Przetarg 10374646 - Przygotowanie oraz dostawa posiłków i napojów dla...

   
Analizuj Zamówienie 10374646
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2024-03-27
przedmiot ogłoszenia
Przygotowanie oraz dostawa posiłków i napojów dla mieszkańców DPS

1. Przedmiotem i zakresem zamówienia jest przygotowanie oraz dostawa posiłków i napojów dla mieszkańców Domu Pomocy Społe
cznej w Orzeszu(dalej: „DPS”).2. Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem diet stosowanych w DPS. Żywienie mieszkańców opiera się na n/w dietach:a) dieta podstawowa – 55 osoby;b) dieta lekkostrawna – 17 osób;c) dieta z ograniczeniem tłuszczów zwierzęcych – 3 osoby;d) dieta purynowa – 1 osoba;e) dieta wrzodowa – 4 osoby;f) dieta wątrobowa – 1 osoba;g) dieta małosolna – 1 osoba;h) dieta wysokobiałkowa – 1 osoba;i) dieta niskolaktozowa – 2 osoby;j) dieta niskofenyloanalinowa – 1 osoba;k) dieta cukrzycowa – 3 osoby;l) dieta hypocholesterolowa – 1 osoba.3. Zamawiający określa następujące, szczegółowe wymagania w zakresie żywienia i realizacji zamówienia:4.1. Posiłki dla mieszkańców winne być dostarczone o ściśle ustalonych porach dnia, tj.:a) śniadanie w przedziale godzinowym: 730-800,b) obiad w przedziale godzinowym: 1200-1230,c) kolację wykonawca przywozi wraz z obiadem.4.2. Dzienna ilość posiłków wynosi: 3 x 90 porcji.UWAGA: W sytuacjach szczególnych ilość posiłków może ulec zmianie, np. w przypadku wyjazdu mieszkańców na turnus rehabilitacyjny lubdo innych miejsc (np. szpital, wycieczki itp.). W takich sytuacjach Zamawiający ma prawo zrezygnować z posiłku lub zgłosić wykonawcy inny sposób przygotowania posiłków – suchy prowiant, a wykonawca jest zobowiązany do ich realizacji, po uzgodnieniu z Zamawiającym terminui sposobu wykonania wymaganych dostaw. Zmiany zakresu usługi wynagrodzenia dotyczące w/w sytuacji zostały opisane w projektowanych postanowieniach umowy, stanowiących Załącznik nr 3 do SWZ („Projekt umowy).4.3. Wyżywienie dotyczy wszystkich dni w tygodniu.4.4. Na całodzienne wyżywienie składają się:4.4.1. Śniadanie wraz z napojami:a) zupa mleczna w termosie dla każdego zespołu oddzielnie(6 zespołów) – niesłodzona;b) chleb krojony oraz masło dla każdego zespołu oddzielnie – zgodnie z poniższym wykazem:ZESPÓŁ ILOŚĆ MASŁA ILOŚĆ I RODZAJ PIECZYWAI 2 kostki - 1 WEK- 1 WIELOZIARNISTY- 1 PSZENNYII 5 kostek - 4 PSZENNE- 2 WEKI- 2 GRAHAMYIII 4 kostki - 1 PSZENNY- 2 WEKI- 4 PEŁNOZIARNISTEIV 5 kostek - 4 PSZENNE- 2 WEKI- 2 WIELOZIARNISTEV 4 kostki - 4 PSZENNE- 2 WEKI- 2 PEŁNOZIARNISTEVIHOSTEL 4 kostki - 3 PSZENNE- 2 WEKI- 2 WIELOZIARNISTE─ gramaż pieczywa:Weki – według standardów sprzedaży pieczywaGraham, pełnoziarnisty – nie mniej niż 500 gPszenny – nie mniej niż 800 g─ wykaz masła oraz pieczywa – podana ilość dotyczy śniadania oraz kolacji, którą wykonawca ma obowiązek dostarczyć wraz ze śniadaniem─ wszystkie chleby muszą być krojone, w pierwszym dniu ważności do spożycia, data ważności musi być potwierdzona etykietą;c) masło o zawartości tłuszczu minimum 82%, musi byćw oryginalnym opakowaniu min. 200 g kostka, tak aby Zamawiający mógł sprawdzić zawartość tłuszczu;d) dodatki do chleba w pojemnikach lub słoikach dla każdego zespołu