Przetarg 12178207 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu...

   
Analizuj Zamówienie 12178207
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-26
przedmiot ogłoszenia
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Polance Wielkiej w 2026 r.

Część 1: Zakup i dostawa owoców i warzyw:• świeże, pierwsza klasa jakości, odpowi
ednio zapakowane; produkty powinny być nie zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza nieregularne, intensywnie kolor, skóra gładka, tłustawa, lśniąca, miąższ zielonkawo-biały, soczysty,• warzywa korzenne - korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, • fasola- nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe,• owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń,• jabłka deserowe muszą być świeże, twarde, soczyste, niepoobijane, bez śladów zepsucia i pleśni, jednolite pod względem wielkości,• ziemniaki - zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku, nieuszkodzone, jednolitej odmiany, kształt owalny, bez oznak zgnilizny, po ugotowaniu muszą być sypkie, o białej lub kremowej barwie oraz o przyjemnym zapachu

Część 2: Zakup i dostawa mięsa drobiowego i wyrobów: barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety

Część 3: Zakup i dostawa artykułów mleczarskich: świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty.

Część 4: Zakup i dostawa mrożonek: • owoce i warzywa niepokruszone, z niewielką ilością lodu,• ryby - świeże, mrożone odpowiednio całe, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury SHP; maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 20% filet ok. 120 g

Część 5: Zakup i dostawa artykułów spożywczych: • przyprawy - zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek,• produkty gotowane sypkie, bez sklejania się, twarde sprężyste, opakowane w torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne; produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji,• jaja świeże: charakteryzujące się czystą, nie uszkodzoną skorupką, wysokość komory powietrznej jaja klasy A nie może przekraczać 6 mm, białko powinno być przezroczyste i klarowne; jaja kurze klasy A muszą być oznaczone numerami wyróżniającymi

Część 6: Zakup i dostawa pieczywa:• chrupkie, świeże z bieżącej produkcji o obniżonej zawartości soli, zgodnie obowiązującymi przepisami – maksymalnie 12 godzin od momentu wypieku• drożdżówki i ciasta drożdżowe nie mogą być z ciasta głęboko mrożonegoi muszą zawierać mniej niż 10g cukru/100g produktu oraz 10g tłuszczu/100g produktu• zamawiający nie dopuszcza możliwości dostarczania przez Wykonawcę pieczywa ze zwrotów i odświeżanego• dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych wyłącznie przez producenta

Część 7: Zakup i dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich:barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety

ZP 1/11/2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15000000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze