Przetarg 8275509 - Przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci...

   
Analizuj Zamówienie 8275509 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2021-07-19
przedmiot ogłoszenia
Przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci uczęszczających do Publicznego Przedszkola w Zespole Szkolno–Przedszkolnym w Jedlni


Przedmiotem zamówienia jest: "Przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci w wieku od 3 do 6 roku życia uczęszczających do Publicznego Przedszkola w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Jedlni."
1. Zamówienie obejmuje przygotowanie trzech posiłków dziennie: śniadanie, obiad dwudaniowy, podwieczorek.
2. Posiłki będą dostarczane w godz.: 08:30 - śniadania, 11:30 - obiad i podwieczorek 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych od zajęć przedszkolnych.
3. Przewidywana liczba zestawów żywieniowych w trakcie trwania umowy 15459. Podana ilość posiłków jest liczbą szacunkową i jako taka nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń co do ilości faktycznie zamówionych przez Zamawiającego.
4. Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia ilości dostarczanych posiłków w zależności od faktycznie zgłoszonego zapotrzebowania.
5. Dzienna ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci i nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń.
6. Ilość śniadań dostarczana jest na podstawie liczby dzieci zgłoszonych do godz. 16:00 dnia poprzedniego, ilość obiadów na podstawie zgłoszenia zamawiającego do godz. 08:00 dnia bieżącego.
7. Wykonawca zobowiązany jest sporządzać jadłospis w cyklu 10-dniowym w uzgodnieniu z upoważnionym pracownikiem Zamawiającego i dostarczać do wcześniejszego zatwierdzenia najpóźniej na 5 dni roboczych przed rozpoczęciem każdego kolejnego cyklu. Na każdorazowym jadłospisie powinna widnieć gramatura, kaloryczność posiłku. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania zmian w jadłospisie.
8. Realizacja przedmiotu zamówienia powinna być zgodna z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2020.0.2021t.j.) w szczególności przepisów jej Działu II A Środki spożywcze oraz żywienie dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty, rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016 poz. 1154) oraz innych przepisów wykonawczych do tej ustawy.
9. Dostarczane posiłki powinny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2020.0.2021 t. j.), wraz z przepisami wykonawczymi oraz Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2021r. poz. 630). Posiłki powinny być przygotowane z produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami systemu HACCP.
10. Posiłki powinny być urozmaicone i zrównoważone. Wzbogacone mieszankami przypraw.
11. Wykonawca zobowiązany będzie do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci zgodnie z zaświadczeniem
12. Wykonawca dba o właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci.
13. Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej.
14. Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługi objętej zamówieniem wydane przez Powiatowego Inspektora Sanitarnego
15. Poszczególne rodzaje posiłków dostarczane są w pojemnikach zbiorczych, z zachowaniem rozdziału poszczególnych składników danego posiłku.
16. Wykonawca zobowiązuje się do codziennego odbierania odpadków organicznych pozostałych po posiłkach i przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek.
17. Zamawiający zastrzega sobie prawo do przerw w przygotowaniu i dostarczeniu posiłków z uwagi na możliwość zawieszenia zajęć w przedszkolu spowodowane COVID-19.

PSP.261.1.2021
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10343843 2024-04-04
godz. 10:00
Małopolskie Świadczenie usług cateringowych dla potrzeb jednostek organizacyjnych uniwersytetu rolniczego w Krakowie. Część 1: Usługi cateringowe Kampus I URK przy Al. Mickiewicza (al. Mickiewicz...
10367292 2024-04-05
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie usług cateringowych dla uczestników spotkań organizowanych przez Państwowy Instytut Geologiczny – Państwowy Instytut Badawczy Część 1: Przedmiotem zamówienia jest ś...
10364813 2024-04-08
godz. 10:30
Dolnośląskie Świadczenie usług całodobowego żywienia pacjentów SPZOZ MSWiA we Wrocławiu w formie cateringu w okresie 24 miesięcy Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie całod...
10315267 2024-04-16
godz. 11:00
Świętokrzyskie Świadczenie codziennej, kompleksowej usługi w zakresie przygotowania całodziennych posiłków przy uwzględnieniu diet dla pacjentów SP ZOZ MSWiA w Kielcach, im. Św. Jana Pawła II wraz...
10431801 2024-04-22
godz. 09:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi obejmującej przygotowanie i dostarczenie osobo-posiłków w formie obiadów oraz przygotowanie oraz dostarczenie osobo-posiłków w formie ...
10428707 2024-04-26
godz. 08:00
Mazowieckie Usługa zbiorowego żywienia w m. Biała Podlaska 1. Przedmiotem zamówienia jest zakup usługi zbiorowego żywienia w systemie zleconym (3 x dziennie), gotowych całodziennych (śniadanie,...
10457103 2024-04-26
godz. 12:00
Podkarpackie Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, gotowania i dostarczenia gotowych gorących obiadów dwudaniowych (usługa cateringowa) dla pensjonariuszy Dziennego Domu Senior + w Stani...
10380335 2024-04-29
godz. 10:00
Pomorskie 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na zbiorowym żywieniu dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych na terenie miasta Kwidzyna. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamów...
10475212 2024-04-30
godz. 08:30
Łódzkie dostawa posiłków gotowych (cateringu) oraz serwisu kawowego dla uczestników turnieju szachowego zorganizowanego w ramach projektu „Łódzkie gra w szachy” ZP/5/2024
10473874 2024-05-07
godz. 09:00
Dolnośląskie Świadczenie usług przygotowywania posiłków profilaktycznych dla pracowników cywilnych: KMP Jelenia Góra, KPP Dzierżoniów, KPP Jawor, KPP Lubań, KP Bolków, KP Pieńsk, KP Bogatynia....