Przetarg 11516795 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu...
Analizuj | Zamówienie 11516795 |
---|---|
źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
data publikacji | 2025-09-26 |
przedmiot ogłoszenia | Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Długołęce w 2026 roku Opis Przedmiotu Zamówienia 1) Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów sp ożywczych w podziale na 8 zadań, spełniające parametry określone w Załączniku nr 1 do umowy tj. Karta kontroli dostawy – przyjęcia towaru (produktów). Wykonawca będzie dostarczał produkty własnym transportem przystosowanym do transportu artykułów spożywczych (zgodnie z HACCP) w dni robocze w godzinach wskazanych w zamówieniu. 2) Wykonawca może złożyć ofertę na jedno, kilka lub wszystkie zadania. 3) Przedmiot zamówienia podzielony został na 8 zadań:1. Zadanie 1 – Dostawa pieczywa świeżego, wyrobów piekarskich i produktów zbożowych 2. Zadanie 2 – Dostawa produktów z przemiału zbóż 3. Zadanie 3 – Dostawa artykułów mlecznych, nabiału i jaj 4. Zadanie 4 – Dostawa mięsa i jego przetworów5. Zadanie 5 - Dostawa ryb i przetworów rybnych 6. Zadanie 6 – Dostawa warzyw i owoców (świeżych I gatunku oraz przetworzonych)7. Zadanie 7- Dostawa mrożonek 8. Zadanie 8 – Dostawa przypraw oraz innych produktów spożywczych.4) Klasyfikacja dostaw wg Wspólnego Słownika Zamówień: CPV: 15810000-9 pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie; 15600000-4 produkty przemiału ziarna, skrobi i produkty skrobiowe; 15851100-9 makaron niegotowany; 15500000-3 produkty mleczarskie; 03142500-3 jajka; 15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i jego przetwory; 15200000-0 ryby i przetwory rybne; 03200000-3 zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy; 15331170-9 warzywa mrożone; 15331100-8 owoce świeże lub mrożone; 15800000-6 różne produkty spożywcze; 15981000-8 wody mineralne; 15870000-7 przyprawy i przyprawy korzenne.5) Odbiór artykułów spożywczych następować będzie w obecności przedstawicieli stron, na podstawie karty kontroli dostawy – przyjęcia towaru, która będzie podstawą do wystawienia faktury VAT. Faktury VAT winny być wystawiane w systemie tygodniowym (w ramach każdego z zadań).6) Wykonawca wyraża zgodę na prowadzenie stałej kontroli dostarczanych artykułów spożywczych, zgodnie z kartą kontroli dostawy – przyjęcia towaru. (Załącznik nr 1 do umowy).7) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, określający rodzaj oraz ilość zamawianego asortymentu, znajduje się w kalkulacji cenowej (w zakresie każdego z zadań), który jako kolejne załączniki do SWZ stanowią jego integralną część. 8) Ilości podane w załącznikach cenowych są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w przypadku zwiększenia lub zmniejszenia ilości żywionych dzieci. Z tego tytułu nie przysługuje Wykonawcy żadne roszczenie w stosunku do Zamawiającego. 9) Dostawy dokonywane będą partiami, w związku z bieżącymi potrzebami Zamawiającego. Zgłoszenie zapotrzebowania następować będzie telefonicznie przez upoważnionego pracownika najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw. Produkty spożywcze muszą być dostarczone samochodem własnym dostawcy, spełniającym warunki w zakresie dostaw artykułów spożywczych. 10) Artykuły żywnościowe objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego.11) Ponadto wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r., w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 poz. 1154).12) Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.13) Oferowane produkty spożywcze muszą być dopuszczone do obrotu na terenie Polski zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r., o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2023 r. poz. 1448 t.j.). 14) Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas realizacji przedmiotu zamówienia. 15) Jeżeli Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia wskazał znaki towarowe, patenty lub pochodzenia, źródła lub szczególny proces, który charakteryzuje produkty lub usługi dostarczane przez konkretnego Wykonawcę, dopuszcza się zaoferowanie rozwiązań równoważnych opisanym, pod warunkiem zachowania przez nie takich samych minimalnych parametrów technicznych, jakościowych oraz funkcjonalnych itp. 16) Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne, jest zobowiązany wykazać, że oferowane przez niego rozwiązanie spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. W takim przypadku, Wykonawca załącza do oferty wykaz rozwiązań równoważnych wraz z jego opisem lub normami. 17) W przypadku, gdy w opisie przedmiotu zamówienia znajdą się odniesienia do norm, ocen technicznych, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznych, o których mowa w art. 101 ust. 1 pkt 2) oraz ust. 3 ustawy Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym. Termin realizacji zamówienia (dla każdego zadania): Dostawy realizowane będą sukcesywnie przez okres 12 miesięcy od dnia 02.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r., z wyłączeniem okresu zamknięcia placówki (ok. 4 tygodni), o czym Wykonawca zostanie poinformowany z 2-tygodniowym wyprzedzeniem. W przypadku przedłużającej się procedury przetargowej umowa realizowana będzie od dnia jej podpisania do dnia 31.12.2026 r. Część zamówienia: LOT-0001 Zadanie 1 – Dostawa pieczywa świeżego, wyrobów piekarskich i produktów zbożowych Dostawa pieczywa świeżego, wyrobów piekarskich i produktów zbożowych Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr 4 do SWZ Część zamówienia: LOT-0002 Zadanie 2 – Dostawa produktów z przemiału zbóż Dostawa produktów z przemiału zbóż Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr 5 do SWZ Część zamówienia: LOT-0003 Zadanie 3 – Dostawa artykułów mlecznych, nabiału i jaj Dostawa artykułów mlecznych, nabiału i jaj Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr 6 do SWZ Część zamówienia: LOT-0004 Zadanie 4 – Dostawa mięsa i jego przetworów Dostawa mięsa i jego przetworówSzczegółowy opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr 7 do SWZ Część zamówienia: LOT-0005 Zadanie 5 - Dostawa ryb i przetworów rybnych Dostawa ryb i przetworów rybnych Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr 8 do SWZ Część zamówienia: LOT-0006 Zadanie 6 – Dostawa warzyw i owoców (świeżych I gatunku oraz przetworzonych) Dostawa warzyw i owoców (świeżych I gatunku oraz przetworzonych)Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr 9 do SWZ Część zamówienia: LOT-0007 Zadanie 7- Dostawa mrożonek Dostawa mrożonek Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr 10 do SWZ Część zamówienia: LOT-0008 Zadanie 8 – Dostawa przypraw oraz innych produktów spożywczych. Dostawa przypraw oraz innych produktów spożywczych.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr 11 do SWZ |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 3200000, 15100000, 15200000, 15331170, 15500000, 15600000, 15800000, 15810000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Dolnośląskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Dolnośląskie |