Zlecenie 8402990 - Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa polegająca...
(zakończone) | Zamówienie 8402990|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-09-17 |
przedmiot zlecenia | Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków dla 35 dzieci w wieku 3- 4 lat uczęszczających do Niepublicznego Przedszkola „Gwiazdeczka 4” na ul. Wesołej 2 w Janowie Lubelskim w okresie 01.10.2021 r. - 30.09.2022 r. w dni robocze, w ramach projektu „Z Gwiazdeczką do sukcesu” . 1. Dostawy cateringu będą prowadzone według harmonogramu w okresie od 01.10.2021 r. do 30.09.2022 r. 2. Dostawy będą prowadzone od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem świąt i dni ustawowo wolnych od pracy wg harmonogramu ustalonego z personelem przedszkola. Dostawy będą realizowane codziennie dla 35 dzieci - Zamawiający zastrzega możliwość przebywania mniejszej ilości dzieci w placówce (o czym będzie informował Wykonawcę na bieżąco w każdy dzień). 3. Dostawy obejmują posiłki całodzienne – śniadanie, obiad (dwa dania i napój), podwieczorek do przedszkola zlokalizowanego przy ul. Wesołej 2 w Janowie Lubelskim. 4. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie czterech posiłków dziennie tj. śniadanie, dwudaniowy obiad i podwieczorek z napojami zgodnie z poniższą specyfikacją: a) Śniadania: zupa mleczna/kanapki z pieczywa różnorodnego tzn. pszennego, razowego, orkiszowego, żytniego, mieszanego z dodatkiem wędliny/sera żółtego/ sera białego/ jajka gotowanego/ ryby/ dżemu/ miodu/ warzyw oraz napoje, takie jak: herbata owocowa, herbata z cytryną, kakao, kawa inka. b) Obiady składające się: zupa: gramatura nie mniej niż 250 ml i kaloryczność nie mniej niż 200 kcal, drugie danie: gramatura nie mniej niż 500 gram i kaloryczność nie mniej niż 700 kcal, kompot owocowy: gramatura nie mniej niż 150 ml na jedno dziecko. c) Podwieczorek: jogurt owocowy/ kisiel z owocami/ owoce/ galaretka z owocami/serek waniliowy/ mus owocowy/budyń z owocami/ warzywa co najmniej 120 ml na dziecko. 5. Proces przygotowywania oraz dostarczania posiłków odbywać się musi zgodnie zobowiązującymi przepisami, w tym wymogami sanitarnymi, zwłaszcza wymogami Dobrej Praktyki Higienicznej. 6. Posiłki muszą zostać przygotowywane przez osoby posiadające zaświadczenie lekarskie z badań przeprowadzonych do celów sanitarno-epidemiologicznych w zakładzie spełniającym wymagania higieniczno-sanitarne dla zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu posiłki, środki spożywcze. 7. Zamawiający wymaga aby jadłospisy i posiłki zostały dostosowane do wszystkich odbiorców usługi, w związku z tym Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego (wykluczenie pewnych produktów z diety czy rodzajów posiłków np. dieta bezglutenowa, bezmleczna, bezcukrowa itp.). 8. W/w posiłki muszą być oparte na jadłospisie tygodniowym, który powinien być urozmaicony. Dana potrawa nie może powtarzać się w tym samym tygodniu. W jadłospisie powinny być 2 razy dziennie surowe warzywa lub owoce i co najmniej raz dziennie posiłek z mlekiem. 9. Posiłki powinny być przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. W jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone. Do przygotowywania posiłków zaleca się stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli. Zupy powinny być sporządzane na wywarze warzywno - mięsnym. Dostarczane napoje: woda mineralna niegazowana lub napój – dziennie 0,5 l/ dziecko. 10. Posiłki winny być dostarczone samochodem spełniającym wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Posiłki powinny być dostarczane w termosach i pojemnikach, na które Wykonawca posiada odpowiednie atesty i certyfikaty. 11. Wykonawca zamówienia zobligowany jest do dostarczania jadłospisów, w tym jadłospisów zawierających informację o gramaturze składowych danych potraw i kaloryczności posiłków, jak również przestrzegania norm i przepisów dotyczących bezpieczeństwa żywności i żywienia. Jadłospis zawierający wykorzystane składniki i zaznaczone alergeny dostarczany będzie Zamawiającemu do zatwierdzenia przed rozpoczęciem każdego kolejnego tygodnia świadczenia usług. Zamawiający ma prawo do dokonania zmian w jadłospisie. 12. Na Wykonawcy będzie spoczywał obowiązek odbierania termosów, ich mycia i wyparzania oraz odbiór resztek. Odbiór resztek powinien odbywać się każdego dnia. 13. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych zgodnie z obwiązującymi przepisami prawa. 14. Dystrybucją posiłków zajmować się będą pracownicy Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie zgodności dostarczonych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym i podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków: -zupa - temperatura 75 °C (+/-3°C) -II danie - temperatura 65°C (+/-3°C). 15. Liczba dostarczanych posiłków uzależniona będzie od frekwencji dzieci w przedszkolu, w związku z czym Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości dostarczanych posiłków w trakcie realizacji usługi. 16. Planowana liczba osobomiesięcy to 420 to jest 8820 osobodni. 17. W przypadku zmniejszenia liczby dziennie żywionych 35 dzieci, zamawiający zastrzega sobie prawo niewykorzystania łącznej wartości zamówienia, a Wykonawca nie będzie z tego tytułu dochodził żadnych roszczeń. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |