Przetarg 12200571 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do trzech...

   
Analizuj Zamówienie 12200571
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-05
przedmiot ogłoszenia
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do trzech stołówek wchodzących w skład Przedszkola Miejskiego Nr 1 w Piszu na terenie miasta Pisz

Część 1: Dostawa artykułów spożywczych do trze
ch stołówek wchodzących w skład Przedszkola Miejskiego Nr 1 w Piszu w 2026 roku na terenie miasta Pisz znajdujących się pod wskazanymi adresami:1) budynek przy ul. Matejki 4,2) budynek przy ul. G. Gizewiusza 8,3) budynek przy ul. G. Gizewiusza 9. Szczegółowy wykaz asortymentowy stanowiący opis przedmiotu zamówienia określają Formularz asortymentowo – cenowy na część 1 – 2a do SWZ. Podane w w/w załączniku gramatury towarów stanowią wielkość minimalną.Wykonawca gwarantuje, że dostarczane artykuły i produkty żywnościowe będą I gatunku i będą spełniały wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz aktów wykonawczych do niej.Zamawiający wymaga należytej staranności przy realizacji przedmiotu zamówienia:1) dostarczane warzywa i owoce muszą być świeże, niezwiędnięte, twarde, bez śladów zepsucia i pleśni, jednolite pod względem wielkości,2) warzywa okopowe ponadto muszą być niepopękane, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, jednolite pod względem wielkości i odmiany,3) ziemniaki po ugotowaniu muszą być sypkie, o białej i kremowej barwie oraz o przyjemnym zapachu.Artykuły dostarczane przez Wykonawcę muszą spełniać następujące wymogi:1) Wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju surowca.2) Smak: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków.3) Zapach: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych zapachów.4) Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, biologicznych, oznak i pozostałości szkodników, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych.5) Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne.Wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty dotyczące badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami.Dostawy artykułów żywnościowych będą następowały sukcesywnie na podstawie zamówień każdej ze stołówek wymienionych w ust. 1 przekazywanych telefonicznie, faxem bądź drogą mailową. W zamówieniach tych placówka będzie określała dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.Ilości podane w Formularzu asortymentowo – cenowym na części 1 – 2a do SWZ, stanowi podstawę do obliczenia ceny oferty, należy je traktować szacunkowo i mogą ulec zmianie (- 30 %) stosownie do rzeczywistej ilości żywionych dzieci i uczniów. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. Placówka będzie składała zamówienia z jednodniowym wyprzedzeniem w godz. 8.00-13.00. Dostawa będzie miała miejsce najpóźniej do godz. 9.30 w dniu następnym, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Godzina dostawy produktów żywnościowych stanowi kryterium oceny ofert.Dostarczane produkty muszą posiadać czytelne etykiety umieszczone na produkcie w sposób uniemożliwiający ich przemieszczanie się, z opisem produktu, terminem ważności, temperaturą przechowywania oraz numerem partii. Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu lub odpowiedniej normie. Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe do każdego budynku Przedszkola Miejskiego Nr 1 w Piszu wymienionego w ust. 1 na własny koszt i własnymi środkami transportu spełniającymi obowiązujące w dniu realizacji wymogi prawne dotyczące przewozu środków spożywczych.Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do placówek na okres do następnej dostawy. Wykonawca dokona także rozładunku zamówionego towaru w każdym budynku Przedszkola Miejskiego Nr 1 w Piszu, o którym mowa w ust. 1. Osobą upoważnioną do kontroli, jakości dostarczonego towaru w przedszkolu, wchodzących w skład Przedszkola, będzie intendent upoważniony przez dyrektora Przedszkola Miejskiego Nr 1 w Piszu.

Część 2: Dostawa mięs i produktów mięsno-wędliniarskich do trzech stołówek wchodzących w skład Przedszkola Miejskiego Nr 1 w Piszu w 2026 roku na terenie miasta Pisz znajdujących się pod wskazanymi adresami:1) budynek przy ul. Matejki 4,2) budynek przy ul. G. Gizewiusza 8,3) budynek przy ul. G. Gizewiusza 9. Szczegółowy wykaz asortymentowy stanowiący opis przedmiotu zamówienia określają Formularz asortymentowo – cenowy na części 2 – 2b do SWZ. Podane w w/w załączniku gramatury towarów stanowią wielkość minimalną. Wykonawca gwarantuje, że dostarczane artykuły i produkty żywnościowe będą I gatunku i będą spełniały wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz aktów wykonawczych do niej.Zamawiający wymaga należytej staranności przy realizacji przedmiotu zamówienia:1) dostarczane warzywa i owoce muszą być świeże, niezwiędnięte, twarde, bez śladów zepsucia i pleśni, jednolite pod względem wielkości,2) warzywa okopowe ponadto muszą być niepopękane, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, jednolite pod względem wielkości i odmiany,3) ziemniaki po ugotowaniu muszą być sypkie, o białej i kremowej barwie oraz o przyjemnym zapachu.Artykuły dostarczane przez Wykonawcę muszą spełniać następujące wymogi:1) Wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju surowca.2) Smak: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków.3) Zapach: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych zapachów.4) Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, biologicznych, oznak i pozostałości szkodników, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych.5) Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne.Wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty dotyczące badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami.Dostawy artykułów żywnościowych będą następowały sukcesywnie na podstawie zamówień każdej ze stołówek wymienionych w ust. 1 przekazywanych telefonicznie, faxem bądź drogą mailową. W zamówieniach tych placówka będzie określała dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.Ilości podane w Formularzu asortymentowo – cenowym na części 2 – 2a do SWZ, stanowią podstawę do obliczenia ceny oferty, należy je traktować szacunkowo i mogą ulec zmianie (- 30 %) stosownie do rzeczywistej ilości żywionych dzieci i uczniów. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. Placówka będzie składała zamówienia z jednodniowym wyprzedzeniem w godz. 8.00-13.00. Dostawa będzie miała miejsce najpóźniej do godz. 9.30 w dniu następnym, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Godzina dostawy produktów żywnościowych stanowi kryterium oceny ofert.Dostarczane produkty muszą posiadać czytelne etykiety umieszczone na produkcie w sposób uniemożliwiający ich przemieszczanie się, z opisem produktu, terminem ważności, temperaturą przechowywania oraz numerem partii.Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu lub odpowiedniej normie. 12. Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe do każdego budynku Przedszkola Miejskiego Nr 1 w Piszu wymienionego w ust. 1 na własny koszt i własnymi środkami transportu spełniającymi obowiązujące w dniu realizacji wymogi prawne dotyczące przewozu środków spożywczych.13. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru.14. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do placówek na okres do następnej dostawy.15. Wykonawca dokona także rozładunku zamówionego towaru w każdym budynku Przedszkola Miejskiego Nr 1 w Piszu, o którym mowa w ust. 1. Osobą upoważnioną do kontroli, jakości dostarczonego towaru w przedszkolu, wchodzących w skład Przedszkola, będzie intendent upoważniony przez dyrektora Przedszkola Miejskiego Nr 1 w Piszu.

Część 3: Dostawa warzyw i owoców oraz jaj do trzech stołówek wchodzących w skład Przedszkola Miejskiego Nr 1 w Piszu w 2026 roku na terenie miasta Pisz znajdujących się pod wskazanymi adresami:1) budynek przy ul. Matejki 4,2) budynek przy ul. G. Gizewiusza 8,3) budynek przy ul. G. Gizewiusza 9. Szczegółowy wykaz asortymentowy stanowiący opis przedmiotu zamówienia określają Formularz asortymentowo – cenowy na części 3 – 2c do SWZ. Podane w w/w załączniku gramatury towarów stanowią wielkość minimalną. Wykonawca gwarantuje, że dostarczane artykuły i produkty żywnościowe będą I gatunku i będą spełniały wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz aktów wykonawczych do niej.Zamawiający wymaga należytej staranności przy realizacji przedmiotu zamówienia:1) dostarczane warzywa i owoce muszą być świeże, niezwiędnięte, twarde, bez śladów zepsucia i pleśni, jednolite pod względem wielkości,2) warzywa okopowe ponadto muszą być niepopękane, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, jednolite pod względem wielkości i odmiany,3) ziemniaki po ugotowaniu muszą być sypkie, o białej i kremowej barwie oraz o przyjemnym zapachu.Artykuły dostarczane przez Wykonawcę muszą spełniać następujące wymogi:1) Wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju surowca.2) Smak: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków.3) Zapach: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych zapachów.4) Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, biologicznych, oznak i pozostałości szkodników, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych.5) Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne.Wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty dotyczące badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami.Dostawy artykułów żywnościowych będą następowały sukcesywnie na podstawie zamówień każdej ze stołówek wymienionych w ust. 1 przekazywanych telefonicznie, faxem bądź drogą mailową. W zamówieniach tych placówka będzie określała dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.Ilości podane w Formularzu asortymentowo – cenowym na części 3 – 2c do SWZ, stanowią podstawę do obliczenia ceny oferty, należy je traktować szacunkowo i mogą ulec zmianie (- 30 %) stosownie do rzeczywistej ilości żywionych dzieci i uczniów. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. Placówka będzie składała zamówienia z jednodniowym wyprzedzeniem w godz. 8.00-13.00. Dostawa będzie miała miejsce najpóźniej do godz. 9.30 w dniu następnym, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Godzina dostawy produktów żywnościowych stanowi kryterium oceny ofert.Dostarczane produkty muszą posiadać czytelne etykiety umieszczone na produkcie w sposób uniemożliwiający ich przemieszczanie się, z opisem produktu, terminem ważności, temperaturą przechowywania oraz numerem partii.Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu lub odpowiedniej normie. 12. Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe do każdego budynku Przedszkola Miejskiego Nr 1 w Piszu wymienionego w ust. 1 na własny koszt i własnymi środkami transportu spełniającymi obowiązujące w dniu realizacji wymogi prawne dotyczące przewozu środków spożywczych.13. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru.14. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do placówek na okres do następnej dostawy.15. Wykonawca dokona także rozładunku zamówionego towaru w każdym budynku Przedszkola Miejskiego Nr 1 w Piszu, o którym mowa w ust. 1. Osobą upoważnioną do kontroli, jakości dostarczonego towaru w przedszkolu, wchodzących w skład Przedszkola, będzie intendent upoważniony przez dyrektora Przedszkola Miejskiego Nr 1 w Piszu.

Część 4: Dostawa mleka i produktów mlecznych do trzech stołówek wchodzących w skład Przedszkola Miejskiego Nr 1 w Piszu w 2026 roku na terenie miasta Pisz znajdujących się pod wskazanymi adresami:1) budynek przy ul. Matejki 4,2) budynek przy ul. G. Gizewiusza 8,3) budynek przy ul. G. Gizewiusza 9. Szczegółowy wykaz asortymentowy stanowiący opis przedmiotu zamówienia określają Formularz asortymentowo – cenowy na część 4 – 2d do SWZ. Podane w w/w załączniku gramatury towarów stanowią wielkość minimalną.Wykonawca gwarantuje, że dostarczane artykuły i produkty żywnościowe będą I gatunku i będą spełniały wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz aktów wykonawczych do niej.Zamawiający wymaga należytej staranności przy realizacji przedmiotu zamówienia:1) dostarczane warzywa i owoce muszą być świeże, niezwiędnięte, twarde, bez śladów zepsucia i pleśni, jednolite pod względem wielkości,2) warzywa okopowe ponadto muszą być niepopękane, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, jednolite pod względem wielkości i odmiany,3) ziemniaki po ugotowaniu muszą być sypkie, o białej i kremowej barwie oraz o przyjemnym zapachu.Artykuły dostarczane przez Wykonawcę muszą spełniać następujące wymogi:1) Wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju surowca.2) Smak: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków.3) Zapach: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych zapachów.4) Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, biologicznych, oznak i pozostałości szkodników, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych.5) Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne.Wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty dotyczące badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami.Dostawy artykułów żywnościowych będą następowały sukcesywnie na podstawie zamówień każdej ze stołówek wymienionych w ust. 1 przekazywanych telefonicznie, faxem bądź drogą mailową. W zamówieniach tych placówka będzie określała dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.Ilości podane w Formularzu asortymentowo – cenowym na części 4 – 2d do SWZ, stanowi podstawę do obliczenia ceny oferty, należy je traktować szacunkowo i mogą ulec zmianie (- 30 %) stosownie do rzeczywistej ilości żywionych dzieci i uczniów. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. Placówka będzie składała zamówienia z jednodniowym wyprzedzeniem w godz. 8.00-13.00. Dostawa będzie miała miejsce najpóźniej do godz. 9.30 w dniu następnym, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Godzina dostawy produktów żywnościowych stanowi kryterium oceny ofert.Dostarczane produkty muszą posiadać czytelne etykiety umieszczone na produkcie w sposób uniemożliwiający ich przemieszczanie się, z opisem produktu, terminem ważności, temperaturą przechowywania oraz numerem partii. Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu lub odpowiedniej normie. Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe do każdego budynku Przedszkola Miejskiego Nr 1 w Piszu wymienionego w ust. 1 na własny koszt i własnymi środkami transportu spełniającymi obowiązujące w dniu realizacji wymogi prawne dotyczące przewozu środków spożywczych.Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do placówek na okres do następnej dostawy. Wykonawca dokona także rozładunku zamówionego towaru w każdym budynku Przedszkola Miejskiego Nr 1 w Piszu, o którym mowa w ust. 1. Osobą upoważnioną do kontroli, jakości dostarczonego towaru w przedszkolu, wchodzących w skład Przedszkola, będzie intendent upoważniony przez dyrektora Przedszkola Miejskiego Nr 1 w Piszu.

ZP.271.2.2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 15100000, 15300000, 15500000, 15800000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Warmińsko-Mazurskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Warmińsko-Mazurskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze