Przetarg 12165692 - Sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych do...

   
Analizuj Zamówienie 12165692
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-24
przedmiot ogłoszenia
Sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych do stołówki Centrum Kształcenia Zawodowego w Kluczborku w miarę zgłaszanego zapotrzebowania od 01.01.2026 do 31.12.2026r.

Część 1: MIĘSO, WĘ
DLINY, DRÓBDostarczane mięso i wędliny oraz drób muszą być świeże, nie mrożone, pozbawione obcych zapachów, uszkodzeń osłonek, opakowań, bez nalotów, zasinienia, zazielenienia, bez lepkości. Organoleptycznie bez zarzutu. Wyprodukowane i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCP i zgodnie z przepisami weterynaryjnymi PIW.

Część 2: PRODUKTY MLECZARSKIEŚwieżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty.

Część 3: RYBY MROŻONE I PRZETWORY RYBNERyby świeże, mrożone odpowiednio całe , zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się , (SHP) – zawartość glazury 3-5% wagi ryby.Wytworzenie przedmiotu zamówienia, sposób jego opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących, krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego.Produkty konserwowe wyprodukowane w opakowaniach łatwo otwieralnych tzw.: EOE Easy Open.

Część 4: OWOCE i WARZYWAOwoce, warzywa, powinny być nie zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza się nieregularny intensywnie kolor, skóra gładka, lśniąca, miąższ soczysty.Warzywa korzenne- korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam.Warzywa - klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe.Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń.Produkty z puszek i weków - bez pleśni, mętnej konsystencji.

Część 5: MROŻONKIOwoce, warzywa mrożone - spełniają odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w warunkach żywienia zbiorowego, w tym spełniają warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, magazynowania, transportu oraz sprzedaży bezpośrednie zgodnie z Polską Normą, EN i ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U.2017 poz. 149 t.j.-posiadają wymagane prawem atesty dla oferowanej żywności– atesty do okazania na każde żądaniezamawiającego.

Część 6: PRODUKTY SPOŻYWCZEPrzyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste.

Część 7: JAJA - klasa L

Część 8: PIECZYWOChrupkie, świeże, niegumiaste. W danej partii określić datę przydatności do spożycia.

CKZ.KG.32.2.2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 15100000, 15200000, 15300000, 15331170, 15400000, 15500000, 15600000, 15800000, 15810000, 15896000, 15982000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Opolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Opolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze