Zlecenie 7288249 - Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu –...

   
Zamówienie 7288249 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-01-19
przedmiot zlecenia
Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu – przygotowanie i dostawa wyżywienia dla 30 dzieci w wieku żłobkowym do 3 lat, które
będą uczęszczać do Żłobka Lubiś w Lubartowie ul. Bolesława Prusa 45, 21-100 Lubartów w okresie od podpisania umowy do 31.12.2020 r. Cel zamówienia Celem zamówienia jest wyłonienie Wykonawcy usługi cateringu dla 30 dzieci w Żłobku Lubiś w Lubartowie. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu – przygotowanie i dostawa wyżywienia dla 30 dzieci w wieku żłobkowym do 3 lat, które będą uczęszczać do Żłobka Lubiś w Lubartowie ul. Bolesława Prusa 45, 21-100 Lubartów w okresie od podpisania umowy do 31.12.2020 r.

 Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie trzech posiłków dziennie tj. śniadanie, obiad i podwieczorek dla grupy 30 dzieci w okresie od podpisania umowy do 31.12.2020 r.
 Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach: śniadanie - godz. 8:00, obiad i podwieczorek - godz. 11:30 za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy oraz przerw świątecznych.
 Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodnie z zapotrzebowaniem zgłoszonym przez Dyrektor Żłobka bądź upoważnioną przez nią osobę na kolejny dzień (w piątek na poniedziałek).
 Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj.: 7080 śniadań; 7080 obiadów dwudaniowych; 7080 podwieczorków.

 Produkty w dziennym jadłospisie muszą być zgodne z aktualnym Rozporządzeniem Ministra Zdrowia w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach oraz muszą obejmować:
- śniadanie: zupa mleczna lub potrawy mleczne i mleko - pochodne, kanapka, herbata itp.;
- obiad: zupa i drugie danie: ziemniaki (lub zamiennie ryż, kasza, kopytka, makaron itp.), dania mięsne np. sztuka mięsa, udziec kurczaka, pierś z indyka kotlet schabowy, stek z piersi z kurczaka, bitki wołowe, gulasz itp. ryba, pierogi, naleśniki, knedle itp., surówka, kompot lub napój;
- podwieczorek - kanapka lub ciasto i desery mleczne, owoce (w tym sezonowe) kisiel, budyń, herbata lub napój mleczny itp.: woda mineralna.

 Wykonawca najpóźniej na 3 dni robocze przed rozpoczęciem każdego kolejnego tygodnia świadczenia usług ustali i przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycje jadłospisu na okres kolejnego tygodnia. Zamawiający ma prawo do dokonania zmian w jadłospisie.
 Posiłki muszą być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki.
 Menu obiadowe nie może powtórzyć się w kolejnych dniach (dzień po dniu).
 Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem i samodzielnie je przygotowuje. Wykonawca dba o właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci.
 W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych o ważnym okresie przydatności do spożycia,
w opakowaniach posiadających stosowne atesty.
 Do obowiązków Wykonawcy należy także codzienny odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Pojemniki zbierane będą w następnym dniu dostawy posiłków.
 Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługi wydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego.
 Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.
 W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł.
 W cenie oferty należy uwzględnić koszt posiłków standardowych i dietetycznych w razie konieczności.
 Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmian w ilości przedmiotu zamówienia w trakcie trwania umowy. Rozliczenie finansowe Wykonawcy za usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10380030 2024-04-05
godz. 10:00
Opolskie Usługa cateringu - żywienie pacjentów SP ZOZ MSWiA w Opolu Żywienie pacjentów SP ZOZ MSWiA w Opolu ZP-3a/2024
10399793 2024-04-12
godz. 08:00
Dolnośląskie WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 15 WE WROCŁAWIU 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia zbiorowego, w Przedszkolu nr 15 we Wrocławiu im. Ka...
10403749 2024-04-15
godz. 08:00
Śląskie Świadczenie usługi w zakresie żywienia dla SP ZOZ Szpitala Specjalistycznego Nr 1 w Bytomiu Świadczenie usługi w zakresie żywienia dlaSP ZOZ Szpitala Specjalistycznego Nr 1 w Bytomiu ...
10375381 2024-04-16
godz. 11:00
Mazowieckie 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie posiłków dla Niepublicznego Przedszkola „Wesołe Sówki” w Legionowie w zakresie:1) dzierżawa pomieszczeń, urządzeń i wyposażenia kuc...
10427741 2024-04-19
godz. 09:00
Łódzkie 7/ZP/2024/S Świadczenie usług cateringowych dla jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Łódzkiego. Część 1: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych:Część nr ...
10448540 2024-04-24
godz. 23:59
Dolnośląskie Ogólny opis przedmiotu zamówienia: 1) Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług cateringowych, na obszarze subregionu wałbrzyskiego objętego wsparciem FST, w skład którego wchodz...
10478477 2024-04-26
godz. 12:00
Wielkopolskie Usługa wyżywienia grupy maksymalnie 25 osobowej uczestników Letniej Szkoły Języka i Kultury Polskiej UAM oraz grupy maksymalnie 50 osobowej uczestników Letniego Kursu Języka i Kultury...
10478228 2024-04-30
godz. 12:00
Mazowieckie zapewnienie zakwaterowania i wyżywienia dla 40 osób w pokojach 1 i 2-osobowych z pełnym węzłem sanitarnym w terminie od 11.09.2024 do 19.09.2024 r. w Jastrzębiej Górze, województwo p...
10476815 2024-05-07
godz. 12:00
Lubelskie Usługa kompleksowej organizacji dwóch konferencji dotyczących podmiotów ekonomii społecznej w ramach projektu pn. „Efektywna Polityka Społeczna w województwie lubelskim” z podzia...
10483930 2024-05-31
godz. 09:00
Kujawsko-Pomorskie Przygotowanie i dostawy całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala w Tucholi z uwzględnieniem diet i kaloryczności.Szczegółowy opis, zakres i wielkość przedmiotu zamówienia zo...