oddzielnie;e) do każdego śniadania obowiązkowo warzywa, id.. pomidor, ogórek, rzodkiewktd.td.;f) do każdego śniadania obowiązkowo 3 kg cukru (0,5 kgna każdy zespół, Zamawiający sam dokona podziału);g) jeden raz w tygodniu musi być ciepłe śniadanie np. ciepła kiełbasa, jajecznica itd.;h) napoje gorące typu herbata, kawa, kakao dla każdego zespołu oddzielnie – niesłodzone;4.4.2. Obiad – diety jak w ust. 3 powyżej:a) pierwsze danie: zupa w termosach dla każdego zespołu oddzielnie (6 zespołów);b) drugie danie: w termosach dla każdego zespołu oddzielnie(6 zespołów);c) do każdego obiadu obowiązkowo owoc, dla każdego mieszkańca (bez względu na rodzaj diety), owoce muszą być urozmaicone;d) kompot;4.4.3. kolacja dostarczana łącznie z obiadem(oprócz masła i chleba, które są dostarczane przy śniadaniu):a) dodatki do chleba w pojemnikach lub słoikach dla każdego zespołu oddzielnie;b) napoje typu herbata, kawa, kakao – niesłodzone;c) raz w tygodniu musi być ciepła kolacja np. bigos, leczo, bogracz, kiełbasa na gorąco itd. (w innym dniu niż ciepłe śniadanie), ponieważ kolacja jest przywożona z obiadem podgrzanie kolacji jest w gestii Zamawiającego. Waga porcji minimum 200 g.4.5. Zamawiający wymaga zachowania gramatury poniższych produktówna talerzu w granicach:a) zupa mleczna, 250 ml;b) wędlina i wyroby wędliniarskie, nie mniej niż 100 g na osobę – dopuszcza się podanie raz w tygodniu wędliny podrobowej, wędliny typu mielonka, dopuszcza się również raz w tygodniu wędlinę typu parówka na gorąco, w pozostałe dni zawartość mięsa w wędlinienie może być mniejsza niż 85%;c) sałatki (różne), nie mniej niż 100 g na osobę;d) twarogi (różne), nie mniej niż 100 g na osobę;e) konserwa rybna, nie mniej niż 1 puszka na osobę (150-170 g);f) makrela wędzona, 1 szt. (150-200 g) na osobę;g) ser żółty, nie mniej niż 100 g na osobę;h) produkty podawane w zestawie, np.: ser-wędlina gramatura dostosowana;i) jajko, nie mniej niż 2 sztuki na osobę;j) pasty (różne), nie mniej niż 100 g na osobę;k) pasztet, ser topiony, nie mniej niż 50 g na osobę;l) warzywa jako dodatek do śniadania, 50 g na osobę;m) napoje, 400 ml – niesłodzone;n) zupy podawane do obiadu, nie mniej niż 0,3 litra na osobę;o) owoc lub owoce, nie mniej niż 200 g;p) mięso gotowe do spożycia, nie mniej niż 150 g na osobę;q) ryba (filet) gotowa do spożycia, nie mniej niż 200 g na osobę –bez ości;r) surówki do obiadu, nie mniej niż 150 g na osobęs) ziemniaki gotowe do spożycia, nie mniej niż 300 g na osobęt) inne potrawy gotowe do spożycia, np. naleśniki, zapiekanka, pierogi, gołąbki, leczo itd., nie mniej niż 300 g na osobę4.6. Śniadania, obiady i kolacje muszą być urozmaicone. 4.7. Minimum trzy razy w tygodniu powinien być obiad mięsny: wtorki, czwartki, niedziele (drób, wołowina, wieprzowina, cielęcina), mięso w postaci zmielonej jest dopuszczalne tylko 2x w tygodniu, a raz w tygodniu ryba (filet).4.8. W niedzielę i święta musi być obiad mięsny typu pieczeń wieprzowa, rolada wołowa lub wieprzowa, kotlet wieprzowy.4.9. Zamiennik ziemniaków typu kasza, makaron jest dopuszczalnyraz w tygodniu.4.10. Wykonawca zapewni raz w tygodniu (środa) herbatę w ilości 6 paczekpo 50 szt. każda (nie mogą to być granulki) oraz 18 kg cukru.Raz w miesiącu 6 paczek herbaty owocowej (druga środa miesiąca).4.11. Wykonawca w okresie od 1 kwietnia do 30 września każdorazowodo śniadania zapewni dodatkowo 5 litrów napoju (przegotowanej wodyz sokiem lub wody mineralnej) na każdy zespół (6 zespołów).4.12. Zgodnie z § 6 ust. 1 pkt 6 Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 23 sierpnia 2012 r. w sprawie domów pomocy społecznej (t.j. Dz.U. z 2018 r. poz. 734 z póżn.zm.) podstawowe produkty żywnościowe i napoje są dostępne przez całą dobę, w związku z tym wykonawca zapewni dodatkowo całodzienny dostęp do chleba, masła oraz dżemu lub pasztetu (chleb 1 szt./a 1 kg; masło 1 szt./a 200 g; dżem lub pasztet 1 szt./a 250 g) na każde żądanie Zamawiającego, które będzie zgłaszane dzień wcześniej telefonicznie, faxem lub e-mailem.

FK.261.1.2024.MA
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe, żywienie zbiorowe
kody CPV 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe , żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10365593 2024-04-09
godz. 10:00
Małopolskie Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Okulistycznego w Krakowie, z uwzględnieniem diet i kaloryczności posiłków Zgodnie z SWZ ZP-...
10341946 2024-04-10
godz. 10:00
Warmińsko-Mazurskie Kompleksowa usługa pełnego, codziennego przygotowania i dostarczania posiłków na potrzeby ZOZ w Reszlu Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa usługa pełnego, codziennego przygotowyw...
10397890 2024-04-12
godz. 09:00
Świętokrzyskie Świadczenie usług cateringowych dla uczestników Dziennego Domu "Senior+" oraz Klubu Senior+ w roku 2024 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla uczestników...
10395520 2024-04-12
godz. 11:00
Śląskie Przygotowywanie oraz wydawanie gorących posiłków dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Dąbrowie Górniczej korzystających z pomocy społecznej w roku 2024 1. Przedmiot...
10315267 2024-04-16
godz. 11:00
Świętokrzyskie Świadczenie codziennej, kompleksowej usługi w zakresie przygotowania całodziennych posiłków przy uwzględnieniu diet dla pacjentów SP ZOZ MSWiA w Kielcach, im. Św. Jana Pawła II wraz...
10417208 2024-04-22
godz. 09:00
Śląskie ŚWIADCZENIE USŁUG DLA UCZESTNIKÓW DEMONSTRACJI Z ZAKRESU NOWOCZESNYCH TECHNOLOGII CHOWU I HODOWLI BYDŁA RAS MIĘSNYCH W RAMACH DZIAŁANIA „TRANSFER WIEDZY I DZIAŁALNOŚĆ INFORMACYJNA...
10446573 2024-04-24
godz. 11:30
Mazowieckie Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dla osób uprawnionych przez Zamawiającego, w lokalu gastronomicznym Wykonawcy znajdującym się w granicach administracyjnych Dzielnicy Wola ...
10478737 2024-04-29
godz. 08:00
Mazowieckie Świadczenie usług cateringowych na potrzeby AOTMiT
10474782 2024-04-30
godz. 10:00
Kujawsko-Pomorskie 1. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie przez Wykonawcę usługi pt. „Świadczenie usługi żywienia dla pracowników UMK, emerytów i rencistów oraz ich rodzin przebywających na...
10480606 2024-05-09
godz. 10:00
Dolnośląskie Świadczenie usług przygotowywania i wydawania posiłków dla zatrzymanych w PDOZ w gar dolnośl.: KMP Jelenia Góra, KPP Lwówek Śląski, KPP Oława, KPP Strzelin, KPP Środa Śląska, KP...