Przetarg 11740878 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Szkoły...

   
Analizuj Zamówienie 11740878
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-10-27
przedmiot ogłoszenia
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Szkoły Podstawowej nr 50 im. Królowej Jadwigi w Warszawie - na 2026 rok

Część 1: Pieczywo i wyroby cukiernicze ( z wyłączeniem pieczywa produk
owanego z ciasta głęboko mrożonego) powinny zawierać nie więcej niż: 15g cukru w 100g produktu, 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, 0,45 g sodu/1,2g soli w 100g produktu gotowego do spożycia, 10 g tłuszczu w 100g/ml produktu gotowego do spożycia. Produkty powinny być sporządzone z naturalnych składników, bez użycia koncentratów spożywczych, z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników.

Część 2: Dostarczane produkty będą świeże, pełnowartościowe, należytej jakości. Warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, muszą być dobrze wybarwione ( banany bez brunatnych plam), będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia, gnicia. Owoce całe, twarde, zdrowe, jędrne (bez śladów gnicia i pleśni), czyste, bez zniekształceń, barwa charakterystyczna dla danego gatunku. Produkty takie jak: soki owocowe, warzywne. owocowo-warzywne, przeciery, musy owocowe, warzywne oraz owocowo-warzywne muszą być bez dodatku cukru i soli.

Część 3: Produkty mleczne nie mogą zawierać więcej niż 13,5g cukru w 100g/ml oraz 10g tłuszczu w 100g/ml gotowego produktu do spożycia, natomiast czekolada gorzka winna być o zawartości minimum 70% miazgi kakaowej. Produkty takie jak: soki owocowe, warzywne, owocowo-warzywne, przeciery, musy owocowe, warzywne, owocowo-warzywne oraz suszone warzywa i owoce, orzechy i nasiona muszą być bez dodatku cukru, substancji słodzących i soli. Okres przydatności do spożycia produktów mleczarskich deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy do Odbiorcy.

Część 4: Dopuszcza się różnicę w ilościach pomiędzy złożonym zamówieniem a realizacją dostawy nie więcej niż /- 200 gram. Pakowane porcje o wadze 3-3,5 kg.Mięso dostarczane powinno mieć charakterystyczne cechy dla danego gatunku, danej części kulinarnej powinno mieć swoisty zapach mięsa świeżego, niedopuszczalny zapach obcy, płciowy lub moczowy. Dostarczone produkty będą świeże, pełnowartościowe, należytej jakości.

Część 5: Dostarczane produkty będą świeże, pełnowartościowe, należytej jakości.Pełna charakterystyka danego produktu zawarta jest w formularzu ofertowym nr.2.5

Część 6: Dostarczane produkty będą świeże, pełnowartościowe, należytej jakości, wyprodukowane nie wcześniej niż w dobie dostawy. Szczegóły wSWZ

ST.27.08.2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 15000000, 15100000, 15131100, 15131135, 15200000, 15300000, 15331170, 15400000, 15600000, 15800000, 15811400, 15851000, 15894200
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze