Zlecenie 7289810 - Przygotowanie i przeprowadzenie szkoleń dla studentów...

   
Zamówienie 7289810 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-01-20
przedmiot zlecenia
Przygotowanie i przeprowadzenie szkoleń dla studentów kierunku Zarządzanie i inżynieria produkcji, PWSZ w Suwałkach w ramach proje
ktu Studia dualne w PWSZ w Suwałkach nr POWR.03.01.00-00-DU28/18

1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i przeprowadzenie szkoleń dla 15 studentów kierunku Zarządzanie i inżynieria produkcji PWSZ w Suwałkach w następującym zakresie :
- część 1 szkolenie certyfikowane Auditor przemysłu spożywczego oraz
- część 2 szkolenie certyfikowane Pełnomocnik ds. GMP/GHP oraz HACCP wg ISO 2200
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w załączniku nr 5 do OGŁOSZENIA. Cel zamówienia Głównym celem zamówienia jest wyłonienie wykonawcy, który odpowiedzialny będzie za przygotowanie i przeprowadzenie szkoleń dla 15 studentów studiów stacjonarnych kierunku Zarządzanie i inżynieria produkcji PWSZ w Suwałkach w ramach projektu Studia dualne w PWSZ w Suwałkach nr POWR.03.01.00-00-DU28/18 Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i przeprowadzenie szkoleń dla 15 studentów kierunku Zarządzanie i inżynieria produkcji PWSZ w Suwałkach w następującym zakresie :
1. część 1 szkolenie certyfikowane Auditor przemysłu spożywczego
Założenia organizacyjne szkolenia:
• Liczba uczestników: 15 osób (2 grupy po 7-8 osób) studenci II roku studiów stacjonarnych kierunku Zarządzanie i inżynieria produkcji PWSZ w Suwałkach.
• Czas trwania: 32 godziny dydaktyczne x 2 grupy, łącznie 64 godziny dydaktyczne, planowany termin realizacji 01.02.2020-31.03.2020 r.
• Miejsce realizacji: w odległości do 300 km od Suwałk w jedną stronę.
• Forma prowadzenia zajęć: wykłady połączone z panelem dyskusyjnym, warsztaty z audytowania
• Zarys treści programowych:
• Wprowadzenie do bezpieczeństwa żywności.
• Wymagania prawne w Polsce i UE w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności.
• Omówienie wymagań norm FSSC 22000, standardów IFS FOOD v.6 oraz BRC FOOD v. 7 pod kątem audytowania.
• Identyfikowalność w łańcuchu dostaw.
• Audytowanie systemów zarządzania: wprowadzenie do audytowania, kompetencje auditorów, inicjowanie audytu, przygotowanie działań audytowych, prowadzenie działań audytowych, przygotowanie i dystrybucja raportu.
• Efekty kształcenia:
• Przygotowanie do pełnienia funkcji audytora strony pierwszej i drugiej w zakresie systemów bezpieczeństwa żywności (FSSC 22000, IFS FOOD v.6 oraz BRC FOOD v. 7), doskonalenie warsztatu audytora, kierowanie zespołem audytorów.
2. Informacje dodatkowe dotyczące organizacji i przeprowadzenia szkolenia

