Zlecenie 7932787 - Przedmiotem zamówienia jest usł. cat.– przygotowanie...

   
Zamówienie 7932787 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-01-24
przedmiot zlecenia
Przedmiotem zamówienia jest usł. cat.– przygotowanie oraz dostarczanie posiłków w ramach realizowanego projektu pt. „Dom Seniora Ś
w. Eliasza” w Krakowie dla maksymalnie 25 osób w sposób ciągły 5 dni w tygodniu od pon. do pt. w 2021 r.zgodnie z zapotrzebowaniem dietetyczno – ilościowym określonym przez Zamawiającego oraz harmonogramami dostaw dziennych. Z-dy przygotowywania posiłk. Zamówienie opiera się na dietach podstawowej (standardowej) i dietach specjalnych tj. cukrzycowej, lekkostrawnej, wątrobowej, bezglutenowej, bezmlecznej, bezlaktozowej, wegetariańskiej lub innej zleconej przez lekarza / dietetyka. INF. SZCZEG.: a. W przypadku diet specjalnych (eliminacyjnych) np. cukrzycowa, wątrobowa, bezglutenowa, bezlaktozowa itp., posiłki należy przygotowywać z wykorzystaniem odpowiednich zamienników dostępnych na rynku np. mleko bez laktozy, sojowe, ryżowe, ser i jogurt bez laktozy; chleb bezglutenowy makaron bezglutenowy itp. Każda z diet musi uwzględniać (i przestrzegać) aktualnie obowiązującą wiedzę i przyjęte standardy żywienia ludzi, a w szczególności osób chorych i w okresie rekonwalescencji. Wszystkie posiłki na żądanie Zamawiającego należy dostarczać w postaci rozdrobnionej (mielonej), a do obiadu dodatkowo osobno zapakowany sos. b. Rodzaje posiłków. Poszcz. posiłki muszą składać się z: • Śniadanie: zupa mleczna, pieczywo, herbata ziołowa / owocowa „sucha” (herbata tzw. ekspresowa 1 torebka = 1 uczestnik + cukier / słodzik), masło, 2 dodatki, woda mineralna (0,5 l), cytryna; • Obiad: zupa, drugie danie, kompot niesłodzony (+ cukier / słodzik), woda mineralna (0,5 l); • Podwieczorek: budynie, kisiele, galaretki, jogurty wyporcjowane w jednorazowych opakowaniach przeznaczonych do żywności, owoce, pieczywo cukiernicze, ciasto itp., woda mineralna (0,5 l). Zamawiający wymaga zaplanowania w jadłospisach 10-dniowych minimum 4 dań mięsnych (nie podroby i nie rozdrobnione (chyba, że Zamawiający wymaga rozdrobnienia)), 3 półmięsnych, 1 dania bezmięsnego, 1 dania z rybą (filet bez ości). • Zamawiający wymaga podawania zamiennie produktów typu jogurt owocowy, kefir, mus, galaretki, kisiele minimum 2 razy w tygodniu – dla każdej diety. Jogurt, kefir podawany jako uzupełnienie dania obiadowego np.: do ryżu na słodko nie spełnia w.w wymagania. • Zam. wymaga podawania co najmniej 2 x w tygodniu porcji ciasta (o gramaturze nie niższej niż 150 gr) , bułki słodkiej (min. 150 gr) lub zamiennie ciastek (min. 150 gr) – dla każdej diety. • Zam. wymaga podawania owoców sezonowych min. 2 razy w tygodniu o gramaturze nie mniej niż 150 gr. • Zam. wymaga aby podawane wędliny były urozmaicone tj. wędzonki, parzone, drobiowe, wieprzowe z zachowaniem proporcjonalności serwowania wędzonek i wędlin parzonych (nie wędzonych) podczas układania jadłospisu tygodniowego. Zam. nie dopuszcza podawania tylko wędlin parzonych/konserwowych. c. Wymagana minimalna gramatura przykładowych składników posiłków dla 1 (jednej) osoby: • pieczywo nie mniej niż 150 gr • wędlina (różna) nie mniej niż 100 gr • sałatki (różne) nie mniej niż 100 gr • twarogi (różne) nie mniej niż 100 gr • ser żółty nie mniej niż 100 gr • jajko nie mniej niż 1 (jedna) sztuka • pasty (różne) nie mniej niż 100 gr • zupy podawane do obiadu nie mniej niż 0,5 litra. • porcja mięsa nie mniej niż 150 gr (waga mięsa bez sosu). • porcja ryby nie mniej niż 150 gr. • dodatki do mięsa typu: ziemniaki, kasza, ryż, makaron nie mniej niż 250 gr. • surówki, warzywa gotowane nie mniej niż 150 gr. • danie bezmięsne nie mniej 450 gr. • zupy mleczne podawane do śniadania nie mniej niż 0,4 litra. • danie typu leczo, bigos, fasola po bretońsku nie mogą być traktowane jako danie obiadowe. d. Zamawiający ma prawo do kontroli zgodności każdego z posiłków z przyjętym w danym okresie jadłospisem oraz rodzajami diet, w tym poprzez porównanie umówionej i rzeczywistej wielkości poszczególnych dostaw, faktycznej gramatury posiłków z deklarowaną w jadłospisie, temperatury dostarczanych posiłków, ich oceny