Przetarg 12201570 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły...
| Analizuj | Zamówienie 12201570 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-05 |
| przedmiot ogłoszenia | Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr7 im. Kazimierza Wielkiego w 2026 r. Część 1: Część NR 1 MROŻONKI WARZYWA I OWOCE, RYBY MROŻONE - owoce, warzywa odpowi ednio mrożone, owoce i warzywa niepokruszone, z niewielką ilością lodu RYBY mrożone odpowiednio całe, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, 5-10% glazury SHP. maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 20% , filet ok. 175-340 g 5%- 10% glazury.Na czas trwania umowy dostawca zapewnia szkole zamrażalkiklapowe o pojemności nie mniejszej niż 300 litróww ilości 2 sztukDOSTAWCA ZOBOWIĄZUJE SIĘ DO DOSTARCZANIA DOKŁADNEJ ILOŚCI ZAMÓWIONEGO MROŻONEGO FILETA RYBNEGO W KILOGRAMACH,ORAZ DOKŁADNEJILOŚCI ZAMÓWIONYCH PALUSZKÓW RYBNYCH MROŻONYCH W SZTUKACH.ZGODNIE Z ZAMÓWIENIEM KAŻDEGO DNIA Część 2: Część NR 2 WARZYWA I OWOCE ŚWIEŻE - owoce, warzywa, powinny być nie zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza się nieregularny intensywnie kolor, skóra gładka, lśniąca, miąższ soczysty. Warzywa korzenne- korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa - klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeńDOSTAWCA ZOBOWIĄZUJE SIĘ DO DOSTARCZANIA TOWARU W DNI POPRZEDZAJĄCEJAKIEKOLWIEK DNI USTAWOWO WOLNE OD PRACY I ŚWIĄTECZNE ,ORAZ NAZAJUTRZ PO JAKICHKOLWIEK DNIACH USTAWOWO WOLNYCH OD PRACY LUB ŚWIĄTECZNYCH.Warzywa dostarczane powinny być świeże, wolne od chorób, szkodników, nie nadgnite, bez plam. Owoce o odpowiedniej jędrności, świeże.DOSTAWCA ZOBOWIĄZUJE SIĘ DO DOSTARCZANIA TOWARU ZGODNIE Z ZAMÓWIENIEM KAŻDEGO DNIA Część 3: Część NR 3 MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE DROBIOWE - mięso powinna być świeże, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przyprawKiełbasy, szynki zawierające nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia. Wymagania dla mięsa klasa I, świeże, czystość – mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione, - konsystencja – jędrna, elastyczna, odkształcająca się,- smak i zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy,- barwa – od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej,- mięso oznakowane przez lekarza weterynarii – zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych, nie pochodzących z knurów i loch.Wymagania dla wędlin :Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru zgodnie z zamówieniem każdego dnia- klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczona wędliny muszą być zapakowane w folię zgrzaną na obrzeżach w opakowaniach maksimum 2 kg, na opakowaniu ma być naklejona etykieta ze składem, datą produkcji oraz terminem przydatności do spożycia.DOSTAWCA ZOBOWIĄZUJE SIĘ DOSTARCZAĆ TOWAR W DNIU JEGO UŻYCIA.ZGODNIE Z ZAMÓWIENIEM KAŻDEGO DNIA Część 4: Część NR 4 PRODUKTY MLECZARSKIE świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty DOSTAWCA ZOBOWIĄZUJE SIĘ DOSTARCZAĆ TOWAR W DNIU JEGO UŻYCIA.ZGODNIE Z ZAMÓWIENIEM KAŻDEGO DNIADOSTAWCA ZOBOWIĄZUJE SIĘ DO DOSTARCZENIA TOWARU W DNI POPRZEDZAJĄCE JAKIEKOLWIEK DNI USTAWOWO WOLNYCH OD PRACY I ŚWIĄTECZNYCH ORAZ NAZAJUTRZ PO JAKICHKOLWIEK DNIACH WOLNYCH USTAWOWO OD PRACY LUB ŚWIĄTECZNYCH. Część 5: Część NR 5 PRODUKTY GARMAŻERYJNE świeże zgodnie z opisem zał. nr 2 formularz asortymentowo-cenowy PRODUKTY GARMAŻERYJNE świeże zgodnie z opisem zał. nr 2 formularz asortymentowo-cenowyDOSTAWCA ZOBOWIĄZUJE SIĘ DOSTARCZAĆ TOWAR W DNIU JEGO UŻYCIA.ZGODNIE Z ZAMÓWIENIEM KAŻDEGO DNIA Część 6: asortymentowo-cenowyCzęść NR 6 PRODUKTY SPOŻYWCZE – przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni , mętnej konsystencji DOSTAWCA ZOBOWIĄZUJE SIĘ DO DOSTARCZANIA TOWARUW DNI POPRZEDZAJĄCE JAKIEKOLWIEK DNI USTAWOWO WOLNE OD PRACY I ŚWIĄTECZNEORAZ NAZAJUTRZ PO JAKICHKOLWIEK DNIACH USTAWOWOWOLNYCH OD PRACY LUB ŚWIĄTECZNYCH.DOSTAWCA ZOBOWIĄZUJE SIĘ DO DOSTARCZANIA TOWARU ZGODNIE Z ZAMÓWIENIEM Część 7: Część 7 PIECZYWO bez polepszaczy, środków konserwujących i wzbogacających smak innych niż naturalneZbożowe produkty śniadaniowe (np. bułki, chałka) muszą zawierać nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia.Cech wspólne dla pieczywa: bez polepszaczy, środków konserwujących i wzbogacających smak innyCh niż naturalne Cechy dyskwalifikujące wspólne dla artykułów spożywczych: artykuły mające w składzie glutaminian sodu Artykuły spożywcze spełniają wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016r. Poz. 1154)Pieczywo powinno być świeże, chleb krojony- oznakowany ze składem, wartościami odżywczymi.DOSTAWCA ZOBOWIĄZUJE SIĘ DO DOSTARCZANIA TOWARU ZGODNIE Z ZAMÓWIENIEMZGODNIE Z POZYCJAMI FORMULARZA ASORTYMENTOWO- CENOWEGO ZA. NR 2 ZP1/12/2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3220000, 15100000, 15220000, 15330000, 15500000, 15800000, 15811000, 15894300 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | śląskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | śląskie |