Zlecenie 7288249 - Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu –...
(zakończone) | Zamówienie 7288249|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-01-19 |
przedmiot zlecenia | Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu – przygotowanie i dostawa wyżywienia dla 30 dzieci w wieku żłobkowym do 3 lat, które będą uczęszczać do Żłobka Lubiś w Lubartowie ul. Bolesława Prusa 45, 21-100 Lubartów w okresie od podpisania umowy do 31.12.2020 r. Cel zamówienia Celem zamówienia jest wyłonienie Wykonawcy usługi cateringu dla 30 dzieci w Żłobku Lubiś w Lubartowie. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu – przygotowanie i dostawa wyżywienia dla 30 dzieci w wieku żłobkowym do 3 lat, które będą uczęszczać do Żłobka Lubiś w Lubartowie ul. Bolesława Prusa 45, 21-100 Lubartów w okresie od podpisania umowy do 31.12.2020 r. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie trzech posiłków dziennie tj. śniadanie, obiad i podwieczorek dla grupy 30 dzieci w okresie od podpisania umowy do 31.12.2020 r. Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach: śniadanie - godz. 8:00, obiad i podwieczorek - godz. 11:30 za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy oraz przerw świątecznych. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodnie z zapotrzebowaniem zgłoszonym przez Dyrektor Żłobka bądź upoważnioną przez nią osobę na kolejny dzień (w piątek na poniedziałek). Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj.: 7080 śniadań; 7080 obiadów dwudaniowych; 7080 podwieczorków. Produkty w dziennym jadłospisie muszą być zgodne z aktualnym Rozporządzeniem Ministra Zdrowia w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach oraz muszą obejmować: - śniadanie: zupa mleczna lub potrawy mleczne i mleko - pochodne, kanapka, herbata itp.; - obiad: zupa i drugie danie: ziemniaki (lub zamiennie ryż, kasza, kopytka, makaron itp.), dania mięsne np. sztuka mięsa, udziec kurczaka, pierś z indyka kotlet schabowy, stek z piersi z kurczaka, bitki wołowe, gulasz itp. ryba, pierogi, naleśniki, knedle itp., surówka, kompot lub napój; - podwieczorek - kanapka lub ciasto i desery mleczne, owoce (w tym sezonowe) kisiel, budyń, herbata lub napój mleczny itp.: woda mineralna. Wykonawca najpóźniej na 3 dni robocze przed rozpoczęciem każdego kolejnego tygodnia świadczenia usług ustali i przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycje jadłospisu na okres kolejnego tygodnia. Zamawiający ma prawo do dokonania zmian w jadłospisie. Posiłki muszą być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki. Menu obiadowe nie może powtórzyć się w kolejnych dniach (dzień po dniu). Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem i samodzielnie je przygotowuje. Wykonawca dba o właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych o ważnym okresie przydatności do spożycia, w opakowaniach posiadających stosowne atesty. Do obowiązków Wykonawcy należy także codzienny odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Pojemniki zbierane będą w następnym dniu dostawy posiłków. Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługi wydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. W cenie oferty należy uwzględnić koszt posiłków standardowych i dietetycznych w razie konieczności. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmian w ilości przedmiotu zamówienia w trakcie trwania umowy. Rozliczenie finansowe Wykonawcy za usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |