Przetarg 12209234 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków na potrzeby...

   
Analizuj Zamówienie 12209234
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-10
przedmiot ogłoszenia
Przygotowanie i dostarczanie posiłków na potrzeby stołówki Szkoły Podstawowej nr 7 im. Kornela Makuszyńskiego w Zakopanem na rok 2026

Przedmiotem zamówienia jest wybór wykonawcy, który bę
dzie świadczył na rzecz zamawiającego usługi w zakresie określonym wg nazw i kodów Wspólnego Słownika Zamówień (CPV) jako główny przedmiot zamówienia: 55321000-6 (Usługi przygotowywania posiłków) oraz przedmiot zamówienia uzupełniający: 55320000-9 (Usługi podawania posiłków), 55322000-3 (Usługi gotowania posiłków), 55524000-9 (Usługi dostarczania posiłków do szkół), uczniów Szkoły Podstawowej nr 7 im. Kornela Makuszyńskiego w Zakopanem przy ul. Cyrhla 57, tj. przygotowanie i dostarczenie na potrzeby stołówki szkolnej gorącego posiłku: obiadu dwudaniowego z kompotem oraz obiadu dwudaniowego z kompotem i podwieczorkiem dla oddziału przedszkolnego.Zamawiający zastrzega, że wszystkie posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe:a) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez substancji dodatkowych, konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, sporządzane z naturalnych składników bez użycia koncentratów spożywczych, z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników,b) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, przy czym nie więcej niż jedna porcja potrawy smażonej w ciągu tygodnia,c) do przygotowania posiłku należy zastosować produkty zbożowe lub ziemniaki, warzywa i owoce, surowe lub przetworzone, bez dodatków cukrów i substancji słodzących, a w przypadku przetworzonych – o niskiej zawartości sodu/soli, mięso, ryby, jaja i nasiona roślin – jedną lub więcej porcji żywności z tej kategorii środków spożywczych każdego dnia, a porcję ryby co najmniej raz w tygodniu, tłuszcze spożywcze – oleje, masło, margaryny miękkie kubkowe niearomatyzowane lub mieszanki, a do smażenia olej roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%, sól o obniżonej zawartości sodu (sodowo-potasowa), przy założeniu, że dzienne spożycie soli powinno wynosić nie więcej niż 5g, zioła lub przyprawy świeże i suszone bez dodatku soli,d) zupy powinny być sporządzone na wywarze warzywno-mięsnym,e) napoje – wyłącznie kompoty owocowe, bez dodatku cukrów i substancji słodzących.

ZP.01.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55322000, 55520000, 55523100, 55524000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy ,usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe