Przetarg 12212274 - Sukcesywna dostawa artykułów przetworzonych, sypkich oraz...
| Analizuj | Zamówienie 12212274 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-10 |
| przedmiot ogłoszenia | Sukcesywna dostawa artykułów przetworzonych, sypkich oraz przypraw dla potrzeb PZPW w Rzeszowie z podziałem na trzy części, w tym projektów RaP STEAM oraz Zdrowo-cyfrowo w przedszkolu II Część 1: Część 1 - Sukcesywna dostawa wyrobów artykułów przetworzonych, sypkich oraz przypraw dla potrzeb Podkarpackiego Zespołu Placówek Wojewódzkich w Rzeszowie w tym projektów: RaP STEAM- robotyka i programowanie w szkołach podstawowych z terenu województwa podkarpackiego oraz Zdrowo-cyfrowo w przedszkolu II – do Ośrodka Szkoleniowego i Szkolnego Schroniska Młodzieżowego w Czudcu, ul. Rzeszowska 82Wymagania jakościowe: Wszystkie produkty muszą być dostarczone w oryginalnych opakowaniach producenta, fabrycznie zamkniętych, nienaruszonych, wolnych od uszkodzeń mechanicznych i zabrudzeń.Opakowania • Produkty sypkie (np. mąka, kasze, cukier, ryż): opakowania papierowe, foliowe lub plastikowe o pojemności 0,5–1 kg; dopuszcza się opakowania zbiorcze do 5 kg w przypadku wyraźnego wskazania w zamówieniu.• Przyprawy: opakowania foliowe, papierowe lub plastikowe, szczelne, odporne na wilgoć, o pojemności od 50 g do 500 g w zależności od rodzaju przyprawy.• Konserwy: metalowe puszki lub szklane słoiki z zakrętką typu twist-off, niepęknięte, nieodkształcone, bez śladów korozji, z hermetycznym zamknięciem.• Dżemy, przecier, koncentrat, kompoty: szklane słoiki lub butelki (dla przecierów), z zakrętkami zabezpieczającymi, bez oznak rozszczelnienia.Wszystkie produkty muszą posiadać etykiety w języku polskim, zgodnie z wymaganiami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywnościInformacje obowiązkowe na etykiecie:Nazwa produktu Składniki Alergeny – oznaczone wyraźnie (np. pogrubieniem, kolorem))Masa netto (w gramach lub litrach)Data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożyciaWarunki przechowywania (np. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu)Nazwa i adres producenta lub dystrybutoraKraj pochodzeniaNumer partii produkcyjnejWymagania szczegółowe dla niektórych kategorii:Koncentrat i przecier pomidorowy: zawartość ekstraktu (np. 30% ekstraktu pomidorowego)Przedmiot zamówienia realizowany jest częściowo dla potrzeb projektu pn. „RaP STEAM – robotyka i programowanie w szkołach podstawowych z terenu województwa podkarpackiego” zgodnie z założeniami programu regionalnego - Fundusze Europejskie dla Podkarpacia 2021-2027, Priorytet 7 Kapitał Ludzki gotowy do zmian, działanie 7.10 Kształtowanie kompetencji w zakresie robotyki i programowania (Unia Europejska, Europejski Fundusz Społeczny Plus) oraz częściowo dla potrzeb projektu pn. Zdrowo-cyfrowo w przedszkolu II realizowanego w ramach programu Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększenia Odporności (KPO) Komponent C: Transformacja cyfrowa Reforma: C2.1: Zwiększenie skali zastosowań rozwiązań cyfrowych w sferze publicznej, gospodarce i społeczeństwie, Inwestycja C2.1.3. E-kompetencje.Zamawiający obliguje Wykonawcę do zachowania dbałości o środowisko naturalne, poprzez m.in. eliminowanie z użycia przedmiotów jednorazowego użytku wykonanych z tworzyw sztucznych, rezygnację z używania jednorazowych opakowań, toreb, siatek i reklamówek wykonanych z poliolefinowych tworzyw sztucznych, wykorzystywanie przy wykonywaniu umowy materiałów, które pochodzą z recyklingu lub podlegają procesowi recyklingu, itp.