Zlecenie 11512092 - Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa surowca...
Zamówienie 11512092 | |
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2025-09-24 |
przedmiot zlecenia | Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa surowca niezbędnego do realizacji prac badawczo-rozwojowych ukierunkowanych na opracow anie receptury oraz technologii wytwarzania innowacyjnych batonów o zróżnicowanej strukturze (multiteksturalnych). EKSTRAKT Z JABŁKA SPECYFIKACJA: Skład: • ekstrakt z jabłka (koncentrat jabłkowy dejonizowany). Termin przydatności – 12 miesięcy, opakowania aseptyczne. Wymagania jakościowe: • Zawartość Brix: 69–71% • Kwasowość miareczkowa: <0,2% • pH: 3,5 – 4,5 • Barwa: absorbancja 425nm <0,1 (25° Brix) • Smak i zapach: neutralne • Barwa: typowa bezbarwna Wymagania mikrobiologiczne (dla produktu aseptycznego): • Całkowita liczba bakterii: <10 CFU/mL • Drożdże: <10 CFU/mL • Pleśnie: <10 CFU/mL • E. coli: niewykrywalne Informacje dodatkowe: • Produkt nie może zawierać alergenów (zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011) • Produkt nie może zawierać GMO i nie może pochodzić z organizmów modyfikowanych genetycznie • Nie może być poddany działaniu promieniowa Powstaje w kontekście projektu FENG.01.01-IP.01-002Y/23 - Przeprowadzenie prac BR na multiteksturalne batony funkcjonalne oparte na surowcach odpadowych przemysłu spożywczego wraz z technologią ich produkcji oraz wdrożenie rezultatów badań na rynek |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 15332140, 15892200 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Mazowieckie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Mazowieckie |