Przetarg 8575894 - "Przygotowanie i dostawa posiłków dla Centrum Usług...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8575894
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2021-12-03 |
przedmiot ogłoszenia | "Przygotowanie i dostawa posiłków dla Centrum Usług Społecznych w Rawiczu w okresie od 01.01.2022r. do 31.12.2022r." Przedmiote m zamówienia jest:1. Przygotowanie, wydanie i umożliwienie spożycia w miejscu wykonywania działalności przez Wykonawcę na terenie miasta Rawicza w lokalu znajdującym się w odległości nie większej niż 2 km od siedziby CUS w Rawiczu gorącego posiłku – dla klientów CUS w Rawiczu. Wydanie i umożliwienie spożycia posiłku w dniach i godzinach: od poniedziałku do piątku w godzinach od 12:00 do 16:30, w soboty w godzinach od 11:00 do 14:00.Na gorący posiłek - składa się pierwsze danie z pieczywem lub drugie danie. Możliwość wyboru przez klienta.Szacunkowa ilość przygotowywanych gorących posiłków w roku 2022– około 1060 miesięcznie. 2. Przygotowanie i dowóz obiadów – dwudaniowych do Dziennego Domu Pomocy Społecznej ul. gen. Grota Roweckiego 4A w Rawiczu. Dowóz obiadów w dniach i godzinach: od poniedziałku do piątku w godzinach od 12:30 do 13:00. Odbiór odpadków pokonsumpcyjnych.Na obiad dwudaniowy - składają się: pierwsze danie – zupa (w każdym dniu tygodnia inna) oraz drugie danie: - dwa razy w tygodniu – obiad drugodaniowy mięsny (danie mięsne musi występować w co najmniej czterech rodzajach nie powtarzających się w przeciągu dwóch tygodni; do dań mięsnych nie zalicza się wątróbki, kaszanki, bigosu), - dwa razy w tygodniu – obiad drugodaniowy z jajkiem, rybą , wątróbką, kaszanką, bigosem, białym serem - w każdym tygodniu inne dania, - raz w tygodniu - naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, spaghetti, fasolka po bretońsku itp. - w każdym tygodniu inne danie.Do posiłków drugodaniowych mają być podawane przemiennie w danym tygodniu surówki i jarzyny gotowane. W tym samym tygodniu dany rodzaj surówki lub jarzyn gotowanych nie może się powtórzyć. Do posiłków drugodaniowych co najmniej dwa razy w tygodniu mają być podawane ziemniaki, w trzecim dniu może być podana kasza, ryż, kluski lub makaron (obowiązek ten nie dotyczy dni, w których podawane będą naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi itp.).Szacunkowa ilość przygotowywanych obiadów w roku 2022 – około 199 miesięcznie. 3. Przygotowanie i dowóz posiłków - dla uczestników do Placówki Wsparcia Dziennego, ul. Kopernika 9, Hala Sportowa w Rawiczu. Posiłki dostarczane w pojemnikach jednorazowych.Dowóz posiłków w dniach i godzinach: od poniedziałku do piątku w godzinach od 14:30 do 15:00. Odbioru zużytych naczyń jednorazowych oraz odpadków pokonsumpcyjnych.Na posiłek - składają się: - pieczywo pszenne lub żytnie (bułka, rogal - 1 szt /chleb krojony – 2 kromki), - masło do smarowania, - wędlina (szynka drobiowa, szynka wieprzowa, polędwica sopocka – 2 plastry), ser żółty (2 plastry), - serek śmietankowy, dżem, - jogurt owocowy, kisiel, - warzywa: ogórek zielony, pomidor, sałata, (2 plastry), szczypior, - owoc (w tym sezonowe – 1 szt).Do każdego posiłku należy podać: - w okresie wiosenno-letnim: napój w postaci soku lub wody mineralnej (300 ml), - w okresie jesiennym i zimowym: herbatę lub kawę zbożową (300 ml). Szacunkowa ilość przygotowywanych posiłków w roku 2022 – około 300 miesięcznie.Wspólny Słownik Zamówień CPV: 55321000-6 – Usługi przygotowywania posiłków 55322000-3 – Usługi gotowania posiłków55521200-0 – Usługi dowożenia posiłkówTermin wykonania zamówienia: w okresie od 01.01.2022r. do 31.12.2022r. Wymagania w zakresie zatrudnienia: - na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 Ustawy: Zamawiający wymaga od Wykonawcy zatrudnienia na podstawie umowy o pracę co najmniej 3 osób na pełen etat, wykonujących czynności bezpośrednio przy realizacji zamówienia. Zatrudnienie w ramach umowy o pracę musi trwać przez cały okres realizacji zamówienia. Zamawiający dopuszcza aby Wykonawca osiągnął wymagany poziom zatrudnienia poprzez wyznaczenie do realizacji zamówienia zatrudnionych już pracowników. Warunek zatrudnienia na umowę o pracę dotyczy wyłącznie realizacji danego zamówienia a nie całego przedsiębiorstwa Wykonawcy. I.331.24.3.2021 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55322000, 55521200 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Wielkopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Wielkopolskie |