Zlecenie 9016594 - Językowe przedszkole Super Kids 1. Przedmiotem zamówienia...

   
Zamówienie 9016594 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2022-07-04
przedmiot zlecenia
Językowe przedszkole Super Kids

1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych (przygotowanie gotowych posiłków
wraz z dowozem), w tym: śniadanie, dwudaniowy obiad oraz podwieczorek dla 42 dzieci w wieku od 3 do 6 roku życia uczęszczających do „Językowego przedszkola Super Kids” mieszczącego się w Białymstoku, w lokalu przy ul. Feliksa Filipowicza 12 lok. 1, 15-327 Białystok. 2. Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków, 3. Pozostałe kody CPV: 55322000-3 usługi gotowania posiłków, 55521200-0 usługi dowożenia posiłków, 55520000-1 usługi dostarczana posiłków. 4. Zakres zamówienia obejmuje świadczenie usług cateringowych – przygotowanie i dostarczenie we własnym zakresie posiłków oraz ich rozładunek do „Językowego przedszkola Super Kids” mieszczącego się w Białymstoku, w lokalu przy ul. Feliksa Filipowicza 12 lok. 1, 15-327 Białystok. 5. Usługa będzie dotyczyć 42 dzieci, uczęszczających do „Językowego przedszkola Super Kids” 6. Rozliczenia dotyczyć będą faktycznie dostarczonych ilości posiłków. 7. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez dyrektora przedszkola. O liczbie wydawanych posiłków w danym dniu Wykonawca informowany będzie do wspólnie ustalonej godziny. W oparciu o uzyskane informacje Wykonawca dostarczać będzie określoną liczbę posiłków. 8. Dostawa posiłków: przewidywany okres dostawy od 18 lipca 2022 r. do końca marca 2023 r. od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany okresu dostawy posiłków. 9. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących właściwą ochronę i temperaturę oraz jakości przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Dostarczenie posiłków będzie realizowane przez Wykonawcę na jego koszt. 10. Godziny dostarczania posiłków odbywać się będą zgodnie z umową. 11. Wykonawca zobowiązuje się do układania jadłospisu na okres 10 dni, który zostanie zatwierdzony przez osobę posiadającą uprawnienia dietetyka. Jadłospis z opisem poszczególnych składników, uwzględniający alergie dziecięce zgłoszone przez rodziców będzie dostarczany do Zamawiającego do 3 dni przed okresem jego obowiązywania. Zamawiający ma prawo dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez Wykonawcę. 12. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2020 r. poz. 2021 t. j. z późn. zm.) łącznie z normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia norm HACCP. 13. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 14. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z nomami HACCP, w jakości i konsystencji potraw odpowiednich dla wieku dzieci. Posiłki i produkty gotowe muszą spełniać wymogi żywieniowe zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci w wieku do lat 6. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów. 15. Posiłki powinny być przygotowywane z zachowaniem diet pokarmowych ogólnej dziecka do lat 6 i bezmlecznej, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego. 16. Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: ­ jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potraw nie może powtarzać się w tym samym tygodniu, ­ potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez użycia substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, typu Vegeta/maggi. ­ potrawy powinny mieć obniżoną zawartości cukru i soli, ­ z jadłospisu należy wykluczyć: parówki, serdelki, zupę grzybową, zupę pieczarkową. Należy wykluczyć posiłki na bazie fast food. Zamawiający zakazuje stosowania: produktów z glutaminianem sodu, produktów masłopodobnych, mięsa odkostnionego mechanicznie oraz wędlin z dodatkiem preparatów białkowych (soja) i/lub skrobi modyfikowanej. ­ w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, ­ posiłki powinny być o gramaturze nie mniejszej niż: Dwudaniowy obiad: I danie - zupa - 300ml; II danie - danie mięsne - 50gram, kasza, ryż ziemniaki - 100 gram, surówka lub jarzynka - 50 gram, śniadania i podwieczorki (według jadłospisu ustalonego z Zamawiającym). 17. Do obowiązków Zamawiającego realizowanych przez personel własny należeć będzie porcjowanie i wydawanie posiłków dzieciom, mycie naczyń, sprzątanie pomieszczeń, w których spożywane będą posiłki, ponoszenie kosztów środków czyszczących i higienicznych zużywanych do sprzątania. 18. Wykonawca jest odpowiedzialny za zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 19. Cena zostanie obliczona w taki sposób, że będzie to cena stała bez względu na fakt czy posiłek będzie przygotowany dla grupy wiekowej dzieci od 3 roku życia czy dla starszych dzieci do lat 6 oraz bez względu na to jaka będzie frekwencja w danym dniu. Cena będzie zawierała nadto wszelkie podatki, opłaty i koszty wynikające z realizacji zamówienia. 20. Wykonawca będzie wystawiał fakturę za dostarczone posiłki w danym miesiącu nie później niż do 5-go dnia miesiąca następnego. Do faktury dołączany będzie miesięczny protokół zdawczo-odbiorczy określający ilość wydawanych posiłków. Należności z tytułu realizacji umowy, płatne będą przelewem na rachunek bankowy Wykonawcy w ciągu 7 dni od dostarczenia faktury.
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe, żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55322000, 55520000, 55521200
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podlaskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podlaskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe , żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10476817 2024-04-30
godz. 09:00
Mazowieckie Świadczenie usługi cateringowej w trakcie WEZUT 2024 dla Wydziału Zarządzania Politechniki Warszawskiej Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa dla 50 osób realizowana w dniac...
10473435 2024-04-30
godz. 12:00
Podlaskie Usługi cateringowe podczas wizyt na demonstracjach realizowanych w ramach operacji „Demonstracje z zakresu produkcji i wykorzystania krajowych źródeł białka roślinnego na cele paszow...
10473847 2024-04-30
godz. 12:30
Podkarpackie Przygotowania i dostarczenia posiłków (usługa cateringowa) dla pensjonariuszy Dziennego Domu Senior + w Staniszewskiem – CZĘŚĆ I I. Szczegółowy zakres zamówienia:1. Usługa obejm...
10484395 2024-05-02
godz. 23:59
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług cateringowych, na obszarze subregionu wałbrzyskiego objętego wsparciem FST, w skład którego wchodzą powiaty: dzierżoniowski, kłodzki, ś...
10506088 2024-05-07
godz. 16:00
Mazowieckie Zapewnienie cateringu w namiocie VIP oraz garderobach artystów na imprezie plenerowej Dni Ursynowa 2024
10503563 2024-05-07
godz. 23:59
Łódzkie Świadczenie usług prowadzenia zajęć kulinarnych „Podróże kulinarne po Europie” w Klubie Seniora w ramach projektu CUŚ DOBREGO 2, Zadanie 10. Klub Seniora gm. Rawa Mazowiecka. Cele...
10502218 2024-05-09
godz. 10:00
Śląskie PROSIMY O SZCZEGÓŁOWE ZAPOZNANIE SIĘ Z TREŚCIĄ ZAPYTANIA OFERTOWEGO ORAZ WSZYSTKICH ZAŁĄCZNIKÓW. 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej podczas wydarzenia ...
10498228 2024-05-10
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie usług cateringowych na potrzeby zamawiającego DA.26.05.2024
10490544 2024-05-10
godz. 11:00
Śląskie 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Muzeum Śląskiego w Katowicach polegające na przygotowaniu, dostarczeniu i podaniu posiłków.Wykonawca bę...
10483949 2024-05-29
godz. 09:00
Pomorskie Przedmiotem zamówienia jest Świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów Szpitala dla Nerwowo i Psychicznie Chorych im. St. Kryzana w Starogardzie Gdańskim.Szczegółowy opis przedm...