Przetarg 12165692 - Sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych do...
| Analizuj | Zamówienie 12165692 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-24 |
| przedmiot ogłoszenia | Sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych do stołówki Centrum Kształcenia Zawodowego w Kluczborku w miarę zgłaszanego zapotrzebowania od 01.01.2026 do 31.12.2026r. Część 1: MIĘSO, WĘ DLINY, DRÓBDostarczane mięso i wędliny oraz drób muszą być świeże, nie mrożone, pozbawione obcych zapachów, uszkodzeń osłonek, opakowań, bez nalotów, zasinienia, zazielenienia, bez lepkości. Organoleptycznie bez zarzutu. Wyprodukowane i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCP i zgodnie z przepisami weterynaryjnymi PIW. Część 2: PRODUKTY MLECZARSKIEŚwieżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty. Część 3: RYBY MROŻONE I PRZETWORY RYBNERyby świeże, mrożone odpowiednio całe , zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się , (SHP) – zawartość glazury 3-5% wagi ryby.Wytworzenie przedmiotu zamówienia, sposób jego opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących, krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego.Produkty konserwowe wyprodukowane w opakowaniach łatwo otwieralnych tzw.: EOE Easy Open. Część 4: OWOCE i WARZYWAOwoce, warzywa, powinny być nie zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza się nieregularny intensywnie kolor, skóra gładka, lśniąca, miąższ soczysty.Warzywa korzenne- korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam.Warzywa - klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe.Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń.Produkty z puszek i weków - bez pleśni, mętnej konsystencji. Część 5: MROŻONKIOwoce, warzywa mrożone - spełniają odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w warunkach żywienia zbiorowego, w tym spełniają warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, magazynowania, transportu oraz sprzedaży bezpośrednie zgodnie z Polską Normą, EN i ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U.2017 poz. 149 t.j.-posiadają wymagane prawem atesty dla oferowanej żywności– atesty do okazania na każde żądaniezamawiającego. Część 6: PRODUKTY SPOŻYWCZEPrzyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste. Część 7: JAJA - klasa L Część 8: PIECZYWOChrupkie, świeże, niegumiaste. W danej partii określić datę przydatności do spożycia. CKZ.KG.32.2.2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3142500, 15100000, 15200000, 15300000, 15331170, 15400000, 15500000, 15600000, 15800000, 15810000, 15896000, 15982000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Opolskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Opolskie |