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia odnośnie każdej z części na jakie zostało podzielone zamówienie, znajduje się w Załącznikach do SWZ – Formularze rzeczowo -cenowe, właściwe dla danej części zamówienia.Uzupełnienie w zakresie opisu przedmiotu zamówienia stanowią postanowienia projektowanych postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego. Część 2: Część 2 - Sukcesywna dostawa artykułów przetworzonych, sypkich oraz przypraw dla potrzeb Podkarpackiego Zespołu Placówek Wojewódzkich w Rzeszowie w tym projektów: RaP STEAM- robotyka i programowanie w szkołach podstawowych z terenu województwa podkarpackiego oraz Zdrowo-cyfrowo w przedszkolu II – do Szkolnego Schroniska Młodzieżowego w Czudcu, Filia w Tarnobrzegu, ul. Sienkiewicza 206Wymagania jakościowe: Wszystkie produkty muszą być dostarczone w oryginalnych opakowaniach producenta, fabrycznie zamkniętych, nienaruszonych, wolnych od uszkodzeń mechanicznych i zabrudzeń.Opakowania • Produkty sypkie (np. mąka, kasze, cukier, ryż): opakowania papierowe, foliowe lub plastikowe o pojemności 0,5–1 kg; dopuszcza się opakowania zbiorcze do 5 kg w przypadku wyraźnego wskazania w zamówieniu.• Przyprawy: opakowania foliowe, papierowe lub plastikowe, szczelne, odporne na wilgoć, o pojemności od 50 g do 500 g w zależności od rodzaju przyprawy.• Konserwy: metalowe puszki lub szklane słoiki z zakrętką typu twist-off, niepęknięte, nieodkształcone, bez śladów korozji, z hermetycznym zamknięciem.• Dżemy, przecier, koncentrat, kompoty: szklane słoiki lub butelki (dla przecierów), z zakrętkami zabezpieczającymi, bez oznak rozszczelnienia.Wszystkie produkty muszą posiadać etykiety w języku polskim, zgodnie z wymaganiami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywnościInformacje obowiązkowe na etykiecie:Nazwa produktu Składniki Alergeny – oznaczone wyraźnie (np. pogrubieniem, kolorem))Masa netto (w gramach lub litrach)Data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożyciaWarunki przechowywania (np. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu)Nazwa i adres producenta lub dystrybutoraKraj pochodzeniaNumer partii produkcyjnejWymagania szczegółowe dla niektórych kategorii:Koncentrat i przecier pomidorowy: zawartość ekstraktu (np. 30% ekstraktu pomidorowego)Przedmiot zamówienia realizowany jest częściowo dla potrzeb projektu pn. „RaP STEAM – robotyka i programowanie w szkołach podstawowych z terenu województwa podkarpackiego” zgodnie z założeniami programu regionalnego - Fundusze Europejskie dla Podkarpacia 2021-2027, Priorytet 7 Kapitał Ludzki gotowy do zmian, działanie 7.10 Kształtowanie kompetencji w zakresie robotyki i programowania (Unia Europejska, Europejski Fundusz Społeczny Plus) oraz częściowo dla potrzeb projektu pn. Zdrowo-cyfrowo w przedszkolu II realizowanego w ramach programu Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększenia Odporności (KPO) Komponent C: Transformacja cyfrowa Reforma: C2.1: Zwiększenie skali zastosowań rozwiązań cyfrowych w sferze publicznej, gospodarce i społeczeństwie, Inwestycja C2.1.3. E-kompetencje.Zamawiający obliguje Wykonawcę do zachowania dbałości o środowisko naturalne, poprzez m.in. eliminowanie z użycia przedmiotów jednorazowego użytku wykonanych z tworzyw sztucznych, rezygnację z używania jednorazowych opakowań, toreb, siatek i reklamówek wykonanych z poliolefinowych tworzyw sztucznych, wykorzystywanie przy wykonywaniu umowy materiałów, które pochodzą z recyklingu lub podlegają procesowi recyklingu, itp.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia odnośnie każdej z części na jakie zostało podzielone zamówienie, znajduje się w Załącznikach do SWZ – Formularze rzeczowo -cenowe, właściwe dla danej części zamówienia.Uzupełnienie w zakresie opisu przedmiotu zamówienia stanowią postanowienia projektowanych postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego. Część 3: Część 3 - Sukcesywna dostawa artykułów przetworzonych, sypkich oraz przypraw dla potrzeb Podkarpackiego Zespołu Placówek Wojewódzkich w Rzeszowie w tym projektów: RaP STEAM- robotyka i programowanie w szkołach podstawowych z terenu województwa podkarpackiego oraz Zdrowo-cyfrowo w przedszkolu II – do Szkolnego Schroniska Młodzieżowego w Czudcu, Filia w Przemyślu, ul. Kraszewskiego 5Wymagania jakościowe: Wszystkie produkty muszą być dostarczone w oryginalnych opakowaniach producenta, fabrycznie zamkniętych, nienaruszonych, wolnych od uszkodzeń mechanicznych i zabrudzeń.Opakowania • Produkty sypkie (np. mąka, kasze, cukier, ryż): opakowania papierowe, foliowe lub plastikowe o pojemności 0,5–1 kg; dopuszcza się opakowania zbiorcze do 5 kg w przypadku wyraźnego wskazania w zamówieniu.• Przyprawy: opakowania foliowe, papierowe lub plastikowe, szczelne, odporne na wilgoć, o pojemności od 50 g do 500 g w zależności od rodzaju przyprawy.• Konserwy: metalowe puszki lub szklane słoiki z zakrętką typu twist-off, niepęknięte, nieodkształcone, bez śladów korozji, z hermetycznym zamknięciem.• Dżemy, przecier, koncentrat, kompoty: szklane słoiki lub butelki (dla przecierów), z zakrętkami zabezpieczającymi, bez oznak rozszczelnienia.Wszystkie produkty muszą posiadać etykiety w języku polskim, zgodnie z wymaganiami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywnościInformacje obowiązkowe na etykiecie:Nazwa produktu Składniki Alergeny – oznaczone wyraźnie (np. pogrubieniem, kolorem))Masa netto (w gramach lub litrach)Data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożyciaWarunki przechowywania (np. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu)Nazwa i adres producenta lub dystrybutoraKraj pochodzeniaNumer partii produkcyjnejWymagania szczegółowe dla niektórych kategorii:Koncentrat i przecier pomidorowy: zawartość ekstraktu (np. 30% ekstraktu pomidorowego)Przedmiot zamówienia realizowany jest częściowo dla potrzeb projektu pn. „RaP STEAM – robotyka i programowanie w szkołach podstawowych z terenu województwa podkarpackiego” zgodnie z założeniami programu regionalnego - Fundusze Europejskie dla Podkarpacia 2021-2027, Priorytet 7 Kapitał Ludzki gotowy do zmian, działanie 7.10 Kształtowanie kompetencji w zakresie robotyki i programowania (Unia Europejska, Europejski Fundusz Społeczny Plus) oraz częściowo dla potrzeb projektu pn. Zdrowo-cyfrowo w przedszkolu II realizowanego w ramach programu Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększenia Odporności (KPO) Komponent C: Transformacja cyfrowa Reforma: C2.1: Zwiększenie skali zastosowań rozwiązań cyfrowych w sferze publicznej, gospodarce i społeczeństwie, Inwestycja C2.1.3. E-kompetencje.Zamawiający obliguje Wykonawcę do zachowania dbałości o środowisko naturalne, poprzez m.in. eliminowanie z użycia przedmiotów jednorazowego użytku wykonanych z tworzyw sztucznych, rezygnację z używania jednorazowych opakowań, toreb, siatek i reklamówek wykonanych z poliolefinowych tworzyw sztucznych, wykorzystywanie przy wykonywaniu umowy materiałów, które pochodzą z recyklingu lub podlegają procesowi recyklingu, itp.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia odnośnie każdej z części na jakie zostało podzielone zamówienie, znajduje się w Załącznikach do SWZ – Formularze rzeczowo -cenowe, właściwe dla danej części zamówienia.Uzupełnienie w zakresie opisu przedmiotu zamówienia stanowią postanowienia projektowanych postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego. ZP.261.2.62.2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15331400, 15332200, 15332290, 15411200, 15613300, 15831000, 15851000, 15860000, 15870000, 15891000, 15894000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Podkarpackie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Podkarpackie |