Przetarg 12114950 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy...
| Analizuj | Zamówienie 12114950 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-21 |
| przedmiot ogłoszenia | Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie w okresie od stycznia do czerwca 2026r. Część 1: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie w asortymencie i ilościach wynikających z bieżących potrzeb Zamawiającego wraz z ich rozładunkiem i wniesieniem do siedziby Zamawiającego - pakiet nabiał i wyroby mleczarskie. Ilości, podane w opisie przedmiotu zamówienia, zostały określone na podstawie potrzeb i rzeczywistej wartości udzielonych zamówień w ciągu poprzednich 6 miesięcy, z uwzględnieniem zamówień z ostatnich 12 miesięcy i będą służyć do porównania i oceny ofert. Ilości asortymentu podane w załączniku nr 1 oraz w kalkulacjach cenowych opracowanych dla poszczególnych pakietów są ilościami szacunkowymi i służą do ustalenia ceny oferty i porównania ofert. Dostawy będą realizowane na podstawie zamówień jednostkowych stosownie do potrzeb Zamawiającego. Zamawiający, pomimo dochowania należytej staranności, z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmiennej ilości poszczególnych artykułów, ze wskazaniem ilości minimalnej zamawianych produktów. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania umowy potrzeb oraz będą rozliczne wg cen jednostkowych podanych w ofercie przez Wykonawcę. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilości poszczególnych produktów wymienionych w załączniku wskazanym w pkt 1 w ramach kwoty zaoferowanej przez Wykonawcę. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. Przy realizacji zamówienia Wykonawca zobowiązany jest dostarczać produkty po cenach jednostkowych niższych niż zaoferowane jeżeli obniżka ceny jednostkowej wynika z obowiązującej u Wykonawcy promocji lub dostępności produktu przez pewien okres czasu po cenie korzystniejszej niż wynikająca ze złożonej oferty. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany ceny jednostkowej na zasadach wynikających ze wzoru umowy. Wykonawca zobowiązany jest do sukcesywnego dostarczenia przedmiotu zamówienia bezpośrednio do Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie, ul. Żwirki i Wigury 4a, w ilościach wcześniej uzgodnionych oraz na koszt własny i ryzyko Wykonawcy. Zamawiający zastrzega możliwość zmiany miejsc dostawy i częstotliwości, jeżeli będzie to spowodowane zmianami organizacyjnymi u Zamawiającego. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za uszkodzenie towaru powstałe w czasie transportu do miejsca docelowego w siedzibie Zamawiającego. Towary i wyroby objęte przedmiotem zamówienia muszą być dostarczane w opakowaniach i pojemnikach wykonanych z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością oraz dostarczane środkiem transportu spełniającym wymogi sanitarne zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Nabiał i produkty mleczarskie dostarczane w tym pakiecie powinny być:1. wysokiej jakości i świeże;2. opakowanie nie może być zniszczone, uszkodzone ani zgniecione;3. terminy przydatności do spożycia powinny być widoczne;4. odpowiednio schłodzone i przetrzymywane w odpowiedniej temperaturze przed transportem i w czasie transportu;5. bez nalotów nieznanego pochodzenia;6. bez nieprzyjemnego zapachu sugerującego na zepsucie się produktu;7. bez dziwnego smaku sugerującego zepsucie się produktu;8. produkty mleczne powinny zawierać nie więcej niż 10 g cukrów w 100 ml produktu gotowego do spożycia oraz zawierać nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g /ml produktu gotowego do spożycia;9. zapakowane w oryginalnych opakowaniach lub zabezpieczony foli;10. w przypadku nie posiadania towaru w opakowaniu o sugerowanej wadze należy przeliczyć cenę dowolnego opakowania na wymienioną w kalkulacji gramaturę;11. produkty mają być dostarczane nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego artykułu spożywczego.12. mleko powinno być dowożone codziennie poza niedzielą i świętami do godz. 6.00.13. masło o zawartości nie mniej niż 82% tłuszczu mlecznego.Ponadto dostarczone produkty i wyroby musza być świeże, z bieżącej produkcji, pierwszej jakości, wolne od wad ilościowych i jakościowych a także musza spełniać wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością. Dostarczone produkty mają odpowiadać przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz mają być oznakowane zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23.12.2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych .Produkty muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim. Oznaczenia muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, w żaden sposób nie ukryte, zasłonięte czy przysłonięte innymi nadrukami czy obrazkami. Nie dopuszcza się stosowania opakowań zastępczych. Produkty winny zawierać informacje takie jak: kto wyprodukował lub przetworzył, datę ważności danego produktu, skład, warunki przechowywania, atesty jeśli dany produkt obowiązują.Przedmiot zamówienia musi być sukcesywnie dostarczany oraz rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu (bez dodatkowych opłat), tj. siedziba Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie przy ul. Żwirki i Wigury 4a.Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostawy towaru na palecie oraz nie umożliwia rozładunku na rampie. Wykonawca zobowiązany jest w ramach wynagrodzenia przewidzianego niniejszą umową zapewnić rozładunek dostarczonych produktów oraz wnieść zamówione towary do magazynu żywnościowego Zamawiającego. Wszelkie koszty realizacji przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Produkt ma być dostarczony do Zamawiającego odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. Dostawa powinna odbywać się w opakowaniach lub pojemnikach, które posiadają odpowiednie atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, pojemnikach metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Pojemniki transportowe mają być bezwonne i zapewniające zachowanie właściwej jakości towaru w czasie transportu. Produkty mają być dostarczane w sposób zapewniający utrzymanie ciągu chłodniczego i z monitorowaniem temperatury transportowanego towaru od Wykonawcy do Zamawiającego, środkiem transportu posiadającym aktualną książkę kontroli sanitarnej. Wykonawca musi dysponować (dysponuje lub będzie dysponował) co najmniej 1 środkiem transportowym dopuszczonym do transportu żywności, spełniającym wymogi obowiązujących przepisów sanitarnych. Każdy samochód, w którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję odpowiednio Państwowego Inspektora Sanitarnego lub/i właściwego organu Inspektoratu Weterynarii stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów. Warunki transportu produktów powinny odpowiadać zasadom Dobrej Praktyki Produkcyjnej ( GMP)i Dobrej Praktyki Higienicznej ( GHP).Wykonawca zamówienia ponosi pełną odpowiedzialność za jakość dostarczanych towarów. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą świeże, z aktualnym terminem przydatności do spożycia, wysokiej jakości handlowej i zdrowotnej, zgodne z obowiązującymi wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP.W ramach pakietu będą dostarczane takie produkty jak m. in mleko, masło, ser żółty, twaróg, różne rodzaje jogurtów i maślanek, różne rodzaje śmietany, margaryny, produkty bez laktozy. Część 2: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie w asortymencie i ilościach wynikających z bieżących potrzeb Zamawiającego wraz z ich rozładunkiem i wniesieniem do siedziby Zamawiającego - pakiet mięso i wyroby wędliniarskie. Ilości, podane w opisie przedmiotu zamówienia, zostały określone na podstawie potrzeb i rzeczywistej wartości udzielonych zamówień w ciągu poprzednich 6 miesięcy, z uwzględnieniem zamówień z ostatnich 12 miesięcy i będą służyć do porównania i oceny ofert. Ilości asortymentu podane w załączniku nr 1 oraz w kalkulacjach cenowych opracowanych dla poszczególnych pakietów są ilościami szacunkowymi i służą do ustalenia ceny oferty i porównania ofert. Dostawy będą realizowane na podstawie zamówień jednostkowych stosownie do potrzeb Zamawiającego. Zamawiający, pomimo dochowania należytej staranności, z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmiennej ilości poszczególnych artykułów, ze wskazaniem ilości minimalnej zamawianych produktów. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania umowy potrzeb oraz będą rozliczne wg cen jednostkowych podanych w ofercie przez Wykonawcę. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilości poszczególnych produktów wymienionych w załączniku wskazanym w pkt 1 w ramach kwoty zaoferowanej przez Wykonawcę. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. Przy realizacji zamówienia Wykonawca zobowiązany jest dostarczać produkty po cenach jednostkowych niższych niż zaoferowane jeżeli obniżka ceny jednostkowej wynika z obowiązującej u Wykonawcy promocji lub dostępności produktu przez pewien okres czasu po cenie korzystniejszej niż wynikająca ze złożonej oferty. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany ceny jednostkowej na zasadach wynikających ze wzoru umowy. Wykonawca zobowiązany jest do sukcesywnego dostarczenia przedmiotu zamówienia bezpośrednio do Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie, ul. Żwirki i Wigury 4a, w ilościach wcześniej uzgodnionych oraz na koszt własny i ryzyko Wykonawcy. Zamawiający zastrzega możliwość zmiany miejsc dostawy i częstotliwości, jeżeli będzie to spowodowane zmianami organizacyjnymi u Zamawiającego. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za uszkodzenie towaru powstałe w czasie transportu do miejsca docelowego w siedzibie Zamawiającego. Towary i wyroby objęte przedmiotem zamówienia muszą być dostarczane w opakowaniach i pojemnikach wykonanych z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością oraz dostarczane środkiem transportu spełniającym wymogi sanitarne zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Mięso i wyroby wędliniarskie dostarczane w tym pakiecie powinny być:1. wysokiej jakości;2. świeże, nie mrożone;3. o barwie i zapachu charakterystycznym dla danego rodzaju;4. odpowiednio schłodzone i przetrzymywane w odpowiedniej temperaturze przed transportem i w czasie transportu;5. bez wad jakościowych (kolor mięsa jasno-różowy właściwy jak dla mięsa świeżego);6. bez nalotów nieznanego pochodzenia;7. bez nieprzyjemnego zapachu sugerującego na zepsucie się produktu;8. bez dziwnego smaku (w przypadku mięsa i podrobów po ugotowaniu) sugerującego zepsucie się produktu;9. przetwory mięsne mają zawierać co najmniej 70% mięsa ( dokładne wymagania w opisie