Przetarg 12202714 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy...
| Analizuj | Zamówienie 12202714 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-08 |
| przedmiot ogłoszenia | Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Grazymach w 2026 roku. Część 1: 1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby DP S w Grazymach w 2026 roku, adres dostawy: Grazymy 1, 11-036 Gietrzwałd, woj. Warmińsko-mazurskie - część nr 1 - mięso;2.Ilości wskazane w poszczególnych częściach mają charakter szacunkowy i służą jedynie do porównania ofert. Zamawiający zastrzega, że faktyczna ilość zamawianych produktów może być mniejsza lub większa od wskazanej, w zależności od przygotowywanych jadłospisów i bieżących potrzeb. 3.Rozliczenie nastąpi na podstawie cen jednostkowych wskazanych w ofercie Wykonawcy, zgodnie z faktycznie dostarczoną ilością.4.Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot zamówienia z należytą starannością, zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami, opisem przedmiotu zamówienia i projektowanymi postanowieniami umowy.5.Wykonawca gwarantuje, że dostarczone produkty lub towary będą odpowiadały przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 poz. 1448 z późn. zmianami wraz z przepisami wykonawczymi), a w szczególności, że: • dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami; • dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta. • dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów; • produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu); • zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, • asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi. 6.Warunki realizacji zamówienia: •sukcesywne dostawy własnym transportem Wykonawcy (spełniającym wymogi sanitarno-epidemiologiczne zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2023 poz. 1448 z późn. zmianami wraz z przepisami wykonawczymi) i na koszt Wykonawcy do budynku kuchni DPS w Grazymach , adres: Grazymy 1, 11-036 Gietrzwałd, woj. Warmińsko-mazurskie oraz rozładunek w miejscu wskazanym przez pracownika Zamawiającego; •Nie dopuszcza się dostaw z wykorzystaniem przesyłek kurierskich.•dostawa następować będzie sukcesywnie, stosownie do potrzeb i na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego za pomocą poczty elektronicznej lub telefonicznie;•dostawa zamawiana będzie tygodniowo zgodnie z wykazem do poszczególnych części od poniedziałku do piątku od godz. 7:00 do godz. 11:00, z zastrzeżeniem - jeżeli dostawa wypada w dniu wolnym od pracy – nastąpi w innym dniu uzgodnionym telefonicznie z Zamawiającym; •do każdej dostawy Wykonawca dołączy: handlowy dokument identyfikacyjny oraz dokument sprzedaży (fakturę lub rachunek). Część 2: 1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby DPS w Grazymach w 2026 roku, adres dostawy: Grazymy 1, 11-036 Gietrzwałd, woj. Warmińsko-mazurskie - część nr 2 - wędliny;2.Ilości wskazane w poszczególnych częściach mają charakter szacunkowy i służą jedynie do porównania ofert. Zamawiający zastrzega, że faktyczna ilość zamawianych produktów może być mniejsza lub większa od wskazanej, w zależności od przygotowywanych jadłospisów i bieżących potrzeb. 3.Rozliczenie nastąpi na podstawie cen jednostkowych wskazanych w ofercie Wykonawcy, zgodnie z faktycznie dostarczoną ilością.4.Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot zamówienia z należytą starannością, zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami, opisem przedmiotu zamówienia i projektowanymi postanowieniami umowy.5.Wykonawca gwarantuje, że dostarczone produkty lub towary będą odpowiadały przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 poz. 1448 z późn. zmianami wraz z przepisami wykonawczymi), a w szczególności, że: • dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami; • dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta. • dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów; • produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu); • zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, • asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi. 6.Warunki realizacji zamówienia: •sukcesywne dostawy własnym transportem Wykonawcy (spełniającym wymogi sanitarno-epidemiologiczne zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2023 poz. 1448 z późn. zmianami wraz z przepisami wykonawczymi) i na koszt Wykonawcy do budynku kuchni DPS w Grazymach , adres: Grazymy 1, 11-036 Gietrzwałd, woj. Warmińsko-mazurskie oraz rozładunek w miejscu wskazanym przez pracownika Zamawiającego; •Nie dopuszcza się dostaw z wykorzystaniem przesyłek kurierskich.