Zlecenie 8402990 - Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa polegająca...

   
Zamówienie 8402990 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-09-17
przedmiot zlecenia
Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków dla 35 dzieci w wieku 3- 4 lat
uczęszczających do Niepublicznego Przedszkola „Gwiazdeczka 4” na ul. Wesołej 2 w Janowie Lubelskim w okresie 01.10.2021 r. - 30.09.2022 r. w dni robocze, w ramach projektu „Z Gwiazdeczką do sukcesu” . 1. Dostawy cateringu będą prowadzone według harmonogramu w okresie od 01.10.2021 r. do 30.09.2022 r. 2. Dostawy będą prowadzone od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem świąt i dni ustawowo wolnych od pracy wg harmonogramu ustalonego z personelem przedszkola. Dostawy będą realizowane codziennie dla 35 dzieci - Zamawiający zastrzega możliwość przebywania mniejszej ilości dzieci w placówce (o czym będzie informował Wykonawcę na bieżąco w każdy dzień). 3. Dostawy obejmują posiłki całodzienne – śniadanie, obiad (dwa dania i napój), podwieczorek do przedszkola zlokalizowanego przy ul. Wesołej 2 w Janowie Lubelskim. 4. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie czterech posiłków dziennie tj. śniadanie, dwudaniowy obiad i podwieczorek z napojami zgodnie z poniższą specyfikacją: a) Śniadania: zupa mleczna/kanapki z pieczywa różnorodnego tzn. pszennego, razowego, orkiszowego, żytniego, mieszanego z dodatkiem wędliny/sera żółtego/ sera białego/ jajka gotowanego/ ryby/ dżemu/ miodu/ warzyw oraz napoje, takie jak: herbata owocowa, herbata z cytryną, kakao, kawa inka. b) Obiady składające się: zupa: gramatura nie mniej niż 250 ml i kaloryczność nie mniej niż 200 kcal, drugie danie: gramatura nie mniej niż 500 gram i kaloryczność nie mniej niż 700 kcal, kompot owocowy: gramatura nie mniej niż 150 ml na jedno dziecko. c) Podwieczorek: jogurt owocowy/ kisiel z owocami/ owoce/ galaretka z owocami/serek waniliowy/ mus owocowy/budyń z owocami/ warzywa co najmniej 120 ml na dziecko. 5. Proces przygotowywania oraz dostarczania posiłków odbywać się musi zgodnie zobowiązującymi przepisami, w tym wymogami sanitarnymi, zwłaszcza wymogami Dobrej Praktyki Higienicznej. 6. Posiłki muszą zostać przygotowywane przez osoby posiadające zaświadczenie lekarskie z badań przeprowadzonych do celów sanitarno-epidemiologicznych w zakładzie spełniającym wymagania higieniczno-sanitarne dla zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu posiłki, środki spożywcze. 7. Zamawiający wymaga aby jadłospisy i posiłki zostały dostosowane do wszystkich odbiorców usługi, w związku z tym Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego (wykluczenie pewnych produktów z diety czy rodzajów posiłków np. dieta bezglutenowa, bezmleczna, bezcukrowa itp.). 8. W/w posiłki muszą być oparte na jadłospisie tygodniowym, który powinien być urozmaicony. Dana potrawa nie może powtarzać się w tym samym tygodniu. W jadłospisie powinny być 2 razy dziennie surowe warzywa lub owoce i co najmniej raz dziennie posiłek z mlekiem. 9. Posiłki powinny być przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. W jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone. Do przygotowywania posiłków zaleca się stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli. Zupy powinny być sporządzane na wywarze warzywno - mięsnym.  Dostarczane napoje: woda mineralna niegazowana lub napój – dziennie 0,5 l/ dziecko.  10. Posiłki winny być dostarczone samochodem spełniającym wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Posiłki powinny być dostarczane w termosach i pojemnikach, na które Wykonawca posiada odpowiednie atesty i certyfikaty. 11. Wykonawca zamówienia zobligowany jest do dostarczania jadłospisów, w tym jadłospisów zawierających informację o gramaturze składowych danych potraw i kaloryczności posiłków, jak również przestrzegania norm i przepisów dotyczących bezpieczeństwa żywności i żywienia. Jadłospis zawierający wykorzystane składniki i zaznaczone alergeny dostarczany będzie Zamawiającemu do zatwierdzenia przed rozpoczęciem każdego kolejnego tygodnia świadczenia usług. Zamawiający ma prawo do dokonania zmian w jadłospisie. 12. Na Wykonawcy będzie spoczywał obowiązek odbierania termosów, ich mycia i wyparzania oraz odbiór resztek. Odbiór resztek powinien odbywać się każdego dnia. 13. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych zgodnie z obwiązującymi przepisami prawa. 14. Dystrybucją posiłków zajmować się będą pracownicy Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie zgodności dostarczonych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym i podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków: -zupa - temperatura 75 °C (+/-3°C) -II danie - temperatura 65°C (+/-3°C). 15. Liczba dostarczanych posiłków uzależniona będzie od frekwencji dzieci w przedszkolu, w związku z czym Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości dostarczanych posiłków w trakcie realizacji usługi. 16. Planowana liczba osobomiesięcy to 420 to jest 8820 osobodni. 17. W przypadku zmniejszenia liczby dziennie żywionych 35 dzieci, zamawiający zastrzega sobie prawo niewykorzystania łącznej wartości zamówienia, a Wykonawca nie będzie z tego tytułu dochodził żadnych roszczeń. 
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10382057 2024-04-05
godz. 09:30
Pomorskie Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Wydziału Zarządzania i Ekonomii Politechniki Gdańskiej.Zamawiający zastrzega sobie prawo do niezreal...
10372270 2024-04-08
godz. 09:00
Podkarpackie „Przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku – obiadu jednodaniowego dla dzieci uczęszczających do Szkół Podstawowych na terenie Gminy Wielkie Oczy” Przedmiot zamówienia obej...
10427989 2024-04-19
godz. 08:00
Małopolskie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie kompleksowych usług cateringowych zlecanych przez Wydział ds. Przedsiębiorczości i Innowacji w 2024 roku.2. Szczegółowy opis przedmiotu zam...
10427991 2024-04-19
godz. 12:00
Łódzkie Usługi w zakresie przygotowania, dostaw i dystrybucji posiłków dla pacjentów SPZOZ w Wieluniu Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych polegających na codziennym ...
10432831 2024-04-22
godz. 09:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi obejmującej przygotowanie i dostarczenie osobo-posiłków w formie obiadów oraz przygotowanie oraz dostarczenie osobo-posiłków w formie ...
10448397 2024-04-24
godz. 23:59
Dolnośląskie Ogólny opis przedmiotu zamówienia: 1) Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług cateringowych, na obszarze subregionu wałbrzyskiego objętego wsparciem FST, w skład którego wchodz...
10451956 2024-04-25
godz. 10:00
Śląskie PROSIMY O SZCZEGÓŁOWE ZAPOZNANIE SIĘ Z TREŚCIĄ ZAPYTANIA OFERTOWEGO ORAZ WSZYSTKICH ZAŁĄCZNIKÓW. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej podczas wydarzenia org...
10474813 2024-04-30
godz. 11:00
Łódzkie 3.1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa posiłków gotowych (cateringu) oraz serwisu kawowego dla uczestników projektu „Zbudowanie systemu koordynacji i monitorowania region...
10473415 2024-05-06
godz. 10:00
Wielkopolskie Świadczenie usług gastronomicznych dla osób zatrzymanych Część 1: wyżywienie osób zatrzymanych, przebywających w PPdOZ w KPP w Gostyniu Część 2: wyżywienie osób zatrzymany...
10487018 2024-05-06
godz. 10:00
Podkarpackie Żywienie pacjentów Oddziału Rehabilitacji Przedmiotem zamówienia jest świadczenie przez Wykonawcę usługi całodziennego żywienia Pacjentów ( z wyłączeniem płynów do picia ) ora...