Przetarg 12066079 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla...
| Analizuj | Zamówienie 12066079 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-18 |
| przedmiot ogłoszenia | Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki Przedszkola Miejskiego w Bierutowie w roku 2026 Część 1: Część 1 – szczegółowy asortyment znajduję się w załączniku nr 3.1 do SWZNa zwa zamówienia: pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie Krótki opis przedmiotu zamówienia:Wymagania: Pieczywo świeże, chrupiące niegumiaste, nie więcej niż 0,45 g sodu/ 1 g soli w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia, pieczywo półcukiernicze i cukiernicze nie więcej niż 0,45 g sodu/1,2g soli w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.1 do SWZ. Część 2: Część 2 – szczegółowy asortyment znajduję się w załączniku nr 3.2 do SWZNazwa zamówienia: warzywa i owoce świeże, kiszonki,Wymagania: owoce i warzywa świeże, nienadmarznięte, bez uszkodzeń mechanicznych, bez oznak pleśni, o dobrym smaku bez zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, bez zanieczyszczeń biologicznych oraz bakterii chorobotwórczych, w kolorze naturalnym dla danego asortymentu, wysokiej jakości 1 gatunku bez wad fizycznych i jakościowych w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.2 do SWZ. Część 3: Część 3 – szczegółowy asortyment znajduję się w załączniku nr 3.3 do SWZNazwa zamówienia: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsneKrótki opis przedmiotu zamówienia:Wymagania: Dostarczone wędliny mają być świeże bez oznak mrożenia, z ważnym terminem przydatności do spożycia, bez obcych zapachów, posmaków. Dostarczone w oryginalnych opakowaniach producenta zawierające informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy towary, jego klasy, jakości, daty produkcji, warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywością. Przetwory mięsne zawierające co najmniej 80 % mięsa, bez wypełniaczy, bez fosforanów, bez MOMMięso świeże, nie mrożone, bez przebarwień oraz zanieczyszczeń obcych, bez oznak zepsucia, zapach charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa, konsystencja jędrna i elastyczna w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.3 do SWZ. Część 4: Część 4 – szczegółowy asortyment znajduję się w załączniku nr 3.4 do SWZNazwa zamówienia: NabiałWymagania: Opakowania nie mogą być uszkodzone ani zgniecione, wszelkie uszkodzenia spowodują nieprzyjęcie towaru przez zamawiającego. Cały asortyment nabiałowy powinien byś świeży, przywieziony w postaci schłodzonej w dobrych terminach ważności. Na etykietach lub opakowaniach produktów muszą być widoczne terminy przydatności do spożycia. Jakość artykułów żywnościowych nie może budzić zastrzeżeń. Produkty mleczne: jogurt, kefir, maślanka, mleko zsiadłe, mleko acidofilne, mleko smakowe, serwatka, ser twarogowy, serek homogenizowany:1) zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia;2) bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008;3) zawierające nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.4 do SWZ. Część 5: Część 5 – szczegółowy asortyment znajduję się w załączniku nr 3.5 do SWZNazwa zamówienia: Ryby przetworzone, Przetworzone warzywa i owoce – mrożonkiKrótki opis przedmiotu zamówienia:Wymagania: Bez obcych zapachów, nieoblodzone, niezlepione, sypkie, nieuszkodzone mechanicznie. Jakość dostarczonych towarów nie może budzić zastrzeżeń. Towar w oryginalnych opakowaniach producenta, opakowania całe nienaruszone. Barwa zgodna z naturalną, brak ubytków i uszkodzeń mechanicznych. Termin przydatności do spożycia na opakowaniu. Opakowania jednostkowe oraz zbiorowe, powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakościowej, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. Opakowania powinny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.5 do SWZ. Część 6: Część 6 – szczegółowy asortyment znajduję się w załączniku nr 3.6 do SWZNazwa zamówienia: pozostałe różne art. spożywczeKrótki opis przedmiotu zamówienia:Wymagania: Dostarczony towar ma być w oryginalnych opakowaniach producenta, zawierających informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia ilości sztuk i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, czyste bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, szczelne. Oferowane artykuły żywnościowe, produkty zbożowe, artykuły sypkie nie mogą być zabrylowane i zawilgocone. Nie mogą zawierać szkodników i posiadać obcego zapachu.Miód o łagodnym, woskowym zapachu, w stanie płynnym, preferowany kolor żółty. Soki owocowe, warzywne, owocowo -warzywne, napoje bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008. Ketchup, w przypadku którego zużyto nie mniej niż 120 g pomidorów do przygotowania 100 g produktu, zawierający gotowego do spożycia, zawierający 15 g cukru w 100 g produktu gotowego do spożycia. 0lej roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%. Soki owocowe, warzywne, musy owocowo-warzywne:- o niskiej zawartości sodu/soli, tj., zawierające nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100 g lub na l00 ml środka spożywczego lub o obniżonej zawartości sodu/soli, tj. obniżenie zawartości sodu lub wartości równoważnej dla soli wynosi co najmniej 25% w porównaniu z podobnym produktem.Przyprawa warzywna do potraw opakowanie 300 g Skład: Sól morska, suszone warzywa 32% (marchew, pasternak, cebula, ziemniaki, seler, pomidory, por, papryka, natka pietruszki), cukier, lubczyk, pieprz czarny, kurkuma, czosnek, koper. Nie zawiera glutenu.Przeciery, musy owocowe, warzywne oraz owocowo-warzywne:-bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008;-bez dodatku soli- 100% owoców i warzywMajonez bez substancji konserwujących, o dobrym składzie - olej rzepakowy rafinowany, musztarda woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy, woda, żółtka jaj kurzych (7,0%), nie uszkodzone mechanicznieMakaron 100% pszenicy durum i ryż paraboliczny - nie rozgotowujący się. Przyprawy aromatyczne, bez obcych zapachów, sypkie, bez dodatku soli/sodu, cukru i substancji słodzących, opakowanie od 15g – 30g. Przyprawy bez dodatku glutaminianu sodu. -Płatki i artykuły wielozbożowy zaw. cukru poniżej 29g/100g produktu, struktura i konsystencja sypka.Zbożowe produkty śniadaniowe oraz inne produkty zbożowe:-bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008;-o niskiej zawartości sodu/soli, tj. zawierające nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100 g lub na l00 ml środka spożywczego lub o obniżonej zawartości sodu/soli, tj. obniżenie zawartości sodu lub wartości równoważnej dla soli wynosi co najmniej 25% w porównaniu z podobnym produktem. Jajka czyste i nie uszkodzone.Wszystkie produkty w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.6 do SWZ ZP/02/25 UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA Sprostowanie BZP nr: 2025/BZP 00554911/01 z dnia: 2025-11-25 3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA VIII - PROCEDURA 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.1. Termin składania ofert Przed zmianą: 2025-11-26 10:00 Po zmianie: 2025-11-28 10:00 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą: 2025-11-26 10:10 Po zmianie: 2025-11-28 10:10 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15100000, 15200000, 15300000, 15331170, 15500000, 15800000, 15810000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Dolnośląskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Dolnośląskie |