Przetarg 12178207 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu...
| Analizuj | Zamówienie 12178207 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-26 |
| przedmiot ogłoszenia | Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Polance Wielkiej w 2026 r. Część 1: Zakup i dostawa owoców i warzyw:• świeże, pierwsza klasa jakości, odpowi ednio zapakowane; produkty powinny być nie zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza nieregularne, intensywnie kolor, skóra gładka, tłustawa, lśniąca, miąższ zielonkawo-biały, soczysty,• warzywa korzenne - korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, • fasola- nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe,• owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń,• jabłka deserowe muszą być świeże, twarde, soczyste, niepoobijane, bez śladów zepsucia i pleśni, jednolite pod względem wielkości,• ziemniaki - zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku, nieuszkodzone, jednolitej odmiany, kształt owalny, bez oznak zgnilizny, po ugotowaniu muszą być sypkie, o białej lub kremowej barwie oraz o przyjemnym zapachu Część 2: Zakup i dostawa mięsa drobiowego i wyrobów: barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety Część 3: Zakup i dostawa artykułów mleczarskich: świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty. Część 4: Zakup i dostawa mrożonek: • owoce i warzywa niepokruszone, z niewielką ilością lodu,• ryby - świeże, mrożone odpowiednio całe, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury SHP; maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 20% filet ok. 120 g Część 5: Zakup i dostawa artykułów spożywczych: • przyprawy - zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek,• produkty gotowane sypkie, bez sklejania się, twarde sprężyste, opakowane w torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne; produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji,• jaja świeże: charakteryzujące się czystą, nie uszkodzoną skorupką, wysokość komory powietrznej jaja klasy A nie może przekraczać 6 mm, białko powinno być przezroczyste i klarowne; jaja kurze klasy A muszą być oznaczone numerami wyróżniającymi Część 6: Zakup i dostawa pieczywa:• chrupkie, świeże z bieżącej produkcji o obniżonej zawartości soli, zgodnie obowiązującymi przepisami – maksymalnie 12 godzin od momentu wypieku• drożdżówki i ciasta drożdżowe nie mogą być z ciasta głęboko mrożonegoi muszą zawierać mniej niż 10g cukru/100g produktu oraz 10g tłuszczu/100g produktu• zamawiający nie dopuszcza możliwości dostarczania przez Wykonawcę pieczywa ze zwrotów i odświeżanego• dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych wyłącznie przez producenta Część 7: Zakup i dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich:barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety ZP 1/11/2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15000000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Małopolskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Małopolskie |