Zlecenie 12228491 - Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie gorącego posiłku w...

   
Analizuj Zamówienie 12228491
źródło Internet
data publikacji 2025-12-12
przedmiot zlecenia
Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie gorącego posiłku w postaci zupy dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 7 im. I Armii Wojska Pol
skiego w Koszalinie przez 5 dni w tygodniu, z wyłączeniem dni wolny od zajęć w okresie od 01.01.2026 r. do 31.12.2026 r.
II. Opis przedmiotu zamówienia:
Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie gorącego posiłku w postaci zupy dla uczniów Szkoły Podstawowej im. I Armii Wojska Polskiego w Koszalinie przez 5 dni w tygodniu, z wyłączeniem dni wolny od zajęć szkolnych.
szacunkowa liczba uczniów 60
łączna szacunkowa liczba dni w których będą wydawane posiłki 179
łączna szacunkowa liczba posiłków w okresie trwania umowy 10382
Miejscem świadczenia usługi wydawania posiłków jest pomieszczenie stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 7 w Koszalinie.
Sposób wykonania usługi:
1. Jedna porcja zupy winna mieć wielkość ok. 350 g o kaloryczności 170-200 kcal, w zależności od rodzaju zupy.
2. Przygotowanie, dostarczenie i wydanie gorącego posiłku winno odbyć się w dniach, godzinach od 11.30 do 14.30 zgodnie z ustalonym harmonogramem, a w przypadku zgłoszonych wcześniej wyjazdów
na wycieczki, wyjść do kina, na basen itp. obiad wydaje się w ustalonych wcześniej godzinach.
3. Dania winny być różnorodne w danym tygodniu. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu tygodnia (5 dni roboczych) wystąpiła powtarzalność tego samego gorącego posiłku.
4. Posiłki winny być wydawane w sposób, zapewniający odpowiednią temperaturę żywności, tzn. minimalna temperatura zupy winna wynosić 65°C.
5. Posiłki winny być przygotowane zgodnie z normami żywieniowymi dla dzieci w wieku szkolnym. Do przygotowywania posiłków winny być użyte produkty o najwyższym standardzie, i najwyższej jakości, zgodnie z
wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia dzieci i młodzieży w wieku szkolnym.
6. posiłki winny być podawane uczniom w niejednorazowych, własnych naczyniach.
7. na Wykonawcy ciążyć będzie obowiązek dbałości o odpowiedni stan sanitarny użytych do przygotowania, dostarczenia i podania naczyń oraz utrzymywanie porządku w udostępnionych pomieszczeniach stołówki.
8. Wykonawca winien zapewnić wymagane standardy sanitarno-epidemiologiczne, tj. przygotowanie posiłków w odpowiednich warunkach sanitarnych na każdym etapie wykonania umowy.
9. Personel Wykonawcy winien posiadać bieżące przeszkolenie z zakresu BHP oraz aktualne książeczki zdrowia. Wykonawca odpowiada prawnie za żywienie dzieci przed Powiatowym Państwowym Inspektorem Sanitarnym dla miasta Koszalin.
10. Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzania i wywieszania jadłospisu na kolejne 5 dni na tablicy ogłoszeń Szkoły oraz na drzwiach stołówki Szkoły.
Dodatkowo wykonawca zobowiązany jest na własny koszt:
1. zobowiązany do usunięcia z terenu szkoły wszelkich odpadków żywnościowych. Do zadań wykonawcy należeć będzie również utrzymywanie porządku
w udostępnionych pomieszczeniu stołówki szkolnej.
2. zobowiązany do dostarczenia oraz wydania uczniom uprawnionym do korzystania z gorącego posiłku identyfikatora, na podstawie którego dokonywana będzie identyfikacja ucznia uprawnionego do wydania zupy, oraz kontrola ilości wydanych posiłków. identyfikator będzie pozostawał własnością Wykonawcy, i będzie podlegał zwrotowi przez ucznia po rezygnacji z gorącego posiłku.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się