Przetarg 12155526 - „Przygotowanie i dostarczanie posiłków do oddziału...

   
Analizuj Zamówienie 12155526
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-24
przedmiot ogłoszenia
„Przygotowanie i dostarczanie posiłków do oddziału przedszkolnego oraz Szkoły Podstawowej w Marianowie od 02 stycznia 2026 r. do 31 grudnia 2026 r.”

Zadanie 1: Przygotowanie i dostarczani
e dziennych posiłków dla dzieci przedszkolnych1.Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania dziennych posiłków przedszkolnych obejmujących: 1) Śniadanie: potrawy mleczne, kanapki na bazie pieczywa mieszanego z różnymi dodatkami: wędliny, sery, warzywa, pasty, masło, dżemy, miód itp.; herbata z cytryną, napoje mleczne, kawa zbożowa, 2) Obiad: zupa przygotowana na wywarze warzywnym lub mięsno- warzywnym; drugie danie powinno być posiłkiem mięsnym (mięso wieprzowe i wołowe, drób) lub rybnym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami oraz napój lub kompot. Do mięsa lub ryb należy podać ziemniaki, kaszę, ryż lub kopytka. W tygodniu powinien być dostarczony co najmniej 4 x obiad z drugim daniem mięsnym lub rybnym wraz z surówką. Danie bezmięsne (1 x w tygodniu) powinny stanowić naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, pyzy, kluski, itp., kompot z owoców sezonowych lub woda. Jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potrawy nie może się powtarzać w tym samym tygodniu. Potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, najlepiej nieprzetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. W jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone. Do przygotowywania posiłków zalecane jest stosowanie tłuszczów roślinnych, dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli, 3) Podwieczorek: kasza jaglana lub ryż z owocami, mus owocowy, budyń z owocami, warzywa np. w formie sałatki, koktajle, owoce, kanapki lub słodka bułka, napoje: woda mineralna niegazowana, sok naturalny, kompot.2. Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to około 29 dzieci. Liczba ta może ulegać zmianie – zmniejszeniu lub zwiększeniu.3. Zamawiający nie będzie ponosił odpowiedzialności za zmniejszenie ilości posiłków.4. Posiłki będą dostarczane do budynku szkolnego przy ul. Mieszka I 2A, 73-121 Marianowo do pomieszczenia, w którym posiłki będą wydawane.5. Posiłki będą dostarczane od dnia 02 stycznia 2026 r. do 31 grudnia 2026 r.Zadanie 2: Przygotowanie i dostarczenie gorących posiłków jednodaniowych dla dzieci szkolnych – kl. 01. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania i dostarczenia obiadów jednodaniowych wydawanych w systemie:1) 2 razy w tygodniu dania mięsne składające się z mięsa, ziemniaków, kaszy lub ryżu, surówki lub jarzyny, kompotu z owoców sezonowych lub wody,2) 1 raz w tygodniu danie rybne składające się z porcji ryby, ziemniaków, kaszy lub ryżu, surówki lub jarzyny, kompotu z owoców sezonowych lub wody,3) 1 raz w tygodniu danie bezmięsne typu naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, pyzy, kluski itp., jarzyna, kompot z owoców sezonowych lub woda,4) 1 raz w tygodniu zupa, owoc lub jogurt.2. Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to około 13 dzieci. Liczba ta może ulegać zmianie – zmniejszeniu lub zwiększeniu.3. Zamawiający nie będzie ponosił odpowiedzialności za zmniejszenie ilości posiłków.4. Posiłki będą dostarczane do budynku szkolnego przy ul. Mieszka I 2A albo do budynku szkolnego przy ul. Jeziornej 15 w Marianowie, do pomieszczenia, w którym posiłki będą wydawane.5. Posiłki będą dostarczane od dnia 02 stycznia 2026 r. do 31 grudnia 2026 r.Zadanie 3: Przygotowanie i dostarczenie gorących posiłków jednodaniowych dla dzieci szkolnych – kl. I-VIII1. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania i dostarczenia obiadów jednodaniowych wydawanych w systemie:1) 2 razy w tygodniu dania mięsne składające się z mięsa, ziemniaków, kaszy lub ryżu, surówki lub jarzyny, kompotu z owoców sezonowych lub wody,2) 1 raz w tygodniu danie rybne składające się z porcji ryby, ziemniaków, kaszy lub ryżu, surówki lub jarzyny, kompotu z owoców sezonowych lub wody,3) 1 raz w tygodniu danie bezmięsne typu naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, pyzy, kluski itp., jarzyna, kompot z owoców sezonowych lub woda,4) 1 raz w tygodniu zupa, owoc lub jogurt.2. Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to około 38 dzieci. Liczba ta może ulegać zmianie – zmniejszeniu lub zwiększeniu.3. Zamawiający nie będzie ponosił odpowiedzialności za zmniejszenie ilości posiłków.4. Posiłki będą dostarczane do budynku szkolnego przy ul. Jeziornej 15 oraz ul. Mieszka I 2A w Marianowie, do pomieszczenia, w którym posiłki będą wydawane.5. Posiłki będą dostarczane od dnia 02 stycznia 2026 r. do 31 grudnia 2026 r.Inne warunki dotyczące przedmiotu zamówienia:1. Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z artykułów zakupionych przez Wykonawcę.2. Posiłki będą wydawane w naczyniach jednorazowych ze sztućcami jednorazowymi. Naczynia oraz sztućce muszą posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi.3. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość posiłku, temperaturę w chwili podania oraz walory smakowe i estetyczne. Wykonawca jest odpowiedzialny za sporządzanie posiłków zgodnie z jadłospisem, który musi być przedłożony przez Wykonawcę Dyrektorowi Szkoły.4. Dyrektor Szkoły sprawdzać będzie zgodność podanego posiłku z dostarczonym przez Wykonawcę jadłospisem.5. Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno- techniczne do przewozu żywności). Transport powinien odbywać się w pojemnikach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw.6. Na Wykonawcy będzie spoczywał obowiązek dostarczenia pojemników z posiłkami do punktu wydawania posiłków, odbierania pojemników oraz ich mycia i wyparzania.7. Na Wykonawcy będzie spoczywał obowiązek odbierania oraz utylizacji resztek z posiłków.8. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania minimum 5- dniowego jadłospisu, zawierającego m.in. informacje o wartości kalorycznej posiłków.9. Sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków, w tym samo ich wydawanie dzieciom korzystającym z dożywiania należą do Zamawiającego.10. Obiady muszą być przygotowywane godnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia.11. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach, kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55524000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się