Zlecenie 8086003 - Organizacja turnusu wyjazdowego dla użytkowników mieszkań...
(zakończone) | Zamówienie 8086003|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-04-20 |
przedmiot zlecenia | Organizacja turnusu wyjazdowego dla użytkowników mieszkań wspomaganych (osobom z ASD), ich rodziców lub opiekunów faktycznych i ka dry mieszkań w ramach projektu Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej UM WZ Azymut - Samodzielność, według następujących wymagań: OPIS PRZEDMIOTU SZACOWANIA I. Nazwa: Organizacja 1 turnusu wyjazdowego dedykowanego użytkownikom mieszkań wspomaganych (osobom z ASD), ich rodzicom lub opiekunom faktycznym i kadrze mieszkań w ramach projektu Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej UM WZ Azymut - Samodzielność. II. Opis: Przedmiotem zamówienia jest kompleksowe świadczenie usług hotelarskich, konferencyjnych, restauracyjnych/cateringowych, turystycznych oraz transportowych na potrzeby 1 turnusu wyjazdowego dedykowanego użytkownikom mieszkań wspomaganych (osobom z ASD), ich rodzicom lub opiekunom faktycznym i kadrze Mieszkań w ramach projektu Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej UM WZ pn. Azymut - Samodzielność. W ramach zamówienia Wykonawca odpowiedzialny będzie za: zapewnienie transportu, zakwaterowania, wyżywienia, przewodnika i ustalenie programu dla uczestników wyjazdu według wytycznych zawartych w opisie przedmiotu zamówienia. Projekt współfinansowany jest ze środków EFS Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020, w ramach Działania 2.8. Wykonawca zrealizuje przedmiot zamówienia zgodnie z poniższymi wytycznymi oraz według programu dołączonego do swojej oferty cenowej. Część I-5-dniowy turnus wyjazdowy dla 18 osób: 6 użytkowników mieszkań wspomaganych (osób z całościowymi zaburzeniami rozwoju, w tym autyzmem i zespołem Aspergera), 6 rodziców lub opiekunów faktycznych, 6 trenerów samodzielności (Kadry Mieszkań). 1. Miejsca realizacji: miejscowość w województwie wielkopolskim lub województwie lubuskim, bezpieczne covidowo - z dala od innych miejsc zwłaszcza zaludnionych; z dostępem do terenów do pieszych wycieczek, w pobliżu lasu/parku umożliwiający kontakt z naturą/zwierzętami np. końmi, alpakami. 2. Termin realizacji: 12.08.2021-16.08.2021 (Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany powyższego terminu w uzgodnieniu z Wykonawcą). 3. Program ramowy Dzień I transport uczestników z Konina do miejsca zbiórki ok. godz. 13.00-zbiórka uczestników w hotelu w miejscowości w województwie wielkopolskim lub województwie lubuskim zakwaterowanie obiad, kolacja program integracyjny wieczorny zaproponowany przez Wykonawcę Dzień II śniadanie, obiad po obiedzie program zaproponowany przez Wykonawcę (wycieczka dla uczestników lub aktywności w hotelu) Strona 2 z 3 kolacja Dzień III śniadanie, obiad, kolacja wspólne aktywności na terenie obiektu, w którym zakwaterowani będą uczestnicy turnusu Dzień IV śniadanie, obiad, kolacja program integracyjny wieczorny zaproponowany przez Wykonawcę Dzień V śniadanie, obiad transport uczestników do miejsc zamieszkania (Konin) Program zaproponowany przez Wykonawcę-Wykonawca będzie odpowiedzialny za zaproponowanie formy, zorganizowanie i obsługę tego punktu programu. Program zaproponowany przez Wykonawcę winien uwzględniać potrzeby osób z całościowymi zaburzeniami rozwoju, w tym autyzmem i zespołem Aspergera. Wykonawca zagwarantuje, iż w hotelu, w którym zakwaterowani będą uczestnicy turnusu, dostępne będą dla nich bezpłatnie formy spędzania wolnego czasu, tj. miejsce na ognisko, dostęp lasu/parku oraz innych atrakcji np. basen, kręgielnia itp. W ramach wspólnych aktywności uczestników wykonawca zapewni minimum jedno wyjście związane z atrakcją agroturystyczną umożliwiającą kontakt ze zwierzętami np. końmi, owcami, alpakami itd. Wykonawca odpowiedzialny jest za rezerwację i zakup ewentualnych biletów wstępu/dojazdu dla każdego uczestnika. Ze względów logistycznych Zamawiający wymaga podzielenia uczestników na dwie grupy i naprzemiennego korzystania z zapewnionych atrakcji. 1. Uczestnicy wyjazdów: 18 osób, w tym osoby dorosłe z całościowymi zaburzeniami rozwoju, w tym autyzmem i zespołem Aspergera (6 osób) wraz z rodzicami lub opiekunami faktycznymi (6 osób) i 6 trenerów samodzielności. 2. Zakwaterowanie - standard obiektu. Hotel lub Motel o standardzie trzy gwiazdkowym, spełniający wymagania określone w załączniku nr 1 do Rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie, dla hotelu lub motelu o kategorii trzy gwiazdki (***). W przypadku pensjonatu lub agroturystyki standard obiektu musi odpowiadać ww. standardom. Obiekt musi spełniać minimalne wymagania w zakresie dostosowania obiektów hotelarskich do potrzeb osób niepełnosprawnych zgodnie z załącznikiem nr 8 do Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie. 3. Zakwaterowanie i usługa konferencyjna. Pokoje 1-2 osobowe z własnym węzłem sanitarnym. Wykonawca zapewni pokoje dwuosobowe użytkownikom i ich rodzicom lub opiekunom faktycznym. Dodatkowo, w przypadku konieczności umieszczenia trenerów samodzielności czy rodziców w pokojach 1-osobowych (np. nieparzysta liczba mężczyzn i kobiet), liczone są jak za miejsce w pokoju 2-osobowym. Dodatkowo Wykonawca zapewni, na cele związane z warsztatami i innymi aktywnościami realizowanymi przez Kadrę Mieszkań i przedstawicieli Zamawiającego: 1) Salę z nagłośnieniem i projektorem oraz dostępem do internetu; 2) Sala warsztatowa zapewniająca możliwość korzystania z niej grupie 18 osobowej; 3) 1 pokój rodzinny/sala, który będzie wykorzystywany na spotkania indywidualne. 4. Wyżywienie (usługa restauracyjna/cateringowa). Strona 3 z 3 1) Śniadanie - stół szwedzki: kawa z ekspresu, herbata, dodatki (mleko krowie, cukier, cytryna), soki, woda mineralna, jasne i ciemne (razowe) pieczywo, masło, wędliny, deska serów żółtych, twarożek, jogurty, dżem, sałatka warzywna, warzywa (min. pomidory, ogórki, papryka, sałata), jajecznica, parówki lub kiełbaski na ciepło. 2) Obiad - różne menu na każdy dzień, uwzględniające np.: • zupę-co najmniej 250 ml na osobę, • bufet zimny-2 sałatki, • bufet gorący-w tym danie mięsne, danie wegetariańskie, 2 dodatki do dania głównego np. ziemniaki, ryż, makaron, kopytka, kluski śląskie, kasza gryczana, warzywa na parze, warzywa duszone, • napoje: kawa, herbata, woda, soki owocowe. 3) Kolacja-stół szwedzki: min. 1 gorące danie, zawierające potrawy mięsne (zawierające sztukę mięsa o wadze zgodnej ze standardami i normami żywienia grupowego, nie dopuszcza się dań zawierających mięso mielone, gulaszy, itp.), wegetariańskie i wegańskie (do uzgodnienia) oraz wędliny, sery, sałatki warzywne, jasne i ciemne (razowe) pieczywo, masło, kawa z ekspresu, herbata, dodatki (mleko krowie, mleko roślinne, cukier, cytryna), soki, woda mineralna. W trakcie każdego turnusu Wykonawca zapewni wyżywienie w postaci: 4 śniadań, 4 kolacji, 5 obiadów dla każdego uczestnika. Istniej konieczność zapewnienia 8 posiłków wegetariańskich. Wykonawca obowiązany jest do przestrzegania przepisów prawa dotyczącego warunków świadczenia usług żywienia w szczególności zobowiązany jest do spełnienia wymagań określonych w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz Wytycznych dla funkcjonowania hoteli/obiektów/pensjonatów w trakcie epidemii COVID-19 w Polsce Ministerstwa Rozwoju, Pracy i Technologii i GIS. 5. Usługa transportowa. Usługa obejmuje zorganizowanie i zapewnienie transportu uczestnikom do miejsca zakwaterowania i z powrotem oraz pomiędzy poszczególnymi miejscami programu zwiedzania i pobytu, bezpiecznym i odpowiednio do tego celu przygotowanym środkiem transportu, zgodnie z wymogami ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. Prawo o ruchu drogowym, dostosowanym do przewozu zgłoszonej liczby osób wraz z bagażami. Wykonawca będzie również odpowiedzialny za transport uczestników z/do miejsca zbiórki: 1) W Części I zamówienia: z/do Konina-maksymalnie 18 osób; W sytuacji planowania atrakcji poza miejscem zakwaterowania uczestników Wykonawca zobowiązany jest zapewnić dojazd. Dokładne miejsca odbioru uczestników zostaną przekazane Wykonawcy w trakcie realizacji umowy. |
branża | Turystyka, wypoczynek, hotelarstwo, sport |
podbranża | wycieczki i wypoczynek |
forma | zapytanie o cenę |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubuskie, Wielkopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Zachodniopomorskie |