Zlecenie 12228491 - Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie gorącego posiłku w...
| Analizuj | Zamówienie 12228491 |
|---|---|
| źródło | Internet |
| data publikacji | 2025-12-12 |
| przedmiot zlecenia | Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie gorącego posiłku w postaci zupy dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 7 im. I Armii Wojska Pol skiego w Koszalinie przez 5 dni w tygodniu, z wyłączeniem dni wolny od zajęć w okresie od 01.01.2026 r. do 31.12.2026 r. II. Opis przedmiotu zamówienia: Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie gorącego posiłku w postaci zupy dla uczniów Szkoły Podstawowej im. I Armii Wojska Polskiego w Koszalinie przez 5 dni w tygodniu, z wyłączeniem dni wolny od zajęć szkolnych. szacunkowa liczba uczniów 60 łączna szacunkowa liczba dni w których będą wydawane posiłki 179 łączna szacunkowa liczba posiłków w okresie trwania umowy 10382 Miejscem świadczenia usługi wydawania posiłków jest pomieszczenie stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 7 w Koszalinie. Sposób wykonania usługi: 1. Jedna porcja zupy winna mieć wielkość ok. 350 g o kaloryczności 170-200 kcal, w zależności od rodzaju zupy. 2. Przygotowanie, dostarczenie i wydanie gorącego posiłku winno odbyć się w dniach, godzinach od 11.30 do 14.30 zgodnie z ustalonym harmonogramem, a w przypadku zgłoszonych wcześniej wyjazdów na wycieczki, wyjść do kina, na basen itp. obiad wydaje się w ustalonych wcześniej godzinach. 3. Dania winny być różnorodne w danym tygodniu. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu tygodnia (5 dni roboczych) wystąpiła powtarzalność tego samego gorącego posiłku. 4. Posiłki winny być wydawane w sposób, zapewniający odpowiednią temperaturę żywności, tzn. minimalna temperatura zupy winna wynosić 65°C. 5. Posiłki winny być przygotowane zgodnie z normami żywieniowymi dla dzieci w wieku szkolnym. Do przygotowywania posiłków winny być użyte produkty o najwyższym standardzie, i najwyższej jakości, zgodnie z wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia dzieci i młodzieży w wieku szkolnym. 6. posiłki winny być podawane uczniom w niejednorazowych, własnych naczyniach. 7. na Wykonawcy ciążyć będzie obowiązek dbałości o odpowiedni stan sanitarny użytych do przygotowania, dostarczenia i podania naczyń oraz utrzymywanie porządku w udostępnionych pomieszczeniach stołówki. 8. Wykonawca winien zapewnić wymagane standardy sanitarno-epidemiologiczne, tj. przygotowanie posiłków w odpowiednich warunkach sanitarnych na każdym etapie wykonania umowy. 9. Personel Wykonawcy winien posiadać bieżące przeszkolenie z zakresu BHP oraz aktualne książeczki zdrowia. Wykonawca odpowiada prawnie za żywienie dzieci przed Powiatowym Państwowym Inspektorem Sanitarnym dla miasta Koszalin. 10. Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzania i wywieszania jadłospisu na kolejne 5 dni na tablicy ogłoszeń Szkoły oraz na drzwiach stołówki Szkoły. Dodatkowo wykonawca zobowiązany jest na własny koszt: 1. zobowiązany do usunięcia z terenu szkoły wszelkich odpadków żywnościowych. Do zadań wykonawcy należeć będzie również utrzymywanie porządku w udostępnionych pomieszczeniu stołówki szkolnej. 2. zobowiązany do dostarczenia oraz wydania uczniom uprawnionym do korzystania z gorącego posiłku identyfikatora, na podstawie którego dokonywana będzie identyfikacja ucznia uprawnionego do wydania zupy, oraz kontrola ilości wydanych posiłków. identyfikator będzie pozostawał własnością Wykonawcy, i będzie podlegał zwrotowi przez ucznia po rezygnacji z gorącego posiłku. |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| forma | zapytanie ofertowe |
| typ zlecenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Zachodniopomorskie |