organoleptycznej oraz estetyki przyrządzenia i podania. e. Dostawa dzienna posiłków i ich wydawanie Zamawiającemu przez Wykonawcę następuje w Domu Seniora Św. Eliasza w lokalizacji ul. Por. Wąchały 5, gmina m. Kraków, województwo małopolskie. f. Harmonogram dostaw: Posiłki są dostarczane codziennie w określonych poniżej godzinach: Śniadania - najwcześniej: 8:15, najpóźniej: 8.30 Obiad i podwieczorek - najwcześniej: 12:45 , najpóźniej: 13:00. Ww. godziny dostaw dziennych posiłków uważa się za dotrzymane w przypadku osobistego zgłoszenia przez Wykonawcę (osobę dostarczającą posiłki) osobie upoważnionej przez Zamawiającego, po wjeździe na teren Zamawiającego, w zakreślonym przedziale czasowym, przywozu danej dostawy zgodnej ze złożonym przez Zamawiającego zapotrzebowaniem. W dniach, w których dla uczestników projektu przewidziano wycieczki i wyjścia harmonogram dostaw zostanie uzgodniony z tygodniowym wyprzedzeniem. g. Wielkości dziennych dostaw: Zamawiający przewiduje następujące dzienne liczby posiłków: w Domu Seniora Św. Eliasza będzie przebywać równocześnie do 25 osób, posiłek dla jednej osoby ma składać się ze śniadania, dwudaniowego obiadu oraz podwieczorku i napoi. Zamawiający ma prawo nie zamawiania liczb posiłków określonych powyżej, a Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego żadne roszczenia z tego tytułu. h. Jadłospisy, zamawianie dostaw dziennych: • Jadłospisy dla każdej z wskazanych przez Zamawiającego diet przygotowuje Wykonawca na okresy 10-dniowe i przedkłada je Zamawiającemu najpóźniej na 5 dni roboczych przed początkiem okresu, w jakim jadłospisy mają obowiązywać, mailem, a na żądanie Zamawiającego także faksem lub w formie pism składanych w Domu Seniora Św. Eliasza osobie sprawującej nadzór nad dostawą. Zamawiający, w ciągu 2 dni roboczych od doręczenia mu przez Wykonawcę jadłospisów posiłków standardowych, zobowiązany jest do potwierdzenia ich zaakceptowania lub wniesienia do nich zastrzeżeń, z zastrzeżeniem, że zaakceptowanie przedstawionych jadłospisów nie wyłącza prawa Zam.do zobowiązania Wykonawcy do ich zmiany w ciągu okresu, w jakim będą obowiązywać w przypadku szczególnie uzasadnionych okoliczności. Pierwsze jadłospisy Wykonawca przedkłada Zamawiającemu najpóźniej na 1 dzień przed pierwszym dniem dostarczania posiłków. • Każdy z jadłospisów musi uwzględniać urozmaicenie planowanych w danym okresie posiłków, w tym w szczególności poprzez eliminację powtarzalności dań oraz poprzez uwzględnienie owoców i warzyw tzw. sezonowych. • Wykonawca ma obowiązek przedstawić szczegółową analizę każdego jadłospisu złożonego Zamawiającemu lub jego części, to jest poprzez podanie składników i zawartości dań, kaloryczności i wartości odżywczej oraz innych żądanych przez Zamawiającego danych. W przypadku złożenia przez Zamawiającego zastrzeżeń wynikających z zapoznania się przez Zamawiającego z analizą, o której mowa w zdaniu poprzednim, Wykonawca jest zobowiązany do niezwłocznego dostosowania danego jadłospisu lub jego części do wytycznych Zamawiającego przed wprowadzeniem tego jadłospisu do stosowania. • Posiłki dostarczane będą w dni robocze od poniedziałku do piątku. • Śniadania, obiady i podwieczorki, muszą być dostarczane w sposób i w liczbach pozwalających na ich rozdysponowanie wg poszczególnych rodzajów diet. • W przypadku konieczności skorygowania zamówienia (zapotrzebowania dziennego) na poszczególne posiłki i diety w związku ze zmianą liczby osób bądź diet poszczególnych osób w Domu Seniora Św. Eliasza, Zamawiający informuje o tym Wykonawcę telefonicznie z co najmniej 1,5 godz. wyprzedzeniem przed wymaganą porą danej dostawy dziennej (1,5 h przed początkiem przedziału czasowego dziennych dostaw posiłków) oraz potwierdza to Wykonawcy pisemnie do 1 godziny mailem. Wykonawca jest zobowiązany uwzględnić ww. zmianę zakresu zapotrzebowania. • W opracowywanych jadłospisach oraz dostawach posiłków Wykonawca jest zobowiązany uwzględnić posiłki tradycyjne serwowane w dniach okolicznościowych powszechnie obchodzonych (środa popielcowa, tłusty czwartek, itp.), chyba że rodzaje zamawianych diet nie będą na to pozwalały. • Wykonawca jest zobowiązany do prowadzenia ewidencji