Przetarg 11372935 - „Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Zespołu...
Analizuj | Zamówienie 11372935 |
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2025-07-10 |
przedmiot ogłoszenia | „Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Zespołu Publicznych Placówek Oświatowych w Broku w roku szkolnym 2025/2026” 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczenia po siłków do Zespołu Publicznych Placówek Oświatowych w Broku w roku szkolnym 2025/2026Maksymalna ilość posiłków dziennie wyniesie:posiłki dla przedszkola: I pakiet: śniadanie obiad (zupa plus drugie danie) – 70 dań, II pakiet: śniadanie obiad podwieczorek - 36 dań,III pakiet: obiad – 25 dań posiłki dla szkoły: IV pakiet: zupa - 45 dań, V pakiet: drugie danie - 95 dań.Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych posiłków w trakcie trwania roku szkolnego, ilość zamawianych posiłków uzależniona jest od frekwencji uczniów i przedszkolaków zgodnie z rzeczywistym zapotrzebowaniem. Ilość zamawianych posiłków Dyrektor Zespołu poda Wykonawcy najpóźniej do 10:00 dnia poprzedzającego dostarczenie. Zamawiający dysponuje zapleczem w postaci stołówki szkolnej wraz z zapleczem do wydawania posiłków (pomieszczenia po kuchni przy stołówce szkolnej). Dostawa odbywać się będzie 5 dni w tygodniu. Wydawanie posiłków odbywać się będzie:Przedszkole: śniadanie godz. 9:00, obiad godz. 12:00, podwieczorek godz. 14:30,Szkoła: zupa godz. 11:35, obiad II danie: 12:35,z wyłączeniem dni ustawowo wolnych i świąt oraz ferii. W miesiącu sierpniu 2025 r. dla przedszkola wydawany będzie tylko obiad.Do zakresu obowiązków Wykonawcy należy wydawanie posiłków oraz utrzymanie czystości stołówki. Zamawiający zastrzega, że ma prawo niezrealizowania Umowy w pełnej wartości przedmiotu zamówienia. Zamawiający gwarantuje Wykonawcy realizację zamówień o wartości nie niższej niż 30% wartości wynagrodzenia brutto określonej w par. 4 ust. 1 projektu Umowy.2. Termin realizacji zamówienia: od dnia 01.09.2025 r. do dnia 26.06.2026 r. – szkoła, od dnia 25.08.2025 r. do dnia 31.07.2026 r. – przedszkole, we wszystkie dni robocze, z wyłączeniem przerw świątecznych, ferii szkolnych, dni ustawowo wolnych od pracy lub zajęć dydaktycznych. 3. Opis Przedmiotu zamówienia:1) Wykonawca będzie przygotowywał i przedstawiał do akceptacji dyrektora szkoły, z trzydniowym wyprzedzeniem, tygodniowy jadłospis z podaniem kaloryczności posiłków i wyszczególnieniem składników odżywczych oraz z uwzględnieniem gramatury: zupa - 300/200 ml., drugie danie – mięso/ryby 100/80 g., kasza/ryż/ziemniaki 250/200 g., warzywa 150 g., kompot 250/200 ml. Zaakceptowany przez dyrektora szkoły jadłospis Wykonawca będzie umieszczał przy stołówce szkolnej. 2) Wszystkie posiłki muszą być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Jadłospisy muszą spełniać wymagania określone w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016.1154). 3) Wykonawca zobowiązany jest spełniać wymagania i procedury niezbędne dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia, o których mowa jest w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2023, poz. 1448) oraz rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE. L. 2004.139.1.). 4) Wykonawca zobowiązany jest stosować procedury zgodne z reżimem sanitarnym określonym dla placówek oświatowych przez GUS i MEN. 5) Wykonawca zobowiązany jest przygotowywać i dostarczyć posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za przestrzeganie przepisów w ww. zakresie. 6) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP/GMP/GHP. 7) Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. 8) Wykonawca zobowiązany jest przyjąć na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z usług stołówki.9) Koszty związane z przygotowaniem i wydawaniem obiadów, myciem naczyń, sprzątaniem stołówki, wywozem resztek po posiłkach ponosić będzie Wykonawca. 271.4.2025 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000, 55521200, 55523100, 55524000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Mazowieckie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Mazowieckie |