkowe:3.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.3.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego. 3.3. Przy każdej dostawie Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: 3.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;3.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;3.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.4. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do przedmiotu zamówienia:4.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy – nie wcześniej niż od dnia 02.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r.4.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.4.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.4.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.4.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.4.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Noblistów Polskich w Strykowie, ul. Targowa 21, 95-010 Stryków4.7. Wykonawca zobowiązany jest do:4.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,4.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2023 r., poz. 1448 ze zm.),4.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.

Część 7: 1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7 - 7.1. do Nr 7.11. do SWZ, dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. 2. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe - części. Przedmiot zamówienia obejmuje jedenaście odrębnych części, w tym m.in.:2.7. Część Nr 7 - Mrożonki: warzywa mrożone np. brokuły, kalafior, bukiet warzyw, szpinak, marchewka mini, mieszanka chińska oraz owoce mrożone np. maliny, porzeczka czarna, borówka, mieszanka kompotowa, wiśnia, Kod CPV: 15896000-5 Produkty głęboko mrożone, 15331170-9 Warzywa mrożone, Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż: 1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp. 2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.3) Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości minimalnej 70% wartości brutto umowy (danej części).4) Zamawiający zastrzega, iż ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej, wykorzystania w ramach potrzeb, do wysokości wartości podpisanej umowy. 3. Postanowienia dodatkowe:3.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.3.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego. 3.3. Przy każdej dostawie Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: 3.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;3.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;3.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.4. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do przedmiotu zamówienia:4.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy – nie wcześniej niż od dnia 02.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r.4.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.4.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.4.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.4.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.4.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Noblistów Polskich w Strykowie, ul. Targowa 21, 95-010 Stryków4.7. Wykonawca zobowiązany jest do:4.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,4.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2023 r., poz. 1448 ze zm.),4.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.

Część 8: 1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7 - 7.1. do Nr 7.11. do SWZ, dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. 2. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe - części. Przedmiot zamówienia obejmuje jedenaście odrębnych części, w tym m.in.:2.8. Część Nr 8 - Artykuły suche: różne produkty spożywcze, pieczywo, jaja, przyprawy i koncentraty, oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne itp.Kod CPV: 15.80.00.00-6; 15.40.00.00-2; 15.33.00.00-0; 15.60.00.00-4; 15.83.00.00-5; 15.84.00.00-8; 15.86.00.00-4; 15.87.00.00-7, 15851000-8, Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż: 1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp. 2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.3) Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości minimalnej 70% wartości brutto umowy (danej części).4) Zamawiający zastrzega, iż ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej, wykorzystania w ramach potrzeb, do wysokości wartości podpisanej umowy. 3. Postanowienia dodatkowe:3.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.3.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego. 3.3. Przy każdej dostawie Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: 3.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;3.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;3.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.4. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do przedmiotu zamówienia:4.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy – nie wcześniej niż od dnia 02.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r.4.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.4.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.4.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.4.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.4.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Noblistów Polskich w Strykowie, ul. Targowa 21, 95-010 Stryków4.7. Wykonawca zobowiązany jest do:4.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,4.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2023 r., poz. 1448 ze zm.),4.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.

Część 9: 1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7 - 7.1. do Nr 7.11. do SWZ, dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. 2. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe - części. Przedmiot zamówienia obejmuje jedenaście odrębnych części, w tym m.in.:2.9. Część Nr 9 – Pampuchy: Kod CPV: 15894300-4 Dania gotowe, Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż: 1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp. 2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.3) Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości minimalnej 70% wartości brutto umowy (danej części).4) Zamawiający zastrzega, iż ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej, wykorzystania w ramach potrzeb, do wysokości wartości podpisanej umowy. 3. Postanowienia dodatkowe:3.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.3.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego. 3.3. Przy każdej dostawie Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: 3.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;3.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;3.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.4. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do przedmiotu zamówienia:4.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy – nie wcześniej niż od dnia 02.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r.4.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.4.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.4.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.4.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.4.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Noblistów Polskich w Strykowie, ul. Targowa 21, 95-010 Stryków4.7. Wykonawca zobowiązany jest do:4.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,4.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2023 r., poz. 1448 ze zm.),4.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.

Część 10: 1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7 - 7.1. do Nr 7.11. do SWZ, dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. 2. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe - części. Przedmiot zamówienia obejmuje jedenaście odrębnych części, w tym m.in.:2.10. Część Nr 10 – naleśniki z seremKod CPV: 15894300-4 Dania gotowe (Naleśniki, Naleśniki z serem).Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż: 1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp. 2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.3) Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości minimalnej 70% wartości brutto umowy (danej części).4) Zamawiający zastrzega, iż ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej, wykorzystania w ramach potrzeb, do wysokości wartości podpisanej umowy. 3. Postanowienia dodatkowe:3.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.3.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego. 3.3. Przy każdej dostawie Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: 3.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;3.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;3.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.4. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do przedmiotu zamówienia:4.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy – nie wcześniej niż od dnia 02.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r.4.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.4.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.4.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.4.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.4.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Noblistów Polskich w Strykowie, ul. Targowa 21, 95-010 Stryków4.7. Wykonawca zobowiązany jest do:4.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,4.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2023 r., poz. 1448 ze zm.),4.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.

Część 11: 1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7 - 7.1. do Nr 7.11. do SWZ, dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. 2. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe - części. Przedmiot zamówienia obejmuje jedenaście odrębnych części, w tym m.in.:2.11. Nr 11: PierogiKod CPV: 15894300-4 Dania gotowe,Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż: 1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp. 2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.3) Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości minimalnej 70% wartości brutto umowy (danej części).4) Zamawiający zastrzega, iż ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej, wykorzystania w ramach potrzeb, do wysokości wartości podpisanej umowy. 3. Postanowienia dodatkowe:3.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.3.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego. 3.3. Przy każdej dostawie Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: 3.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;3.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;3.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.4. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do przedmiotu zamówienia:4.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy – nie wcześniej niż od dnia 02.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r.4.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.4.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.4.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.4.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.4.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Noblistów Polskich w Strykowie, ul. Targowa 21, 95-010 Stryków4.7. Wykonawca zobowiązany jest do:4.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,4.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2023 r., poz. 1448 ze zm.),4.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.

ZP.271.SP2.1.2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3110000, 3221300, 3221400, 3222314, 3222321, 15110000, 15111000, 15111100, 15112000, 15112120, 15131100, 15131500, 15221000, 15300000, 15330000, 15331170, 15400000, 15500000, 15510000, 15511000, 15530000, 15542100, 15551300, 15600000, 15800000, 15830000, 15840000, 15851000, 15870000, 15894300, 15896000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji łódzkie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora łódzkie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze