Przetarg 12149708 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla...
| Analizuj | Zamówienie 12149708 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-23 |
| przedmiot ogłoszenia | Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola Nr 13 w Piekarach Śląskich na rok 2026. Część 1: CZĘŚĆ 1 - załącznik 1 AZamówienie obejmuje w szczególności sukcesywn ą dostawę produktów wymienionych w załączniku 1 A, wedługzapotrzebowania Zamawiającego, zgłaszanego Wykonawcy w formie częściowych zamówień.CZEŚĆ 1- załącznik 1 A obejmuje:-RYBY PRZETWORZONE I KONSERWOWANE;- RYBY MROŻONE, FILETY RYBNE I POZOSTAŁE MIĘSO RYB- OWOCE I WARZYWA MROŻONEDostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez upoważnionychpracowników Zamawiającego.Dostarczone produkty winny być:1) pełnowartościowe, tj. o należytej jakości i świeżości, z datą przydatności do spożycia nie krótszą niż 2 tygodnie licząc oddnia dostawy, za wyjątkiem produktów, których termin przydatności jest krótszy ze względu na rodzaj tego produktu.2) znajdujące się w oryginalnych opakowaniach producenta oznakowanych i zawierających informacje dotyczące: nazwy iadresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy, jakości, daty produkcji, terminu przydatności dospożycia, numeru partii, informacji o alergenach i wartości odżywczej oraz innych informacji wymaganych odpowiednimiprzepisami;3) spełniające wymogi określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku (Dz.U.2016.1154 z dnia2016.08.01) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkachsystemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci imłodzieży w tych jednostkach:4) odbiór opakowań zwrotnych leży w po stronie Wykonawcy Część 2: CZĘŚĆ 2- ZAŁĄCZNIK 1BZamówienie obejmuje w szczególności sukcesywną dostawę produktów wymienionych w załączniku 1 B, według zapotrzebowania Zamawiającego, zgłaszanego Wykonawcy w formie częściowych zamówień.CZĘŚĆ 2 - załącznik 1 B obejmuje:-OWOCE I WARZYWA;-ZBOŻA, ZIEMNIAKI, WARZYWA, OWOCE I ORZECHYDostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez upoważnionychpracowników Zamawiającego.Dostarczone produkty winny być:1) pełnowartościowe, tj. o należytej jakości i świeżości, z datą przydatności do spożycia nie krótszą niż 2 tygodnie licząc oddnia dostawy, za wyjątkiem produktów, których termin przydatności jest krótszy ze względu na rodzaj tego produktu.2) znajdujące się w oryginalnych opakowaniach producenta oznakowanych i zawierających informacje dotyczące: nazwy iadresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy, jakości, daty produkcji, terminu przydatności dospożycia, numeru partii, informacji o alergenach i wartości odżywczej oraz innych informacji wymaganych odpowiednimiprzepisami;3) spełniające wymogi określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku (Dz.U.2016.1154 z dnia2016.08.01) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkachsystemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci imłodzieży w tych jednostkach.4) Warzywa i owoce - powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni w szczególności:- jabłka: soczyste, słodkie , twarde- banany żółte, twarde, bez nalotu plam- dla pozycji, gdzie jednostką miary jest pęczek uznaje się bukiet o masie 0,10 kg zielony, świeży- marchewki, pietruszki, seler- bez oznak wysuszenia,- ogórki szklarniowe- świeże, twarde, bez opakowania z folii- pomarańcze, mandarynki,- soczyste, bez wysuszonej skórki, pomarańcze- kraj pochodzenia Hiszpania. Część 3: CZEŚĆ 3 - ZAŁĄCZNIK 1 CZamówienie obejmuje w szczególności sukcesywną dostawę produktów wymienionych w załączniku 1C, wedługzapotrzebowania Zamawiającego, zgłaszanego Wykonawcy w formie częściowych zamówień. CZEŚĆ 3 - załącznik 1 C obejmuje:- RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE;-OLEJE I TŁUSZCZE ZWIERZĘCE LUB ROŚLINNE;- JAJA;- PRODUKTY PRZEMIAŁU ZIARNA SKROBI I PRODUKTÓW SKROBIOWYCH;- RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE;- WODY MINERALNE;- PRODUKTY MLECZARSKIE;- MLEKO;Dostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez upoważnionychpracowników Zamawiającego.Dostarczone produkty winny być:1) pełnowartościowe, tj. o należytej jakości i świeżości, z datą przydatności do spożycia nie krótszą niż 2 tygodnie licząc oddnia dostawy, za wyjątkiem produktów, których termin przydatności jest krótszy ze względu na rodzaj tego produktu.2) znajdujące się w oryginalnych opakowaniach producenta oznakowanych i zawierających informacje dotyczące: nazwy iadresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy, jakości, daty produkcji, terminu przydatności dospożycia, numeru partii, informacji o alergenach i wartości odżywczej oraz innych informacji wymaganych odpowiednimiprzepisami;3) spełniające wymogi określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku (Dz.U.2016.1154 z dnia2016.08.01) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkachsystemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci imłodzieży w tych jednostkach;4) odbiór opakowań zwrotnych leży w po stronie WykonawcySer żółty - podpuszczkowy dojrzewający, typu holenderskiego i holendersko - szwajcarskiego o miąższu miękkim ielastycznym , pełnotłusty (zawartość tłuszczu nie mniej niż 45% w s.m.), smak łagodny, konsystencja jednolita, zwarta,kawałkowane lub plasterkowane według potrzeb zamawiającego. Część 4: CZEŚĆ 4 - ZAŁĄCZNIK 1 DZamówienie obejmuje w szczególności sukcesywną dostawę produktów wymienionych w załączniku 1 D, wedługzapotrzebowania Zamawiającego, zgłaszanego Wykonawcy w formie częściowych zamówień.CZEŚĆ 4 - załącznik 1 D obejmuje:-PIECZYWO I WYROBY CIASTKARSKIE;Dostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez upoważnionychpracowników Zamawiającego.Dostarczone produkty winny być:1) pełnowartościowe, tj. o należytej jakości i świeżości, z datą przydatności do spożycia nie krótszą niż 2 tygodnie licząc oddnia dostawy, za wyjątkiem produktów, których termin przydatności jest krótszy ze względu na rodzaj tego produktu.2) oznakowanych i zawierających informacje dotyczące: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru,jego klasy, jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia, numeru partii, informacji o alergenach i wartościodżywczej oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami;3) spełniające wymogi określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku (Dz.U.2016.1154 z dnia2016.08.01) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkachsystemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci imłodzieży w tych jednostkach;4) chleby , bułki - świeże, chrupkie, skład surowcowy: zgodny z recepturą, bez spulchniaczy i polepszaczy, skórka ściślepołączona z miękiszem, powierzchnia chropowata, bez wgnieceń i uszkodzeń mechanicznych, pakowany w folię ioznakowany etykietą, opakowanie zbiorcze - kosz plastikowy, czysty, nieuszkodzony, krojony lub w całości wedługzapotrzebowania zamawiającego, Część 5: CZEŚĆ 5- ZAŁĄCZNIK 1 EZamówienie obejmuje w szczególności sukcesywną dostawę produktów wymienionych w załączniku 1 E, według zapotrzebowania Zamawiającego, zgłaszanego Wykonawcy w formie częściowych zamówień.CZEŚĆ 5 - załącznik 1 E objemuje:- MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE.Dostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez upoważnionychpracowników Zamawiającego.Dostarczone produkty winny być:1) pełnowartościowe, tj. o należytej jakości i świeżości, z datą przydatności do spożycia nie krótszą niż 2 tygodnie licząc oddnia dostawy, za wyjątkiem produktów, których termin przydatności jest krótszy ze względu na rodzaj tego produktu.2) znajdujące się w oryginalnych opakowaniach producenta oznakowanych i zawierających informacje dotyczące: nazwy iadresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy, jakości, daty produkcji, terminu przydatności dospożycia, numeru partii, informacji o alergenach i wartości odżywczej oraz innych informacji wymaganych odpowiednimiprzepisami;3) spełniające wymogi określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku (Dz.U.2016.1154 z dnia2016.08.01) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkachsystemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci imłodzieży w tych jednostkach;4) Mięso dostarczane musi posiadać DOKUMENT IDENTYFIKACJI HANDLOWEJMięso – powinno mieć powierzchnię suchą, matową, barwę bladoróżową do czerwonej, konsystencja elastyczna, jędrną,świeże, bez oznak zmian zapachowych i mrożenia.Produkty przetworzone (tj. wędliny, przetwory mięsne, konserwy) zgodnie z polską normą posiadały etykiety określającenazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy – tj. % zawartość mięsa w wędlinie oraz substancje stosowane wprodukcji, wszystkie wędliny na kanapki w całości lub krojone w plastry według zgłoszonej potrzeby zamawiającegopodczas składania zamówienia.Uwaga Nie pokrojenie w plastry wędlin po zgłoszeniu przy zamówieniu cząstkowym takiej potrzeby przez Zamawiającegouznane zostanie za niedostarczenie produktu zgodnie z wymogami zamawiającego Nr sprawy: Z/MP13/1/2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3142500, 3200000, 15100000, 15200000, 15220000, 15300000, 15331100, 15400000, 15500000, 15511000, 15600000, 15800000, 15810000, 15981000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | śląskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | śląskie |