Przetarg 8559024 - Przygotowanie i dostarczanie obiadów dla osób dorosłych...

   
Analizuj Zamówienie 8559024 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2021-11-26
przedmiot ogłoszenia
Przygotowanie i dostarczanie obiadów dla osób dorosłych objętych wsparciem Gminy Wyszków w okresie od 01.01.2022r. do 31.12.2022r.


1. Przygotowanie i dostarczanie obiadów dla dorosłych objętych wsparciem Gminy Wyszków w okresie 01.01.2022r. – 31.12.2022r. do Domu Dziennego Pobytu „Senior” ul. 3 Maja 18, 07-200 Wyszków oraz Środowiskowego Domu Samopomocy „Soteria” ul. Komisji Edukacji Narodowej 2, 07-200 Wyszków.2. W ramach umowy należy przygotować i dostarczyć obiad składający się z zupy oraz drugiego dania.3. Ustala się obowiązującą gramaturę obiadów, na nie mniej niż:a) zupa – 350 ml,b) mięso/ryba – 100g,c) ziemniaki (ryż, kasza, makaron) -200g,d) surówka – 150g. 4. Dwa razy w tygodniu zamiennikami dań mięsnych mogą być dania bezmięsne np.: pierogi, naleśniki z serem, krokiety o minimalnej gramaturze – 450g. 5. Gramatura jest ustalana po obróbce termicznej.6. Jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potrawy nie może powtarzać się w okresie kolejnych 10 dni roboczych.7. Jadłospis, co najmniej dwutygodniowy powinien być dostarczany przez Wykonawcę do DDP „Senior” oraz ŚDS „Soteria” do ostatniego dnia tygodnia, poprzedzającego rozpoczęcie jego realizacji.8. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania obiadów według przedłożonego jadłospisu.9. Miejsce przygotowywania obiadów przez Wykonawcę, sposób ich przygotowywania oraz transport musi odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych. 10. Obiady powinny zostać przygotowane z uwzględnieniem wymagań, o których jest mowa w przepisach wydanych na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020r. poz. 2021) oraz zasad prawidłowego żywienia określonych przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie.11. Obiady muszą być przygotowane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności.12. Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla dorosłych do Domu Dziennego Pobytu „SENIOR” oraz do Środowiskowego Domu Samopomocy „SOTERIA” odbywać się będzie codziennie od poniedziałku do piątku, z uwzględnieniem przerw świątecznych i dni wolnych od pracy.13. Do Domu Dziennego Pobytu „Senior” należy dowieźć gotowe do spożycia porcje obiadowe w zamykanych, jednorazowych pojemnikach, natomiast do Środowiskowego Domu Samopomocy „Soteria” należy dostarczyć obiady w termosach lub termoportach. Zamawiający zastrzega, że w przypadku zawieszenia funkcjonowania placówek wsparcia dziennego w związku z zagrożeniem epidemicznym albo stanem epidemii ogłoszonym z powodu COVID-19, do Środowiskowego Domu Samopomocy „Soteria” należy dowieźć gotowe do spożycia posiłki w zamykanych jednorazowych pojemnikach. 14. Przewidywana liczba obiadów w okresie realizacji zamówienia wynosi 8 280 w tym: DDP „Senior” 3 751 obiadów w okresie realizacji zamówienia tj. około 341 obiadów miesięcznie przez 11 miesięcy (z wyłączeniem VII); ŚDŚ „Soteria” 4 529 obiadów w okresie realizacji zamówienia tj. około 377 obiadów miesięcznie przez 12 miesięcy. W załączeniu do zapytania ofertowego, dla porównania liczba posiłków w 2021r. (Załącznik nr 8).15. Przewidywana liczba kompletów jednorazowych zamykanych pojemników w okresie realizacji zamówienia wynosi 3 751 kpl (pojemnik na zupę, pojemnik na II danie, sztućce) w tym 341 kpl miesięcznie. W sytuacji zawieszenia funkcjonowania placówek wsparcia dziennego w związku z zagrożeniem epidemicznym albo stanem epidemii ogłoszonym z powodu COVID-19, do Środowiskowego Domu Samopomocy „Soteria” przewidywana liczba jednorazowych zamykanych pojemników może wynosić około 377 szt. miesięcznie.16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia/zwiększenia do 30% ilości obiadów i pojemników jednorazowych, bez konieczności zmiany umowy. W związku ze zmniejszeniem ilości obiadów oraz ilości pojemników jednorazowych Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia, w tym finansowe wobec Zamawiającego. 17. Zamawiający raz w tygodniu (w piątek) przekaże Wykonawcy pisemnie (faksem lub e-mailem) liczbę obiadów do przygotowania na następny tydzień.18. Do poszczególnych placówek obiady należy dostarczyć o określonej godzinie na wskazane miejsce przez Zamawiającego. 19. Harmonogram dostarczania obiadów wraz z wykazem miejsc do których należy dowieźć zawiera Załącznik nr 7.20. Wykonawca dostarczać będzie obiady na własny koszt, własnym transportem posiadającym aktualne zaświadczenie właściwego terenowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków, w specjalistycznych naczyniach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 21. Wykonawca ponosi koszty porcjowania obiadów do jednorazowych zamykanych pojemników, załadunku oraz rozładunku. 22. Osoby, które będą wykonywały usługę, w tym również przewożące posiłki oraz dokonujące załadunku i rozładunku posiłków są zobowiązane posiadać aktualne orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych. 23. Za utylizację zużytych naczyń jednorazowych odpowiada Zamawiający.24. Wykonawca zapewnia odbiór i utylizację niespożytych resztek posiłków.25. Termosy lub termoporty wraz z niespożytymi resztkami posiłków należy odebrać w dniu dostarczenia posiłków.26. Wydawanie obiadów i zmywanie naczyń wielorazowego użytku należy do obowiązków Zamawiającego.27. Zamawiający przekaże daty dni wolnych w poszczególnych placówkach.28. Przygotowanie obiadów powinno być wykonywane przez kadrę posiadającą wymagane kwalifikacje zawodowe oraz w oparciu o bazę kuchenną przystosowaną do sporządzania posiłków dla żywienia zbiorowego.29. Wykonawca jest zobowiązany posiadać przez cały czas trwania umowy aktualną decyzję zatwierdzającą zakład do produkcji oraz dostarczania posiłków w formie cateringu wydaną przez właściwego terenowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego dotyczącą spełniania warunków do przygotowywania posiłków oraz aktualne zaświadczenie właściwego terenowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków w pojemnikach zapewniających utrzymanie odpowiedniej temperatury posiłku. Zaświadczenia muszą być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 30. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia aktualnych orzeczeń, decyzji i zaświadczeń, o których mowa w pkt. 22 i 29, jak również w przypadku zmiany osób wykonujących usługę, zmiany miejsca przygotowania posiłków lub zmiany środka transportu do przewozu posiłku.31. Za jakość, wartość energetyczną i odżywczą, temperaturę oraz estetykę obiadu odpowiada Wykonawca.32. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczania obiadów zgodnie z przedłożonym jadłospisem, po tej samej cenie jednostkowej i w tej samej gramaturze dla osób dorosłych korzystających ze wsparcia Gminy Wyszków oraz dla osób dorosłych kupujących obiady prywatnie w DDP „SENIOR” oraz ŚDS „SOTERIA”.33. Wykonawca zobowiązany jest do pobierania i przechowywania próbek żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami.34. Zamawiający zastrzega, że przed podpisaniem umowy może komisyjnie dokonać wizytacji pomieszczeń kuchennych służących do przygotowywania i dystrybucji posiłków.35. Wykonawca zobowiązuje się do wskazania osoby do kontaktu, wraz z podaniem adresu e-mail oraz numeru telefonu, aby zapewnić możliwość stałych kontaktów Zamawiającego z Wykonawcą, umożliwiających prawidłową realizację warunków określonych w umowie.Warunki rozliczenia za przygotowanie i dostarczanie posiłków1) Rozliczenia za dostarczone obiady – zamawiane przez OPS w Wyszkowie będą realizowane jeden raz w miesiącu na podstawie zestawienia ilości dostarczonych obiadów i ilości naczyń jednorazowych z wyodrębnieniem wszystkich placówek.2) Zestawienie, potwierdzone przez poszczególne placówki oraz Wykonawcę, należy dostarczyć do 5 dnia każdego miesiąca następującego po miesiącu, w którym realizowano dostawy obiadów. 3) Zapłata za dostarczone obiady nastąpi przelewem na konto Wykonawcy do 30 dni od dnia otrzymania faktury wraz z zestawieniem. Fakturę wraz z zestawieniem za miesiąc grudzień należy dostarczyć do dnia 20 grudnia.

OPS.26.7.2021
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe, żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55322000, 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe , żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10366671 2024-04-05
godz. 11:00
Małopolskie Kompleksowa usługa cateringowa świadczona sukcesywnie dla Krakowskiej Szkoły Biznesu Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie - 2 części. Część 1: Część nr 1Sukcesywna i kompleksowa...
10297238 2024-04-08
godz. 10:00
Mazowieckie Usługi przygotowania i dostarczania posiłków do CZMZ Przedmiotem zamówienia są usługi przygotowania i dostarczania posiłków do Centrum Zdrowia Mazowsza Zachodniego w Żyrardowie
10396347 2024-04-10
godz. 12:00
Mazowieckie Catering podczas gali stypendialnej Zagrzewamy do nauki w Muzeum Gazowni Warszawskiej
10450834 2024-04-18
godz. 12:00
Zachodniopomorskie Usługa przygotowania posiłków wraz z dowozem do Ośrodka Kuratorskiego nr 1 przy Sądzie Rejonowym Szczecin-Prawobrzeże i Zachód w Szczecinie
10271233 2024-04-18
godz. 15:00
Zachodniopomorskie Zapewnienie obsługi gastronomicznej-sprzedaż piwa podczas imprezy masowej pn. Zlot Motocykli Nad Zalewem w Polanowie w dniach 12.07.2024 r. od godz. 1000 do 14.07.2024 r. do godz. 1200 dla...
10432208 2024-04-22
godz. 09:00
Kujawsko-Pomorskie Zbiorowe żywienie pracowników UMK, emerytów i rencistów oraz ich rodzin przebywających na wczasach w Rowach w sezonie letnim 2024 1. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie przez ...
10449564 2024-04-25
godz. 11:00
Śląskie Usługa przygotowania, transportu i dostarczania posiłków na Oddziały SzpitalneUsługa przygotowania, transportu i dostarczania posiłków na Oddziały Szpitalne 11/TP/DZP/2024
10482214 2024-05-06
godz. 10:00
Śląskie Przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Chorób Płuc w Orzeszu 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa pn.: Przygotowanie oraz dostarczanie cało...
10457752 2024-05-09
godz. 10:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług żywienia zbiorowego wraz z dystrybucją posiłków dla hospitalizowanych pacjentów Powiatowego Centrum Zdrowia w Kamiennej Górze Sp. z o.o...
10491944 2024-05-09
godz. 15:00
Zachodniopomorskie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi przygotowania, dostarczania i wydawania posiłków dla następujących placówek:1) Publiczna Szkoła Podstawowa im. Przyjaciół Dzieci ...