Przetarg 7291143 - Przygotowanie i dostawa gorących posiłków dla dzieci ze...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 7291143
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2020-01-21 |
przedmiot ogłoszenia | Przygotowanie i dostawa gorących posiłków dla dzieci ze Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Brzeźnie w roku 2020 Numer re ferencyjny: SP.B-341.1/2020 Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na dożywianiu dzieci w Szkole Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Brzeźnie, ul. Kwiatowa 20A, 62-513 Krzymów. Jest to usługa polegająca na przygotowaniu oraz dostawie w roku 2020 w terminie od podpisania umowy, jednak nie wcześniej niż od 17 lutego 2020 r. do 31 grudnia 2020 r. (w dni nauki szkolnej) gorących posiłków dostarczanych w termosach wraz z naczyniami i sztućcami jednorazowego użytku dla około 160 dzieci w wieku od 3 lat do 16 lat, w następujących formach: Obiady w postaci pierwszego dania, około 30 porcji dziennie: - zupy, np.: kalafiorowa, ogórkowa, jarzynowa, koperkowa, pomidorowa z ryżem i makaronem, pieczarkowa, krupnik, barszcz ukraiński, rosół z makaronem, fasolowa, kapuśniak, warzywna, żurek, (makarony oddzielnie). Obiady w postaci drugiego dania, około 120 porcji dziennie: - drugie danie z surówką o gramaturze 450 g i kompotem z owoców, składające się z: Ziemniaki lub makaron lub ryż lub kasza- 200g + mięso (wołowe, wieprzowe lub drobiowe) lub ryba- 100 g + surówka – 150 g. Np.: gulasz z kaszą jęczmienną, pulpet w sosie pomidorowym z ziemniakami, kotlet drobiowy z ryżem, ryba z ziemniakami, sos z mięsa mielonego z makaronem, kotlet schabowy z ziemniakami, bigos, kotlet z ziemniakami, kiełbasa z ziemniakami i zasmażaną kapustą, gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami, kurczak pieczony z ryżem, kotlet rybny z ziemniakami, gulasz pomidorowy z ryżem, kotlet mielony z pieca z ziemniakami, kotlet z piersi kurczaka z ziemniakami, kotlet jajeczny z pieca z ziemniakami. Podawane mięso nie może być tłuste i przerośnięte. Ryby nie powinny zawierać ości. Jednodaniowy gorący posiłek mogą też stanowić np.: pierogi ruskie, pierogi z kapustą i grzybami, pierogi z mięsem, pierogi na słodko, pyzy z mięsem, kopytka, kluski śląskie, naleśniki z serem - 450 g. Surówki powinny być urozmaicone, np.: buraczki, surówka warzywna, marchewka z chrzanem, surówka z białej kapusty, surówka z pora, surówka z czerwonej kapusty, surówka z selera, ogórek kiszony, marchewka z groszkiem, surówka z kiszonej kapusty. Warzywa drobno pokrojone lub starte na tarce. Wartość kaloryczna posiłku 850 kcal. Posiłek dla dzieci 3 i 4-letnich: Obiad w postaci BOX-u (wyżej wymienione zupy i II dania, kompot z owoców). Śniadanie (zgodnie z zasadami żywienia dzieci w tej grupie wiekowej). Podwieczorek (zgodnie z zasadami żywienia dzieci w tej grupie wiekowej). Dla jednego dziecka dieta bezmleczna i bez podwieczorku. SZACOWANA LICZBA POSIŁKÓW ( OD 17.02.2020 DO 23.12.2020) Zupa - 4 710, Drugie danie i kompot -18 840, Obiad w postaci BOX-u dla dzieci 3 i 4-letnich (zupa, drugie danie, kompot) -5 495, Śniadanie dla dzieci 3 i 4 letnich - 5 495, Podwieczorek dla dzieci 3 i 4 letnich - 5 495, Dieta bezmleczna bez podwieczorku dla dziecka 4-letniego - 157. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Wielkopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Wielkopolskie |