Zlecenie 8550847 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków uczestnikom...
(zakończone) | Zamówienie 8550847|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-11-23 |
przedmiot zlecenia | Przygotowanie i dostarczanie posiłków uczestnikom Środowiskowego Domu Samopomocy Wąsowicza 3 oraz Środowiskowego Domu Samopomocy M aciejewicza 11 Zadanie publiczne zostało podzielone na dwie części, przy czym Oferent może złożyć ofertę na dowolną Część zadania jak również na obie Części: Część I - Przygotowanie i dostarczanie posiłków uczestnikom Środowiskowego Domu Samopomocy Wąsowicza 3; Część II - Przygotowanie i dostarczanie posiłków uczestnikom Środowiskowego Domu Samopomocy Maciejewicza 11. 2. W zakresie Części I, realizacja zadania będzie obejmowała: 1) Przygotowywanie i dostarczanie dwóch posiłków dziennie (śniadanie i gorący dwudaniowy posiłek obiadowy) przez pięć dni roboczych w tygodniu dla maksymalnie 50 uczestników co stanowi łącznie około: 9450 śniadań i obiadów; 2) Specyfikacja posiłków: a) śniadanie w postaci: kanapek z chleba (np. pszenne, żytnie, razowe) (80g) posmarowanych masłem (tłuszcze pochodzenia roślinnego i zwierzęcego) (20g), obłożonych np. wędliną, serem żółtym (60g), posmarowanych dżemem lub pastami (60g) itp., przy czym obłożenie powinno być na bieżąco urozmaicane i wzbogacane sezonowymi warzywami; lub parówki (100g) na gorąco + musztarda i ketchup + chleb (80g) z masłem (tłuszcze pochodzenia roślinnego i zwierzęcego) (20g); lub sałatki (150g) + chleb (np. pszenne, żytnie, razowe) (80g) z masłem (tłuszcze pochodzenia roślinnego i zwierzęcego) (20g); napoju (250ml) w postaci: herbaty o różnych smakach + cytryna, kawa zbożowa z mlekiem; cukier (napoje mogą być dostarczane w opakowaniach do przygotowania na miejscu), b) gorąca zupa obiadowa (300 ml), c) gorące danie obiadowe: ziemniaki / kasza / ryż / makaron (300g) + przetwory mięsne (150g) lub ryby (150g) + surówki (100g) z uwzględnieniem warzyw sezonowych lub potrawy mączne, np. naleśniki, pierogi, zapiekanki, itp. (400g); kompot lub napój (250 ml), może być w postaci skoncentrowanego syropu dostarczonego do przygotowania na miejscu. 3. Podana w pkt 2) gramatura / objętość dotyczy porcji na osobę i stanowi ilość minimalną; 4) Posiłki powinny być dostarczone do Środowiskowego Domu Samopomocy Wąsowicza 3 przy ul. Wąsowicza 3 w Gdyni codziennie w dni robocze, od poniedziałku do piątku: śniadania w godz. od 8.00 do 8.30, obiad w godz. od 12.00 do 12.30, w ilości zamówionej na dany dzień. 3. W zakresie Części II, realizacja zadania będzie obejmowała: 1) Przygotowanie i dostarczanie dwóch posiłków dziennie (śniadanie i gorący dwudaniowy posiłek obiadowy) przez pięć dni roboczych w tygodniu dla maksymalnie 65 uczestników co stanowi łącznie ok: 12285 śniadań i obiadów. 2) Specyfikacja posiłków: a) śniadanie w postaci: kanapek z chleba (np. pszenne, żytnie, razowe) (80g) posmarowanych masłem (tłuszcze pochodzenia roślinnego i zwierzęcego) (20g), obłożonych np. wędliną, serem żółtym (60g), posmarowanych dżemem lub pastami (60g) itp., przy czym obłożenie powinno być na bieżąco urozmaicane i wzbogacane sezonowymi warzywami; lub parówki (100g) na gorąco + musztarda i ketchup + chleb (np. pszenne, żytnie, razowe) (80g) z masłem (tłuszcze pochodzenia roślinnego i zwierzęcego) (20g); lub sałatki (150g) + chleb (np. pszenne, żytnie, razowe) (80g) z masłem (tłuszcze pochodzenia roślinnego i zwierzęcego) (20g); napoju (250ml) w postaci: herbaty o różnych smakach + cytryna, kawa zbożowa z mlekiem; cukier (napoje mogą być dostarczane w opakowaniach do przygotowania na miejscu), b) gorąca zupa obiadowa (300 ml), c) gorące danie obiadowe: ziemniaki / kasza / ryż / makaron (300g) + przetwory mięsne (150g) lub ryby (150g) + surówki (100g) z uwzględnieniem warzyw sezonowych lub potrawy mączne, np. naleśniki, pierogi, zapiekanki, itp. (400g); kompot lub napój (250 ml), może być w postaci skoncentrowanego syropu dostarczonego do przygotowania na miejscu. 3) Podana w pkt 2) gramatura / objętość dotyczy porcji na osobę i stanowi ilość minimalną; 4) Posiłki powinny być dostarczone do Środowiskowego Domu Samopomocy Maciejewicza 11 przy ul. Maciejewicza 11 w Gdyni codziennie od poniedziałku do piątku: śniadanie od godz. 7.00 do godz. 7.30, obiad w godz. 11.45 do 12.15, w ilości zamówionej na dany dzień. Wymagania wspólne dla obu części zamówienia: 4. Temperatura, gramatura i kaloryczność dostarczanych posiłków powinna być zgodna z obowiązującymi normami, np. z zaleceniami piramidy żywienia. Posiłki powinny być lekkostrawne, bogate w warzywa, kwasy jedno i wielonasycone. Odnośnie temperatury Zleceniodawca wymaga, by stosowane były zasady GMP / GHP, a więc temperatura dostarczonej żywności powinna osiągać w jej środku: 1) zupa - co najmniej +75stopn.C 2) drugie danie - co najmniej +63stopn.C 3) gorące napoje - co najmniej +80stopn.C 4) sałatki, surówki, sosy i inne potrawy serwowane na zimno-poniżej +4stopn.C. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe |
forma | konkurs |
typ zlecenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Pomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Pomorskie |