Zlecenie 7923589 - POMOC II - Centrum Usług Społecznych w Skierniewicach W...
(zakończone) | Zamówienie 7923589|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-01-15 |
przedmiot zlecenia | POMOC II - Centrum Usług Społecznych w Skierniewicach W związku z realizacją projektu „POMOC II – Centrum Usług Społecznych w S kierniewicach” w ramach Poddziałania IX.2.1 Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Stowarzyszenie Wsparcie Społeczne „Ja-Ty-My” w Łodzi, w ramach postępowania prowadzonego zgodnie z zasadą konkurencyjności, zaprasza do przedstawienia ofert na świadczenie usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla uczestników projektu „POMOC II – Centrum Usług Społecznych w Skierniewicach”. Przedmiotem zamówienia są usługi przygotowania i dostarczania posiłków. Zamówienie podzielono na dwie części.: Część 1 Przedmiotem zamówienia w części 1 jest usługa przygotowania i dostarczania posiłków w formie zestawów II śniadania oraz dwudaniowego obiadu dla uczestników projektu „POMOC II – Centrum Usług Społecznych w Skierniewicach” w łącznej ilości nie większej niż 12 120 zestawów, w tym: w ilości nie większej niż 5616 zestawów w roku 2021, w ilości nie większej niż 6024 zestawy w roku 2022 i w ilości nie większej niż 480 zestawów w roku 2023, dostarczanych od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy w godz. 9:00-12:00 w ilości nie większej niż 12 zestawów dziennie (II śniadanie i dwudaniowy obiad) do Dziennego Domu Pobytu, 96-100 Skierniewice, ul. Nowobielańska 92A oraz w ilości nie większej niż 12 zestawów dziennie (II śniadanie i dwudaniowy obiad) do filii Dziennego Domu Pobytu, 96-100 Skierniewice, ul. Rybickiego 6. Zamawiający określa następującą gramaturę posiłku w formie II śniadania, który powinien obejmować: 1) pieczywo mieszane – jedna porcja – min. 150g/os, 2) masło – jedna porcja – min. 20 g/os, 3) wędliny – jedna porcja – min. 50 g/os, 4) ser żółty lub biały – jedna porcja – min. 50 g/os, 5) zupa mleczna – jedna porcja – min. 200 ml/os lub jajko gotowane – min. 1 szt/os. lub jajecznica – min. 150 g/os. 6) świeże warzywa – jedna porcja – min. 50 g/os, 7) dżem lub miód – min. 25 g/os. 8) napój 200 ml/os., Zamawiający określa następującą gramaturę posiłku w formie dwudaniowego obiadu, który powinien obejmować: 1) zupę – jedna porcja – min. 300 ml/os. 2) danie główne: a) danie mięsne (3 razy w tygodniu), danie rybne lub niemięsne (2 razy w tygodniu) – jedna porcja – min. 120 g/os., b) dodatki do dań na gorąco – np. ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane, ryż, kasza, kluski śląskie, itp. – jedna porcja – min. 200 g/os. c) dodatek warzywny – np. warzywa blanszowane, surówki, sałaty – jedna porcja – min. 120 g/os. 3) napój – min. 200 ml/os. 4) owoce świeże – np. jabłka, gruszki, śliwki, truskawki, banany, mandarynki, pomarańcze – min. 150 g/os. Składając ofertę Oferent zobowiązuje się do: a) świadczenia usługi z wykorzystaniem świeżych produktów żywnościowych, b) przyrządzania posiłków w dniu dostarczenia do zamawiającego, c) przygotowywania posiłków na bazie produktów wysokiej jakości; ryby podawane w zestawach powinny być świeże i pozbawione ości - filetowane, dania i napoje gorące powinny posiadać odpowiednią temperaturę w momencie dostarczenia, d) przygotowywania potraw z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. Posiłki nie mogą być wykonywane z produktów typu instant, np. zupy w proszku i sosy w posiłku oraz produktów gotowych, e) dostarczania każdej porcji ciepłej w styropianowych jednorazowych opakowaniach (osobno zupa oraz danie główne), f) zapewnienia do każdej z dostarczanych porcji papierowej 3-warstwowej serwetki, g) zapewnienia do każdej z dostarczanych porcji jednorazowych sztućców (łyżka, widelec, nóż). h) uwzględniania w ramach menu posiłku diet specjalnych (bezglutenowa, cukrzycowa, niskocholesterolowa) w zależności od indywidualnych preferencji uczestników o czym w Zamawiający poinformuje Wykonawcę w terminie min. 3 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi. Część 2 Przedmiotem zamówienia w części 2 jest usługa przygotowania i dostarczania posiłków w formie dwudaniowego obiadu dla uczestników projektu „POMOC II – Centrum Usług Społecznych w Skierniewicach” w ilości łącznej nie większej niż 15 150 p osiłków, w tym w ilości nie większej niż 7020 posiłków w roku 2021, nie większej niż 7530 w roku 2022 i nie większej niż 600 posiłków w roku 2023 dostarczanych od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy w godz. 9:00-11:00 w ilości nie większej niż 30 sztuk dziennie (dwudaniowy obiad) do Dziennego Domu Pobytu, 96-100 Skierniewice, ul. Nowobielańska 92A. . Zamawiający określa następującą gramaturę posiłku w formie dwudaniowego obiadu, który powinien obejmować: 1) zupę – jedna porcja – min. 300 ml/os. 2) danie główne: a) danie mięsne (4 razy w tygodniu), danie rybne lub niemięsne (2 razy w tygodniu) – jedna porcja – min. 120 g/os., b) dodatki do dań na gorąco – np. ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane, ryż, kasza, kluski śląskie – jedna porcja – min. 150 g/os. c) dodatek warzywny – np. warzywa blanszowane, surówki, sałaty – jedna porcja – min. 120 g/os. 3) napój – min. 200 ml/os. 4) owoce świeże – np. jabłka, gruszki, śliwki, truskawki, banany, mandarynki, pomarańcze – min. 150 g/os. Składając ofertę Oferent zobowiązuje się do: a) świadczenia usługi z wykorzystaniem świeżych produktów żywnościowych, b) przyrządzania posiłków w dniu dostarczenia do zamawiającego, c) przygotowywania posiłków na bazie produktów wysokiej jakości; ryby podawane w zestawach powinny być świeże i pozbawione ości - filetowane, dania i napoje gorące powinny posiadać odpowiednią temperaturę w momencie dostarczenia, d) przygotowywania potraw z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. Posiłki nie mogą być wykonywane z produktów typu instant, np. zupy w proszku i sosy w posiłku oraz produktów gotowych, e) dostarczania każdej porcji ciepłej w styropianowych jednorazowych opakowaniach (osobno zupa oraz danie główne), f) zapewnienia do każdej z dostarczanych porcji papierowej 3-warstwowej serwetki, g) zapewnienia do każdej z dostarczanych porcji jednorazowych sztućców (łyżka, widelec, nóż), h) uwzględniania w ramach menu posiłku diet specjalnych (bezglutenowa, cukrzycowa, niskocholesterolowa) w zależności od indywidualnych preferencji uczestników o czym Zamawiający poinformuje Wykonawcę w terminie min. 3 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi. Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo dostępu do wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków oraz wyrywkowej kontroli gramatury potraw.W związku z realizacją projektu „POMOC II – Centrum Usług Społecznych w Skierniewicach” w ramach Poddziałania IX.2.1 Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Stowarzyszenie Wsparcie Społeczne „Ja-Ty-My” w Łodzi, w ramach postępowania prowadzonego zgodnie z zasadą konkurencyjności, zaprasza do przedstawienia ofert na świadczenie usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla uczestników projektu „POMOC II – Centrum Usług Społecznych w Skierniewicach”. Przedmiotem zamówienia są usługi przygotowania i dostarczania posiłków. Zamówienie podzielono na dwie części.: Część 1 Przedmiotem zamówienia w części 1 jest usługa przygotowania i dostarczania posiłków w formie zestawów II śniadania oraz dwudaniowego obiadu dla uczestników projektu „POMOC II – Centrum Usług Społecznych w Skierniewicach” w łącznej ilości nie większej niż 12 120 zestawów, w tym: w ilości nie większej niż 5616 zestawów w roku 2021, w ilości nie większej niż 6024 zestawy w roku 2022 i w ilości nie większej niż 480 zestawów w roku 2023, dostarczanych od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy w godz. 9:00-12:00 w ilości nie większej niż 12 zestawów dziennie (II śniadanie i dwudaniowy obiad) do Dziennego Domu Pobytu, 96-100 Skierniewice, ul. Nowobielańska 92A oraz w ilości nie większej niż 12 zestawów dziennie (II śniadanie i dwudaniowy obiad) do filii Dziennego Domu Pobytu, 96-100 Skierniewice, ul. Rybickiego 6. Zamawiający określa następującą gramaturę posiłku w formie II śniadania, który powinien obejmować: 1) pieczywo mieszane – jedna porcja – min. 150g/os, 2) masło – jedna porcja – min. 20 g/os, 3) wędliny – jedna porcja – min. 50 g/os, 4) ser żółty lub biały – jedna porcja – min. 50 g/os, 5) zupa mleczna – jedna porcja – min. 200 ml/os lub jajko gotowane – min. 1 szt/os. lub jajecznica – min. 150 g/os. 6) świeże warzywa – jedna porcja – min. 50 g/os, 7) dżem lub miód – min. 25 g/os. 8) napój 200 ml/os., Zamawiający określa następującą gramaturę posiłku w formie dwudaniowego obiadu, który powinien obejmować: 1) zupę – jedna porcja – min. 300 ml/os. 2) danie główne: a) danie mięsne (3 razy w tygodniu), danie rybne lub niemięsne (2 razy w tygodniu) – jedna porcja – min. 120 g/os., b) dodatki do dań na gorąco – np. ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane, ryż, kasza, kluski śląskie, itp. – jedna porcja – min. 200 g/os. c) dodatek warzywny – np. warzywa blanszowane, surówki, sałaty – jedna porcja – min. 120 g/os. 3) napój – min. 200 ml/os. 4) owoce świeże – np. jabłka, gruszki, śliwki, truskawki, banany, mandarynki, pomarańcze – min. 150 g/os. Składając ofertę Oferent zobowiązuje się do: a) świadczenia usługi z wykorzystaniem świeżych produktów żywnościowych, b) przyrządzania posiłków w dniu dostarczenia do zamawiającego, c) przygotowywania posiłków na bazie produktów wysokiej jakości; ryby podawane w zestawach powinny być świeże i pozbawione ości - filetowane, dania i napoje gorące powinny posiadać odpowiednią temperaturę w momencie dostarczenia, d) przygotowywania potraw z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. Posiłki nie mogą być wykonywane z produktów typu instant, np. zupy w proszku i sosy w posiłku oraz produktów gotowych, e) dostarczania każdej porcji ciepłej w styropianowych jednorazowych opakowaniach (osobno zupa oraz danie główne), f) zapewnienia do każdej z dostarczanych porcji papierowej 3-warstwowej serwetki, g) zapewnienia do każdej z dostarczanych porcji jednorazowych sztućców (łyżka, widelec, nóż). h) uwzględniania w ramach menu posiłku diet specjalnych (bezglutenowa, cukrzycowa, niskocholesterolowa) w zależności od indywidualnych preferencji uczestników o czym w Zamawiający poinformuje Wykonawcę w terminie min. 3 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi. Część 2 Przedmiotem zamówienia w części 2 jest usługa przygotowania i dostarczania posiłków w formie dwudaniowego obiadu dla uczestników projektu „POMOC II – Centrum Usług Społecznych w Skierniewicach” w ilości łącznej nie większej niż 15 150 p osiłków, w tym w ilości nie większej niż 7020 posiłków w roku 2021, nie większej niż 7530 w roku 2022 i nie większej niż 600 posiłków w roku 2023 dostarczanych od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy w godz. 9:00-11:00 w ilości nie większej niż 30 sztuk dziennie (dwudaniowy obiad) do Dziennego Domu Pobytu, 96-100 Skierniewice, ul. Nowobielańska 92A. . Zamawiający określa następującą gramaturę posiłku w formie dwudaniowego obiadu, który powinien obejmować: 1) zupę – jedna porcja – min. 300 ml/os. 2) danie główne: a) danie mięsne (4 razy w tygodniu), danie rybne lub niemięsne (2 razy w tygodniu) – jedna porcja – min. 120 g/os., b) dodatki do dań na gorąco – np. ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane, ryż, kasza, kluski śląskie – jedna porcja – min. 150 g/os. c) dodatek warzywny – np. warzywa blanszowane, surówki, sałaty – jedna porcja – min. 120 g/os. 3) napój – min. 200 ml/os. 4) owoce świeże – np. jabłka, gruszki, śliwki, truskawki, banany, mandarynki, pomarańcze – min. 150 g/os. Składając ofertę Oferent zobowiązuje się do: a) świadczenia usługi z wykorzystaniem świeżych produktów żywnościowych, b) przyrządzania posiłków w dniu dostarczenia do zamawiającego, c) przygotowywania posiłków na bazie produktów wysokiej jakości; ryby podawane w zestawach powinny być świeże i pozbawione ości - filetowane, dania i napoje gorące powinny posiadać odpowiednią temperaturę w momencie dostarczenia, d) przygotowywania potraw z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. Posiłki nie mogą być wykonywane z produktów typu instant, np. zupy w proszku i sosy w posiłku oraz produktów gotowych, e) dostarczania każdej porcji ciepłej w styropianowych jednorazowych opakowaniach (osobno zupa oraz danie główne), f) zapewnienia do każdej z dostarczanych porcji papierowej 3-warstwowej serwetki, g) zapewnienia do każdej z dostarczanych porcji jednorazowych sztućców (łyżka, widelec, nóż), h) uwzględniania w ramach menu posiłku diet specjalnych (bezglutenowa, cukrzycowa, niskocholesterolowa) w zależności od indywidualnych preferencji uczestników o czym Zamawiający poinformuje Wykonawcę w terminie min. 3 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi. Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo dostępu do wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków oraz wyrywkowej kontroli gramatury potraw. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | łódzkie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | łódzkie |