Zlecenie 7289810 - Przygotowanie i przeprowadzenie szkoleń dla studentów...
(zakończone) | Zamówienie 7289810|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-01-20 |
przedmiot zlecenia | Przygotowanie i przeprowadzenie szkoleń dla studentów kierunku Zarządzanie i inżynieria produkcji, PWSZ w Suwałkach w ramach proje ktu Studia dualne w PWSZ w Suwałkach nr POWR.03.01.00-00-DU28/18 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i przeprowadzenie szkoleń dla 15 studentów kierunku Zarządzanie i inżynieria produkcji PWSZ w Suwałkach w następującym zakresie : - część 1 szkolenie certyfikowane Auditor przemysłu spożywczego oraz - część 2 szkolenie certyfikowane Pełnomocnik ds. GMP/GHP oraz HACCP wg ISO 2200 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w załączniku nr 5 do OGŁOSZENIA. Cel zamówienia Głównym celem zamówienia jest wyłonienie wykonawcy, który odpowiedzialny będzie za przygotowanie i przeprowadzenie szkoleń dla 15 studentów studiów stacjonarnych kierunku Zarządzanie i inżynieria produkcji PWSZ w Suwałkach w ramach projektu Studia dualne w PWSZ w Suwałkach nr POWR.03.01.00-00-DU28/18 Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i przeprowadzenie szkoleń dla 15 studentów kierunku Zarządzanie i inżynieria produkcji PWSZ w Suwałkach w następującym zakresie : 1. część 1 szkolenie certyfikowane Auditor przemysłu spożywczego Założenia organizacyjne szkolenia: • Liczba uczestników: 15 osób (2 grupy po 7-8 osób) studenci II roku studiów stacjonarnych kierunku Zarządzanie i inżynieria produkcji PWSZ w Suwałkach. • Czas trwania: 32 godziny dydaktyczne x 2 grupy, łącznie 64 godziny dydaktyczne, planowany termin realizacji 01.02.2020-31.03.2020 r. • Miejsce realizacji: w odległości do 300 km od Suwałk w jedną stronę. • Forma prowadzenia zajęć: wykłady połączone z panelem dyskusyjnym, warsztaty z audytowania • Zarys treści programowych: • Wprowadzenie do bezpieczeństwa żywności. • Wymagania prawne w Polsce i UE w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności. • Omówienie wymagań norm FSSC 22000, standardów IFS FOOD v.6 oraz BRC FOOD v. 7 pod kątem audytowania. • Identyfikowalność w łańcuchu dostaw. • Audytowanie systemów zarządzania: wprowadzenie do audytowania, kompetencje auditorów, inicjowanie audytu, przygotowanie działań audytowych, prowadzenie działań audytowych, przygotowanie i dystrybucja raportu. • Efekty kształcenia: • Przygotowanie do pełnienia funkcji audytora strony pierwszej i drugiej w zakresie systemów bezpieczeństwa żywności (FSSC 22000, IFS FOOD v.6 oraz BRC FOOD v. 7), doskonalenie warsztatu audytora, kierowanie zespołem audytorów. 2. Informacje dodatkowe dotyczące organizacji i przeprowadzenia szkolenia 2. część 2 szkolenie certyfikowane Pełnomocnik ds. GMP/GHP oraz HACCP wg ISO 2200 Założenia organizacyjne szkolenia: • Liczba uczestników: 15 osób (2 grupy po 7-8 osób) studenci II roku studiów stacjonarnych kierunku Zarządzanie i inżynieria produkcji PWSZ w Suwałkach. • Czas trwania: 24 godziny dydaktyczne x 2 grupy, łącznie 48 godzin dydaktycznych, planowany termin realizacji 01.09.2020-20.12.2020 r. • Miejsce realizacji: w odległości do 300 km od Suwałk w jedną stronę. • Forma prowadzenia zajęć: wykłady połączone z ćwiczeniami • Zarys treści programowych: • Wprowadzenie do bezpieczeństwa żywności. • Zagrożenia żywności. • Wymagania prawa żywnościowego. • Omówienie wymagań ISO 22000: dokumentacja systemowa- nadzór, zarządzanie, identyfikacja, najwyższe kierownictwo, zasoby, programy warunków wstępnych (GMP/GHP), analiza zagrożeń, plan O-PRP oraz HACCP, weryfikacja systemu. • Program audytów wewnętrznych. • Ocena przyczyn niezgodności i definiowanie działań doskonalących. • Efekty kształcenia: • Zdobycie umiejętności i wiedzy niezbędnej do pełnienia funkcji pełnomocnika - osoby zarządzającej i doskonalącej system zarządzania bezpieczeństwem żywności oparte o wymagania ISO 22000. • Uczestnik potrafi omówić wymagania ISO 22000: przygotować dokumentację systemową – nadzór, zarządzanie, identyfikację, najwyższe kierownictwo, zasoby, programy warunków wstępnych (GMP/GHP), przeanalizować zagrożenia, sporządzić plan O-PRP oraz HACCP, program audytów wewnętrznych |
branża | Edukacja, szkolenia, Gastronomia, catering, Turystyka, wypoczynek, hotelarstwo, sport |
podbranża | usługi restauracyjne, hotelarstwo, szkolenia zawodowe |
kody CPV | 55110000, 55300000, 80500000, 80530000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | cała Polska |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Podlaskie |