Przetarg 8365866 - Przetarg NIEograniczony na dostawy art. spożywczych II...

   
Analizuj Zamówienie 8365866 (zakończone)
źródło Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED)
data publikacji 2021-08-31
przedmiot ogłoszenia
Przetarg NIEograniczony na dostawy art. spożywczych II Numer referencyjny: D/Kw.2232.8.2021
Sukcesywne dostawy następujących art.
spożywczych:
część I: mintaj mrożony- płat, burger rybny;
część II : filet śledziowy ala matias ;
część III: mięso gulaszowe z kurczaka świeże, serca z indyka, żołądki drobiowe
część I Część nr 1 1 Mintaj mrożony filet b/s shatterpack -1300 KG w opakowaniach kartonowych do 25 kg Płat mięsa z mintaja o nieregularnej wielkości i kształcie, oddzielony od pozostałych części anatomicznych ryby cięciem, wykonanym równolegle od kręgosłupa, bez skóry i wyrostków ościstych kręgosłupa, błona otrzewna i żebra usunięte, zamrożony, pokryty glazurą Wymagania: Brak oznak rozmrożenia, nie uszkodzona glazura ochronna, filety całe, bez obcych zanieczyszczeń, tkanka mięsna jasna (bez przekrwień i przebarwień), o naturalnej barwie charakterystycznej dla mintaja; niedopuszczalna obecność pasożytów. Powierzchnia cięć równa, gładka, bez poszarpań krawędzi; nie dopuszcza się pozostałości wnętrzności, kości, ości, skóry, skrzepów krwi. Tkanka mięsna sprężysta po rozmrożeniu, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu, niedopuszczalna zbyt miękka i mazista. Zapach właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach świeżej ryby danego gatunku, niedopuszczalny zapach gnilny. Tekstura po ugotowaniu: zwarta, krucha, soczysta, charakterystyczna dla mintaja,; dopuszcza się lekko miękką Sposób mrożenia: SHP „shatter pack”: ryby układane warstwami, przekładane folią, mrożone w blokach zawartość glazury: 3-5% pakowanie: filety ułożone warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii umożliwiających łatwe oddzielenie każdego fileta, tzw. shatter pack, zapakowane w pudła kartonowe. Dopuszcza się pojedyncze przypadki filetów przymarzniętych krawędziami, ale dające się łatwo rozdzielić. Opakowania powinny zabezpieczać filety przed zniszczeniem, zanieczyszczeniem, wysuszką. Powinny być całe, bez uszkodzeń mechanicznych, czyste, bez obcych zapachów oraz wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Każde opakowanie zbiorcze powinno posiadać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwa gatunku ryby, termin przydatności do spożycia lub data produkcji, zawartość glazury, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami termin przydatności do spożycia min 30 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego 2 Kotlet rybny panierowany ( typu burger)zamrożony -1100 KG Produkt otrzymany z mielonego mięsa ryb bez ości, łusek i skóry (zawartość ryby co najmniej 45%), przyprawiony, panierowany (panier z dodatkiem ziół np. tymianku i oregano), wstępnie podsmażonych, utrwalony przez zamrożenie w specjalistycznych urządzeniach do uzyskania temperatury -18 oC lub niższej w każdym punkcie produktu , gotowy do spożycia po podgrzaniu. Odgrzewanie produktu powinno być możliwe z wykorzystaniem zarówno metody tradycyjnej np. ( patelnia), jak i z wykorzystaniem pieca konwekcyjno- parowego. Wymagania organoleptyczne: 1. Wygląd : Powierzchnia całkowicie pokryta panierem, wielkość i kształt wyrobów wyrównane w opakowaniu jednostkowym (masa 1szt co najmniej 70g±10g; ); niedopuszczalne zabrudzenia, zapleśnienia, zdeformowania oraz rozmrożenie produktu PN-A-82350 2. Barwa : Barwa powierzchni złocista, wyrównana w opakowaniu jednostkowym; niedopuszczalna barwa świadcząca o przypaleniu 3. Wygląd ( po podgrzaniu): Zachowany kształt produktu; powierzchnia całkowicie pokryta panierem 4. Barwa ( po podgrzaniu) Barwa powierzchni złocisto-brązowa do brązowej; niedopuszczalna nietypowa barwa mięsa ryby na przekroju 5. Konsystencja i struktura ( po podgrzaniu) delikatna, soczysta, niedopuszczalna twarda, gąbczasta, niedopuszczalne ości Panieru -chrupiąca 6. Smak i zapach( po podgrzaniu) Typowy dla użytych surowców, wyczuwalny smak i zapach ziół, bez obcych smaków i zapachów Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 4 miesiące od daty dostawy do magazynu ZK Racibórz Opakowania jednostkowe : torby foliowe termozgrzewalne,wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.
część II Część nr 2 Filet śledziowy ala matias -1400 KG płaty mięsa śledzia o równej wielkości, wyrównanym kształcie, oddzielone od pozostałych części anatomicznych ryby cięciem, wykonanym równolegle od kręgosłupa z pozostawieniem skóry lub bez skóry, bez wyrostków ościstych kręgosłupa, błona otrzewna i żebra usunięte, utrwalone solą kuchenną w opakowaniach do 10 kg Wymagania dla śledzi solonych a la matias: - filety błyszczące o naturalnym, jasnym zabarwieniu właściwym dla śledzi, całe, nie uszkodzone, oprawienie staranne, płaty równej wielkości, wyrównane w kształcie, waga 1 szt co najmniej 50g - smak i zapach: właściwy dla ryb dojrzałych, bez naleciałości znamionujących początek rozkładu, - tkanka mięsna: mięso właściwie związane, sprężyste, bez rozwarstwień i uszkodzeń - solanka: nie powinna wykazywać obcych zapachów oraz smaku jełkiego lub gorzkiego. Dopuszcza się solankę zalewową lekko zmętniałą - właściwości fizykochemiczne i biologiczne: Brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Cechy dyskwalifikujące: filety rozpadające się, filety o luźnej konsystencji (rozpadające się), przebarwienia świadczące o nieświeżości filetów; zapach mięsa: jełki, kwaśny, gnilny, inny obcy; smak mięsa: jełki, kwaśny, gorzki, metaliczny, chemiczny, inny obcy, słodki z równoczesnym występowaniem różowej barwy mięsa; mazista tekstura tkanki mięsnej, występowanie pasożytów szkodliwych dla zdrowia ludzkiego termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni Ryby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta.
część III Część nr 3 1. Mięso gulaszowe z kurczaka świeże - klasa I. Produkt świeży, niemrożony, uzyskany z tuszek kurcząt, zawierające mięśnie piersiowe bez skóry, kości klatki piersiowej, grzbietu i ścięgien, filety powinny być właściwie umięśnione, zapach naturalny dla mięsa drobiowego świeżego, powierzchnia czysta, gładka, niezakrwawiona, niepostrzępiona, bez opiłków kości, głębszych ponacinań. Minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 4 dni 400 kg 2. Serca z indyka - świeże, koloru ciemnoczerwonego, zapach charakterystyczny dla mięs podrobowych, przerost tłuszczowy - nieznaczny, pozbawione osierdzia i pni naczyń krwionośnych. Produkt schłodzony, niemrożony. Minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 2 dni 550 kg 3. Żołądki drobiowe świeże - Wygląd żołądek mięśniowy oczyszczony z treści pokarmowej i pozbawiony rogowatego nabłonka, z odciętym przy mięśniu żołądkiem gruczołowym i dwunastnicą, tłuszcz usunięty; dopuszcza się niewielkie uszkodzenie mięśnia żołądka oraz pozostałość tkanki łącznej i niewielką ilość tkanki tłuszczowej; powierzchnia mokra z naturalnym połyskiem; dopuszcza się lekkie obeschnięcie i niewielki wyciek w opakowaniu. Barwa naturalna, na przekroju mięśni jasnoczerwona do ciemnoczerwonej, niedopuszczalna zielonkawa, powierzchnia wewnętrzna pokryta jasnobeżową śluzówką. Zapach naturalny, charakterystyczny, niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 2 dni 550 kg
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15100000, 15112000, 15220000, 15233000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10439445 2024-04-23
godz. 10:00
Śląskie Dostawa herbaty i cukru 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa herbaty czarnej ekspresowej oraz cukru białego kryształ dla Pracowników Spółki. 1.1. Herbata czarna ekspresowa – 3155 ...
10451660 2024-04-25
godz. 09:00
Lubelskie ZAKUP MIĘSA, WĘDLIN I WYROBÓW DROBIARSKICH DLA SP ZOZ KRAŚNIKZAKUP MIĘSA, WĘDLIN I WYROBÓW DROBIARSKICH DLA SP ZOZ KRAŚNIK SPZOZ/ZP/08/2024
10446596 2024-04-25
godz. 09:00
Małopolskie Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych dla kuchni i kawiarenki szpitalnej Część 1: Artykuły ogólnospożywcze Część 2: Artykuły spożywcze dziecięce Część 3: ...
10473290 2024-04-25
godz. 11:00
Śląskie Zakup wody gazowanej w butelce szklanej 0,33 l
10429269 2024-04-25
godz. 11:00
Kujawsko-Pomorskie Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych - Przedszkole im. Juliana Tuwima w Aleksandrowie Kujawskim Część 1: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa nabiału do Przedszkola im...
10450431 2024-04-26
godz. 08:00
Dolnośląskie Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części na potrzeby ZAZ w Świerzawie Część 1: Część 1: Ryby Część 2: Część 2: Produkty mleczarskie KF.272.5...
10483493 2024-04-29
godz. 08:00
Mazowieckie 14-W6-2024 Dostawa wody mineralnej butelkowej 1,5 l - GDYNIA PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Gazowana woda mineralna butelkowa 1,5 l - Cisowianka Zgodnie z Zał. nr 1 OPZ - poz. 1 (tabela) - Wod...
10479640 2024-04-30
godz. 10:00
Warmińsko-Mazurskie 282/04/2024/W Woda mineralna w butelkach 0,5 l, 1,5 l oraz elektrolity PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Woda w butelkach 0,5L gazowana i niegazowana w butelkach plast. o pojemności 0,5 litra o p...
10485885 2024-04-30
godz. 12:00
Śląskie Dostawa wody źródlanej wraz z dystrybutorami chłodzącymi wodę do Sądu Okręgowego w Katowicach 2. TERMIN REALIZACJI ZAMÓWIENIA
10473933 2024-05-08
godz. 10:00
Mazowieckie Sukcesywna dostawa wody średniozmineralizowanej gazowanej lub niegazowanej w butlach plastikowych typu PET o pojemności 1,5 litra dla OZG w Gdańsku Załącznik nr 1 do Umowy - Szczegół...