produktu) nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia.10. mięso ma być jędrne, elastyczne, pochodzące z produkcji krajowej.11. w przypadku kiełbas i wędlin wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktu.Ponadto dostarczone produkty i wyroby musza być świeże, z bieżącej produkcji, pierwszej jakości, wolne od wad ilościowych i jakościowych a także musza spełniać wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością. Dostarczone produkty mają odpowiadać przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz mają być oznakowane zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23.12.2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych .Produkty muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim. Oznaczenia muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, w żaden sposób nie ukryte, zasłonięte czy przysłonięte innymi nadrukami czy obrazkami. Nie dopuszcza się stosowania opakowań zastępczych. Produkty winny zawierać informacje takie jak: kto wyprodukował lub przetworzył, datę ważności danego produktu, skład, warunki przechowywania, atesty jeśli dany produkt obowiązują.Przedmiot zamówienia musi być sukcesywnie dostarczany oraz rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu (bez dodatkowych opłat), tj. siedziba Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie przy ul. Żwirki i Wigury 4a.Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostawy towaru na palecie oraz nie umożliwia rozładunku na rampie. Wykonawca zobowiązany jest w ramach wynagrodzenia przewidzianego niniejszą umową zapewnić rozładunek dostarczonych produktów oraz wnieść zamówione towary do magazynu żywnościowego Zamawiającego. Wszelkie koszty realizacji przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Produkt ma być dostarczony do Zamawiającego odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. Dostawa powinna odbywać się w opakowaniach lub pojemnikach, które posiadają odpowiednie atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, pojemnikach metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Pojemniki transportowe mają być bezwonne i zapewniające zachowanie właściwej jakości towaru w czasie transportu. Produkty mają być dostarczane w sposób zapewniający utrzymanie ciągu chłodniczego i z monitorowaniem temperatury transportowanego towaru od Wykonawcy do Zamawiającego, środkiem transportu posiadającym aktualną książkę kontroli sanitarnej. Wykonawca musi dysponować (dysponuje lub będzie dysponował) co najmniej 1 środkiem transportowym dopuszczonym do transportu żywności, spełniającym wymogi obowiązujących przepisów sanitarnych. Każdy samochód, w którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję odpowiednio Państwowego Inspektora Sanitarnego lub/i właściwego organu Inspektoratu Weterynarii stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów. Warunki transportu produktów powinny odpowiadać zasadom Dobrej Praktyki Produkcyjnej ( GMP)i Dobrej Praktyki Higienicznej ( GHP).Wykonawca zamówienia ponosi pełną odpowiedzialność za jakość dostarczanych towarów. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą świeże, z aktualnym terminem przydatności do spożycia, wysokiej jakości handlowej i zdrowotnej, zgodne z obowiązującymi wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP.W ramach pakietu będą dostarczane takie produkty jak m. in mięso drobiowe różne rodzaje, mięso wieprzowe różne rodzaje, szynki różne rodzaje, kiełbasy różne rodzaje, pasztety, boczki, salceson, klopsy, parówki, kaszanka. Część 3: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie w asortymencie i ilościach wynikających z bieżących potrzeb Zamawiającego wraz z ich rozładunkiem i wniesieniem do siedziby Zamawiającego - pakiet owoce, warzywa i jaja. Ilości, podane w opisie przedmiotu zamówienia, zostały określone na podstawie potrzeb i rzeczywistej wartości udzielonych zamówień w ciągu poprzednich 6 miesięcy, z uwzględnieniem zamówień z ostatnich 12 miesięcy i będą służyć do porównania i oceny ofert. Ilości asortymentu podane w załączniku nr 1 oraz w kalkulacjach cenowych opracowanych dla poszczególnych pakietów są ilościami szacunkowymi i służą do ustalenia ceny oferty i porównania ofert. Dostawy będą realizowane na podstawie zamówień jednostkowych stosownie do potrzeb Zamawiającego. Zamawiający, pomimo dochowania należytej staranności, z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmiennej ilości poszczególnych artykułów, ze wskazaniem ilości minimalnej zamawianych produktów. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania umowy potrzeb oraz będą rozliczne wg cen jednostkowych podanych w ofercie przez Wykonawcę. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilości poszczególnych produktów wymienionych w załączniku wskazanym w pkt 1 w ramach kwoty zaoferowanej przez Wykonawcę. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. Przy realizacji zamówienia Wykonawca zobowiązany jest dostarczać produkty po cenach jednostkowych niższych niż zaoferowane jeżeli obniżka ceny jednostkowej wynika z obowiązującej u Wykonawcy promocji lub dostępności produktu przez pewien okres czasu po cenie korzystniejszej niż wynikająca ze złożonej oferty. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany ceny jednostkowej na zasadach wynikających ze wzoru umowy. Wykonawca zobowiązany jest do sukcesywnego dostarczenia przedmiotu zamówienia bezpośrednio do Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie, ul. Żwirki i Wigury 4a, w ilościach wcześniej uzgodnionych oraz na koszt własny i ryzyko Wykonawcy. Zamawiający zastrzega możliwość zmiany miejsc dostawy i częstotliwości, jeżeli będzie to spowodowane zmianami organizacyjnymi u Zamawiającego. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za uszkodzenie towaru powstałe w czasie transportu do miejsca docelowego w siedzibie Zamawiającego. Towary i wyroby objęte przedmiotem zamówienia muszą być dostarczane w opakowaniach i pojemnikach wykonanych z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością oraz dostarczane środkiem transportu spełniającym wymogi sanitarne zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Owoce , warzywa dostarczane w tym pakiecie powinny być:1. wysokiej jakości;2. świeże, nie mrożone;3. o jędrnej skórce;4. bez przebarwień świadczących o braku świeżości;5. o barwie i zapachu charakterystycznym dla danego rodzaju;6. przetrzymywane w odpowiedniej temperaturze przed transportem i w czasie transportu;7. bez nalotów nieznanego pochodzenia;8. bez nieprzyjemnego zapachu sugerującego na zepsucie się produktu;9. bez dziwnego smaku sugerującego zepsucie się/ zgnicie produktu.Jaja powinny być:1. wysokiej jakości2. świeże na początku terminu spożycia3. o barwie i zapachu charakterystycznym dla danego rodzaju4. przetrzymywane w odpowiedniej temperaturze przed transportem i w czasie transportu;5. oznakowane zgodnie z systemem HACCAP6. nieuszkodzonePonadto dostarczone produkty i wyroby musza być świeże, z bieżącej produkcji, pierwszej jakości, wolne od wad ilościowych i jakościowych a także musza spełniać wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością. Dostarczone produkty mają odpowiadać przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz mają być oznakowane zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23.12.2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych .Produkty muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim. Oznaczenia muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, w żaden sposób nie ukryte, zasłonięte czy przysłonięte innymi nadrukami czy obrazkami. Nie dopuszcza się stosowania opakowań zastępczych. Produkty winny zawierać informacje takie jak: kto wyprodukował lub przetworzył, datę ważności danego produktu, skład, warunki przechowywania, atesty jeśli dany produkt obowiązują.Przedmiot zamówienia musi być sukcesywnie dostarczany oraz rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu (bez dodatkowych opłat), tj. siedziba Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie przy ul. Żwirki i Wigury 4a.Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostawy towaru na palecie oraz nie umożliwia rozładunku na rampie. Wykonawca zobowiązany jest w ramach wynagrodzenia przewidzianego niniejszą umową zapewnić rozładunek dostarczonych produktów oraz wnieść zamówione towary do magazynu żywnościowego Zamawiającego. Wszelkie koszty realizacji przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Produkt ma być dostarczony do Zamawiającego odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. Dostawa powinna odbywać się w opakowaniach lub pojemnikach, które posiadają odpowiednie atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, pojemnikach metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Pojemniki transportowe mają być bezwonne i zapewniające zachowanie właściwej jakości towaru w czasie transportu. Produkty mają być dostarczane w sposób zapewniający utrzymanie ciągu chłodniczego i z monitorowaniem temperatury transportowanego towaru od Wykonawcy do Zamawiającego, środkiem transportu posiadającym aktualną książkę kontroli sanitarnej. Wykonawca musi dysponować (dysponuje lub będzie dysponował) co najmniej 1 środkiem transportowym dopuszczonym do transportu żywności, spełniającym wymogi obowiązujących przepisów sanitarnych. Każdy samochód, w którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję odpowiednio Państwowego Inspektora Sanitarnego lub/i właściwego organu Inspektoratu Weterynarii stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów. Warunki transportu produktów powinny odpowiadać zasadom Dobrej Praktyki Produkcyjnej ( GMP)i Dobrej Praktyki Higienicznej ( GHP).Wykonawca zamówienia ponosi pełną odpowiedzialność za jakość dostarczanych towarów. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą świeże, z aktualnym terminem przydatności do spożycia, wysokiej jakości handlowej i zdrowotnej, zgodne z obowiązującymi wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP.W ramach pakietu będą dostarczane takie produkty jak jajka kurze, warzywa typu ziemniaki, buraki, sałata, kapusta, seler, por, pietruszka, marchewka, itp. Pakiet obejmuje owoce typu jabłka, gruszki, śliwki, arbuz, truskawki, winogrona, itp. Część 4: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie w asortymencie i ilościach wynikających z bieżących potrzeb Zamawiającego wraz z ich rozładunkiem i wniesieniem do siedziby Zamawiającego - pakiet różne artykuły spożywcze . Ilości, podane w opisie przedmiotu zamówienia, zostały określone na podstawie potrzeb i rzeczywistej wartości udzielonych zamówień w ciągu poprzednich 6 miesięcy, z uwzględnieniem zamówień z ostatnich 12 miesięcy i będą służyć do porównania i oceny ofert. Ilości asortymentu podane w załączniku nr 1 oraz w kalkulacjach cenowych opracowanych dla poszczególnych pakietów są ilościami szacunkowymi i służą do ustalenia ceny oferty i porównania ofert. Dostawy będą realizowane na podstawie zamówień jednostkowych stosownie do potrzeb Zamawiającego. Zamawiający, pomimo dochowania należytej staranności, z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmiennej ilości poszczególnych artykułów, ze wskazaniem ilości minimalnej zamawianych produktów. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania umowy potrzeb oraz będą rozliczne wg cen jednostkowych podanych w ofercie przez Wykonawcę. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilości poszczególnych produktów wymienionych w załączniku wskazanym w pkt 1 w ramach kwoty zaoferowanej przez Wykonawcę. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. Przy realizacji zamówienia Wykonawca zobowiązany jest dostarczać produkty po cenach jednostkowych niższych niż zaoferowane jeżeli obniżka ceny jednostkowej wynika z obowiązującej u Wykonawcy promocji lub dostępności produktu przez pewien okres czasu po cenie korzystniejszej niż wynikająca ze złożonej oferty. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany ceny jednostkowej na zasadach wynikających ze wzoru umowy. Wykonawca zobowiązany jest do sukcesywnego dostarczenia przedmiotu zamówienia bezpośrednio do Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie, ul. Żwirki i Wigury 4a, w ilościach wcześniej uzgodnionych oraz na koszt własny i ryzyko Wykonawcy. Zamawiający zastrzega możliwość zmiany miejsc dostawy i częstotliwości, jeżeli będzie to spowodowane zmianami organizacyjnymi u Zamawiającego. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za uszkodzenie towaru powstałe w czasie transportu do miejsca docelowego w siedzibie Zamawiającego. Towary i wyroby objęte przedmiotem zamówienia muszą być dostarczane w opakowaniach i pojemnikach wykonanych z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością oraz dostarczane środkiem transportu spełniającym wymogi sanitarne zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Różne artykuły spożywcze dostarczane w tym pakiecie powinny być:1. wysokiej jakości i świeży z aktualną datą przydatności do spożycia;2. opakowania nie mogą być uszkodzone ani zgniecione, wszelkie uszkodzenia spowodują nieprzyjęcie towaru;3. przetrzymywane w odpowiedniej temperaturze przed transportem i w czasie transportu;4. przetrzymywane w higienicznych warunkach;5. barwie i zapachu charakterystycznym dla danego rodzaju produktu;6. bez nalotów nieznanego pochodzenia;7. bez nieprzyjemnego zapachu sugerującego na zepsucie się produktu;8. wolne od konserwantów np. benzoesanu sodu, glutaminianu sodu itp. oraz środków polepszających smak i zapach;9. bez dziwnego smaku sugerującego zepsucie się produktu.10. Terminy przydatności do spożycia powinny być widoczne.11. Oznakowanie produktu ma być zgodnie z przepisami, w tym wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktu.12. W przypadku nie posiadania towaru w opakowaniu o sugerowanej wadze należy przeliczyć cenę dowolnego opakowania na wskazaną w kalkulacji gramaturę.13. Artykuły spożywcze mają posiadać zawartość soli i cukru w produktach zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia wydanym do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia.;14. Soki owocowe mają być bez dodatku cukrów i substancji słodzących o niskiej zawartości sodu;Ponadto dostarczone produkty i wyroby musza być świeże, z bieżącej produkcji, pierwszej jakości, wolne od wad ilościowych i jakościowych a także musza spełniać wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością. Dostarczone produkty mają odpowiadać przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz mają być oznakowane zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23.12.2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych .Produkty muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim. Oznaczenia muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, w żaden sposób nie ukryte, zasłonięte czy przysłonięte innymi nadrukami czy obrazkami. Nie dopuszcza się stosowania opakowań zastępczych. Produkty winny zawierać informacje takie jak: kto wyprodukował lub przetworzył, datę ważności danego produktu, skład, warunki przechowywania, atesty jeśli dany produkt obowiązują.Przedmiot zamówienia musi być sukcesywnie dostarczany oraz rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu (bez dodatkowych opłat), tj. siedziba Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie przy ul. Żwirki i Wigury 4a.Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostawy towaru na palecie oraz nie umożliwia rozładunku na rampie. Wykonawca zobowiązany jest w ramach wynagrodzenia przewidzianego niniejszą umową zapewnić rozładunek dostarczonych produktów oraz wnieść zamówione towary do magazynu żywnościowego Zamawiającego. Wszelkie koszty realizacji przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Produkt ma być dostarczony do Zamawiającego odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. Dostawa powinna odbywać się w opakowaniach lub pojemnikach, które posiadają odpowiednie atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, pojemnikach metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Pojemniki transportowe mają być bezwonne i zapewniające zachowanie właściwej jakości towaru w czasie transportu. Produkty mają być dostarczane w sposób zapewniający utrzymanie ciągu chłodniczego i z monitorowaniem temperatury transportowanego towaru od Wykonawcy do Zamawiającego, środkiem transportu posiadającym aktualną książkę kontroli sanitarnej. Wykonawca musi dysponować (dysponuje lub będzie dysponował) co najmniej 1 środkiem transportowym dopuszczonym do transportu żywności, spełniającym wymogi obowiązujących przepisów sanitarnych. Każdy samochód, w którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję odpowiednio Państwowego Inspektora Sanitarnego lub/i właściwego organu Inspektoratu Weterynarii stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów. Warunki transportu produktów powinny odpowiadać zasadom Dobrej Praktyki Produkcyjnej ( GMP)i Dobrej Praktyki Higienicznej ( GHP).Wykonawca zamówienia ponosi pełną odpowiedzialność za jakość dostarczanych towarów. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą świeże, z aktualnym terminem przydatności do spożycia, wysokiej jakości handlowej i zdrowotnej, zgodne z obowiązującymi wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP.W ramach pakietu będą dostarczane takie produkty jak różne rodzaje makaronów, kasze, ryż, kaszki, kleiki, różne rodzaje przypraw, produkty konserwowe, syropy, różne rodzaje wód mineralnych, kawa, herbata, ciastka, galaretki, budynie, itp. Część 5: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie w asortymencie i ilościach wynikających z bieżących potrzeb Zamawiającego wraz z ich rozładunkiem i wniesieniem do siedziby Zamawiającego - pakiet mrożonki i ryby, w tym ryby mrożone. Ilości, podane w opisie przedmiotu zamówienia, zostały określone na podstawie potrzeb i rzeczywistej wartości udzielonych zamówień w ciągu poprzednich 6 miesięcy, z uwzględnieniem zamówień z ostatnich 12 miesięcy i będą służyć do porównania i oceny ofert. Ilości asortymentu podane w załączniku nr 1 oraz w kalkulacjach cenowych opracowanych dla poszczególnych pakietów są ilościami szacunkowymi i służą do ustalenia ceny oferty i porównania ofert. Dostawy będą realizowane na podstawie zamówień jednostkowych stosownie do potrzeb Zamawiającego. Zamawiający, pomimo dochowania należytej staranności, z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmiennej ilości poszczególnych artykułów, ze wskazaniem ilości minimalnej zamawianych produktów. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania umowy potrzeb oraz będą rozliczne wg cen jednostkowych podanych w ofercie przez Wykonawcę. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilości poszczególnych produktów wymienionych w załączniku wskazanym w pkt 1 w ramach kwoty zaoferowanej przez Wykonawcę. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. Przy realizacji zamówienia Wykonawca zobowiązany jest dostarczać produkty po cenach jednostkowych niższych niż zaoferowane jeżeli obniżka ceny jednostkowej wynika z obowiązującej u Wykonawcy promocji lub dostępności produktu przez pewien okres czasu po cenie korzystniejszej niż wynikająca ze złożonej oferty. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany ceny jednostkowej na zasadach wynikających ze wzoru umowy. Wykonawca zobowiązany jest do sukcesywnego dostarczenia przedmiotu zamówienia bezpośrednio do Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie, ul. Żwirki i Wigury 4a, w ilościach wcześniej uzgodnionych oraz na koszt własny i ryzyko Wykonawcy. Zamawiający zastrzega możliwość zmiany miejsc dostawy i częstotliwości, jeżeli będzie to spowodowane zmianami organizacyjnymi u Zamawiającego. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za uszkodzenie towaru powstałe w czasie transportu do miejsca docelowego w siedzibie Zamawiającego. Towary i wyroby objęte przedmiotem zamówienia muszą być dostarczane w opakowaniach i pojemnikach wykonanych z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością oraz dostarczane środkiem transportu spełniającym wymogi sanitarne zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Mrożonki i ryby, w tym ryby mrożone dostarczane w tym pakiecie powinny być:1. wysokiej jakości;2. opakowanie nie mogą być zniszczone, uszkodzone ani zgniecione;3. towar zamówiony(mrożony) przywożony był w temp. minimum (-18°C);4. produkt powinien być zapakowany w oryginalnych opakowaniach lub zabezpieczony folią;5. widoczne terminy przydatności do spożycia;6. produkty powinny być głęboko zamrożone, opakowanie powinno być suche bez widocznych rozmrożeń;7. mrożonki mają być sypkie i nie zbrylone;8. W przypadku nie posiadania towaru w opakowaniu o sugerowanej wadze należy przeliczyć cenę dowolnego opakowania na wymienioną w kalkulacji gramaturę;Ponadto dostarczone produkty i wyroby musza być świeże, z bieżącej produkcji, pierwszej jakości, wolne od wad ilościowych i jakościowych a także musza spełniać wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością. Dostarczone produkty mają odpowiadać przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz mają być oznakowane zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23.12.2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych .Produkty muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim. Oznaczenia muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, w żaden sposób nie ukryte, zasłonięte czy przysłonięte innymi nadrukami czy obrazkami. Nie dopuszcza się stosowania opakowań zastępczych. Produkty winny zawierać informacje takie jak: kto wyprodukował lub przetworzył, datę ważności danego produktu, skład, warunki przechowywania, atesty jeśli dany produkt obowiązują.Przedmiot zamówienia musi być sukcesywnie dostarczany oraz rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu (bez dodatkowych opłat), tj. siedziba Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie przy ul. Żwirki i Wigury 4a.Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostawy towaru na palecie oraz nie umożliwia rozładunku na rampie. Wykonawca zobowiązany jest w ramach wynagrodzenia przewidzianego niniejszą umową zapewnić rozładunek dostarczonych produktów oraz wnieść zamówione towary do magazynu żywnościowego Zamawiającego. Wszelkie koszty realizacji przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Produkt ma być dostarczony do Zamawiającego odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. Dostawa powinna odbywać się w opakowaniach lub pojemnikach, które posiadają odpowiednie atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, pojemnikach metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Pojemniki transportowe mają być bezwonne i zapewniające zachowanie właściwej jakości towaru w czasie transportu. Produkty mają być dostarczane w sposób zapewniający utrzymanie ciągu chłodniczego i z monitorowaniem temperatury transportowanego towaru od Wykonawcy do Zamawiającego, środkiem transportu posiadającym aktualną książkę kontroli sanitarnej. Wykonawca musi dysponować (dysponuje lub będzie dysponował) co najmniej 1 środkiem transportowym dopuszczonym do transportu żywności, spełniającym wymogi obowiązujących przepisów sanitarnych. Każdy samochód, w którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję odpowiednio Państwowego Inspektora Sanitarnego lub/i właściwego organu Inspektoratu Weterynarii stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów. Warunki transportu produktów powinny odpowiadać zasadom Dobrej Praktyki Produkcyjnej ( GMP)i Dobrej Praktyki Higienicznej ( GHP).Wykonawca zamówienia ponosi pełną odpowiedzialność za jakość dostarczanych towarów. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą świeże, z aktualnym terminem przydatności do spożycia, wysokiej jakości handlowej i zdrowotnej, zgodne z obowiązującymi wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP.W ramach pakietu będą dostarczane takie produkty jak m. in. różne mieszanki warzyw mrożonych, jarzyny mrożone typu brokuł, kalafior, fasolka szparagowa, mieszanki kompotowe , ryby mrożone typu miruna, dorsz, itp Część 6: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie w asortymencie i ilościach wynikających z bieżących potrzeb Zamawiającego wraz z ich rozładunkiem i wniesieniem do siedziby Zamawiającego - pakiet pieczywo i wyroby cukiernicze. Ilości, podane w opisie przedmiotu zamówienia, zostały określone na podstawie potrzeb i rzeczywistej wartości udzielonych zamówień w ciągu poprzednich 6 miesięcy, z uwzględnieniem zamówień z ostatnich 12 miesięcy i będą służyć do porównania i oceny ofert. Ilości asortymentu podane w załączniku nr 1 oraz w kalkulacjach cenowych opracowanych dla poszczególnych pakietów są ilościami szacunkowymi i służą do ustalenia ceny oferty i porównania ofert. Dostawy będą realizowane na podstawie zamówień jednostkowych stosownie do potrzeb Zamawiającego. Zamawiający, pomimo dochowania należytej staranności, z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmiennej ilości poszczególnych artykułów, ze wskazaniem ilości minimalnej zamawianych produktów. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania umowy potrzeb oraz będą rozliczne wg cen jednostkowych podanych w ofercie przez Wykonawcę. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilości poszczególnych produktów wymienionych w załączniku wskazanym w pkt 1 w ramach kwoty zaoferowanej przez Wykonawcę. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. Przy realizacji zamówienia Wykonawca zobowiązany jest dostarczać produkty po cenach jednostkowych niższych niż zaoferowane jeżeli obniżka ceny jednostkowej wynika z obowiązującej u Wykonawcy promocji lub dostępności produktu przez pewien okres czasu po cenie korzystniejszej niż wynikająca ze złożonej oferty. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany ceny jednostkowej na zasadach wynikających ze wzoru umowy. Wykonawca zobowiązany jest do sukcesywnego dostarczenia przedmiotu zamówienia bezpośrednio do Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie, ul. Żwirki i Wigury 4a, w ilościach wcześniej uzgodnionych oraz na koszt własny i ryzyko Wykonawcy. Zamawiający zastrzega możliwość zmiany miejsc dostawy i częstotliwości, jeżeli będzie to spowodowane zmianami organizacyjnymi u Zamawiającego. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za uszkodzenie towaru powstałe w czasie transportu do miejsca docelowego w siedzibie Zamawiającego. Towary i wyroby objęte przedmiotem zamówienia muszą być dostarczane w opakowaniach i pojemnikach wykonanych z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością oraz dostarczane środkiem transportu spełniającym wymogi sanitarne zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Pieczywo i wyroby cukiernicze dostarczane w tym pakiecie powinny być:1. wysokiej jakości;2. świeże, dobrze wyrośnięte, nie spieczone;3. bez konserwantów i środków spulchniających;4. opakowanie nie może być zniszczone, uszkodzone ani zgniecione;5. widoczne terminy przydatności do spożycia;6. bez nalotów nieznanego pochodzenia;7. bez nieprzyjemnego zapachu sugerującego na zepsucie się produktu;8. bez dziwnego smaku sugerującego zepsucie się produktu;9. produkt powinien być zapakowany w oryginalnych opakowaniach lub zabezpieczony folią;10. zawartość soli i cukru w pieczywie ma być zgodne zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia wydanym do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia.11. wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktów.12. dowożone codziennie, z wyjątkiem niedziel i świąt do godz. 6.00;13. w przypadku nie posiadania towaru w opakowaniu o sugerowanej wadze należy przeliczyć cenę dowolnego opakowania na wymienioną w kalkulacji gramaturę;Wyroby cukiernicze powinny być wykonane zgodnie ze sztuką cukierniczą z zachowaniem zasad i przepisów sanitarnych. Wyroby cukiernicze mają być dobrze wypieczone, bez zakalca i deformacji ich kształtu, bez oznak przypalenia. Zawartość nadzienia/owoców/dodatków w ilościach ogólnie przyjętych na rynku. Okres przydatności do spożycia: Co najmniej 48 godzin od chwili dostawy.Ponadto dostarczone produkty i wyroby musza być świeże, z bieżącej produkcji, pierwszej jakości, wolne od wad ilościowych i jakościowych a także musza spełniać wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością. Dostarczone produkty mają odpowiadać przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz mają być oznakowane zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23.12.2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych .Produkty muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim. Oznaczenia muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, w żaden sposób nie ukryte, zasłonięte czy przysłonięte innymi nadrukami czy obrazkami. Nie dopuszcza się stosowania opakowań zastępczych. Produkty winny zawierać informacje takie jak: kto wyprodukował lub przetworzył, datę ważności danego produktu, skład, warunki przechowywania, atesty jeśli dany produkt obowiązują.Przedmiot zamówienia musi być sukcesywnie dostarczany oraz rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu (bez dodatkowych opłat), tj. siedziba Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie przy ul. Żwirki i Wigury 4a.Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostawy towaru na palecie oraz nie umożliwia rozładunku na rampie. Wykonawca zobowiązany jest w ramach wynagrodzenia przewidzianego niniejszą umową zapewnić rozładunek dostarczonych produktów oraz wnieść zamówione towary do magazynu żywnościowego Zamawiającego. Wszelkie koszty realizacji przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Produkt ma być dostarczony do Zamawiającego odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. Dostawa powinna odbywać się w opakowaniach lub pojemnikach, które posiadają odpowiednie atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, pojemnikach metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Pojemniki transportowe mają być bezwonne i zapewniające zachowanie właściwej jakości towaru w czasie transportu. Produkty mają być dostarczane w sposób zapewniający utrzymanie ciągu chłodniczego i z monitorowaniem temperatury transportowanego towaru od Wykonawcy do Zamawiającego, środkiem transportu posiadającym aktualną książkę kontroli sanitarnej. Wykonawca musi dysponować (dysponuje lub będzie dysponował) co najmniej 1 środkiem transportowym dopuszczonym do transportu żywności, spełniającym wymogi obowiązujących przepisów sanitarnych. Każdy samochód, w którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję odpowiednio Państwowego Inspektora Sanitarnego lub/i właściwego organu Inspektoratu Weterynarii stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów. Warunki transportu produktów powinny odpowiadać zasadom Dobrej Praktyki Produkcyjnej ( GMP)i Dobrej Praktyki Higienicznej ( GHP).Wykonawca zamówienia ponosi pełną odpowiedzialność za jakość dostarczanych towarów. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą świeże, z aktualnym terminem przydatności do spożycia, wysokiej jakości handlowej i zdrowotnej, zgodne z obowiązującymi wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP.W ramach pakietu będą dostarczane takie produkty jak m. in chleb różne rodzaje, bułki, chałki, pączki, drożdżówki, ciasta różne rodzaje np. sernik, makowiec, ciasto ucierane, ciasto przekładane. |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3142500, 3200000, 3221112, 3221113, 3221210, 3221230, 3221240, 3222220, 3222321, 3222330, 15110000, 15112000, 15112100, 15112120, 15114000, 15131130, 15131134, 15131135, 15220000, 15221000, 15234000, 15240000, 15331170, 15331427, 15431100, 15500000, 15511000, 15512000, 15530000, 15544000, 15551310, 15551320, 15612100, 15613000, 15800000, 15810000, 15811000, 15811400, 15812000, 15831000, 15842300, 15870000, 15871273, 15872100, 15896000, 15981000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Podkarpackie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Podkarpackie |