Przetarg 12149708 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla...

   
Analizuj Zamówienie 12149708
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-23
przedmiot ogłoszenia
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola Nr 13 w Piekarach Śląskich na rok 2026.

Część 1: CZĘŚĆ 1 - załącznik 1 AZamówienie obejmuje w szczególności sukcesywn
ą dostawę produktów wymienionych w załączniku 1 A, wedługzapotrzebowania Zamawiającego, zgłaszanego Wykonawcy w formie częściowych zamówień.CZEŚĆ 1- załącznik 1 A obejmuje:-RYBY PRZETWORZONE I KONSERWOWANE;- RYBY MROŻONE, FILETY RYBNE I POZOSTAŁE MIĘSO RYB- OWOCE I WARZYWA MROŻONEDostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez upoważnionychpracowników Zamawiającego.Dostarczone produkty winny być:1) pełnowartościowe, tj. o należytej jakości i świeżości, z datą przydatności do spożycia nie krótszą niż 2 tygodnie licząc oddnia dostawy, za wyjątkiem produktów, których termin przydatności jest krótszy ze względu na rodzaj tego produktu.2) znajdujące się w oryginalnych opakowaniach producenta oznakowanych i zawierających informacje dotyczące: nazwy iadresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy, jakości, daty produkcji, terminu przydatności dospożycia, numeru partii, informacji o alergenach i wartości odżywczej oraz innych informacji wymaganych odpowiednimiprzepisami;3) spełniające wymogi określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku (Dz.U.2016.1154 z dnia2016.08.01) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkachsystemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci imłodzieży w tych jednostkach:4) odbiór opakowań zwrotnych leży w po stronie Wykonawcy

Część 2: CZĘŚĆ 2- ZAŁĄCZNIK 1BZamówienie obejmuje w szczególności sukcesywną dostawę produktów wymienionych w załączniku 1 B, według zapotrzebowania Zamawiającego, zgłaszanego Wykonawcy w formie częściowych zamówień.CZĘŚĆ 2 - załącznik 1 B obejmuje:-OWOCE I WARZYWA;-ZBOŻA, ZIEMNIAKI, WARZYWA, OWOCE I ORZECHYDostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez upoważnionychpracowników Zamawiającego.Dostarczone produkty winny być:1) pełnowartościowe, tj. o należytej jakości i świeżości, z datą przydatności do spożycia nie krótszą niż 2 tygodnie licząc oddnia dostawy, za wyjątkiem produktów, których termin przydatności jest krótszy ze względu na rodzaj tego produktu.2) znajdujące się w oryginalnych opakowaniach producenta oznakowanych i zawierających informacje dotyczące: nazwy iadresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy, jakości, daty produkcji, terminu przydatności dospożycia, numeru partii, informacji o alergenach i wartości odżywczej oraz innych informacji wymaganych odpowiednimiprzepisami;3) spełniające wymogi określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku (Dz.U.2016.1154 z dnia2016.08.01) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkachsystemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci imłodzieży w tych jednostkach.4) Warzywa i owoce - powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni w szczególności:- jabłka: soczyste, słodkie , twarde- banany żółte, twarde, bez nalotu plam- dla pozycji, gdzie jednostką miary jest pęczek uznaje się bukiet o masie 0,10 kg zielony, świeży- marchewki, pietruszki, seler- bez oznak wysuszenia,- ogórki szklarniowe- świeże, twarde, bez opakowania z folii- pomarańcze, mandarynki,- soczyste, bez wysuszonej skórki, pomarańcze- kraj pochodzenia Hiszpania.

Część 3: CZEŚĆ 3 - ZAŁĄCZNIK 1 CZamówienie obejmuje w szczególności sukcesywną dostawę produktów wymienionych w załączniku 1C, wedługzapotrzebowania Zamawiającego, zgłaszanego Wykonawcy w formie częściowych zamówień. CZEŚĆ 3 - załącznik 1 C obejmuje:- RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE;-OLEJE I TŁUSZCZE ZWIERZĘCE LUB ROŚLINNE;- JAJA;- PRODUKTY PRZEMIAŁU ZIARNA SKROBI I PRODUKTÓW SKROBIOWYCH;- RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE;- WODY MINERALNE;- PRODUKTY MLECZARSKIE;- MLEKO;Dostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez upoważnionychpracowników Zamawiającego.Dostarczone produkty winny być:1) pełnowartościowe, tj. o należytej jakości i świeżości, z datą przydatności do spożycia nie krótszą niż 2 tygodnie licząc oddnia dostawy, za wyjątkiem produktów, których termin przydatności jest krótszy ze względu na rodzaj tego produktu.2) znajdujące się w oryginalnych opakowaniach producenta oznakowanych i zawierających informacje dotyczące: nazwy iadresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy, jakości, daty produkcji, terminu przydatności dospożycia, numeru partii, informacji o alergenach i wartości odżywczej oraz innych informacji wymaganych odpowiednimiprzepisami;3) spełniające wymogi określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku (Dz.U.2016.1154 z dnia2016.08.01) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkachsystemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci imłodzieży w tych jednostkach;4) odbiór opakowań zwrotnych leży w po stronie WykonawcySer żółty - podpuszczkowy dojrzewający, typu holenderskiego i holendersko - szwajcarskiego o miąższu miękkim ielastycznym , pełnotłusty (zawartość tłuszczu nie mniej niż 45% w s.m.), smak łagodny, konsystencja jednolita, zwarta,kawałkowane lub plasterkowane według potrzeb zamawiającego.

