Zlecenie 8402983 - Przeprowadzenie szkolenia grupowego dla 10 pracowników...
(zakończone) | Zamówienie 8402983|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-09-17 |
przedmiot zlecenia | Przeprowadzenie szkolenia grupowego dla 10 pracowników Ośrodka Pomocy Społecznej w Chrzanowie nt.: „Praca socjalna w modelu rozdzi elenia pracy socjalnej od postępowania administracyjnego- aspekt praktyczny” będącymi Uczestnikami Projektu „Nowe standardy pracy socjalnej w Ośrodku Pomocy Społecznej w Chrzanowie” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój. Program szkolenia obejmuje 16 godzin dydaktycznych. Szkolenie musi zostać zrealizowane w ciągu 2 dni roboczych. 1. Nazwa szkolenia: „Praca socjalna w modelu rozdzielenia pracy socjalnej od postępowania administracyjnego- aspekt praktyczny”. 2. Liczba uczestników: 10. 3. Program powinien obejmować 16 godzin dydaktycznych i zawierać następujące moduły: I. Założenia modelu rozdzielenia pracy socjalnej od postępowania administracyjnego w praktyce pracownika socjalnego 1) Kluczowe cechy pracy socjalnej i postępowania administracyjnego w pomocy społecznej 2) Obszary wspólne i specyficzne w postępowaniu i pracy socjalnej w modelu rozdzielenia 3) Rodzinny wywiad środowiskowy w modelu rozdzielenia 4) Wybrane zagadnienia postępowania administracyjnego w pomocy społecznej: a. warunki (przesłanki) przyznawania świadczeń b. uprawnienia zasoby i możliwości c. rola pracownika socjalnego ds. pracy socjalnej w postępowaniu administracyjnym. 5) Rozdzielenie z perspektywy osoby korzystającej z pomocy społecznej – jak zapewnić adekwatne wsparcie 6) Rozdzielenie a niektóre zadania ośrodka pomocy społecznej II. Wprowadzenie do pracy socjalnej z osobą i rodziną 1) Zasady i kluczowe cechy pracy socjalnej 2) Relacja pomocowa w pracy socjalnej 3) Metody i techniki w pracy socjalnej 4) Metodyczne postępowanie w pracy socjalnej 5) Narzędzia w pracy socjalnej 6) Działania w pracy socjalnej 4. Czas trwania: 2 kolejne dni robocze. 5. Planowany termin realizacji: 2 dni w terminie 28.09.2021r. - 30.09.2021r. po uzgodnieniu z Wykonawcą . 6. Informacje dodatkowe: 1) Zamawiający zakłada, iż szkolenie odbędzie się w trybie stacjonarnym. Zamawiający udostępni nieodpłatnie salę szkoleniową zlokalizowaną w swojej siedzibie tj. ul. Jagiellońska 4, Chrzanów lub w innym miejscu na terenie Chrzanowa jeśli instytucja dysponuje własną salą do przeprowadzenia zajęć. W sytuacji braku możliwości przeprowadzenia szkolenia w formie stacjonarnej np. z uwagi na nowe obostrzenia związane z aktualną sytuacją pandemiczną Zamawiający dopuszcza możliwość przeprowadzenia szkolenia w formie zdalnej, o czym wybrany Wykonawca zostanie uprzednio poinformowany. W powyższym przypadku ostatecznym wynagrodzeniem Wykonawcy będzie cena oferty szkolenia pomniejszona o koszty cateringu. 2) W przypadku realizacji szkolenia w formie stacjonarnej w ramach realizacji zamówienia Wykonawca zapewni: a. materiały dydaktyczne tj.: materiały biurowe / zeszyt, notatnik, długopis/, materiały dydaktyczne tj. opracowanie kompletu materiałów dla każdego uczestnika oraz ich wydrukowanie / powielenie w liczbie odpowiadającej ilości uczestników zakwalifikowanych do udziału w szkoleniu. Po zakończeniu szkolenia materiały przejdą w posiadanie absolwentów w/w kursu. b. Wyżywienie: Wykonawca zapewni wyżywienie dla uczestników w obiekcie, w którym będzie realizowane szkolenie obejmujące: obiad w każdym dniu szkolenia ( dla każdego uczestnika) oraz serwis kawowy w każdym dniu szkolenia dla każdego uczestnika. Wyżywienie musi obejmować: Obiad zgodnie z poniższym opisem: - zupa – 350 ml; - ciepłe danie główne - mięso lub ryba – 150 g; dodatki ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g; surówki – 100 g; - woda mineralna – 200 ml ( w butelkach); Serwis kawowy podawany na początek każdego dnia przed rozpoczęciem szkolenia obejmujący: - kawa, mleko do kawy, herbata, cukier, świeża cytryna do herbaty, soki owocowe, woda mineralna, ciasteczka, dwa rodzaje ciast; - serwis kawowy musi być zorganizowany w pomieszczeniu, w którym odbywają się warsztaty. c. odpowiednie warunki lokalowe: Szkolenie musi być zorganizowane z uwzględnieniem aktualnych Rekomendacji Ministerstwa Zdrowia dotyczących przeciwdziałania szerzeniu się zakażeń SARS-CoV-2 , w szczególności dotyczy to obowiązku: - Zapewnienia rękawiczek jednorazowych oraz płynu do dezynfekcji rąk, - Przestrzegania obowiązku zakrywania nosa i ust ( maseczka). 3) W przypadku realizacji szkolenia w formie zdalnej powinny zostać spełnione poniższe warunki: a) kurs zrealizowany będzie za pomocą sieci Internet z wykorzystaniem platformy do prowadzenia kursów/szkoleń w formie pracy zdalnej, umożliwiającej prowadzenie videokonferencji z udziałem trenera i wszystkich Uczestników kursu, wymiany dokumentów, przeprowadzania ankiet, testów i egzaminów. b) Przyjęte rozwiązanie teleinformatyczne nie może wymagać instalowania na komputerach uczestników jakichkolwiek aplikacji. c) Przyjęte rozwiązanie teleinformatyczne powinno umożliwić nieograniczony udział w szkoleniu wskazanej liczby uczestników. d) Wykonawca ma obowiązek przygotować informację o sposobie przeprowadzenia szkolenia ( z podaniem instruktażu dotyczącego logowania i obsługi rozwiązania teleinformatycznego ) i przekazać ją Zamawiającemu nie później niż w dniu poprzedzającym dzień przeprowadzenia szkolenia najpóźniej do godziny 10:00. e) Szkolenie musi odbywać się w czasie rzeczywistym ( na żywo ), nie dopuszcza się odtwarzania wcześniej nagranego materiału. f) Przyjęte rozwiązanie teleinformatyczne powinno zapewnić transmisję dźwięku i obrazu oraz możliwość prezentacji plików ( graficznych, tekstowych ) |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi restauracyjne |
kody CPV | 55300000, 80000000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Małopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Małopolskie |