dostaw dziennych posiłków w formie pisemnej w dwóch egzemplarzach, potwierdzanych w każdym dniu przez osobę upoważnioną przez Zamawiającego, z czego jeden egzemplarz jest przeznaczony dla Wykonawcy i jeden dla Zamawiającego. i. Sposób dostarczania posiłków i odbioru pojemników. • Wykonawca dostarcza posiłki własnymi siłami bezpośrednio do miejsca Domu Seniora Św. Eliasza na adres wskazany przez Zamawiającego. • Dostarczane posiłki muszą być umieszczone w przeznaczonych do tego celu czystych pojemnikach dopuszczonych do bezpośredniego kontaktu z żywnością (dokumenty dopuszczające ww. pojemniki do kontaktu z żywnością – do wglądu na wezwanie Zamawiającego), osadzonych dodatkowo w tzw. „termoportach” zabezpieczających przed przemieszczeniem, utratą ilości (np. wylanie) lub schłodzeniem. Pojemniki z poszczególnymi posiłkami muszą być oznaczone informacją o liczbie porcji oraz nazwą diety. Dostawa posiłków do punktów odbioru odbywa się w pojemnikach i w ww. „termoportach”. „Termoporty” podlegają odbiorowi przez Wykonawcę bezpośrednio po ich opróżnieniu z wsadu (wskutek wydania pojemników z posiłkami Zam.). • Temperatura każdego posiłku ciepłego musi wynosić minimum: zupa 75°C, drugie danie 65°C, gorące napoje 80°C, natomiast kaloryczność i gramatura uzależniona jest od zapotrzebowania dziennego i rodzaju diety. Herbata przygotowywana jest przez Zamawiającego na bazie „suchych” herbat dostarczonych przez Wykonawcę. • Wszystkie naczynia, urządzenia i sprzęty służące do przewozu i przechowywania posiłków muszą spełniać pow. obow. wymogi sanitarno - epidemiologiczne. Mycie i wyparzanie (dezynfekcja) pojemników, o których mowa w punktach wyżej, jest obowiązkiem Wyk. • Wykonawca jest zobowiązany do usuwania z miejsca posiłków, pozostałości jedzenia, brudnych naczyń, pojemników i sztućców. Szczeg. opis w załaczniku
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10391956 2024-04-09
godz. 09:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi obejmującej przygotowanie i dostarczenie osobo-posiłków w formie obiadów oraz przygotowanie oraz dostarczenie osobo-posiłków w formie ...
10427427 2024-04-19
godz. 10:00
Małopolskie Kompleksowa organizacja Zamkniętej Uczelnianej Imprezy Okolicznościowej 2024 Usługa kompleksowej organizacji Imprezy integracyjnej, rekreacyjno – sportowej z oprawą muzyczną (dj), dl...
10425415 2024-04-19
godz. 11:00
Dolnośląskie Świadczenie usług cateringowych na podstawie umowy ramowej na potrzeby Ogrodów Doświadczeń Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w ramach umowy ramowej na potr...
10454021 2024-04-25
godz. 23:59
Lubelskie Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie grupowego szkolenia z zakresu kompetencji cyfrowych, w ramach zadania pn. dopasowana i elastyczna oferta uczenia się, zgodna z wynikami audytu u...
10423297 2024-04-26
godz. 09:00
Małopolskie Świadczenie usługi polegającej na dystrybucji posiłków z budynku kuchni szpitalnej do kuchenek oddziałowych mieszczących się w poszczególnych oddziałach szpitalnych - ZP-12/24 1. ...
10440376 2024-04-26
godz. 10:30
Małopolskie „Usługa przygotowania, dowiezienia i wydania posiłków dla żołnierzy przebywających w miejscowości Wola Rzędzińska” 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, dowiez...
10457103 2024-04-26
godz. 12:00
Podkarpackie Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, gotowania i dostarczenia gotowych gorących obiadów dwudaniowych (usługa cateringowa) dla pensjonariuszy Dziennego Domu Senior + w Stani...
10473894 2024-04-30
godz. 10:00
Mazowieckie „Usługa cateringowa – Konferencja pt. Architektura i infrastruktura Wielkiego Resetu – efekty badawcze i odbiór społeczny” Przedmiotem postępowania jest Usługa cateringowa – ...
10482214 2024-05-06
godz. 10:00
Śląskie Przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Chorób Płuc w Orzeszu 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa pn.: Przygotowanie oraz dostarczanie cało...
10476815 2024-05-07
godz. 12:00
Lubelskie Usługa kompleksowej organizacji dwóch konferencji dotyczących podmiotów ekonomii społecznej w ramach projektu pn. „Efektywna Polityka Społeczna w województwie lubelskim” z podzia...