Zlecenie 7263800 - Przygotowanie, dostarczenie oraz wydanie posiłków (obiad...
(zakończone) | Zamówienie 7263800|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-01-03 |
przedmiot zlecenia | Przygotowanie, dostarczenie oraz wydanie posiłków (obiad jednodaniowych) łącznie dla około 30 dzieci i młodzieży w niżej wymienion ych placówkach oświatowych funkcjonujących na terenie Gminy Bobowo: - Publiczna Szko ła Podstawowa, ul. Gdańska 81, 83 -212 Bobowo-15 obiadów dziennie. - Publiczna Szkoła Podstawowa, ul. Gimnazjalna 20, 83-212 Bobowo - 15 obiadów dziennie -oraz przygotowanie i dostarczenie posiłków jednodaniowych dla osób dorosłych. 2. Zamówienie obejmuje: przygotowanie, transport i wydanie posiłków w siedzibach placówek oświatowych dla dzieci i młodzieży z terenu Gminy Bobowo, o gramaturze: 1. Gramatura obiadów jednodaniowych : Ziemniaki lub zamienniki: (ryż, kasza lub makaron) - 200 g; Mięso (schab, wołowina, wieprzowina, drób) lub ryba - 100 g; Surówki, jarzyny - 100 g; Dania jarskie: np. naleśniki, pierogi, racuchy, kopytka, pierogi z masłem ,pyzy, placki ziemniaczane, - 350 g ;.Napoje -200 ml; 2. Posiłki powinny być przygotowywane ze świeżych surowców w dniu dostarczenia posiłków do odbiorców. Posiłki podczas odbioru powinny posiadać odpowiednią temperaturę gorącego posiłku, a zatem nie mogą być letnie ani zimne. Obiady powinny dostarczać odbiorcom (konsumentom) około 800 kcal. Obiad powinien być wysoko energetyczny, powinien dostarczać w odpowiedniej ilości wszystkie podstawowe składniki odżywcze ( białko, węglowodany, a także składniki mineralne i witaminy). Obiady jednodaniowe powinny odpowiadać zasadom dobrego żywienia dzieci i młodzieży szkolnej pod względem gramatury, wartości odżywczych, kaloryczności. 3. Dostawy posiłków przez wykonawcę przeprowadzone będą własnym środkiem transportu, na własny koszt, z naczyniami i sztućcami jednorazowego użytku, z utrzymaniem odpowiedniej temperatury gorących posiłków. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków. 4. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przygotowane posiłki dla osób dorosłych, którym decyzją Kierownika przyznano pomoc- dowiezienie przez firmę cateringową pod wskazany adres i/lub do ustalonego miejsca tj. szkoła itp. z którego posiłek zostanie odebrany osobiście przez osobę lub osobę upoważnioną codziennie (od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni wolnych od zajęć szkolnych). 5. W ramach zamówienia Wykonawca nieodpłatnie dokonywać będzie odbioru niespożytych resztek posiłków oraz zużytych opakowań. W tym celu dostarczy do poszczególnych szkół odpowiedniej ilości i wielkości pojemniki. Odbiór resztek posiłków oraz zużytych opakowań będzie odbywał się zgodnie z potrzebami, jednak nie rzadziej niż raz na dobę. 6. Wykonawca zobowiązany jest prowadzić Ewidencję dostarczonych posiłków stanowiącą Załącznik nr 1 do umowy i przedkładać ją do podpisu dyrektorom szkół lub osobom przez nich upoważnionym w każdym dniu dostawy. Ewidencja dostarczonych posiłków podpisana przez dyrektora szkoły lub osobę przez niego upoważnioną stanowi jedyne potwierdzenie daty i godziny dostarczenia oraz ilości posiłków. 7. Firma jest zobowiązana wykonać usługę cateringową zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r, poz. 1252 ze zm.) Firma jest zobowiązana spełniać warunki zgodnie z instrukcją dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej oraz systemem HACCP. Żywność musi być dostarczona specjalistycznym transportem oraz zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r poz.1154). 8. Posiłki muszą być urozmaicone oraz wysokiej jakości. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w okresach 1 tygodniowych (5 dni).Wykonawca zobowiązany jest do sporządzania jednotygodniowych jadłospisów i podawania go do wiadomości osób uprawnionych poprzez wywieszenie w miejscu wydawania posiłków oraz wysłana kopia do GOPS Bobowo na pocztę e-mail /poczta@gopsbobowo.pl/. 9. Dostawa do dwóch punktów szkolnych przeprowadzana będzie pięć razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych od zajęć szkolnych) w godzinach ustalonych z dostawcą i dyrektorami poszczególnych szkół. Wykonawca ma możliwość dostarczenia posiłków 15 minut przed ustaloną godziną lub wcześniej ale posiłki należy dodatkowo zabezpieczyć przed utratą odpowiedniej temperatury gorącego posiłku i dostarczyć je w termosach. 10. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianych posiłków w zależności od bieżących potrzeb zgłaszanych przez dyrektorów szkół. Wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowaniu posiłków zmienione ilości posiłków, które zgłoszone zostaną przez dyrektorów lub upoważnionych pracowników w dniu poprzedzającym dostawę do godziny 15.00. Określona liczba osób objętych posiłkiem jest wartością prognozowaną i jako taka nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń, co do wysokości faktycznej należności z tytułu wykonania zamówienia. 11. Ceny poszczególnych posiłków przez czas trwania umowy muszą być stałe. Termin płatności za posiłki będzie odbywał się miesięcznie na podstawie Faktur VAT wraz załącznikiem nr 1 do umowy przekazanej przez wykonawcę. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z dyrektorem szkół lub wskazanymi pracownikami oraz kierownikiem Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Bobowie lub inną osobą upoważnioną w zakresie realizacji dożywiania (przyjmowanie zgłoszeń, rezygnacja z posiłków itp.). |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Pomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Pomorskie |