Przetarg 12066079 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla...

   
Analizuj Zamówienie 12066079
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-18
przedmiot ogłoszenia
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki Przedszkola Miejskiego w Bierutowie w roku 2026

Część 1: Część 1 – szczegółowy asortyment znajduję się w załączniku nr 3.1 do SWZNa
zwa zamówienia: pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie Krótki opis przedmiotu zamówienia:Wymagania: Pieczywo świeże, chrupiące niegumiaste, nie więcej niż 0,45 g sodu/ 1 g soli w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia, pieczywo półcukiernicze i cukiernicze nie więcej niż 0,45 g sodu/1,2g soli w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.1 do SWZ.

Część 2: Część 2 – szczegółowy asortyment znajduję się w załączniku nr 3.2 do SWZNazwa zamówienia: warzywa i owoce świeże, kiszonki,Wymagania: owoce i warzywa świeże, nienadmarznięte, bez uszkodzeń mechanicznych, bez oznak pleśni, o dobrym smaku bez zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, bez zanieczyszczeń biologicznych oraz bakterii chorobotwórczych, w kolorze naturalnym dla danego asortymentu, wysokiej jakości 1 gatunku bez wad fizycznych i jakościowych w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.2 do SWZ.

Część 3: Część 3 – szczegółowy asortyment znajduję się w załączniku nr 3.3 do SWZNazwa zamówienia: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsneKrótki opis przedmiotu zamówienia:Wymagania: Dostarczone wędliny mają być świeże bez oznak mrożenia, z ważnym terminem przydatności do spożycia, bez obcych zapachów, posmaków. Dostarczone w oryginalnych opakowaniach producenta zawierające informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy towary, jego klasy, jakości, daty produkcji, warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywością. Przetwory mięsne zawierające co najmniej 80 % mięsa, bez wypełniaczy, bez fosforanów, bez MOMMięso świeże, nie mrożone, bez przebarwień oraz zanieczyszczeń obcych, bez oznak zepsucia, zapach charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa, konsystencja jędrna i elastyczna w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.3 do SWZ.

Część 4: Część 4 – szczegółowy asortyment znajduję się w załączniku nr 3.4 do SWZNazwa zamówienia: NabiałWymagania: Opakowania nie mogą być uszkodzone ani zgniecione, wszelkie uszkodzenia spowodują nieprzyjęcie towaru przez zamawiającego. Cały asortyment nabiałowy powinien byś świeży, przywieziony w postaci schłodzonej w dobrych terminach ważności. Na etykietach lub opakowaniach produktów muszą być widoczne terminy przydatności do spożycia. Jakość artykułów żywnościowych nie może budzić zastrzeżeń. Produkty mleczne: jogurt, kefir, maślanka, mleko zsiadłe, mleko acidofilne, mleko smakowe, serwatka, ser twarogowy, serek homogenizowany:1) zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia;2) bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008;3) zawierające nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.4 do SWZ.

Część 5: Część 5 – szczegółowy asortyment znajduję się w załączniku nr 3.5 do SWZNazwa zamówienia: Ryby przetworzone, Przetworzone warzywa i owoce – mrożonkiKrótki opis przedmiotu zamówienia:Wymagania: Bez obcych zapachów, nieoblodzone, niezlepione, sypkie, nieuszkodzone mechanicznie. Jakość dostarczonych towarów nie może budzić zastrzeżeń. Towar w oryginalnych opakowaniach producenta, opakowania całe nienaruszone. Barwa zgodna z naturalną, brak ubytków i uszkodzeń mechanicznych. Termin przydatności do spożycia na opakowaniu. Opakowania jednostkowe oraz zbiorowe, powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakościowej, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. Opakowania powinny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.5 do SWZ.

Część 6: Część 6 – szczegółowy asortyment znajduję się w załączniku nr 3.6 do SWZNazwa zamówienia: pozostałe różne art. spożywczeKrótki opis przedmiotu zamówienia:Wymagania: Dostarczony towar ma być w oryginalnych opakowaniach producenta, zawierających informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia ilości sztuk i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, czyste bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, szczelne. Oferowane artykuły żywnościowe, produkty zbożowe, artykuły sypkie nie mogą być zabrylowane i zawilgocone. Nie mogą zawierać szkodników i posiadać obcego zapachu.Miód o łagodnym, woskowym zapachu, w stanie płynnym, preferowany kolor żółty. Soki owocowe, warzywne, owocowo -warzywne, napoje bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008. Ketchup, w przypadku którego zużyto nie mniej niż 120 g pomidorów do przygotowania 100 g produktu, zawierający gotowego do spożycia, zawierający 15 g cukru w 100 g produktu gotowego do spożycia. 0lej roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%. Soki owocowe, warzywne, musy owocowo-warzywne:- o niskiej zawartości sodu/soli, tj., zawierające nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100 g lub na l00 ml środka spożywczego lub o obniżonej zawartości sodu/soli, tj. obniżenie zawartości sodu lub wartości równoważnej dla soli wynosi co najmniej 25% w porównaniu z podobnym produktem.Przyprawa warzywna do potraw opakowanie 300 g Skład: Sól morska, suszone warzywa 32% (marchew, pasternak, cebula, ziemniaki, seler, pomidory, por, papryka, natka pietruszki), cukier, lubczyk, pieprz czarny, kurkuma, czosnek, koper. Nie zawiera glutenu.Przeciery, musy owocowe, warzywne oraz owocowo-warzywne:-bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008;-bez dodatku soli- 100% owoców i warzywMajonez bez substancji konserwujących, o dobrym składzie - olej rzepakowy rafinowany, musztarda woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy, woda, żółtka jaj kurzych (7,0%), nie uszkodzone mechanicznieMakaron 100% pszenicy durum i ryż paraboliczny - nie rozgotowujący się. Przyprawy aromatyczne, bez obcych zapachów, sypkie, bez dodatku soli/sodu, cukru i substancji słodzących, opakowanie od 15g – 30g. Przyprawy bez dodatku glutaminianu sodu. -Płatki i artykuły wielozbożowy zaw. cukru poniżej 29g/100g produktu, struktura i konsystencja sypka.Zbożowe produkty śniadaniowe oraz inne produkty zbożowe:-bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008;-o niskiej zawartości sodu/soli, tj. zawierające nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100 g lub na l00 ml środka spożywczego lub o obniżonej zawartości sodu/soli, tj. obniżenie zawartości sodu lub wartości równoważnej dla soli wynosi co najmniej 25% w porównaniu z podobnym produktem. Jajka czyste i nie uszkodzone.Wszystkie produkty w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.6 do SWZ

ZP/02/25


UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA
Sprostowanie BZP nr: 2025/BZP 00554911/01 z dnia: 2025-11-25
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA VIII - PROCEDURA 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2025-11-26 10:00
Po zmianie:
2025-11-28 10:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2025-11-26 10:10
Po zmianie:
2025-11-28 10:10
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15100000, 15200000, 15300000, 15331170, 15500000, 15800000, 15810000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Dolnośląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Dolnośląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze