Zlecenie 7263800 - Przygotowanie, dostarczenie oraz wydanie posiłków (obiad...

   
Zamówienie 7263800 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-01-03
przedmiot zlecenia
Przygotowanie, dostarczenie oraz wydanie posiłków (obiad jednodaniowych) łącznie dla około 30 dzieci i młodzieży w niżej wymienion
ych placówkach oświatowych funkcjonujących na terenie Gminy Bobowo:
- Publiczna Szko ła Podstawowa, ul. Gdańska 81, 83 -212 Bobowo-15 obiadów dziennie.
- Publiczna Szkoła Podstawowa, ul. Gimnazjalna 20, 83-212 Bobowo - 15 obiadów dziennie -oraz przygotowanie i dostarczenie posiłków jednodaniowych dla osób dorosłych.
2. Zamówienie obejmuje: przygotowanie, transport i wydanie posiłków w siedzibach placówek oświatowych dla dzieci i młodzieży z terenu Gminy Bobowo, o gramaturze:
1. Gramatura obiadów jednodaniowych : Ziemniaki lub zamienniki: (ryż, kasza lub makaron) - 200 g; Mięso (schab, wołowina, wieprzowina, drób) lub ryba - 100 g; Surówki, jarzyny - 100 g; Dania jarskie: np. naleśniki, pierogi, racuchy, kopytka, pierogi z masłem ,pyzy, placki ziemniaczane, - 350 g ;.Napoje -200 ml;
2. Posiłki powinny być przygotowywane ze świeżych surowców w dniu dostarczenia posiłków do odbiorców. Posiłki podczas odbioru powinny posiadać odpowiednią temperaturę gorącego posiłku, a zatem nie mogą być letnie ani zimne. Obiady powinny dostarczać odbiorcom (konsumentom) około 800 kcal. Obiad powinien być wysoko energetyczny, powinien dostarczać w odpowiedniej ilości wszystkie
podstawowe składniki odżywcze ( białko, węglowodany, a także składniki mineralne i witaminy). Obiady jednodaniowe powinny odpowiadać zasadom dobrego żywienia dzieci i młodzieży szkolnej pod względem gramatury, wartości odżywczych, kaloryczności.
3. Dostawy posiłków przez wykonawcę przeprowadzone będą własnym środkiem transportu, na własny koszt, z naczyniami i sztućcami jednorazowego użytku, z utrzymaniem odpowiedniej temperatury gorących posiłków. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków.
4. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przygotowane posiłki dla osób dorosłych, którym decyzją Kierownika przyznano pomoc- dowiezienie przez firmę
cateringową pod wskazany adres i/lub do ustalonego miejsca tj. szkoła itp. z którego posiłek zostanie odebrany osobiście przez osobę lub osobę upoważnioną codziennie (od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni wolnych od zajęć szkolnych).
5. W ramach zamówienia Wykonawca nieodpłatnie dokonywać będzie odbioru niespożytych resztek posiłków oraz zużytych opakowań. W tym celu dostarczy do poszczególnych szkół odpowiedniej ilości i wielkości pojemniki. Odbiór resztek posiłków oraz zużytych opakowań będzie odbywał się zgodnie z potrzebami, jednak nie rzadziej niż raz na dobę.
6. Wykonawca zobowiązany jest prowadzić Ewidencję dostarczonych posiłków stanowiącą Załącznik nr 1 do umowy i przedkładać ją do podpisu dyrektorom szkół lub osobom przez nich upoważnionym w każdym dniu dostawy. Ewidencja dostarczonych posiłków podpisana przez dyrektora szkoły lub osobę przez niego upoważnioną stanowi jedyne potwierdzenie daty i godziny dostarczenia oraz ilości posiłków.
7. Firma jest zobowiązana wykonać usługę cateringową zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r, poz. 1252 ze zm.) Firma jest zobowiązana spełniać warunki zgodnie z instrukcją dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej oraz systemem HACCP. Żywność musi być dostarczona specjalistycznym transportem oraz zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r poz.1154).
8. Posiłki muszą być urozmaicone oraz wysokiej jakości. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w okresach 1 tygodniowych (5 dni).Wykonawca zobowiązany jest do sporządzania jednotygodniowych jadłospisów i podawania go do wiadomości osób uprawnionych poprzez wywieszenie w miejscu wydawania posiłków oraz wysłana kopia do GOPS Bobowo na pocztę e-mail /poczta@gopsbobowo.pl/.
9. Dostawa do dwóch punktów szkolnych przeprowadzana będzie pięć razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych od zajęć szkolnych) w godzinach ustalonych z dostawcą i dyrektorami poszczególnych szkół. Wykonawca ma możliwość dostarczenia posiłków 15 minut przed ustaloną godziną lub wcześniej ale posiłki należy dodatkowo zabezpieczyć przed utratą odpowiedniej temperatury gorącego posiłku i dostarczyć je w termosach.
10. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianych posiłków w zależności od bieżących potrzeb zgłaszanych przez dyrektorów szkół. Wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowaniu posiłków zmienione ilości posiłków, które zgłoszone zostaną przez dyrektorów lub upoważnionych pracowników w dniu poprzedzającym dostawę do godziny 15.00.
Określona liczba osób objętych posiłkiem jest wartością prognozowaną i jako taka nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń, co do wysokości faktycznej należności z tytułu wykonania zamówienia.
11. Ceny poszczególnych posiłków przez czas trwania umowy muszą być stałe. Termin płatności za posiłki będzie odbywał się miesięcznie na podstawie Faktur VAT wraz załącznikiem nr 1 do umowy przekazanej przez wykonawcę.
Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z dyrektorem szkół lub wskazanymi pracownikami oraz kierownikiem Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Bobowie lub inną osobą upoważnioną w zakresie realizacji dożywiania (przyjmowanie zgłoszeń, rezygnacja z posiłków itp.).
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Pomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Pomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10377932 2024-04-04
godz. 23:59
Dolnośląskie Postępowanie o udzielenie zamówienia jest podzielone na trzy części Oferent może złożyć ofertę na I część i/lub II część i/lub III część Załącznikiem do niniejszego Ogło...
10383094 2024-04-04
godz. 23:59
Lubuskie Przeprowadzenie szkoleń cyfrowych zgodnie z ramą kompetencji informatycznych i informacyjnych DigComp (Digital Competence Framework - DCF) na poziomach A (podstawowy), B (średniozaawansow...
10380030 2024-04-05
godz. 10:00
Opolskie Usługa cateringu - żywienie pacjentów SP ZOZ MSWiA w Opolu Żywienie pacjentów SP ZOZ MSWiA w Opolu ZP-3a/2024
10375370 2024-04-05
godz. 11:30
Małopolskie Zamówienie wyżywienia dla pracowników, emerytów/rencistów MPK S.A. wraz z uprawnionymi członkami rodzin przebywających na wczasach w zakładowym ośrodku wczasowym DW Patrycja w Zakop...
10397905 2024-04-12
godz. 09:00
Podkarpackie Usługa wyżywienia uczestników Dziennego Domu Pomocy w Dębiakach w Gminie Tuszów Narodowy w ramach projektu pn. "Słoneczna jesień życia IV" 1.Przedmiotem zamówienia jest usługa wy...
10427427 2024-04-19
godz. 10:00
Małopolskie Kompleksowa organizacja Zamkniętej Uczelnianej Imprezy Okolicznościowej 2024 Usługa kompleksowej organizacji Imprezy integracyjnej, rekreacyjno – sportowej z oprawą muzyczną (dj), dl...
10432831 2024-04-22
godz. 09:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi obejmującej przygotowanie i dostarczenie osobo-posiłków w formie obiadów oraz przygotowanie oraz dostarczenie osobo-posiłków w formie ...
10423297 2024-04-26
godz. 09:00
Małopolskie Świadczenie usługi polegającej na dystrybucji posiłków z budynku kuchni szpitalnej do kuchenek oddziałowych mieszczących się w poszczególnych oddziałach szpitalnych - ZP-12/24 1. ...
10473415 2024-05-06
godz. 10:00
Wielkopolskie Świadczenie usług gastronomicznych dla osób zatrzymanych Część 1: wyżywienie osób zatrzymanych, przebywających w PPdOZ w KPP w Gostyniu Część 2: wyżywienie osób zatrzymany...
10428691 2024-05-16
godz. 10:00
Śląskie Zadanie: Catering – przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów Przedmiotem zamówienia jest catering – przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywie...