Przetarg 8275509 - Przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8275509
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2021-07-19 |
przedmiot ogłoszenia | Przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci uczęszczających do Publicznego Przedszkola w Zespole Szkolno–Przedszkolnym w Jedlni Przedmiotem zamówienia jest: "Przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci w wieku od 3 do 6 roku życia uczęszczających do Publicznego Przedszkola w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Jedlni." 1. Zamówienie obejmuje przygotowanie trzech posiłków dziennie: śniadanie, obiad dwudaniowy, podwieczorek. 2. Posiłki będą dostarczane w godz.: 08:30 - śniadania, 11:30 - obiad i podwieczorek 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych od zajęć przedszkolnych. 3. Przewidywana liczba zestawów żywieniowych w trakcie trwania umowy 15459. Podana ilość posiłków jest liczbą szacunkową i jako taka nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń co do ilości faktycznie zamówionych przez Zamawiającego. 4. Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia ilości dostarczanych posiłków w zależności od faktycznie zgłoszonego zapotrzebowania. 5. Dzienna ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci i nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń. 6. Ilość śniadań dostarczana jest na podstawie liczby dzieci zgłoszonych do godz. 16:00 dnia poprzedniego, ilość obiadów na podstawie zgłoszenia zamawiającego do godz. 08:00 dnia bieżącego. 7. Wykonawca zobowiązany jest sporządzać jadłospis w cyklu 10-dniowym w uzgodnieniu z upoważnionym pracownikiem Zamawiającego i dostarczać do wcześniejszego zatwierdzenia najpóźniej na 5 dni roboczych przed rozpoczęciem każdego kolejnego cyklu. Na każdorazowym jadłospisie powinna widnieć gramatura, kaloryczność posiłku. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania zmian w jadłospisie. 8. Realizacja przedmiotu zamówienia powinna być zgodna z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2020.0.2021t.j.) w szczególności przepisów jej Działu II A Środki spożywcze oraz żywienie dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty, rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016 poz. 1154) oraz innych przepisów wykonawczych do tej ustawy. 9. Dostarczane posiłki powinny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2020.0.2021 t. j.), wraz z przepisami wykonawczymi oraz Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2021r. poz. 630). Posiłki powinny być przygotowane z produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami systemu HACCP. 10. Posiłki powinny być urozmaicone i zrównoważone. Wzbogacone mieszankami przypraw. 11. Wykonawca zobowiązany będzie do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci zgodnie z zaświadczeniem 12. Wykonawca dba o właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci. 13. Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej. 14. Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługi objętej zamówieniem wydane przez Powiatowego Inspektora Sanitarnego 15. Poszczególne rodzaje posiłków dostarczane są w pojemnikach zbiorczych, z zachowaniem rozdziału poszczególnych składników danego posiłku. 16. Wykonawca zobowiązuje się do codziennego odbierania odpadków organicznych pozostałych po posiłkach i przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. 17. Zamawiający zastrzega sobie prawo do przerw w przygotowaniu i dostarczeniu posiłków z uwagi na możliwość zawieszenia zajęć w przedszkolu spowodowane COVID-19. PSP.261.1.2021 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Mazowieckie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Mazowieckie |