Część 4: CZEŚĆ 4 - ZAŁĄCZNIK 1 DZamówienie obejmuje w szczególności sukcesywną dostawę produktów wymienionych w załączniku 1 D, wedługzapotrzebowania Zamawiającego, zgłaszanego Wykonawcy w formie częściowych zamówień.CZEŚĆ 4 - załącznik 1 D obejmuje:-PIECZYWO I WYROBY CIASTKARSKIE;Dostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez upoważnionychpracowników Zamawiającego.Dostarczone produkty winny być:1) pełnowartościowe, tj. o należytej jakości i świeżości, z datą przydatności do spożycia nie krótszą niż 2 tygodnie licząc oddnia dostawy, za wyjątkiem produktów, których termin przydatności jest krótszy ze względu na rodzaj tego produktu.2) oznakowanych i zawierających informacje dotyczące: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru,jego klasy, jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia, numeru partii, informacji o alergenach i wartościodżywczej oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami;3) spełniające wymogi określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku (Dz.U.2016.1154 z dnia2016.08.01) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkachsystemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci imłodzieży w tych jednostkach;4) chleby , bułki - świeże, chrupkie, skład surowcowy: zgodny z recepturą, bez spulchniaczy i polepszaczy, skórka ściślepołączona z miękiszem, powierzchnia chropowata, bez wgnieceń i uszkodzeń mechanicznych, pakowany w folię ioznakowany etykietą, opakowanie zbiorcze - kosz plastikowy, czysty, nieuszkodzony, krojony lub w całości wedługzapotrzebowania zamawiającego,

Część 5: CZEŚĆ 5- ZAŁĄCZNIK 1 EZamówienie obejmuje w szczególności sukcesywną dostawę produktów wymienionych w załączniku 1 E, według zapotrzebowania Zamawiającego, zgłaszanego Wykonawcy w formie częściowych zamówień.CZEŚĆ 5 - załącznik 1 E objemuje:- MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE.Dostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez upoważnionychpracowników Zamawiającego.Dostarczone produkty winny być:1) pełnowartościowe, tj. o należytej jakości i świeżości, z datą przydatności do spożycia nie krótszą niż 2 tygodnie licząc oddnia dostawy, za wyjątkiem produktów, których termin przydatności jest krótszy ze względu na rodzaj tego produktu.2) znajdujące się w oryginalnych opakowaniach producenta oznakowanych i zawierających informacje dotyczące: nazwy iadresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy, jakości, daty produkcji, terminu przydatności dospożycia, numeru partii, informacji o alergenach i wartości odżywczej oraz innych informacji wymaganych odpowiednimiprzepisami;3) spełniające wymogi określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku (Dz.U.2016.1154 z dnia2016.08.01) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkachsystemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci imłodzieży w tych jednostkach;4) Mięso dostarczane musi posiadać DOKUMENT IDENTYFIKACJI HANDLOWEJMięso – powinno mieć powierzchnię suchą, matową, barwę bladoróżową do czerwonej, konsystencja elastyczna, jędrną,świeże, bez oznak zmian zapachowych i mrożenia.Produkty przetworzone (tj. wędliny, przetwory mięsne, konserwy) zgodnie z polską normą posiadały etykiety określającenazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy – tj. % zawartość mięsa w wędlinie oraz substancje stosowane wprodukcji, wszystkie wędliny na kanapki w całości lub krojone w plastry według zgłoszonej potrzeby zamawiającegopodczas składania zamówienia.Uwaga Nie pokrojenie w plastry wędlin po zgłoszeniu przy zamówieniu cząstkowym takiej potrzeby przez Zamawiającegouznane zostanie za niedostarczenie produktu zgodnie z wymogami zamawiającego

Nr sprawy: Z/MP13/1/2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 3200000, 15100000, 15200000, 15220000, 15300000, 15331100, 15400000, 15500000, 15511000, 15600000, 15800000, 15810000, 15981000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze

       
nr Termin Organizator Przedmiot
12119046 2025-12-01
godz. 08:00
Dolnośląskie WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 43 WE...
12166346 2025-12-01
godz. 10:00
Podkarpackie Sprzedaż i dostawa PRODUKTÓW ZWIERZĘCYCH, DROBIOWYCH, MIĘSA I PRODUKTÓW...
12116517 2025-12-01
godz. 11:00
Lubuskie CUW.271.16.2025 „Sukcesywna dostawa pieczywa do stołówek placówek oświatowych...
12181471 2025-12-01
godz. 12:00
Podkarpackie woda mineralna gazowana 1,5 L
12158204 2025-12-01
godz. 14:30
Wielkopolskie 38/2025 Dostawa warzyw i owoców suszonych Przedmiot zamówienia: 1 Dostawa...
12167689 2025-12-01
godz. 15:00
Podkarpackie zakup i sukcesywna dostawę ryb i mrożonek dla Przedszkole Publicznego nr 33 w...
12059073 2025-12-02
godz. 00:00
Podkarpackie dostawa mięsa i wędlin do Przedszkola Publicznego Nr 37 od 01.01.2026 do...
12069516 2025-12-02
godz. 09:00
Śląskie SUKCESYWNE DOSTAWY WRAZ Z TRANSPORTEM ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH W I i II KWARTALE...
12058237 2025-12-02
godz. 10:00
Mazowieckie sprzedaż i dostawa artykułów spożywczych różnych
12153178 2025-12-02
godz. 10:00
Zachodniopomorskie Dostawa owoców, warzyw i jaj/wyrobów garmażeryjnych dla SP55 w Szczecinie w...