Zlecenie 9016594 - Językowe przedszkole Super Kids 1. Przedmiotem zamówienia...
(zakończone) | Zamówienie 9016594|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2022-07-04 |
przedmiot zlecenia | Językowe przedszkole Super Kids 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych (przygotowanie gotowych posiłków wraz z dowozem), w tym: śniadanie, dwudaniowy obiad oraz podwieczorek dla 42 dzieci w wieku od 3 do 6 roku życia uczęszczających do „Językowego przedszkola Super Kids” mieszczącego się w Białymstoku, w lokalu przy ul. Feliksa Filipowicza 12 lok. 1, 15-327 Białystok. 2. Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków, 3. Pozostałe kody CPV: 55322000-3 usługi gotowania posiłków, 55521200-0 usługi dowożenia posiłków, 55520000-1 usługi dostarczana posiłków. 4. Zakres zamówienia obejmuje świadczenie usług cateringowych – przygotowanie i dostarczenie we własnym zakresie posiłków oraz ich rozładunek do „Językowego przedszkola Super Kids” mieszczącego się w Białymstoku, w lokalu przy ul. Feliksa Filipowicza 12 lok. 1, 15-327 Białystok. 5. Usługa będzie dotyczyć 42 dzieci, uczęszczających do „Językowego przedszkola Super Kids” 6. Rozliczenia dotyczyć będą faktycznie dostarczonych ilości posiłków. 7. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez dyrektora przedszkola. O liczbie wydawanych posiłków w danym dniu Wykonawca informowany będzie do wspólnie ustalonej godziny. W oparciu o uzyskane informacje Wykonawca dostarczać będzie określoną liczbę posiłków. 8. Dostawa posiłków: przewidywany okres dostawy od 18 lipca 2022 r. do końca marca 2023 r. od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany okresu dostawy posiłków. 9. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących właściwą ochronę i temperaturę oraz jakości przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Dostarczenie posiłków będzie realizowane przez Wykonawcę na jego koszt. 10. Godziny dostarczania posiłków odbywać się będą zgodnie z umową. 11. Wykonawca zobowiązuje się do układania jadłospisu na okres 10 dni, który zostanie zatwierdzony przez osobę posiadającą uprawnienia dietetyka. Jadłospis z opisem poszczególnych składników, uwzględniający alergie dziecięce zgłoszone przez rodziców będzie dostarczany do Zamawiającego do 3 dni przed okresem jego obowiązywania. Zamawiający ma prawo dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez Wykonawcę. 12. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2020 r. poz. 2021 t. j. z późn. zm.) łącznie z normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia norm HACCP. 13. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 14. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z nomami HACCP, w jakości i konsystencji potraw odpowiednich dla wieku dzieci. Posiłki i produkty gotowe muszą spełniać wymogi żywieniowe zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci w wieku do lat 6. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów. 15. Posiłki powinny być przygotowywane z zachowaniem diet pokarmowych ogólnej dziecka do lat 6 i bezmlecznej, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego. 16. Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potraw nie może powtarzać się w tym samym tygodniu, potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez użycia substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, typu Vegeta/maggi. potrawy powinny mieć obniżoną zawartości cukru i soli, z jadłospisu należy wykluczyć: parówki, serdelki, zupę grzybową, zupę pieczarkową. Należy wykluczyć posiłki na bazie fast food. Zamawiający zakazuje stosowania: produktów z glutaminianem sodu, produktów masłopodobnych, mięsa odkostnionego mechanicznie oraz wędlin z dodatkiem preparatów białkowych (soja) i/lub skrobi modyfikowanej. w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, posiłki powinny być o gramaturze nie mniejszej niż: Dwudaniowy obiad: I danie - zupa - 300ml; II danie - danie mięsne - 50gram, kasza, ryż ziemniaki - 100 gram, surówka lub jarzynka - 50 gram, śniadania i podwieczorki (według jadłospisu ustalonego z Zamawiającym). 17. Do obowiązków Zamawiającego realizowanych przez personel własny należeć będzie porcjowanie i wydawanie posiłków dzieciom, mycie naczyń, sprzątanie pomieszczeń, w których spożywane będą posiłki, ponoszenie kosztów środków czyszczących i higienicznych zużywanych do sprzątania. 18. Wykonawca jest odpowiedzialny za zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 19. Cena zostanie obliczona w taki sposób, że będzie to cena stała bez względu na fakt czy posiłek będzie przygotowany dla grupy wiekowej dzieci od 3 roku życia czy dla starszych dzieci do lat 6 oraz bez względu na to jaka będzie frekwencja w danym dniu. Cena będzie zawierała nadto wszelkie podatki, opłaty i koszty wynikające z realizacji zamówienia. 20. Wykonawca będzie wystawiał fakturę za dostarczone posiłki w danym miesiącu nie później niż do 5-go dnia miesiąca następnego. Do faktury dołączany będzie miesięczny protokół zdawczo-odbiorczy określający ilość wydawanych posiłków. Należności z tytułu realizacji umowy, płatne będą przelewem na rachunek bankowy Wykonawcy w ciągu 7 dni od dostarczenia faktury. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55322000, 55520000, 55521200 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Podlaskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Podlaskie |