2. część 2 szkolenie certyfikowane Pełnomocnik ds. GMP/GHP oraz HACCP wg ISO 2200
Założenia organizacyjne szkolenia:
• Liczba uczestników: 15 osób (2 grupy po 7-8 osób) studenci II roku studiów stacjonarnych kierunku Zarządzanie i inżynieria produkcji PWSZ w Suwałkach.
• Czas trwania: 24 godziny dydaktyczne x 2 grupy, łącznie 48 godzin dydaktycznych, planowany termin realizacji 01.09.2020-20.12.2020 r.
• Miejsce realizacji: w odległości do 300 km od Suwałk w jedną stronę.
• Forma prowadzenia zajęć: wykłady połączone z ćwiczeniami
• Zarys treści programowych:
• Wprowadzenie do bezpieczeństwa żywności.
• Zagrożenia żywności.
• Wymagania prawa żywnościowego.
• Omówienie wymagań ISO 22000: dokumentacja systemowa- nadzór, zarządzanie, identyfikacja, najwyższe kierownictwo, zasoby, programy warunków wstępnych (GMP/GHP), analiza zagrożeń, plan O-PRP oraz HACCP, weryfikacja systemu.
• Program audytów wewnętrznych.
• Ocena przyczyn niezgodności i definiowanie działań doskonalących.
• Efekty kształcenia:
• Zdobycie umiejętności i wiedzy niezbędnej do pełnienia funkcji pełnomocnika - osoby zarządzającej i doskonalącej system zarządzania bezpieczeństwem żywności oparte o wymagania ISO 22000.
• Uczestnik potrafi omówić wymagania ISO 22000: przygotować dokumentację systemową – nadzór, zarządzanie, identyfikację, najwyższe kierownictwo, zasoby, programy warunków wstępnych (GMP/GHP), przeanalizować zagrożenia, sporządzić plan O-PRP oraz HACCP, program audytów wewnętrznych
branża Edukacja, szkolenia, Gastronomia, catering, Turystyka, wypoczynek, hotelarstwo, sport
podbranża usługi restauracyjne, hotelarstwo, szkolenia zawodowe
kody CPV 55110000, 55300000, 80500000, 80530000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji cała Polska
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podlaskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi restauracyjne , hotelarstwo , szkolenia zawodowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10444838 2024-04-23
godz. 23:59
Mazowieckie Usługa hotelowa, gastronomiczna oraz wynajmu obiektów sportowych podczas warsztatów sportowo-aktywizujących dla osób z niepełnosprawnościami: 1. w terminie: 25-28.04.2024 r., na teren...
10449898 2024-04-25
godz. 00:00
Zachodniopomorskie OGŁOSZENIE O NABORZE PARTNERÓW Utworzenie Branżowego Centrum Umiejętności przy Zespole Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Zawodowego w Świdwinie
10458642 2024-04-26
godz. 09:00
Lubelskie Usługi cateringowe, gastronomiczne i noclegowe na potrzeby organizacji 58. Ogólnopolskiego Festiwalu Kapel i Śpiewaków Ludowych w Kazimierzu Dolnym Część 1: ZADANIE 1 Usługa caterin...
10455728 2024-04-26
godz. 10:00
Dolnośląskie BZP.2711.24.2024.MP „Usługa hotelowo-gastronomiczna na potrzeby konferencji X. Międzynarodowe Warsztaty Fizyki Powierzchni IWSP-2024”. 1. Rodzaj zamówienia: usługa.2. Przedmiotem um...
10464900 2024-04-26
godz. 13:00
Zachodniopomorskie Zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia Kurs operatora wózków jezdniowych podnośnikowych z mechanicznym napędem podnoszenia z wyłączeniem wózków z wysięgnikiem oraz wózków z os...
10478528 2024-04-29
godz. 12:00
Warmińsko-Mazurskie Wyłączność obsługi gastronomicznej (Food Truck) i sprzedaży piwa podczas imprezy plenerowej Dni Mrągowa 13-14.07.2024 r. na Placu Unii Europejskiej w Mrągowie.
10345012 2024-04-29
godz. 23:59
Mazowieckie Usługa hotelowa, gastronomiczna oraz wynajmu obiektów sportowych podczas warsztatów sportowo-aktywizujących dla osób z niepełnosprawnościami na terenie powiatu wołomińskiego w termi...
10478375 2024-04-30
godz. 12:00
Mazowieckie zapewnienie zakwaterowania i wyżywienia dla 40 osób w pokojach 1 i 2-osobowych z pełnym węzłem sanitarnym w terminie od 11.06.2024 do 23.06.2024 r. w Ustce, województwo pomorskie, powi...
10482049 2024-05-06
godz. 15:00
Lubelskie 1. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA: Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie specjalistycznych szkoleń umożliwiających nauczycielom zdobywanie dodatkowych kwalifikacji zawodowych wraz z z...
10461608 2024-05-17
godz. 14:00
Małopolskie Wynajem pomieszczeń kuchni i stołówki, znajdujących się w budynku Sądu Rejonowego w Zakopanem przy ul. Gimnazjalnej 13 w Zakopanem