•dostawa następować będzie sukcesywnie, stosownie do potrzeb i na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego za pomocą poczty elektronicznej lub telefonicznie;•dostawa zamawiana będzie tygodniowo zgodnie z wykazem do poszczególnych części od poniedziałku do piątku od godz. 7:00 do godz. 11:00, z zastrzeżeniem - jeżeli dostawa wypada w dniu wolnym od pracy – nastąpi w innym dniu uzgodnionym telefonicznie z Zamawiającym; •do każdej dostawy Wykonawca dołączy: handlowy dokument identyfikacyjny oraz dokument sprzedaży (fakturę lub rachunek). Część 3: 1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby DPS w Grazymach w 2026 roku, adres dostawy: Grazymy 1, 11-036 Gietrzwałd, woj. Warmińsko-mazurskie - część nr 3 - chleb, bułki;2.Ilości wskazane w poszczególnych częściach mają charakter szacunkowy i służą jedynie do porównania ofert. Zamawiający zastrzega, że faktyczna ilość zamawianych produktów może być mniejsza lub większa od wskazanej, w zależności od przygotowywanych jadłospisów i bieżących potrzeb. 3.Rozliczenie nastąpi na podstawie cen jednostkowych wskazanych w ofercie Wykonawcy, zgodnie z faktycznie dostarczoną ilością.4.Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot zamówienia z należytą starannością, zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami, opisem przedmiotu zamówienia i projektowanymi postanowieniami umowy.5.Wykonawca gwarantuje, że dostarczone produkty lub towary będą odpowiadały przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 poz. 1448 z późn. zmianami wraz z przepisami wykonawczymi), a w szczególności, że: • dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami; • dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta. • dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów; • produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu); • zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, • asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi. 6.Warunki realizacji zamówienia: •sukcesywne dostawy własnym transportem Wykonawcy (spełniającym wymogi sanitarno-epidemiologiczne zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2023 poz. 1448 z późn. zmianami wraz z przepisami wykonawczymi) i na koszt Wykonawcy do budynku kuchni DPS w Grazymach , adres: Grazymy 1, 11-036 Gietrzwałd, woj. Warmińsko-mazurskie oraz rozładunek w miejscu wskazanym przez pracownika Zamawiającego; •Nie dopuszcza się dostaw z wykorzystaniem przesyłek kurierskich.•dostawa następować będzie sukcesywnie, stosownie do potrzeb i na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego za pomocą poczty elektronicznej lub telefonicznie;•dostawa zamawiana będzie tygodniowo zgodnie z wykazem do poszczególnych części od poniedziałku do piątku od godz. 7:00 do godz. 11:00, z zastrzeżeniem - jeżeli dostawa wypada w dniu wolnym od pracy – nastąpi w innym dniu uzgodnionym telefonicznie z Zamawiającym; •do każdej dostawy Wykonawca dołączy: handlowy dokument identyfikacyjny oraz dokument sprzedaży (fakturę lub rachunek). Część 4: 1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby DPS w Grazymach w 2026 roku, adres dostawy: Grazymy 1, 11-036 Gietrzwałd, woj. Warmińsko-mazurskie - część nr 4 - nabiał, drożdże;2.Ilości wskazane w poszczególnych częściach mają charakter szacunkowy i służą jedynie do porównania ofert. Zamawiający zastrzega, że faktyczna ilość zamawianych produktów może być mniejsza lub większa od wskazanej, w zależności od przygotowywanych jadłospisów i bieżących potrzeb. 3.Rozliczenie nastąpi na podstawie cen jednostkowych wskazanych w ofercie Wykonawcy, zgodnie z faktycznie dostarczoną ilością.4.Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot zamówienia z należytą starannością, zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami, opisem przedmiotu zamówienia i projektowanymi postanowieniami umowy.5.Wykonawca gwarantuje, że dostarczone produkty lub towary będą odpowiadały przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 poz. 1448 z późn. zmianami wraz z przepisami wykonawczymi), a w szczególności, że: • dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami; • dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta. • dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów; • produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu); • zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, • asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi. 6.Warunki realizacji zamówienia: •sukcesywne dostawy własnym transportem Wykonawcy (spełniającym wymogi sanitarno-epidemiologiczne zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2023 poz. 1448 z późn. zmianami wraz z przepisami wykonawczymi) i na koszt Wykonawcy do budynku kuchni DPS w Grazymach , adres: Grazymy 1, 11-036 Gietrzwałd, woj. Warmińsko-mazurskie oraz rozładunek w miejscu wskazanym przez pracownika Zamawiającego; •Nie dopuszcza się dostaw z wykorzystaniem przesyłek kurierskich.