Zlecenie 8131816 - Nowe standardy pracy socjalnej w Ośrodku Pomocy Społecznej...

   
Zamówienie 8131816 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-05-12
przedmiot zlecenia
Nowe standardy pracy socjalnej w Ośrodku Pomocy Społecznej w Chrzanowie

SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA 1. Nazwa szkolen
ia: „Zasady i formy przyznawania świadczeń z pomocy społecznej”. 2. Liczba uczestników: 10. 3. Program powinien obejmować 16 godzin dydaktycznych i zawierać następujące moduły: 1. Zasady udzielania świadczeń z pomocy społecznej. 2. Podstawowe założenia stosowania kodeksu postępowania administracyjnego w pomocy społecznej. 3. Katalog świadczeń przyznawanych w drodze uznania administracyjnego. 4. Ustalanie właściwości organów, w tym: dla osób pozostających pod opieką prawną (całkowicie lub częściowo ubezwłasnowolnionych) oraz spory kompetencyjne pomiędzy jednostkami pomocy społecznej). 5. Ustalanie sytuacji dochodowej osób ubiegających się o świadczenia z pomocy społecznej. 6. Przyznawanie i realizacja wybranych świadczeń pieniężnych. 7. Zagadnienia praktyczne przeprowadzania i dokumentowania rodzinnego wywiadu środowiskowego (odmowa przeprowadzenia wywiadu, aktualizacja wywiadów u osób zobowiązanych do alimentacji na rzecz osób korzystających ze stałych form pomocy, odmowa przeprowadzenia wywiadu a weryfikacja prawa do świadczenia). 8. Prawne aspekty weryfikacji prawa do przyznanych świadczeń (uchylenie lub zmiana decyzji, wznowienie postępowania administracyjnego). 9. Procedura orzekania w sprawach nienależnie pobranych świadczeń (uznanie świadczenia za nienależne, wydanie stosownej decyzji administracyjnej, zobowiązanie do zwrotu, skierowanie do egzekucji). 10. Ochrona danych osobowych w świadczeniach pomocy społecznej. 11. Informatyzacja jako narzędzie jednostek pomocy społecznej. 4. Czas trwania: 2 kolejne dni robocze 5. Planowany termin realizacji: od 24.05.2021r. – do 25.05.2021r. 6. Informacje dodatkowe: 1) Zamawiający zakłada, iż szkolenie odbędzie się w trybie stacjonarnym. Zamawiający udostępni nieodpłatnie salę szkoleniową zlokalizowaną w swojej siedzibie tj. ul. Jagiellońska 4, Chrzanów. lub w innym miejscu na terenie Chrzanowa jeśli Wykonawca dysponuje własną salą do przeprowadzenia zajęć. W takim przypadku szkolenie powinno odbyć się w odległości nie większej niż 1000 m od rynku w Chrzanowie. W sytuacji braku możliwości przeprowadzenia szkolenia w formie stacjonarnej np. z uwagi na nowe obostrzenia związane z aktualną sytuacją pandemiczną Zamawiający dopuszcza możliwość przeprowadzenia szkolenia w formie zdalnej, o czym wybrany Wykonawca zostanie uprzednio poinformowany. W powyższym przypadku ostatecznym wynagrodzeniem Wykonawcy będzie ceny oferty szkolenia pomniejszona o koszty cateringu. 2) W przypadku realizacji szkolenia w formie stacjonarnej w ramach realizacji zamówienia Wykonawca zapewni: a. materiały dydaktyczne tj.: materiały biurowe / zeszyt, notatnik, długopis/, materiały dydaktyczne tj. opracowanie kompletu materiałów dla każdego uczestnika oraz ich wydrukowanie /powielenie w liczbie odpowiadającej ilości uczestników zakwalifikowanych do udziału w szkoleniu. Po zakończeniu szkolenia materiały przejdą w posiadanie absolwentów w/w kursu. b. Wyżywienie: Wykonawca zapewni wyżywienie dla uczestników w obiekcie, w którym będzie realizowane szkolenie obejmujące: obiad w każdym dniu szkolenia ( dla każdego uczestnika ) oraz serwis kawowy w każdym dniu szkolenia dla każdego uczestnika. Wyżywienie musi obejmować:  Obiad zgodnie z poniższym opisem: - zupa – 350 ml; - ciepłe danie główne - mięso lub ryba – 150 g; dodatki ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki ) - 150 g; surówki – 100 g; - woda mineralna – 200 ml ( w butelkach);  Serwis kawowy podawany na początek każdego dnia przed rozpoczęciem szkolenia obejmujący: - kawa, mleko do kawy, herbata, cukier, świeża cytryna do herbaty, soki owocowe, woda mineralna, ciasteczka, dwa rodzaje ciast; - serwis kawowy musi być zorganizowany w pomieszczeniu, w którym odbywają się warsztaty. c. odpowiednie warunki lokalowe: Szkolenie musi być zorganizowane z uwzględnieniem aktualnych Rekomendacji Ministerstwa Rozwoju, Pracy i Technologii z Głównym Inspektorem Sanitarnym dotyczących przeciwdziałania szerzeniu się zakażeń SARS-CoV-2 . 3) W przypadku realizacji szkolenia w formie zdalnej powinny zostać spełnione poniższe warunki: a) kurs zrealizowany będzie za pomocą sieci Internet z wykorzystaniem platformy do prowadzenia kursów/szkoleń w formie pracy zdalnej, umożliwiającej prowadzenie videokonferencji z udziałem trenera i wszystkich Uczestników kursu, wymiany dokumentów, przeprowadzania ankiet, testów i egzaminów. b) Przyjęte rozwiązanie teleinformatyczne nie może wymagać instalowania na komputerach uczestników jakichkolwiek aplikacji. c) Przyjęte rozwiązanie teleinformatyczne powinno umożliwić nieograniczony udział w szkoleniu wskazanej liczby uczestników. d) Wykonawca ma obowiązek przygotować informację o sposobie przeprowadzenia szkolenia ( z podaniem instruktażu dotyczącego logowania i obsługi rozwiązania teleinformatycznego ) i przekazać ją Zamawiającemu nie później niż w dniu poprzedzającym dzień przeprowadzenia szkolenia najpóźniej do godziny 10:00. e) Szkolenie musi odbywać się w czasie rzeczywistym ( na żywo ), nie dopuszcza się odtwarzania wcześniej nagranego materiału. f) Przyjęte rozwiązanie teleinformatyczne powinno zapewnić transmisję dźwięku i obrazu oraz możliwość prezentacji plików ( graficznych, tekstowych ) g) Uczestnicy szkolenia powinni mieć możliwość zadawania pytań trenerowi ( w formie głosowej lub tekstowej). 4) Szkolenie musi zostać zrealizowane zgodnie z zasadami: a. Plan nauczania musi obejmować liczbę godz. wskazaną przez Zamawiającego. b. Zajęcia mają odbywać się w terminie wskazanym w ogłoszeniu. d. Harmonogram warsztatów musi być opracowany w taki sposób, aby zajęcia zaczynały się nie wcześniej niż o godz. 8:00 a kończyły się nie później niż do godz. 14:30. 5) Szkolenie zakończy się wydaniem dokumentów świadczących o ich ukończeniu (zaświadczeń, świadectw, certyfikatów itp.). Dokumenty zostaną wydane w języku polskim na papierze firmowym. Zaświadczenie musi zawierać poniższe informacje: a) imię i nazwisko oraz numer PESEL uczestnika szkolenia, a w przypadku cudzoziemca numer dokumentu stwierdzającego tożsamość, b) nazwę organizatora szkolenia c) nazwę szkolenia d) okres realizacji e) miejsce i datę wydania zaświadczenia / certyfikatu/dyplomu f) tematy i wymiar godzin zajęć edukacyjnych g) podpis osoby upoważnionej przez organizatora szkolenia. 6) Warunkiem ukończenia szkolenia i otrzymania zaświadczenia jest zaliczenie przez uczestnika co najmniej 80% ogólnej liczby godzin przewidzianej programem szkolenia. 7) W przypadku przerwania szkolenia przez któregoś z uczestników Zamawiający sfinansuje koszty jego uczestnictwa za faktyczną liczbę zaliczonych godzin, na podstawie wyliczeń zgodnych z umową stanowiącą załącznik nr 7 do ogłoszenia. 8) W szkoleniu mogą wziąć udział wyłącznie osoby skierowane przez Zamawiającego . Zabrania się dołączania do grup szkoleniowych będących przedmiotem zamówienia dodatkowych osób skierowanych przez inne podmioty niż Zamawiający. 9) Zapłata: nastąpi po zakończeniu i rozliczeniu szkolenia. W celu rozliczenia końcowego instytucja zobowiązuje się dostarczyć następujące dokumenty: a. dziennik zajęć ( oryginał lub kserokopia potwierdzona za zgodność z oryginałem), b. listy obecności ( oryginał lub kserokopia potwierdzona za zgodność z oryginałem), a w przypadku osób uczestniczących w szkoleniu w formie zdalnej potwierdzeniem obecności będzie zrzut ekranu zawierający Imię/ nazwisko- uczestników projektu. c. zaświadczenia o ukończeniu szkolenia ( kserokopie ) , d. potwierdzenie odbioru materiałów oraz wyżywienia przez uczestników szkolenia- dotyczy formy stacjonarnej szkolenia, e. potwierdzenie odbioru zaświadczenia / certyfikatu przez uczestników szkolenia - dotyczy formy stacjonarnej szkolenia, f. wykaz osób kończących szkolenie g. wykaz osób, które nie ukończyły szkolenia wraz z podaniem liczby godzin ich uczestnictwa w szkoleniu. h. faktura wraz z preliminarzem- w przypadku gdy nie wszyscy uczestnicy zakończą szkolenie. 10. Liczba uczestników szkolenia może się zmienić jednak nie więcej niż o dwie osoby. W takim przypadku Zamawiający pokryje koszty za rzeczywistą liczbę przeszkolonych osób.
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi restauracyjne
kody CPV 55300000, 80000000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi restauracyjne

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10374983 2024-04-05
godz. 11:00
Podkarpackie Świadczenie kompleksowej usługi hotelarskiej, gastronomicznej i konferencyjnej na potrzeby Uczelni Państwowej im. Jana Grodka w Sanoku ZADANIE 1, 2 i 3 Część 1: Przedmiotem postępowa...
10365317 2024-04-09
godz. 08:00
Pomorskie Dzierżawa: lokalu użytkowego z przeznaczeniem na prowadzenie działalności gastronomicznej i handlowej na terenie Arboretum Wirty - Nadleśnictwa Kaliska
10397731 2024-04-10
godz. 12:00
Podkarpackie Zapewnienie kompleksowej usługi i obsługi gastronomicznej typu food truck dla uczestników klubu festiwalowego Europejskiego Stadionu Kultury organizowanego w Rzeszowie w dniach 21-23.06.2...
10375795 2024-04-15
godz. 12:00
Dolnośląskie - Wynajem przestronnego i atrakcyjnego lokalu gastronomicznego o powierzchni 237,93 m², usytuowanego na parterze budynku biurowego A11 przy ul. Fabrycznej 10 we Wrocławiu PRZEDMIOT POSTĘ...
10376187 2024-04-16
godz. 11:00
Małopolskie Najem powierzchni użytkowej przeznaczonej na 1 automat do gorących napojów oraz 1 automat do zimnych napojów i artykułów długoterminowych w Szpitalu Uniwersyteckim w Krakowie przy ul....
10455983 2024-04-24
godz. 00:00
Małopolskie Dzierżawa nieruchomości położonej w Muszynie przy ul. Rynek z przeznaczeniem na działalność handlową lub gastronomiczną na okres 3 miesięcy.
10423243 2024-04-24
godz. 10:00
Małopolskie Usługa restauracyjna podczas SELECT SPRING SEMINAR 2024 dla WEiP -DE-dzp.272-140/24 Przedmiotem zamówienia jest usługa restauracyjna podczas SELECT SPRING SEMINAR 2024, zgodnie z opisem ...
10478224 2024-04-30
godz. 12:00
Mazowieckie zapewnienie zakwaterowania i wyżywienia dla 53 osób w pokojach 1 i 2-osobowych z pełnym węzłem sanitarnym w terminie od 18.08.2024 do 26.08.2024 r. w Giżycku, województwo warmińsko-m...
10405082 2024-05-06
godz. 10:00
Małopolskie Najem lokalu użytkowego-położonego w Kluczach ul. Rudnicka 2a Dom Kultury składającego się z pomieszczeń o pow: 127,13 m2 na działalność handlową -usługową o kierunku-usługi ga...
10489921 2024-05-12
godz. 10:00
Lubuskie Najem pomieszczeń użytkowych o powierzchni 56,61 m2 w budynku SP ZOZ MSWiA w Zielonej Górze przy ul. Wazów 42 w Zielonej Górze z przeznaczeniem na prowadzenie punktu gastronomicznego dl...