•dostawa następować będzie sukcesywnie, stosownie do potrzeb i na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego za pomocą poczty elektronicznej lub telefonicznie;•dostawa zamawiana będzie tygodniowo zgodnie z wykazem do poszczególnych części od poniedziałku do piątku od godz. 7:00 do godz. 11:00, z zastrzeżeniem - jeżeli dostawa wypada w dniu wolnym od pracy – nastąpi w innym dniu uzgodnionym telefonicznie z Zamawiającym; •do każdej dostawy Wykonawca dołączy: handlowy dokument identyfikacyjny oraz dokument sprzedaży (fakturę lub rachunek). Część 5: 1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby DPS w Grazymach w 2026 roku, adres dostawy: Grazymy 1, 11-036 Gietrzwałd, woj. Warmińsko-mazurskie - część nr 5 - warzywa i owoce mrożone, ryby mrożone;2.Ilości wskazane w poszczególnych częściach mają charakter szacunkowy i służą jedynie do porównania ofert. Zamawiający zastrzega, że faktyczna ilość zamawianych produktów może być mniejsza lub większa od wskazanej, w zależności od przygotowywanych jadłospisów i bieżących potrzeb. 3.Rozliczenie nastąpi na podstawie cen jednostkowych wskazanych w ofercie Wykonawcy, zgodnie z faktycznie dostarczoną ilością.4.Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot zamówienia z należytą starannością, zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami, opisem przedmiotu zamówienia i projektowanymi postanowieniami umowy.5.Wykonawca gwarantuje, że dostarczone produkty lub towary będą odpowiadały przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 poz. 1448 z późn. zmianami wraz z przepisami wykonawczymi), a w szczególności, że: • dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami; • dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta. • dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów; • produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu); • zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, • asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi. 6.Warunki realizacji zamówienia: •sukcesywne dostawy własnym transportem Wykonawcy (spełniającym wymogi sanitarno-epidemiologiczne zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2023 poz. 1448 z późn. zmianami wraz z przepisami wykonawczymi) i na koszt Wykonawcy do budynku kuchni DPS w Grazymach , adres: Grazymy 1, 11-036 Gietrzwałd, woj. Warmińsko-mazurskie oraz rozładunek w miejscu wskazanym przez pracownika Zamawiającego; •Nie dopuszcza się dostaw z wykorzystaniem przesyłek kurierskich.•dostawa następować będzie sukcesywnie, stosownie do potrzeb i na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego za pomocą poczty elektronicznej lub telefonicznie;•dostawa zamawiana będzie tygodniowo zgodnie z wykazem do poszczególnych części od poniedziałku do piątku od godz. 7:00 do godz. 11:00, z zastrzeżeniem - jeżeli dostawa wypada w dniu wolnym od pracy – nastąpi w innym dniu uzgodnionym telefonicznie z Zamawiającym; •do każdej dostawy Wykonawca dołączy: handlowy dokument identyfikacyjny oraz dokument sprzedaży (fakturę lub rachunek). Część 6: 1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby DPS w Grazymach w 2026 roku, adres dostawy: Grazymy 1, 11-036 Gietrzwałd, woj. Warmińsko-mazurskie - część nr 6 - różne artykuły spożywcze;2.Ilości wskazane w poszczególnych częściach mają charakter szacunkowy i służą jedynie do porównania ofert. Zamawiający zastrzega, że faktyczna ilość zamawianych produktów może być mniejsza lub większa od wskazanej, w zależności od przygotowywanych jadłospisów i bieżących potrzeb. 3.Rozliczenie nastąpi na podstawie cen jednostkowych wskazanych w ofercie Wykonawcy, zgodnie z faktycznie dostarczoną ilością.4.Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot zamówienia z należytą starannością, zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami, opisem przedmiotu zamówienia i projektowanymi postanowieniami umowy.5.Wykonawca gwarantuje, że dostarczone produkty lub towary będą odpowiadały przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 poz. 1448 z późn. zmianami wraz z przepisami wykonawczymi), a w szczególności, że: • dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami; • dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta. • dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów; • produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu); • zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, • asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi. 6.Warunki realizacji zamówienia: •sukcesywne dostawy własnym transportem Wykonawcy (spełniającym wymogi sanitarno-epidemiologiczne zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2023 poz. 1448 z późn. zmianami wraz z przepisami wykonawczymi) i na koszt Wykonawcy do budynku kuchni DPS w Grazymach , adres: Grazymy 1, 11-036 Gietrzwałd, woj. Warmińsko-mazurskie oraz rozładunek w miejscu wskazanym przez pracownika Zamawiającego; •Nie dopuszcza się dostaw z wykorzystaniem przesyłek kurierskich.•dostawa następować będzie sukcesywnie, stosownie do potrzeb i na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego za pomocą poczty elektronicznej lub telefonicznie;•dostawa zamawiana będzie tygodniowo zgodnie z wykazem do poszczególnych części od poniedziałku do piątku od godz. 7:00 do godz. 11:00, z zastrzeżeniem - jeżeli dostawa wypada w dniu wolnym od pracy – nastąpi w innym dniu uzgodnionym telefonicznie z Zamawiającym; •do każdej dostawy Wykonawca dołączy: handlowy dokument identyfikacyjny oraz dokument sprzedaży (fakturę lub rachunek). Część 7: 1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby DPS w Grazymach w 2026 roku, adres dostawy: Grazymy 1, 11-036 Gietrzwałd, woj. Warmińsko-mazurskie - część nr 7 - wyroby ciastkarskie, ciastka;2.Ilości wskazane w poszczególnych częściach mają charakter szacunkowy i służą jedynie do porównania ofert. Zamawiający zastrzega, że faktyczna ilość zamawianych produktów może być mniejsza lub większa od wskazanej, w zależności od przygotowywanych jadłospisów i bieżących potrzeb. 3.Rozliczenie nastąpi na podstawie cen jednostkowych wskazanych w ofercie Wykonawcy, zgodnie z faktycznie dostarczoną ilością.4.Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot zamówienia z należytą starannością, zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami, opisem przedmiotu zamówienia i projektowanymi postanowieniami umowy.5.Wykonawca gwarantuje, że dostarczone produkty lub towary będą odpowiadały przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 poz. 1448 z późn. zmianami wraz z przepisami wykonawczymi), a w szczególności, że: • dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami; • dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta. • dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów; • produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu); • zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, • asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi. 6.Warunki realizacji zamówienia: •sukcesywne dostawy własnym transportem Wykonawcy (spełniającym wymogi sanitarno-epidemiologiczne zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2023 poz. 1448 z późn. zmianami wraz z przepisami wykonawczymi) i na koszt Wykonawcy do budynku kuchni DPS w Grazymach , adres: Grazymy 1, 11-036 Gietrzwałd, woj. Warmińsko-mazurskie oraz rozładunek w miejscu wskazanym przez pracownika Zamawiającego; •Nie dopuszcza się dostaw z wykorzystaniem przesyłek kurierskich.•dostawa następować będzie sukcesywnie, stosownie do potrzeb i na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego za pomocą poczty elektronicznej lub telefonicznie;•dostawa zamawiana będzie tygodniowo zgodnie z wykazem do poszczególnych części od poniedziałku do piątku od godz. 7:00 do godz. 11:00, z zastrzeżeniem - jeżeli dostawa wypada w dniu wolnym od pracy – nastąpi w innym dniu uzgodnionym telefonicznie z Zamawiającym; •do każdej dostawy Wykonawca dołączy: handlowy dokument identyfikacyjny oraz dokument sprzedaży (fakturę lub rachunek). Część 8: 1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby DPS w Grazymach w 2026 roku, adres dostawy: Grazymy 1, 11-036 Gietrzwałd, woj. Warmińsko-mazurskie - część nr 8 - jaja kurze;2.Ilości wskazane w poszczególnych częściach mają charakter szacunkowy i służą jedynie do porównania ofert. Zamawiający zastrzega, że faktyczna ilość zamawianych produktów może być mniejsza lub większa od wskazanej, w zależności od przygotowywanych jadłospisów i bieżących potrzeb. 3.Rozliczenie nastąpi na podstawie cen jednostkowych wskazanych w ofercie Wykonawcy, zgodnie z faktycznie dostarczoną ilością.4.Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot zamówienia z należytą starannością, zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami, opisem przedmiotu zamówienia i projektowanymi postanowieniami umowy.5.Wykonawca gwarantuje, że dostarczone produkty lub towary będą odpowiadały przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 poz. 1448 z późn. zmianami wraz z przepisami wykonawczymi), a w szczególności, że: • dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami; • dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta. • dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów; • produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu); • zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, • asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi. 6.Warunki realizacji zamówienia: •sukcesywne dostawy własnym transportem Wykonawcy (spełniającym wymogi sanitarno-epidemiologiczne zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2023 poz. 1448 z późn. zmianami wraz z przepisami wykonawczymi) i na koszt Wykonawcy do budynku kuchni DPS w Grazymach , adres: Grazymy 1, 11-036 Gietrzwałd, woj. Warmińsko-mazurskie oraz rozładunek w miejscu wskazanym przez pracownika Zamawiającego; •Nie dopuszcza się dostaw z wykorzystaniem przesyłek kurierskich.•dostawa następować będzie sukcesywnie, stosownie do potrzeb i na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego za pomocą poczty elektronicznej lub telefonicznie;•dostawa zamawiana będzie tygodniowo zgodnie z wykazem do poszczególnych części od poniedziałku do piątku od godz. 7:00 do godz. 11:00, z zastrzeżeniem - jeżeli dostawa wypada w dniu wolnym od pracy – nastąpi w innym dniu uzgodnionym telefonicznie z Zamawiającym; •do każdej dostawy Wykonawca dołączy: handlowy dokument identyfikacyjny oraz dokument sprzedaży (fakturę lub rachunek). Część 9: 1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby DPS w Grazymach w 2026 roku, adres dostawy: Grazymy 1, 11-036 Gietrzwałd, woj. Warmińsko-mazurskie - część nr 9 - owoce, warzywa i podobne produkty;2.Ilości wskazane w poszczególnych częściach mają charakter szacunkowy i służą jedynie do porównania ofert. Zamawiający zastrzega, że faktyczna ilość zamawianych produktów może być mniejsza lub większa od wskazanej, w zależności od przygotowywanych jadłospisów i bieżących potrzeb. 3.Rozliczenie nastąpi na podstawie cen jednostkowych wskazanych w ofercie Wykonawcy, zgodnie z faktycznie dostarczoną ilością.4.Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot zamówienia z należytą starannością, zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami, opisem przedmiotu zamówienia i projektowanymi postanowieniami umowy.5.Wykonawca gwarantuje, że dostarczone produkty lub towary będą odpowiadały przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 poz. 1448 z późn. zmianami wraz z przepisami wykonawczymi), a w szczególności, że: • dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami; • dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta. • dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów; • produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu); • zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, • asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi. 6.Warunki realizacji zamówienia: •sukcesywne dostawy własnym transportem Wykonawcy (spełniającym wymogi sanitarno-epidemiologiczne zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2023 poz. 1448 z późn. zmianami wraz z przepisami wykonawczymi) i na koszt Wykonawcy do budynku kuchni DPS w Grazymach , adres: Grazymy 1, 11-036 Gietrzwałd, woj. Warmińsko-mazurskie oraz rozładunek w miejscu wskazanym przez pracownika Zamawiającego; •Nie dopuszcza się dostaw z wykorzystaniem przesyłek kurierskich.•dostawa następować będzie sukcesywnie, stosownie do potrzeb i na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego za pomocą poczty elektronicznej lub telefonicznie;•dostawa zamawiana będzie tygodniowo zgodnie z wykazem do poszczególnych części od poniedziałku do piątku od godz. 7:00 do godz. 11:00, z zastrzeżeniem - jeżeli dostawa wypada w dniu wolnym od pracy – nastąpi w innym dniu uzgodnionym telefonicznie z Zamawiającym; •do każdej dostawy Wykonawca dołączy: handlowy dokument identyfikacyjny oraz dokument sprzedaży (fakturę lub rachunek). DPS.VII.3.2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3142500, 3311000, 15110000, 15130000, 15300000, 15331170, 15500000, 15800000, 15810000, 15811100, 15811200, 15811300, 15896000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Warmińsko-Mazurskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Warmińsko-Mazurskie |